OFICIALII MAGHIARI AMENINȚĂ ROMÂNII CU ATROCITĂȚI CA CELE DE LA TG.MUREȘ DIN MARTIE '90

In jos

OFICIALII MAGHIARI AMENINȚĂ ROMÂNII CU ATROCITĂȚI CA CELE DE LA TG.MUREȘ DIN MARTIE '90 Empty OFICIALII MAGHIARI AMENINȚĂ ROMÂNII CU ATROCITĂȚI CA CELE DE LA TG.MUREȘ DIN MARTIE '90

Mesaj  michaiel_gabriel la data de Dum Dec 14, 2014 11:17 am

Nu știm dacă se dau mari sau au înnebunit dar îi anunțăm pe oficialii maghiari care ne amenință că SRI-ul nu mai e condus de Virgil Măgureanu și lașul comunist Ion Iliescu nu mai e președintele României ca în 1990. Ion Iliescu a fost un președinte atât de slab, comparativ cu Nicolae Ceaușescu, încât nu a știut cum să gestioneze nici evenimentele de la Târgu Mureș, nici mineriadele. Ceaușescu n-ar fi permis nici una, nici alta. Ce să mai vorbim de Băsescu. Ați auzit în ultimii 10 ani astfel de declarații belicoase?
Pentru a le împrospăta memoria românilor de naționalitate maghiară am ilustrat articolul cu o fotografie a unui regiment de vânători ai Armatei Române mărșăluind în 1919 prin Budapesta. Nu-i așa că le stătea bine?

Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureș, că dacă premierul Victor Ponta nu îl va “instrui” pe prefectul de Covasna “să lase în pace maghiarii”, atunci în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureș: “Îl rog pe domnul Frunda să își roage șeful, prim-ministrul României, să îl instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari. Ce fac prefecții, îl califică și pe el. (…) Dacă nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureș în 1990″, a spus Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale.
Asta după ce însuși președintele UDMR a declarat
CĂ SCOPUL UDMR E CA ROMÂNIEI SĂ I SE IA ARDEALUL.

Vicepreşedintele UDMR, Borbely Laszlo, care deși ar trebui să dea declarații la DNA pentru corupție a fost salvat de majoritatea USL din parlament, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, unde s-a desfăşurat Consiliul Reprezentanţilor Unionali, că solicită Guvernului măsuri împotriva prefectului de Covasna, Marius Popica, pentru amenda de 5000 lei aplicată de acesta pentru intonarea imnului Ungariei, la o manifestare publică organizată, în 4 iunie, în municipiul Sfântu Gheorghe, cu prilejul Zilei solidarităţii naţionale a maghiarilor şi comemorării Tratatului de la Trianon.


"Ceea ce s-a întâmplat iarăşi în aceste zile în judeţul Covasna este inadmisibil şi chiar nu înţelegem ca un prefect să interzică, oricui, atunci când există şi prevederi legislative în acest sens, ca la o manifestare în cadru organizat să se cânte unul din simbolurile maghiarimii, imnul tuturor maghiarilor. Noi nu ne-am fi gândit niciodată că, după 25 de ani de democraţie, se va gândi un prefect să-i amendeze pe cei care cântă un imn care e un simbol naţional şi conform prevederilor legale poate fi cântat cu anumite ocazii, atunci când avem o asemenea manifestare", a spus Borbely.

Și consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Barna Pal Zsigmond, a trimis o notă de protest Prefecturii judeţului Covasna, faţă de amenda aplicată filialei judeţene a Partidului Civic Maghiar (PCM) pentru intonarea imnului ungar.

“Limitarea dreptului la exprimarea identităţii naţionale este inacceptabilă”, a comunicat Barna Pal Zsigmond. “Această măsură de sancţionare intră în contradicţie cu drepturile omului şi cu valorile fundamentale ale Uniunii Europene”, a argumentat oficialul ungar.

Și aseară la meciul de handbal feminin desfășurat la Debrecen în Ungaria, 5000 de suporteri unguri au strigat "Ţiganii, ţiganii" și câțiva au stat cu spatele spre teren atunci când s-a intonat imnul României.

Să ne amintim cum a fost în 1990 la Târgu Mureș și să ne închipuim ce s-ar întâmpla astăzi într-o situație asemănptoare. Reconfortant gând, nu?
michaiel_gabriel
michaiel_gabriel

Mesaje : 53
Data de înscriere : 07/06/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum