A Scary Thought: A Global Thirty Years War (Un gând înfricoșător: Treizeci de ani de război global )

In jos

A Scary Thought: A Global Thirty Years War (Un gând înfricoșător: Treizeci de ani de război global )

Mesaj  Admin la data de Joi Sept 11, 2014 10:47 am

A Scary Thought: A Global Thirty Years War
http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/scary-thought-global-thirty-years-war-11260

Un gând înfricoșător: Treizeci de ani de război global
Din 1618-1648 Europa a fost sfâșiată de un război devastator și nemilos. Acesta a fost dus cu fanatism hrănită de extremism absolvirea soldații religioși din atrocități pentru că a fost voia lui Dumnezeu și făcut în numele lui Dumnezeu. Din acest dezastru a venit sistemul Westphalian dând naștere la statul-națiune.

Fundamental conflictul a fost cu privire la cine ar trebui să aibă dreptul de a defini etică, norme, valori și modele de comportament într-o Europă uimit după provocare Martin Luther a Bisericii Catolice "și digestia repercusiunile sociale ale revoluției informaționale introduse de către Gutenberg.Imaginea globală actuală se aseamănă cu această imagine în mai multe moduri - temeri pe care le pot fi într-o reprise, unul auguring același grad de fanatism, cu efecte distructive înmulțit cu utilizarea sinistru de armament și tehnologie modernă.

Conflicte armate - de observatori și politicieni timid departe de utilizarea războaie de cuvinte - nu mai avea loc între state-națiuni. În schimb, ei sunt printre oameni și în oameni care nu iau în considerare de granițele naționale și pașapoarte. Acestea se concentrează pe cine ești și identitate culturală oamenilor. Din 1945, lumea a grosso modo fost domnit de un sistem de valori american. Instituțiile internaționale proiectat puterii americane și acest lucru a mers bine, pentru că restul lumii se uita pe modelul american de succes și a vrut să-l imite. Înșiși Americanii au văzut modelul ca cel mai bun nu numai pentru ei, ci și pentru alte țări și a fost dispus să aloce o parte importantă din SUA venitul național pentru "export" modelul. Ceea ce se întâmplă acum este aproape opusul. Un număr mare de persoane care se simțeau neglijați și desconsidera chiar degradat și "pune în locul lor", doar pentru că au aderat la o cultură de ton cu american revolta sistem de valori într-un mod violent și uneori pline de ură. Ei se simt justificate în administrarea aceluiași medicament amar de SUA ca au avut de a înghiți - răzbunare cultural.

SUA și aliații săi să reacționeze - previzibil - în structura de putere existente și paradigma clasificarea conflictelor armate ca între statele-națiune următoarele vechile reguli de vârstă pentru astfel de conflicte. Ei nu par să fi analizat în evoluție imagine și care stau la baza motive. Prin urmare, devine rapid război asimetric. SUA și aliații săi se înregistreze unele rezultate pe teren - încurajându-i să meargă la -, dar nu au reușit în rulare atacurile decisive cu privire la sistemul global american spate; dimpotrivă atacurile, în unele cazuri înțepătură atacuri, aduna simpatie și sprijin de la mai multe și mai marginalizate până acum de oameni din întreaga lume.

Conflictul din Ucraina este mai ușor de citit și de interpretat decât conflictul din Orientul Mijlociu. Președintele Putin spune ceea ce vrea să spună și ce înseamnă ceea ce spune el - chiar dacă nu spun tot ce înseamnă! El se descrie ca protector sau patron al tuturor rușilor în interiorul și în afara Rusiei întinde la etnicilor ruși și / sau persoanele vorbitoare de limbă rusă care locuiesc în zone care erau republici din Uniunea Sovietică înainte de dizolvarea sa în 1991, argumentul merge ca acest: "Occidentul", și-a extins granițele și "jefuit" Rusia de la locul său de drept printre marile puteri, obligându-l pe "ruși" să lupte pentru supraviețuire în alte țări în interiorul unui sistem neprietenos de multe ori conduse de aceiași oameni care au tratat Uniunii Sovietice ca minoritățile - o umilire fără precedent în ochii lui Putin.

Putin este convins că un comportament bazat pe valori (cultura) printre etnicii ruși sunt congruente, formând o legătură puternică, și să justifice încălcarea normelor internaționale, legi și acorduri. "Occidentul" se agata de baze de regula sistemul internațional ancorat în ceea ce privește de frontiere, state-națiuni și angajamente. Aceste două puncte de vedere nu pot fi reconciliate. Acesta nu este un conflict de echilibru de putere care se potrivește modelul de comportament bine-cunoscut văzut peste zeci de ani da secole; este complet diferit și nu pot fi rezolvate prin aplicarea analize și metode provenind de la retete de echilibru de putere.

Același fenomen poate fi detectat pe deplin cu sufletul la gură în Orientul Mijlociu. Rebelii sau orice eticheta ar trebui să fie date a schimbat numele de mai multe ori. Din ISLS (Africa de Sud Siria și Levant), la ISIS (Africa de Sud Siria și Irak) pentru IS (stat islamic). Aceasta nu este o coincidență. Inițial ESTE posibil să fi văzut în sine funcționează în interiorul unui stat-națiune și, poate, folosind conceptul de stat-națiune, dar acum e pe frontieră trans posibil văzând în sine de conducere oameni din Asia Centrală până la Oceanul Atlantic.

Nu se face nimic pentru a prelua state-națiuni, cum ar fi Siria, Irak sau Liban. Scopul este de a înlătura aceste sisteme politice state-națiune ", care exploatează vidul de a stabili un stat (nu un stat-națiune) pentru credincioși, adepți și aderenți.

"Occidentul" contraofensivă își are rădăcinile în ideologia militară și gândire întorc la von Clausewitz. Filozofia lui a murit cu sfârșitul războiului rece. Conflictele pe care le întâlnim în prezent ar putea fi în continuare "războiul este continuarea politicii cu alte mijloace", dar diferența este că Occidentul se leagă de politica statelor-națiune ", în timp ce grupurile opuse nu.

Parametrul putere de decizie în lumea de astăzi este abilitatea de a modela percepții; definesc în ochii unui mare majoritate de oameni ceea ce este bine sau rău, permis sau nu permis, și justificate sau nu justificată. Cu alte cuvinte, forma un sistem bazat valoare care atrage și face apel la o majoritate de oameni - ocupa la sol moral ridicat definit de unul singur!

Implicarea militară în Ucraina și Orientul Mijlociu este inevitabilă deși caracterul și dimensiunea este deschis pentru dezbatere. "Progres" militar este binevenit, dar va aduce doar mai aproape de "Occident" la victorie, dacă populația care trăiește în care are loc lupta percep astfel de măsuri ca necesare și proporționale cu situația. Chiar mai important pentru rezultatul final este dacă potențiale sau existente adepți ai rebelilor din afara regiunii se citi rezultatele militare ar fi un set spate sau înfrângere pentru curs - efortul de a schimba sistemul de valori - urmărit de către rebeli.

Angajament militar trebuie să fie legată de o strategie bazată pe valoare cu scopul de a câștiga opinia mondială și, în special, musulmanii din interiorul și din afara regiunii pentru o rolă sistematic spate de IS. Organizația nu trebuie să li se permită să se prezinte ca victime inocente ale puternic american luptă mașină militară împotriva abuzului american de puterea sa, denigratoare și defăimau Islam sau pentru că dragul alte religii sau identități. În același mod în picioare până în Rusia, în Ucraina dă doar o speranță de succes în cazul în care "Occident", reușește să convingă opinia globală că Rusia este agresorul încalcă nu numai angajamente, dar, de asemenea, modele de comportament, fără de care un sistem global nu pot supraviețui.

Un optimist ar întrezări o ofensivă contra de succes organizat de victorie promițător "Occident". Un realist descoperă o imagine tulburătoare a unui conflict scapă de sub control. Un pesimist are o bănuială a unui conflict pe bază de valoare va mondial bântuie societăților noastre de zeci de ani - în același fel ca și războiul treizeci ani (1618-1648) a făcut; o confruntare sau mai degrabă o luptă la propriu vorbind despre cine are dreptul de a determina etica, valorile și normele morale în viitor. Un astfel de conflict va fi rău și brutal. S-au luptat între oameni se va împărți familii și grupuri până acum în condiții de siguranță în convingerea de valori comune și comune, dar descoperind că acest lucru nu a fost cazul. Cel mai rău dintre toate: Un conflict de valoare bazate pe permite persecuție, cruzimi, opresiune, chiar crimă în masă scuzat prin referire la victimei opinii diferite.

Joergen Oerstroem Moeller este o vizită Senior Research Fellow la Institutul de Studii Asiatice de Sud-Est, Singapore.

Admin
Admin

Mesaje : 1922
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum