INFRACTORUL, PROSTĂNACUL ȘI AGRAMATUL SE RĂZBOIESC ÎN PSD

In jos

INFRACTORUL, PROSTĂNACUL ȘI AGRAMATUL SE RĂZBOIESC ÎN PSD Empty INFRACTORUL, PROSTĂNACUL ȘI AGRAMATUL SE RĂZBOIESC ÎN PSD

Mesaj  MIHAI BELTECHI la data de Joi Ian 22, 2015 10:42 am

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri seara, că principalul motiv pentru care Mircea Geoană și Marian Vanghelie au fost dați afară din partid a fost legat de faptul că cei doi au sabotat activitatea din perioada campaniei electorale pentru prezidențiale, ceea ce a "umplut paharul" unor "mai multe motive" anterioare acelei perioade.

"Au fost multe motive, dar cel mai important motiv a fost ceea ce știam cu toții, și care de fapt a umplut paharul, și anume că în timpul campaniei electorale la europarlamentare și la prezidențiale, Marian Vanghelie nu a muncit pentru partid, ba dimpotrivă, iar în timpul campaniei de prezidențiale și Mircea Geoană a avut aceeași poziție. Au avut întâlniri cu cei de la PNL-PDL, Marian Vanghelie le-a cerut unora să se strângă semnături nu mai știu pentru ce candidat la europarlamentare. Lucrurile astea erau știute. Tot în timpul campaniei electorale, când lumea era conectată la alegerile prezidențiale, ei sunau liderii din teritoriu pentru a discuta despre ce se întâmplă cu partidul după aia. Aceste lucruri s-au spus în Comitetul Executiv Național. Prima dată au spus că nu. După ce mai mulți lideri județeni au confirmat lucru ăsta, sigur că nu au avut ce să mai spună", a declarat Dragnea, la Realitatea TV.

Întrebat dacă se poate spune că cei doi au sabotat partidul, el a răspuns afirmativ. "Nu spun eu asta, e o certitudine, toată lumea a știut asta, pentru că altfel nu exista un vot, mă rog cu două excepții, un vot în unanimitate în Comitetul Executiv Național", a adăugat Dragnea.
El a dat apoi un exemplu de mesaj transmis de Marian Vanghelie liderilor din teritoriu, pentru noul partid. "Eu primesc în fiecare zi mesajele pe care le primesc colegii mei din teritoriu de la Marian Vanghelie: 'Bună dimineața , domnule președinte, v-ar interesa o nouă provocare în cariera dumneavoastră politică? Am auzit la sediul central doar cuvinte de laudă la adresa dumneavoastră și în viitorul apropiat vă vreau în echipa mea pentru a forma noul PSD. Marian Vanghelie'. Nici nu le spune pe nume, ci domnule președinte de la județul nu știu care. Ăsta era de la Mehedinți", a arătat Liviu Dragnea.
Potrivit acestuia, oamenii nu iau în serios aceste discuții și ceea ce propune Mircea Geoană. "Am înțeles de la Mircea Geoană că s-a întâlnit cu doamna Nuland și i-a spus doamna Nuland să dea guvernul jos. Bineînțeles că Ambasada Americii a ieșit și a corectat această minciună a lui Mircea Geoană. Prima dată au zis ca vor să-și facă partid, ulterior au zis că nu mai vor să-și facă partid, ci că vor in interiorul partidului să genereze această revoltă. PSD într-o majoritate zdrobitoare este interesat acum de actul de guvernare, atât la nivel central cat si la nivel local și de ceea ce aleșii noștri locali au de făcut în continuare, și anume să continue proiectele începute în 2012, în 2013 și in 2014. Și asta facem. Avem Comitet Executiv Național la sfârșitul lunii, unde avem și întâlniri cu grupurile parlamentare, avem Consiliu Național, și vrem să ne ocupăm cât mai mult de ceea ce înseamnă guvernare, pentru că guvernare înseamnă să faci lucruri pentru oameni. Nu cred că omul se simte mai bine dacă noi stăm și dăm răspunsuri la ceea ce spune Geoană și Vanghelie", a mai spus președintele executiv al PSD.
MIHAI BELTECHI
MIHAI BELTECHI

Mesaje : 136
Data de înscriere : 22/08/2014

Sus In jos

INFRACTORUL, PROSTĂNACUL ȘI AGRAMATUL SE RĂZBOIESC ÎN PSD Empty OILE CAPII ALE TRANZITIEI ETERNE

Mesaj  MIHAI BELTECHI la data de Joi Ian 22, 2015 10:44 am

Procesul de incompatibilitate intentat de ANI dlui Iohannis și câștigat de acesta la Curtea de apel Alba-Iulia s-a încheiat definitiv: ICCJ a respins recursul ANI astfel că președintele a rămas perfect compatibil ca primar. Nu e singurul proces pierdut de ANI dar probabil că e singurul pe care celebra agenție nu regretă că l-a pierdut. Președintele nu e nici el singurul care a avut succes la justiție în aceste zile: Curtea de Apel a decis reluarea anchetei DNA în procesul baronului de Mehedinți, Adrian Duicu, cel care făcea trafic de influență chiar din Palatul Victoria. Independentă dar nu infailibilă și nici incoruptibilă, justiția a fost reprezentată în cazul Duicu de judecătoarea Viorica Costiniu, al cărei soț, judecătorul Fl. Costiniu, condamnat pentru corupție era deosebit de serviabil (chiar slugarnic) cu interlopii. Se pare că e o trăsătură de familie. Era oricum ziua internațională a îmbrățișării (unde multe cupluri celebre precum tusea și junghiul, sacul și peticul, Firea și Pandele au stabilit recorduri în această poziție) și seara luării de mită. Fostul ministru de interne, Cristian David a fost reținut pentru luare de șpagă: 500.000 de euro chiar în biroul de la MAI. David este ginerele unui alt inculpat de lux, Mihai Vlasov, cel căruia-i uda florile Mona Pivniceru, actualmente judecător la CCR – de unde până și judecătorul Toni Greblă a fost adus la DNA cu noaptea-n cap și mită în CV (o mașină și două rochii pentru lady Greblă) primită pe când Greblă era senator PSD și unealta infracțiunii. Așadar nimeni nu e mai presus de lege. Dar nici mai presus de corupție. „Bine pentru Curte nu e” a oftat Greblă. Cine-a pus Grebla în Curte s-a lovit cu ea în frunte. La câți foști miniștri sunt acum la pârnaie și în tribunale, putem spune că până și în penitenciare România are oricând un guvern (sau două) din umbră. Acolo chiar s-a format un guvern de uniune națională, ajuns la consens. Un tânăr fost secretar de stat la justiție, Ovidiu Puțura, s-a alăturat recent guvernului în zeghe. Înregistrările DNA arată că Puțura îi pusese gând rău unei judecătoare care nu-i făcea pe plac: „îi dau un pumn în gură, o calc cu mașina”. De unde se vede că distanța dintre justiție și interlopi e din ce în ce mai scurtă – dacă ai mașină bună. Copilotul Ponta era însă alarmat de alte defecțiuni interne drept care le-a cerut miniștrilor să iasă pe teren: „lăsați politica, cine cu cine se aliază, când vin Gorghiu și Vanghelie la guvernare și vedeți-vă de treabă”. Păi, asta fac de mult: se află în treabă. Ca și dna Gorghiu care a confirmat că „am început discuțiile pentru schimbarea majorității”. Asta-i politica „altfel”? A „tovarășilor de drum” pe stil vechi, marca Gorghiu-Dej?
MIHAI BELTECHI
MIHAI BELTECHI

Mesaje : 136
Data de înscriere : 22/08/2014

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum