Pro-Israel Lobby Ensures Israeli “Terrorist State” Operates with Legal Impunity

In jos

Pro-Israel Lobby Ensures Israeli “Terrorist State” Operates with Legal Impunity

Mesaj  Admin la data de Dum Sept 14, 2014 4:01 am

Pro-Israel Lobby Ensures Israeli “Terrorist State” Operates with Legal Impunity
http://journal-neo.org/2014/09/13/expanding-settlements-pro-israel-lobby-ensures-israeli-terrorist-state-operates-with-legal-impunity/
Pro-Israel Lobby asigură functionarea cu impunitate juridică a "statului terorist israelian"
La începutul acestei săptămâni prim-ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunțat intenția de a statului israelian de a extinde și mai mult coloniile israeliene din Cisiordania, în încercarea de a anexa o suplimentare de 400 de hectare de teren palestinian. Un escaladarea în continuare a acestui program atât de curând după atacul asupra poporului palestinian a stârnit indignare atât în interiorul cât și în afara statului Israel.

Războiul de 50 de zile au luptat între Hamas și forțele armate israeliene (IDF) a încheiat doar săptămâna trecută, un război care a lăsat peste 2.100 de palestinieni morți - dintre care 70% au fost civili , conform Organizației Națiunilor Unite (ONU) - și a murit 70 de israelian, 64 din care au fost soldați. Israel a fost larg condamnată pentru încălcarea dreptului internațional și comiterea de crime de război în Gaza în timpul "Edge de protecție operativă". În luna iulie, președintele bolivian Evo Morales a denunțat Israel ca un " stat terorist "și a depus o cerere cu Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a urmăririi penale Israel pentru" crime împotriva umanității ".

Coloniile israeliene sunt inițiative care construiesc comunități civile israeliene în teritoriul palestinian ocupat, cu așezările " extrem ilegale în temeiul dreptului internațional ". O misiune de constatare a faptelor ONU în 2012/2013 ajuns la concluzia că așezările încălcat "dreptul internațional umanitar", în plus față de programele în curs de "dezvoltat printr-un sistem de segregare totală":

"Așezările au fost stabilite și dezvoltate în detrimentul de a încălca legile internaționale privind drepturile omului și ale dreptului umanitar internațional" (p.20).

Raportul continuă:

"Așezările sunt stabilite în beneficiul exclusiv al evreilor israelieni; așezări sunt menținute și dezvoltate printr-un sistem de separare totală între coloniști și restul populației care trăiește în opt. Acest sistem de segregare este susținută și facilitată de un control de aplicare a legii militare și strict în detrimentul drepturilor populației palestiniene "(p.20).

Puterea de lobby israelian

Marea Britanie și Statele Unite sunt acasa, la două dintre cele mai puternice grupuri de lobby israeliene de pe planetă, cu politicile externe ambelor națiuni în formă considerabil de organizații loiale Israel. Un documentar de investigație 2009 în Marea Britanie a afirmat că 50% din cabinetul conservator au fost membri ai conservatori Prietenii lui Israel (TPI), o-Israel pro grup de lobby fondată în anul 1974 de către Michael Fidler. Potrivit documentarului, £ 10m a fost donat partidului conservator pe o perioadă de 10 ani, în schimbul sprijinului pentru statul Israel și politicile lor. David Cameron a fost, de asemenea, acuzat în 2009 de a accepta 15.000 de lire sterline de la Poju Zabludowicz, președintele "British Israel Comunicații și Cercetare Centrul" (BICOM) la momentul respectiv. Filmul expune că Zabludowicz are interese de afaceri într-o ilegal de decontare West Bank.

Cameron a susținut în mod repetat dreptul Israelului de a se apăra de la preluarea mandatului în Marea Britanie, ceea ce duce de multe la întrebarea dacă apartenența politică Cameron a Israelului este un rezultat direct al membru și finanțarea de către lobby-ul israelian? Un politician din Marea Britanie, care nu este controlat de către TPI este Sayeeda Warsi, care a arătat curaj incredibil și fibră morală după demisionat în Marea Britanie " punct de vedere moral imposibil de apărat politica "asupra Fâșiei Gaza luna trecută.

In America, una dintre cele mai grupurilor de lobby de pre-eminent de la Washington este Israel Comitetul American Public afaceri (AIPAC), o organizație pro-Israel, care promovează relații și fonduri puternice americano-israeliene campanii politice. Barack Obama a dezvăluit relația sa strânsă cu grupul în timpul unei conferințe de AIPAC care el a ținut un discurs la, descriind "legătura dintre Statele Unite și Israel" ca " incasabil pentru totdeauna ":

"Știu că atunci când am vizita AIPAC sunt printre prieteni - prieteni buni, care împărtășesc angajamentul meu puternic pentru a vă asigura că legătura dintre Statele Unite și Israel este incasabil azi, mâine incasabil -. Incasabile pentru totdeauna"

Braț educație AIPAC este Israel Education Foundation american (AIEF), care organizează expediții de politicieni din SUA către Israel. În 2011, AIEF cheltuit 2 milioane de dolari pe organizarea de " excursii Congresului cu o singură față la Israel "care negau perspectiva palestinian cu privire la situația și nu a reușit să ia chiar și politicienii în Fâșia Gaza. Un exemplu de natura părtinitoare a acestor călătorii a fost atunci când Rep. Mike Pompeo a vizitat Israel pe un tur de nouă zile a regiunii. Pe parcursul vizitei sale, el a petrecut doar o oră de vorbă cu un oficial palestinian.

Politicienii occidentali Asigurați-vă Israel sustrage de la urmărirea

Ca profesor israelian de Istorie, IIan Pappe, a scris într-un articol intitulat: " The istorice perspectivele 2014 Gaza masacrul ", Occidentul protejează de multe ori pe Israel de la urmărirea penală, la" Curtea Internațională de Justiție ":

"Elitele politice din Occident continuă să ofere imunitatea vechi de statul evreu. Apelul recent de guvernele occidentale pentru a procurorului în fața Curții Internaționale de Justiție de la Haga să nu se uite în crimele Israelului în Gaza este un caz la punct. Secțiuni largi ale mass-media occidentale au urmat exemplul și justifică prin și acțiuni ample de Israel. "

Pappe continuă să susțină că comunitatea internațională trebuie să se oprească implementarea "standarde duble" în legătură cu crimele Israelului de a avea orice legitimitate și eficiență în relațiile cu alte atrocități din intreaga lume:

"O lume care s-ar opri angajarea standarde duble în traficul de ei cu Israelul este o lume care ar putea fi mult mai eficient în răspunsul său la crime de război în altă parte în lume. Încetarea genocidul elementare în Gaza și restituirea dreptului omului și civile de bază de palestinieni oriunde ar fi, inclusiv dreptul de întoarcere, este singura modalitate de a deschide un nou vista pentru o intervenție internațională de producție în Orientul Mijlociu ca un întreg . "

Având în vedere relația dintre liderii occidentali și lobby-ul israelian cu toate acestea, rămâne foarte puțin probabil ca Israelul va fi vreodată urmărită penal în conformitate cu dreptul internațional pentru crimele pe care le-au comis în Palestina.


Admin
Admin

Mesaje : 1922
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum