Mai du-te, mă Ponta , mai lasă-ne!

In jos

Mai du-te, mă Ponta , mai lasă-ne!

Mesaj  michaiel_gabriel la data de Dum Dec 14, 2014 4:11 am

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/mai-du-te--ma--mai-lasa-ne--360753

Deși ar fi trebuit să demisioneze imediat după alegeri, Victor Ponta continuă să se agațe de putere. Ponta nu are nici un „proiect“ nou pentru România pe care să îl conducă, așa cum dovedește și proiectul de buget. Singurul său proiect este să salveze de la închisoare gruparea care îl ține la putere, în frunte cu Liviu Dragnea, Ilie Sârbu și „liberalii“ penali ai lui Tăriceanu. Cu fiecare zi cu care Ponta se menține la putere, România suferă.

Ponta nu mai are (aproape) nimic. Când pierzi alegerile de o manieră atât de categorică, pleci, pentru că ceea ce urmează este o reorientare masivă a opiniei publice în favoarea câștigătorului, care devine principalul purtător de speranță. De aceea, sondajele îl dau pe Iohannis cu cea mai mare încredere, inclusiv la alegătorii PSD, și pe Ponta în cădere liberă. De aceea ar fi trebuit să și demisioneze Ponta a doua zi după ce a pierdut. Credibilitatea internațională a lui Ponta este evident zero în lumea democratică pentru că nici un lider nu va putea înțelege de ce mai ești în funcție după ce ai pierdut în halul ăsta niște alegeri în care oamenii care te-au contestat nu au fost lăsați să voteze. Poți să rămâi credibil în China sau Rusia, unde votul e moft, dar nu în lumea noastră occidentală. Dacă ai un minim bun-simț democratic, atunci te retragi, pe de o parte pentru a dovedi că accepți verdictul publicului cu demnitate, pe de alta pentru că înțelegi să îi lași celui ales șansa să reușească sau să eșueze în mandatul primit fără a-i pune bețe administrative în roate făcând „opoziție loială“ și, în al treilea rând, pentru a nu deveni o piatră de moară pentru propriul partid, căruia ar trebui să-i dai șansa unui nou început.

Acestea sunt reguli democratice elementare și totuși Victor Ponta nu le respectă și se cramponează de putere. De ce? Nu există nici un beneficiu posibil pentru România ca un guvern care poartă numele lui Ponta să continue. Cum ziceam, în Europa și Statele Unite poarta s-a închis pentru acest „loser“ politic. Dar Europa și America sunt ultimul lucru de care să le pese lui Ponta și oamenilor care îl țin în scaun, nu ca pe o hologramă, ci, mai degrabă, ca pe-o mumie. Ceea ce menține acest guvern ilegitim la putere este Frica. Frica de Justiție și de prăbușirea Sistemului de Corupție creat după 1989, cronicizat în ultimii 25 de ani, pe care DNA a început să îl destructureze județ cu județ. Sistemul pe care îl reprezintă Liviu Dragnea, Ilie Sârbu, dar și oamenii care le-au făcut posibile pe Crinuța Dumitrean și Alina Bica.

Să nu ne facem iluzii. Modul în care oamenii aceștia au călcat în picioare Constituția în iulie 2012 și în „marțea neagră“ demonstrează că sunt dispuși să meargă foarte departe, dincolo de orice limite democratice, pentru a-și atinge scopul: Impunitatea. Nici un mijloc nu este prea josnic pentru ei. Acum, au găsit alt instrument, bugetul. Prea era independentă DNA și făcea ce anchete vroia unde vroia. Cum controlezi asta? Deposedând-o de buget și lăsând-o la mila Ministerului Public. În sfârșit, spre deliciul lui Ponta, procurorul-șef DNA, Laura Kövesi, va trebui să meargă să se căciulească la domnul Tiberiu Nițu – omul pus de Ponta laolaltă cu Bica în „pactul de coabitare“ – pentru fonduri. Pentru anchete. În sfârșit, domnul Nițu va putea decide pentru care anchete sunt bani și pentru care nu. În sfârșit, Ponta și clica se vor fi răzbunat pe DNA. Ar fi echivalentul unei a treia tentative de lovitură de stat prin sugrumarea financiară a Justiției.

Numai că era răzbunarea prostului. Nu doar că prestigiul DNA este în creștere, spre deosebire de cel al lui Ponta, care scade, dar mai există o mică problemă, de care a amintit în trecere președintele Curții Supreme, Livia Stanciu. Potrivit Mecanismului de Cooperare și Verificare care însoțește Tratatul de Aderare al României la Uniunea Europeană, România este obligată să aloce sume consistente pentru Justiție și pentru DNA. Orice încălcare atrage sancțiuni, ceea ce înseamnă tăierea fondurilor. DNA a răspuns cacealmalei Guvernului și, în cele din urmă, Guvernul a dat înapoi, iar ministrul Darius Vâlcov a prevăzut un buget pentru DNA.

Prin urmare, la ce mai e bun acest guvern dacă baronii și „inginerii financiari“ ai lui Tăriceanu nu mai pot fura, iar PSD se prăbușește? La nimic. Vorba rapper-ului 1Q-Sapro, „Mai du-te, mă, mai lasă-ne!“.
avatar
michaiel_gabriel

Mesaje : 53
Data de înscriere : 07/06/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Semnale contradictorii

Mesaj  michaiel_gabriel la data de Dum Dec 14, 2014 4:25 am

Votaţi pentru cea mai modernă închisoare din lume!

Nicicând viaţa politică, juridică, socială şi legislativă a României nu a fost mai alambicată, bramburită, neclară şi greu de anticipat ca în acest sfârşit de an.
O alegere îmbârligată
Odată cu alegerea lui Johannis, un ilustru necunoscut dar şi necunoscător al vieţii politice, unii au crezut că România a intrat sau va intra într-o nouă eră, a respectării voinţei cetăţenilor. Mulţi din cei ce credeau asta treceau cu intenţie peste problemele acestuia cu justiţia spunând că nu e cine ştie ce şi în definitiv nici nu este dovedit faptul în instanţă. Odată cu alegerea şi instalarea sa însă nici nu va mai fi dovedit pentru că va beneficia fie de imunitate, fie de protecţia unei justiţii obediente puterii, ca şi Băsescu în dosarele sale. Dar după rezultatul alegerilor au început să apară şi date, zvonuri, informaţii legate de modul în care Johannis a reuşit să recupereze 10 procente faţă de primul tur şi să mai şi sară cu încă zece peste capul lui Ponta, care a avut toate pârghiile să câştige. Cum s-a reuşit acest fenomen faţă de care şi Făt Frumos ar muri de invidie? Răspunsul , după unii, din ce în ce mai mulţi, ar sta în sertarele serviciilor de informaţii române şi ale partenerului strategic. De aici nedumerirea: de ce s-au băgat şi ce urmăresc serviciile? Dar asta nu este totul. Ca lucrurile să fie şi mai limpezi, apare în scenariu şi prietenul domnului Johannis, un oarecare domn Michael Schmidt, prieten cu Tăriceanu, Harnagea, şi alţi foşti şi actuali „înalţi” ai serviciilor secrete sau vieţii corupto-politice. Dacă luăm în calcul şi cumetria prietenului domnului Johannis, legătura acestuia cu Renato Usatîi, şi cercurile de mafioţi de dincolo de Prut, putem spune că nici Băsescu nu a fost atât de îmbârligat la preluarea mandatului.
Kovesi agent secret?

Lupta DNA sau mă rog să spunem a justiţiei împotriva corupţiei a fost puternic amplificată şi nu întâmplător pe timpul campaniei prezidenţiale. În malaxorul acesteia au căzut politicieni, baroni, afacerişti de diverse culori politice, în primul rând pentru că şi lupta politică este diversă dar şi pentru că încrengăturile de interese şi mafiote nu au culoare politică. Unii s-au bucurat spunându-şi că iată, justiţia este corectă loveşte şi în stânga şi în dreapta. Da, dar se opreşte la un anumit nivel. Pe de altă parte, unii spun că va ajunge şi acolo, mai sus, că de fapt şefa DNA nu mai dă de mult socoteală lui Băsescu, dar nici lui Ponta şi amintesc de intervenţiile sau chiar presiunile ambasadei SUA în numirea doamnei Kovesi la DNA. Iar SUA? Deja se zvoneşte că dosarul Bica va urca până la pupila preşedintelui, doamna Udrea, care va fi nu doar implicată ci şi învinuită în dosar, ceea ce ar fi dovada că tripleta DNA- Kovesi-SUA nu mai au de gând să tolereze corupţia. Oare aşa să fie? Sau asistăm la o simplă schimbare de comandă, ca şi pe plan politic, schimbare care vrea cu adevărat să meargă până la capăt dar nu în ceea ce priveşte raportul corectitudine – corupţie ci doar în ceea ce priveşte grupul de corupţi-SUA. Nu m-ar mira să o văd şi pe doamna Kovesi ieşind pe post, după ce îşi va încheia misiunea sacră, pe modelul Tucescu, să spună că îi e ruşine pentru ce a făcut şi să o judece… colegii ei .. procurorii că ea nu mai spune nimic.
Parlamentul puşcămentarilor

Parlamentul, imediat după alegeri începuse, sub presiunea opiniei publice să dea semne că a învăţat ceva, că s-a speriat de puterea norodului şi a decis să mai ţină seama de voinţa alegătorilor. S-au adunat ei, au respins legea amnistierii sau cum i-or mai spune, au dat liber cercetării unor protejaţi parlamentari în diferite dosare, apoi au luat pauză. Nici nu trecuse euforia respingerii legii amnistierii şi graţierii că un deputat, nici nu mai contează cum îl cheamă şi de unde e anunţa că o va reintroduce, probabil ajustată şi modificată, pentru că guvernul nu are bani să îmbunătăţească condiţiile în puşcării aşa cum cere nu ştiu ce comisie europeană care este mai îngrijorată de viaţa puşcăriaşilor decât de a oamenilor cinstiţi din România. Eu propun Parlamentului să schimbe destinaţia Casei Poporului şi să o transforme în Puşcărie că şi aşa până în 2016 cred că vor avea toţi dosare, inclusiv şoferii care numai ei ştiu ce şi cât au cărat pentru bieţii puşcămentari.În felul ăsta:
1. Vom intra în cartea recordurilor cu cea mai mare, dar şi cea mai modernă, mai dotată şi mai luxoasă puşcărie din lume.
2. Vom rezolva problema spaţiului pentru mii de puşcăriaşi:
3. Procuratura nu va mai trebui să ceară aviz pentru cercetarea parlamentarilor, ei vor lucra şi vor fi deja în puşcărie, aşa că se poate elimina imunitatea;
4. Cei care vor fi aleşi vor şti şi vor fi pregătiţi sufleteşte dar şi fizic din timp pentru viaţa de după mandat;
5. Românii nu vor mai cere pedepsirea corupţilor din Parlament, aceştia lucrând direct în puşcărie. În felul acesta nu va mai exista nici un dubiu pentru cine se fac legile în România şi ce scop au.
Investiţiile pentru transformare vor fi minime. La ora asta puşcamentarii au aceleaşi condiţii şi în parlament şi în puşcărie: scriu cărţi, proiecte de legi, dau interviuri, îşi primesc indeminizaţiile, au televizoare. Diferenţa este că în Parlament se intră greu. Va trebui să se schimbe doar paznicii la uşi, să interzică ieşirea, nu accesul în parlament şi gata, au dispărut diferenţele.
Prind modul în care se votează legile, propunerile mele capătă substanţă. Recent Camera Deputaţilor a respins legea privind votul prin corespondenţă, pentru că se adresa cetăţenilor cinstiţi în timp ce renumita lege a amnistierii fiscale a unor categorii de pensionari şi mame, a fost de fapt o lege a amnistierii juridice a funcţionarilor publici care comiseseră abuzuri sau poate doar greşeli în calcularea pensiilor, nu şi a pensionarilor. Deci în favoarea cui se fac legile în România? Unde e schimbarea?
Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimica!

În ceea ce priveşte viaţa politică aici este şi greu să ceri o viaţă normală, corectă, fără circ, fără circari, fără minciuni. Partidul lui Ponta forfoteşte ca stomacul unui câine care a mâncat ce mănâncă românii, adică alimente alterate şi expirate. Ce se aude pe acolo cu atâtea demisii, suspendări şi învinuiri nu prevesteşte ceva bun deşi toţi vorbesc de schimbare,de ruperea de trecut etc. Care rupere? Şi acolo, ca şi în justiţie este vorba doar de lupta pentru putere, teama că vor pierde guvernarea îi face să se dea cap în cap şi în dorinţa de a se feri de dezastru fiecare vorbeşte de principii, de ruperea de trecut, că aşa dă bine, de dorinţa de schimbare. Ce dorinţă de schimbare, când e clar că toţi ar vrea ca lucrurile să rămână aşa, ei să fie la putere indiferent cine va fi preşedinte şi cui trebuie să plătească şpagă sau mită pentru a fi la butoane. Orice alte declaraţii şi intenţii de primenire sunt vorbe goale. Până şi domnii din UDMR, cei care de dragul stabilităţii, ca şi domnul Oprea, sar dintr-o majoritate în alta, nu se decid încă ce e de făcut pentru că nu sunt coapte prunele. După ce a declarat că iese de la guvernare pentru că aşa vor alegătorii lor, domnul Kelemen Hunor anunţă că sprijină iniţiativele legislative ale actualei guvernări pentru că de facto Ponta e încă la putere şi opoziţia încă nu e pregătită să guverneze. În felul acesta conducerea UDMR dovedeşte ceea ce se ştia: pe ei nu îi interesează cine conduce, nici măcar ce vor alegătorii lor, pe ei îi interesează să îşi protejeze afacerile, jafurile din mediu, cultură, sănătate, şi să fie siguri că DNA-ul nu se bagă peste ei, pentru că dacă se bagă, asta este discriminare rasială, etnică, holocaust, genocid.

Noul Guvern

Se tot vorbeşte despre noul guvern al noii puteri care totuşi nu s-a decis să ia puterea sau nu a primit confirmarea de la Johannis să declanşeze atacul împotriva actualei puteri. Johannis deocamdată nu poate da nici un semnal el este încă în gară, aşteaptă diagrama de la impiegat, garnitura îl aşteaptă la cocoaşă. Oricum , indiferent când va primi verde, în aceste momente naşii din PDL încearcă să stoarcă călătorii de bani cerând banii înainte deşi nu au încă nici certitudinea că ei vor fi repartizaţi în garnitura trenului şi neştiind nici direcţia de deplasare. Se vehiculează nume, posturi deşi nu se ştie cum spuneam nici direcţia nici garnitura. Dar să vedem cine se crede deja suit în tren: Cătălin Predoiu, MRU,Igaş, Victor Paul Dobre, Radu Alexandru, Atanasiu, Alina Gorghiu, Gheorghe Ialomiţianu, Sulfina Barbu, Ludovic Orban, Eugen Nicolaescu, Anca Boagiu şi alţii. Privind lista ajung la concluzia că unii s-au născut şi vor muri miniştri, indiferent pe cine votează românii. Mai are rost să spun cât de nou va fi acest guvern şi ce schimbare radicală va aduce domnul Johannis dacă va accepta propunerile naşilor? Ce să creadă din lista asta cei care au ieşit cu atât entuziasm să voteze un preşedinte cum altul nu a mai fost? Acesta este semnalul pe care îl dă domnul Johannis, că el va fi un alt fel de preşedinte.
Nu e pentru cine se pregăteşte
Despre situaţia socială şi economică ce să mai spun? Anul care vine va cădea ca un ciocan pentru finanţele României. Deşi ştie că avem de plătit împrumuturi pe care nici trei state ca România nu are de unde să le scoată, premierul Ponta dă ordonanţe după ordonanţe de miluire a unor categorii sociale, vrând să arate că el se ţine de cuvânt şi ce a promis în campanie respectă. Numai că nu e chiar aşa. El deocamdată dă doar din gură şi din pix, că până să se vadă oamenii cu banii în buzunar, mai durează. Pe de altă parte el ştie că nu îl va prinde vara, poate nici primăvara la putere şi atunci greutatea respectării angajamentelor şi legilor sale va cădea în sarcina viitorului guvern care va fi nevoit fie să le taie fie să ia alte măsuri, să impună noi taxe, impozite, deloc populare care vor face ca la alegerile din 2016 lumea să spună că Ponta a dat şi ceilalţi au luat. Din cauza asta actuala opoziţie a ajuns chiar să învinuiască actualul guvern că îşi „respectă” pomenile electorale. Nu este culmea să învinuieşti un guvern sau premier că îşi plăteşte promisiunile electorale? Numai că durerea lor este nu că se achită Ponta de promisiuni ci faptul că promisiunile şi găurile în buget le vor rămâne lor pe cap.
Dacă tragem linia şi socotim ajungem la concluzia că alegerile din Decembrie nu au schimbat nimic, nu au clarificat nimic, situaţia politică, economică, juridică, financiară, este şi mai complicată, nu se ştie chiar nimic. Băsescu ameninţă cu dezvăluiri, dă interviuri care se anunţă incendiare – dar cine mai pune botul la epitetele din media?- dar insistă să nu fie publicate până nu pleacă el de la Cotroceni lansând astfel o altă fumigene, punându-i pe jar pe toţi cei care au intrat cu el în contact şi acum sunt sau vor să ajungă la putere. Ar fi Băsescu în stare să spună şi ceea ce în mod normal nu ar fi spus sau nu ar trebui să spună? Da, părerea mea este că el poate spune orice, la câte dosare şi date are despre toţi cei care au fost sunt sau vor fi la butoane, Băsescu se simte acoperit. Aud că CCR deja l-a absolvit de toate faptele comise pe timpul mandatului, de orice natură ar fi ele. Păi dacă e aşa, Băsescu stă liniştit, bani are, libertatea îi e garantată, de acum se va pune pe tras sfori, nici nu ştiu dacă are mâini câte sfori are de tras.Culmea nesimţirii şi bătăii de joc este că această imunitate extinsă este motivată prin dorinţa CC de a respecta art 16 din Constituţie, care proclamă egalitatea în drepturi a cetăţenilor. Nu este sublimă justiţia lui Zăgrean? Păi cine şi unde ar mai impune o imunitate totală unei persoane, invocând egalitatea în drepturi ? Aţi ghicit!

Integramele lui Klauss

Domnul Klauss a plecat în America să îşi încarce bateriile şi deşi este preşedintele ales al României, nu am auzit nici o veste, nici un cuvinţel, nici o ştire cât de mică despre el, dacă mai trăieşte, dacă mai respiră, dacă l-au atacat prostestatarii care bântuie pe acolo, dacă l-a vizitat cineva sau cu cine s-a întâlnit, ce a vorbit. Nimic, mormânt. Măi să fie, chiar nu interesează pe nimeni ce face iubitul nostru preşedinte prin America? Sau s-a primit ordin de la partenerul strategic să fie păstrat low profile pe caz şi să nu îşi bage nimeni nasul în programul de instruire pe care îl urmează Santo Klauss? În timp ce el se instruieşte, pe aici alţii fac şi desfac cabinete, consilieri, zilnic aflăm cine va fi purtător de cuvânt, şef al cancelariei domneşti, prim ministru, dar cel care ar trebui să spună pe cine a ales, tace. Lui îi place lucrul bine făcut. Poate bine tăcut. Sau poate el este prea modest sau prea mare pentru a se amesteca în astfel de probleme şi îi lasă pe alţii să îi stabilească colaboratorii. Sau nu cumva vine cu lista din vacanţă? Păi ce o să facă atâta timp pe Palm Beach, decât să dezlege cuvinte încrucişate. Probabil a primit de la cineva cunoscut de acolo nişte integrame cu titlul „consilieri prezidenţiali” şi „guvernul României” pe care acum îl dezleagă şi va veni cu el gata dezlegat. Aşa se îmbină plăcutul cu utilul.
Românii care se bucurau crezând că au s-a schimbat ceva, să nu se bucure prea tare, s-ar putea să le dea sângele pe nas de emoţie.
UPDATE:
Cică Inspecţia Judiciară a ajuns la concluzia că domnul Ponta ar fi influenţat procesul luării deciziei când a afirmat că Johannis va fi condamnat pentru incompatibilitate. Uite că colegii lui din justiţie au altă părere probabil au altă şcoală şi alte doctorate. Se pare că nu e pentru cine se pregăteşte ci pentru cine pierde alegerile. Dacă ne uităm şi spre dosarul Diaspora nu ne rămâne decât să îi cântăm premierului celebrul imn al lui Liverpool, pe care i-l dedic cu condescendenţă: “You will never walk alone” , Dragnea ştie de ce.
avatar
michaiel_gabriel

Mesaje : 53
Data de înscriere : 07/06/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum