Victor Ponta-n picaj (editorial din 2012)

In jos

Victor Ponta-n picaj (editorial din 2012)

Mesaj  Admin la data de Sam Dec 06, 2014 9:57 am

http://www.stareapresei.ro/victor-ponta-n-picaj-32652.html

De când unul dintre piloţii săi se află la-ntristare, copilotul Victor Ponta e în picaj. Având în vedere că a luat manşa drept schimbător de viteze şi a ajuns deja într-a cincea, nu credem că mai are şanse să-şi revină.

După ce s-a dus degeaba la Bruxelles, să se uite pe pereţi la tablouri şi să-şi verifice căsuţa de e-mail pe smartphone, Ponta declară că totul în România, dacă îl contestă, este politizat. Aseară, la ora 23.10, conform informaţiilor furnizate nouă de aeroport la ora 1.56 dimineaţa, avionul cu dl. Ponta a aterizat pe Otopeni.

Nu vedem nici o declaraţie de presă. Nici cea mai mică. Am aflat că, ieşind din aeroport, cu SPP-ul pe el, Ponta s-a-mpiedicat, alunecând pe o frunzăverde şi a comentat: “Asta a pus-o Băsescu!”. Oricum, acest silentio stampa cel puţin temporar e o schimbare dramatică de atitudine mediatică şi nu înţelegem: cărui fapt se datorează lucrul? O fi Victor Ponta în picaj?

Poate i-a supărat pe liderii PSD, aceia care încă nu vor să se dezică de Împăratul Adrian Năstase, atunci când s-a dezis de el la Bruxelles, declarând pentru El Pais că acesta nu mai e membru PSD.

Poate că treaba cu plagiatul e mai groasă decât pare. Dincolo de penibilitatea cu ministraşul interimar al Educaţiei alergând la CNATDCU, dis-de-dimineaţă, să-i ţină de vorbă până când apare decizia de desfiinţare, înainte ca Consiliul să dea el decizia, este vorba despre un semnal mult mai grav.

Chiar dacă Ponta îi consideră pe membrii CNATDCU oamenii lui Băsescu, ceea ce este evident o tâmpenie sinistră, ipochimenul ştie foarte clar ce nou semnal primeşte de la mediul academic: după cel oarecum global şi autohtonizat, de acum câteva zile, de la Ad Astra, acum urmează unul  naţional, brânci puternic de la mediul academic.

Degeaba va matrafoxa acum Comisia USL, mesajul acesta este clar şi limpede: “Nu punem botul! Ai plagiat, domnule Ponta”. Ceea ce este inviorător e că, în afară de Antena 3, RTV şi parţial Realitatea, cvasitotalitatea presei îl crucifică nemilos pe Victor Plagiponta.

În acest moment, USL mai are o singură şansă: să impună un regim de forţă în România. Altfel, după N0049 vor urma şi alţi deţinuţi în USL. Dar dacă face acest lucru USL merge pe un drum cu sens unic, care la final are cu certitudine prăpastia politică.

USL trebuie astfel, dacă vrea să câştige legislativele, să treacă şi Curtea Constituţională în subordinea Cabinetului Ponta, apoi Preşedinţia, Internetul, presa scrisă, audio şi video, să falsifice alegerile legislative, evident după ce va fi trecut toată România în subordinea Guvernului, să interzică dreptul la expresie şi să umple centrele oraşelor mari, în frunte cu Capitala, cu garduri de fier anti-manifestaţii de protest.

Pentru că în acest ritm până la sfârşitul verii românii vor ieşi în stradă.

P.S.: După ce au protestat la începutul anului contra “dictatorului” Băsescu, ajunşi la putere cei din USL au umplut marginea carosabilului de la Universitate cu garduri anti-demonstraţie. Ce, vă paşte vreo nouă Piaţă a Universităţii, băieţi?


Admin
Admin

Mesaje : 1922
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum