Jeana nu e moarta, Jeana se transformă , Ponta nu se lasă dar nu e în formă

In jos

Jeana nu e moarta, Jeana se transformă , Ponta nu se lasă dar nu e în formă

Mesaj  Admin la data de Sam Dec 06, 2014 9:19 am

http://otelmusetel.blogspot.ro/2014/12/jeana-nu-e-moarta-jeana-se-transforma.html
În vreme ce Băsescu a trecut la cele cuvioase, primind arhierei ai ortodoxiei la Cotroceni, să-i învețe cum să-și facă semnul crucii pe stil nou, pe Kiseleff cad capete în postul Crăciunului. Picară, la iuțeală, căpățînile lui Șova, Geoană și Vanghelie, fiindcă au spus vorbe proaste. Ghiță s-a mazilit singur, visîndu-se martir al progresului și legîndu-se de bătrînul edec al partidului, de i-a stîrnit lui Iliescu viziuni apocaliptice în format epistolar. Ponta și Dragnea se preumblă cu iataganele prin partid să-i învețe pe nesupuși că pînă la congres n-au de ales și că cine ridică piatra se alege cu ochii umflați.
La noi funcționează, încă de pe vremea lui Caragea Vodă, regula că nu-l spurci pe cel din fruntea bucatelor decît după ce te-asiguri că a fugit de la masă sau că i-a venit de hac capugiul cu instrumentul din dotare, juvăț ori hanger. Altfel, la el e mila și, tot la el, scîrba cu pedepse. Democrația de partid merge după vechile pravile, așa că pînă să ajungă noul Moțoc la mîna prostimii care nu-l vrea, mai întîi îi jughinește el pe cei care-i scuipă în farfurie.
Ponta a tras învățăminte de la ceea ce nu făcură papașa Iliescu și Năstase cînd au picat de pe tronul PSD-ului. Nu s-a lăsat la recunoștința partidului în ziua judecății, ci a sărit la beregata celor care-l credeau căzut, știind că în lupta pentru întîietate singurul lui aliat e tradiționala lașitate a celor de pe margine care ar trăda, cu condiția să fie siguri că o fac pentru cine trebuie.
Aidoma unei găști de cotoi care pîndesc pe acoperiș o pisică în călduri, pesediștii l-au lăsat pe Ponta să-și încerce norocul, apoi cîțiva dintre cotoșmanii partidului s-au încăierat cu el și cu cel care-l codoșea, că n-a fost în stare să o ia înainte cotoiului din vecini, care i-a luat locul cîștigător. Dacă mai țineți minte, cînd Iliescu a pierdut alegerile, învins de Emil Constantinescu, din partidul lui s-a rupt o halcă, chipurile reformistă, condusă de Meleșcanu.
Acum, dacă-și face Vanghelie partid, cine se va duce după el? Milogii din sectorul lui? Vanghelionarzii? N-ar fi deci de-a mirării dacă Ponta ar rămîne numărul 1 în PSD, chiar și după congres, dacă va mai fi premier pînă atunci. Căci, la noi, cine împarte ajunge departe.
Cînd Vodă Caragea a fugit din București, să nu-l prindă capuchehaia de la Stambul, a împărțit ranguri boierești, zicînd că face o plimbare cu trăsura pînă la Băneasa. Și cum începuse să-l înghesuie timpul, omul lui care împărțea ranguri a încheiat ceremonia zicîndu-le celor care-și plătiseră boierirea: „Iar voi ceilalți, pitari și serdari!” – și l-a urmat pe vodă în plimbarea lui care avea să se încheie tocmai în Italia.
Sursa: cațavencii.ro

Admin
Admin

Mesaje : 1936
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum