Despre Turcescu, Banciu, Ponta şi despre demoni

In jos

Despre Turcescu, Banciu, Ponta şi despre demoni Empty Despre Turcescu, Banciu, Ponta şi despre demoni

Mesaj  Admin la data de Mar Sept 23, 2014 10:14 am

Despre Turcescu, Banciu, Ponta şi despre demoni

http://www.stareapresei.ro/despre-turcescu-banciu-ponta-si-despre-demoni-44170.html
&
http://halimmin.blogspot.ro/2014/09/despre-turcescu-banciu-ponta-si-despre.html


Despre Turcescu? Nu cred o iotă din povestea aşa-zisei sale apartenenţe la nush-ce serviciu secret, până la verificarea informaţiilor pe care le avem acum.
Concret, despre Turcescu acum se spun multe, că e un erou, că e o jivină, că a fost ofiţer acoperit şi că a fost descoperit… în perioada următoare unele dintre aceste lucruri s-ar putea dovedi aberaţii.
Atenţie: faptul că nu cred o iotă nu înseamnă că exclud apartenenţa eventuală a acestuia la un serviciu secret, dar aceasta trebuie demonstrată cu documente, mărturii etc., nu cu prostii de acest gen, livrete militare şi alte aberaţii.
Convingerea mea este că în câteva zile sau săptămâni vom căpăta treptat o cu totul altă perspectivă asupra acestor lucruri decât avem acum. Prea e cusut cu aţă albă! Măi, nene, tu vii şi ne dai un livret militar al tău şi spui că eşti ofiţer acoperit? Cine a mai pomenit ofiţer acoperit cu livret militar?
De la ultimul soldat până la generalii de armată, toţi au carnet de serviciu, livretul militar, cum am eu şi toţi cei ca mine, primesc cei care şi-au satisfăcut stagiul militar. Stagiu. Militar.
LIVRÉT, livrete, s. n. 1. (În sintagma) Livret militar = document eliberat persoanelor care au satisfăcut serviciul militar, cuprinzând situația militară și alte date privitoare la titular. Din fr. livret.
Sunt în rezervă = am făcut armata şi acum sunt rezervist. Cine a mai văzut ofiţer sau fost ofiţer acoperit cu acest document?
- Bună ziua, actele la control, vă rog.
– Păi sunt ofiţer acoperit şi uitaţi aici livretul meu militar.
Şi cine a pomenit ca un om de mii sau zeci de mii de euro lunar să accepte să fie ofiţer acoperit pentru 2.500 de lei lunar? În fine… Ia uite aici, de pe site-ul său, care şi-a revenit acum puţin timp:
Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti.
Cine “să fim iertaţi şi izbăviţi“? Cine sunt cei care “să avem parte de legi şi de judecători drepţi“? E la plural, nu la singular. Turcescu nu spune “să fiu iertat şi izbăvit“, nici “să am parte” de judecători drepţi.
Carevasăzică, nu mă voi dezice de Robert Turcescu, aşa cum face acum Radu Banciu. Colegul meu, jurnalistul Robert Turcescu, a fost corect cu mine, aşa cum e corect un jurnalist cu altul.
Nu sunt prieten cu el, nu am fost la pescuit cu el, nu ne-am vizitat, dar nu înţeleg să mă dezic ca o curvă de el la prima strigare a sorţii, aşa cum face acum Banciu ăsta, care nu se mai opreşte din invective de două zile.
Evgheni Pliuşenko, marele patinator, povestea ce fel de relaţii avea cu Brian Joubert, alt mare campion. Înainte de concurs, la încălzire, îşi dădeau mâna şi Joubert îi spunea: “Good luck, and skate well!“. Cam atât îi voi spune şi eu acum lui Robert: “Good luck, and skate well!“.
Revin la Radu Banciu, grotescul Radu Banciu, obscenul Radu Banciu, jignitorul Radu Banciu, acest om care, numai cât apare pe sticlă, o sparge cu măgăriile pe care le spune.
Omul acesta urăşte jurnaliştii sincer, exact ca Mircea Badea. Spre deosebire de acesta, el se consideră jurnalist, cult, profesionist, erudit, autoritate în multiple domenii, în schimb face ceva pe verificarea informaţiei din trei surse independente.
Radu Banciu: “Presa nu înseamnă să cauţi adevărul ca un bou, din trei surse, ci să ai viziune!” (Lumea lui Banciu, 22 septembrie, timecode 21.30)
Se consideră primul din lume care a făcut aia şi ailaltă, dar nu vede lucrurile în perspectivă.
Perspectiva, brontozaure, este aceea a chestiunii ofiţerului acoperit candidat la Preşedinţie, iar miza (conţinând elemente pe care noi nu le cunoaştem acum) este faptul că avem un candidat la Preşedinţie care este ofiţer acoperit.
Care este acesta? Ne îndoim că Traian Băsescu îi va dezvălui numele în zilele care urmează? Eu nu mă îndoiesc, sunt sigur că o va face şi, din aluziile pe care le-a făcut deja şeful statului, ştim şi cine este acesta: Victor Ponta. Ne mai trebuie probele materiale ale acestui fapt.
Aici este cheia. Şi sunt convins că interesul public există, este foarte mare, e vorba despre binele societăţii să aflăm cine este şi Turcescu are rolul lui în povestea asta.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum