Ce ne-a adus şi ne-a luat “ocupantul rus”

In jos

Ce ne-a adus şi ne-a luat “ocupantul rus” Empty Ce ne-a adus şi ne-a luat “ocupantul rus”

Mesaj  QUASIMODO la data de Sam Mar 07, 2015 11:10 pm

http://www.evz.ro/ce-ne-a-adus-si-ne-a-luat-ocupantul-rus-vocile-dreptei.html
Circulă de câteva zile pe internet un filmuleţ denumit "ocupantul rus" în care ni se aduc la cunoştinţă marile realizări de care au beneficiat popoarele şi statele ocupate de ruşii: fabrici, spitale, şcoli, grădiniţe, blocuri, centrale electrice etc. De parcă în acele state nu era nimic înaintea sosirii lor.Sau, dacă ne-au ocupat în secolele trecute, când încă nu fuseseră inventate unele dintre ele, ei le aveau deja şi numai noi nu.

Sau nu tot popoarele respective le-au construit în timp ce “ocupantul rus” îşi lua birurile.

Sau de parcă, în timp ce în Uniunea Sovietică şi în statele lagărului socialist se construiau cele de mai sus, în restul lumii nu se făcea nimic ;lumea stătea pur şi simplu pe loc cu gura căscată la minunăţiile cu care bolşevicii “înfrumuseţau” planeta.

Şi tot datorită acestor binefaceri, la falimentul general al statelor comuniste din anii '90, aceste state, în frunte cu glorioasă Uniune Sovietică, erau zeci de ani în urma celor din Vest. Şi din atât de mult bine şi din atât de multe realizări nu mai erau produse alimentare, haine, încălţăminte, medicamente, dar erau în schimb cozi, speculă, lipsuri, înapoiere.

“Ocupantul rus” ne crede proşti. Prima greşeală.

A doua greşeală este că ne crede pe toţi spălaţi pe creier, inculţi, ridicaţi de sub masa sub care am căzut de prea multă votcă fără ca să ne amintim cum am ajuns acolo, de unde veneam, cu cine am băut, unde stăm şi cum ne cheamă. Aşa că, în respectivul filmuleţ infantil-obraznic, născut din puţină minte şi multă, multă aroganţă imperială găunoasă - făcut probabil pentru ca să-i gâdile orgoliul de mare maestru mondial al preşedintelui Putin – “ocupantul rus” nu ne spune nimic despre ceea ce a  adus cu adevărat. Şi, mai ales, despre ceea a luat “ocupantul rus” de pe unde a năvălit. De aceea, vă propun  să o facem împreună.

Deci, dragă “ocupantule rus” - remarcă, te rog, ca pentru un ocupant credincios ce spui că ai fost şi că eşti (probabil după o biblie neagră care nu vorbeşte despre iubirea faţă de aproapele, ci despre dispreţul, siluirea, omorârea aproapelui) – substratul creştinesc al adresării noastre care ne spune să ne iubim duşmanii:

De fapt ne-ai adus:

- ruşi în locul alor noştri aşa că acum ai pretenţii de tată iubitor, care trebuie să-şi apere puii împrăştiaţi prin lume,

- partid comunist, securitate, ocupaţie, lagăre, canale, închisori, deţinuţi politic, teroare, crimă, deportare, genocid, jaf, minciună, ură, violuri, distrugeri, internaţionalism marxist, limba rusă, alfabetul rus, comunism, mizerie umană, spaimă, coşmaruri, delaţiune, singurătate, tristeţe ...

şi ai luat:

- milioane de vieţi, sute de miloane de destine, de vocaţii, de drumuri drepte,

- sute de mii, milioane de oameni mutaţi în Siberia, în stepele deşertice, în nordul îngheţat,

- limba noastră,

- identitatea noastră,

- trecutul nostru,

- valorile noastre,

- părinţii şi strămoşii noştri,

- cinstea femeilor noastre,

- copiii noştri,

- fraţii, surorile, rudele noastre, prietenii noştri,

- vecinii noştri, dascălii noştri

-  specialiştii noştri,

- muncitorii noştri calificaţi,

- intelectualii noştri,

- ţăranii noştri,

- oraşele noastre,

- satele noastre,

- fabricile noastre,

- bogăţiile noastre,

- tezaurele noastre,

- banii noştrii,

- cerealele noastre,

- petrolul nostru,

- aerul, apa, soarele,pământul,

- visele, bucuria, speranţele, poeziile, arta, filmele, piesele de teatru, gândurile bune....

şi câte şi mai câte pe care, îi las pe cititorii noştri să le adauge după punctele de final în aşteptare.

Aşa că, dragă “ocupantule rus”, mulţumim dar nu avem nevoie de tine. Nu te mai vrem. Nu te regretăm. Nu te credem când faci pe apărătorul ortodoxiei, moralei şi tradiţiilor de care nu ai habar, pe care nu le respecţi şi de care te foloseşti cu acelaşi cinism monstruos şi cu aceeaşi teroare a minciunii, cu care ai ucis zeci de milioane dintre proprii tăi cetăţeni şi cu care încerci acum să-i aţâţi împotriva noastră minţindu-i . Pentru că, poate cea mai importantă omisiune a ta, din caricatura aia de film de propaganda, este aceea că primii pe care i-ai ocupat au fost chiar ruşii cumsecade, ruşii normali, ruşii visători, ruşii iubitori de poezie, ruşii credincioşi, ruşii prietenoşi cu aproapele, ruşii tăi, sânge din sângele tău, cărora le-ai adus şi de la care ai luat toate cele înşirate mai sus şi încă altele pe care le ştiu şi vii, dar mai ales morţii tăi de acasă, deportaţii tăi de acasă, schingiuţii tăi de acasă, striviţii tăi de acasă,  victimele tale de acasă. Zeci de milioane de morţi care ştiu de ce au murit, cine i-a omorât şi pe care nu mai poţi nici să-i minţi, nici să-i terorizezi.

De ei să te temi, “ocupantule rus” pentru că împotriva lor şi împotriva morţilor noştri, pe care îi ai pe conştiinţă, nu mai ai nicio putere.  

P.S. Ne acuzi că avem ceva cu ruşii. Poate doar cu cei ocupanţi. Pentru că altfel,  de ce ruşii poeţi, scriitori, muzicieni, pictori, regizori, actori, savanţi şi toţi ruşii normali, "ruşii neocupanţi" adică, stau în casele noastre, în minţile noastre, în sufletele noastre, în carierele şi în realizările noastre şi ne simţim atât de bine împreună?

QUASIMODO

Mesaje : 71
Data de înscriere : 15/02/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum