Războiul Rece nu sa terminat niciodată

In jos

Războiul Rece nu sa terminat niciodată

Mesaj  Admin la data de Joi Sept 11, 2014 11:16 am

http://fpif.org/cold-war-never-ended/
Vladimir Putin nu este revigorarea Războiului Rece. Mai degrabă, SUA nu a reușit să-l termine, atunci când a avut ocazia.În '89, se părea că războiul sa încheiat în cele din urmă.

Timp de cinci decenii conflictul a sol pe, și ambele părți au obosit de toate. Nu au fost pauze anterioare în ostilitățile, chiar o destindere sau două, dar acest armistițiu uitat permanent. Sigur, au existat încă tensiuni după '89, și câteva încăierări izbucnit. Dar pacea a avut loc, în mod miraculos, pentru mai mult de 25 de ani. Apoi, la fel de brusc cum începuse, armistițiul sa prăbușit în '15, iar războiul a luat de unde a rămas.

Eu nu prezic viitorul. Eu vorbesc despre 1389.

Din 1389-1415, cea de a doua pacea între Anglia și Franța a marcat cea mai lunga pauza în anii Războiului de o sută. Dar Henry V, care a văzut nici o glorie în pace, a început lucrurile din nou în bătălia de la Agincourt cu strigătul de "încă o dată până la încălcarea, prietenii mei!" (Sau așa Shakespeare ar trebui să credem). Conflictul ar furie pentru încă 40 de ani până când englezii au fost în cele din urmă a dat înapoi peste Canalul de bun.

Nu știm niciodată lungimea de războaiele care trage în jurul nostru. Când vine vorba de pace incredibil, ne-ar plăcea să cred că tratatele sunt permanente, care vor transforma foștilor combatanți în cârtire, dar inofensive vecini.

Wars, cu toate acestea, sunt ca acidul reflux se păstrează recurente, indiferent de cât de mult Pepto-Bismol noi chug. Poate că vietnamezii crezut ca au castigat in final independenta lor, atunci când le-au livrat o înfrângere jignitor pentru francezi de la Dien Bien Phu în 1954 Poate că afganii imaginat că autodeterminare a fost a lor în cazul în care super-putere sovietică sa retras în 1989 (sau, pentru care contează , atunci când britanicii s-au retras în 1880). Wars sfidează eforturile noastre de a scrie necrologuri lor.

Într-adevăr, vizibile pe termen lung, războiul este foarte oxigenul pe care îl respirăm, în timp ce pacea este dar intervalul scurt, atunci când ne ținem respirația și speranță pentru cel mai bun.

Lumea este în prezent în mijlocul mai multor războaie lungi, care nu au nici un obiectiv clar. Lupta peste limitele din Orientul Mijlociu, pus în mișcare de către dezintegrarea Imperiului Otoman, continuă să furie în Siria, Irak, Israel și / Palestina. Conflictele de peste granițe în interiorul Africii, aprins de prăbușirea colonialismului, sunt încă în curs de luptat în Congo, Sudan, și în altă parte în jurul continentului. Apoi, nu e asta o mare termen impropriu, "războiul împotriva terorii", care se intinde din nou înainte de 11 septembrie și se va extinde mult în viitor.

Prin contrast, ni sa spus nauseum anunț că Războiul Rece sa terminat. Sunt sigur că vă amintiți înmormântare. Am tot privit cadavrul coborât în mormânt, si suntem fericiti sa aliniat să arunce o mână de murdărie în gaura. Inscripția de pe piatra de mormînt-1946-1991-a înregistrat nașterea conflictului din Fulton, Missouri, care a fost midwifed de Winston Churchill și infam discursul său Cortină de Fier, până la moarte liniștită, care a venit cu dizolvarea Uniunii Sovietice. Dar ai văzut destule whodunits de a suspecta, chiar ca ai dansat pe mormânt, că sicriul îngropat dedesubt era gol.

Dovada cea mai evidentă că rapoartele privind moartea a Războiului Rece au fost mult exagerate a venit din Asia. Timp de doua decenii, am avut de a adăuga o paranteză la articolele mele de securitate în Asia de Est, care Războiul Rece poate fi încheiat în Europa, dar ea era încă în viață și bine de-a lungul Pacificului. Partidele comuniste din China, Coreea de Nord, Laos, Vietnam și toate au refuzat să urmeze exemplul de omologii lor europeni prin încăpățânare agățându-se de etapa istorică, prin dispoziția lor, dacă este necesar. Peninsula Coreeană a rămas divizată între adversari implacabili ideologic, China continentală și Statele Unite continuă să considere reciproc în calitate de concurenți militare, iar regiunea este împărțit în jos de mijloc între China și aliații săi față de Statele Unite și aliații săi.

Sicriul a fost gol, tocmai pentru că Războiul Rece a trăit pentru a lupta o altă zi, în mijlocul DMZ, peste strâmtoarea Taiwan, printre insulele din Marea Chinei de Sud.

Dar chiar și în Europa, narațiunea tradițională a istoriei Războiului Rece a avut nereguli sale. În perioada de destindere a anilor 1970, Washington și Moscova a elaborat un modus operandi rezonabil prin tratatele de control al armamentelor, vânzările de cereale, precum și schimburi de trupe de balet. Analiști din ce în ce subscris la teoria convergenței prin care capitalismul a devenit mai regizat de stat și comunismului, determinate de piață mai mult. Apoi a venit invazia sovietică din Afganistan, victoria reaganism, teama renăscută de război nuclear, și a fost din nou la limita legii, prietenii mei, tovarăși, și neoconservatorii.

În anii 1980, conducerea sovietică a devenit tot mai geriatrie ca Brejnev, Andropov, Cernenko și a murit într-un blur de funeralii de stat. Apoi, a fost timp Pactul de la Varșovia de a intra în hospice. Când Gorbaciov a oprit furnizarea de susținere a vieții sovietic, blocul sovietic expirat. Doi ani mai târziu, Uniunea Sovietică a urmat. O parte din global remorcher-de-război oprit tragere. Jocul sa terminat.

Sau poate că nu. Poate că tot ceea ce ni sa spus despre prăbușirea Războiului Rece este falsă. Cu recentului conflict din Ucraina, și tensiunilor dintre Washington și Moscova, observatori din întreaga vorbească spectru politic de o renaștere a războiului-rece Hawks cu poftă anti-rus și porumbeii cu groază anti-război.

Dar imaginați-vă în schimb că suntem în mijlocul propriului nostru veac de război, iar în ultimii 25 de ani au fost doar o pauză. La urma urmei, multe dintre caracteristicile Războiului Rece sunt încă în vigoare. Deși doi dintre statele-Ucraina succesoare sovietice și Kazahstan-a renunțat la armele nucleare, Rusia a continuat să mențină arsenalul mult mai mare. Și Statele Unite nu numai abia atins de propria forță de descurajare la fel de barosan, dar a aruncat miliarde de dolari în modernizarea chiar armele pe care Obama a promis să elimine (la un moment dat nedeterminat in viitor). De asemenea, nu a dispărut NATO, chiar dacă aceasta ar fi fost evident pentru toată lumea, cu excepția celor de pe statul de plată NATO-care organizația nu a mai avut un scop. Statutul său vestigiu cu siguranță nu a împiedicat alianța de la împingerea spre est la foarte pragul de sfera diminuat de influență a Rusiei.

Focalizarea actuală a atenției de către reformatorii Războiului Rece este comportamentul de Vladimir Putin, care a fost distribuit în rolul lui Henry V. El este responsabil pentru instabilitatea tensiunilor bilaterale în mare parte din cauza ambițiilor sale teritoriale primul-Georgia, apoi Crimeea, iar acum estul Ucrainei. El a jucat, de asemenea, dur, cu vânzări de energie către Europa. El continuă să susțină dictatori ca Assad în Siria. Și el a lucrat pentru a stabili formațiuni geopolitice a SUA a balanței de putere a Uniunii eurasiatice cu Kazahstan și Belarus, Organizația de Cooperare Shanghai cu China și țările din Asia Centrală, țările BRICS cu Brazilia și India.

Naționalismul lui Putin este nociv, și l-am scris cu privire la impactul de tulpini, chiar mai intolerante ale extremismului în politicile sale. Dar aici e buba: politicile sale externe nu sunt substanțial diferite de cele urmărite de care ar trebui Westernizer Boris Elțîn. Separatiștilor ruși, sprijinit de contestat suveranitatea guvernului georgian în 1992 În același an, trupele rusești au ocupat, de asemenea, parte din Republica Moldova în sprijinul separatiștilor transnistreni. Hafez al-Assad, tatăl lui Bashar, a vizitat Rusia în 1999 și Elțîn l-au proclamat "un vechi prieten al Rusiei." Cu alte cuvinte, atunci când a fost presupune în sclav al liberalismului, Rusia a continuat să urmărească interesele sale în "străinătatea apropiată" și cultiva aliați controversate mai departe.

Diferența este că Elțin nu ne-a contesta puterea unilateral. Punct de vedere economic slab și nu a mai putut să țină pasul cu Statele Unite ale Americii militar, Rusia nu a împinge înapoi tare ca NATO sa extins spre est, primul cu Parteneriatul pentru Pace și apoi cu calitatea de membru efectiv pentru fostele republici sovietice din Estonia, Letonia și Lituania. Elțîn a fost confortabil fiind un partener junior al Statelor Unite, atâta timp cât de la Washington ia permis latitudine în noul său sfera circumscris de influență, a permis Rusiei să-și păstreze bombe sale și de export avioane ieftine și tancuri, și a inaugurat țara în G7 și OMC.

Războiul Rece, atunci, nu a fost vorba doar de o confruntare între inamici ideologici. Războiul Rece a fost de aproximativ o confruntare între două țări care fiecare aspiră să mențină hegemonia pe întreaga planetă. Uniunea Sovietică a renunțat la acest concurs. Și Rusia sub Putin continuă să rămână concentrat pe probleme de-a lungul frontierelor sale. Statele Unite ale Americii, pe de altă parte, nu și-a schimbat atitudinea. Și că, în cele din urmă, este motivul pentru care Războiul Rece nu a murit.

În cazul în care Statele Unite au desființat NATO, împins de abolirea nuclear, și a ajutat la crearea unei noi arhitecturi de securitate pentru Europa, care a inclus Rusia, Războiul Rece s-ar fi murit de moarte naturală. În schimb, pentru că instituțiile Războiului Rece a trait pe, spiritul de întreprindere pune latente, doar de așteptare pentru oportunitatea de a încolți.

Nu e vorba că Statele Unite chemat adversarul său rus înapoi în existență din unele nostalgie greșită. Mai degrabă, consecința inevitabilă a refuzului nostru de a restrânge ambițiile noastre la nivel mondial a creat în mod necesar un contraforță. În cele din urmă, se reduce la fizica: pentru fiecare acțiune există o reacție egală și opusă.

Deci, hai sa nu mai vorbim despre renaștere Războiului Rece, ca în cazul în care Vladimir Putin este cel care a înviat morții. Noi suntem vânători de vampiri care nu au reușit să conducă o miză prin inima ei. Deci, noi nu trebuie să fim surprinși, când vom ieși la o plimbare de o zi la sondaj domeniul nostru, pentru a auzi un clic de dinți ascuțiți chibzuite a rupe în ultimul victima.

John Feffer este directorul de Politică Externă In Focus.

Admin
Admin

Mesaje : 1922
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum