SCRISORI DIN GERULIA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Informaţiile esenţiale ale cazului Lukoil-Ponta: Cum a scăpat compania rusească de sechestru după ce premierul a intervenit în dosar răstindu-se la procurori

In jos

Informaţiile esenţiale ale cazului Lukoil-Ponta: Cum a scăpat compania rusească de sechestru după ce premierul a intervenit în dosar răstindu-se la procurori Empty Informaţiile esenţiale ale cazului Lukoil-Ponta: Cum a scăpat compania rusească de sechestru după ce premierul a intervenit în dosar răstindu-se la procurori

Mesaj  Admin Mar Oct 07, 2014 10:15 pm

Informaţiile esenţiale ale cazului Lukoil-Ponta: Cum a scăpat compania rusească de sechestru după ce premierul a intervenit în dosar răstindu-se la procurori
http://www.gandul.info/stiri/informatiile-esentiale-ale-cazului-lukoil-ponta-cum-a-scapat-compania-ruseasca-de-sechestru-dupa-ce-premierul-a-intervenit-in-dosar-rastindu-se-la-procurori-13369864
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 2563
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Informaţiile esenţiale ale cazului Lukoil-Ponta: Cum a scăpat compania rusească de sechestru după ce premierul a intervenit în dosar răstindu-se la procurori Empty Ponta, ambasadorul onorific al Rusiei la Bucureşti Dincolo de toate pluteşte în aer cuvenita şi angoasanta întrebarea: reforma Justiţiei este, oare, ireversibilă?!

Mesaj  Admin Mar Oct 07, 2014 10:56 pm

Ponta, ambasadorul onorific al Rusiei la Bucureşti - Dincolo de toate pluteşte în aer cuvenita şi angoasanta întrebarea: reforma Justiţiei este, oare, ireversibilă?!
http://www.gandul.info/puterea-gandului/victor-ponta-ambasadorul-onorific-al-rusiei-la-bucuresti-13370337
&
https://sites.google.com/site/manichiuracubardacalaului/informatiile-esentiale-ale-cazului-lukoil-ponta-cum-a-scapat-compania-ruseasca-de-sechestru-dupa-ce-premierul-a-intervenit-in-dosar-rastindu-se-la-procurori/ponta-ambasadorul-onorific-al-rusiei-la-bucuresti

Justiţia în România, patria automobilelor, începe să aibă şi ea mai multe viteze, potrivit reinterpretării dictonului "Fiat justitia, et pereat mundus", de către fostul procuror-azi premier Victor Ponta: “Bine, bine, fiat justiţia, dar fără să piară şi lumea din cauza unui accident ca ăsta”, a spus premierul vizavi de activitatea procurorului “suveran şi independent” din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care tocmai dispusese sechestrul asigurător pe produsele Petrotel-Lukoil, din pricina unui prejudiciu estimat la 230 de milioane de euro - evaziune fiscală şi spălare de bani.
Ca reacţie imediată, ambasadorul rus la Bucureşti s-a declarat extrem de preocupat de situaţia creată, mai ales din cauza „stopării producţiei” pe parcursul anchetei – lucru total neadevărat -, ceea ce ar periclita funcţionarea întregului lanţ de producţie al companiei Lukoil, iar pentru sensibilizare, dl. Malginov a amintit că, în timpul activităţii, compania a creat mii de locuri de muncă, a plătit regulat impozite la buget, a acordat sprijin comunelor din zonă, a investit în susţinerea ecologiei, în perfecţionarea structurilor medicale de urgenţă, în dezvoltarea surselor de energie verde şi i-a ajutat pe copiii cu probleme.

În consecinţă, ambasadorul spera, sec, la momentul respectiv, ca „ancheta să se desfăşoare nepărtinitor şi obiectiv, în cadrul legii”, dar “şi ţinând cont în mod cuvenit de interesele atât ale mediului de afaceri, cât şi ale muncitorilor, precum şi de interesele relaţiilor ruso-române”, şi anunţa că va urmări atent dezvoltarea situaţiei în jurul rafinăriei Petrotel-Lukoil.

Iar situaţia s-a dezvoltat rapid şi într-un mod absolut „cuvenit”, aşa cum ceruse Malginov.

Premierul român, Victor Ponta, părând, el însuşi, adevăratul ambasador al Rusiei la Bucureşti, în chestiune, a administrat cuvenita chelfăneală „procurorului suveran şi independent”, susţinând că dumnealui “nu este foarte interesat că Lukoil are 3.500 de angajaţi, că Oltchim cumpără doar de la Lukoil, şi că au blocat combustibil la Oil Terminal şi Conpet”.

Apoi, „fără a interfera în vreun fel activitatea suverană şi independentă a procurorului”, şeful guvernului şi-a manifestat, ferm, speranţa că “acesta va ţine cont că e vorba de 3.500 oameni şi de nişte interese economice de funcţionare a altor companii extrem de importante”, şi că “înţelepciunea şi responsabilitatea celor care anchetează vor conduce la soluţia legală”.

“Aici nu e vorba că am prins pe cineva furând o maşină şi indisponibilizăm maşina – apropo de Fiat justitia -, aici se indisponibilizază conducte... Bănuiesc că cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele în Rusia sau nu ştiu unde, şi nici rafinăria nu o mutau mâine din România. Dar justiţia este independentă îşi face datoria şi bănuiesc că, dacă se întâmplă ceva rău, cei 3.500 de oameni o să vină la mine, că aşa e cu Justiţia”, a continuat, maliţios, Victor Ponta, să-şi exprime deplina încredere în Procuratură.

Şi, ce să vezi?! Procurorul a înţeles vorba prezidenţiabilului, şi a făcut cuvenita rectificare: după două zile a ridicat sechestrul asigurător, ceea ce a făcut din premier un adevărat erou al miilor de benzinari la pompă şi al şefilor lor de producţie şi de sindicat.

În Kiseleff au început să sosească telegrame de mulţumire, din toate colţurile ţării, şi de susţinere în campanie; Justiţia a înţeles unde greşise, iar ambasadorul Rusiei la Bucureşti se gândeşte, probabil, cu aplicaţie, cum să-l strecoare pe Victor Ponta în agenda lui Putin pentru o poză de colecţie, tocmai bună de pus pe Facebook, în galeria selfie-urilor cu şefi de state.

Dincolo de toate pluteşte în aer cuvenita şi angoasanta întrebarea: reforma Justiţiei este, oare, ireversibilă?!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 2563
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Informaţiile esenţiale ale cazului Lukoil-Ponta: Cum a scăpat compania rusească de sechestru după ce premierul a intervenit în dosar răstindu-se la procurori Empty Ziua în care Victor Ponta a pus sechestru pe Parchetul General

Mesaj  Admin Mar Oct 07, 2014 11:02 pm

Ziua în care Victor Ponta a pus sechestru pe Parchetul General
Din această afacere, Victor Ponta a vrut să demonstreze că are comanda Parchetului General, că el este procuror general şi că poate face şi desface dosare. Că mâna lui lungă poate ajunge oriunde şi poate salva pe oricine. Apoi, subliniind insistent teza salariilor angajaţilor Lukoil, a transmis că el este cel care dă şi ia salarii, fie şi cu mâna unor procurori.
http://www.gandul.info/puterea-gandului/ziua-in-care-victor-ponta-a-pus-sechestru-pe-parchetul-general-13370599
&
https://sites.google.com/site/manichiuracubardacalaului/informatiile-esentiale-ale-cazului-lukoil-ponta-cum-a-scapat-compania-ruseasca-de-sechestru-dupa-ce-premierul-a-intervenit-in-dosar-rastindu-se-la-procurori/ziua-in-care-victor-ponta-a-pus-sechestru-pe-parchetul-general

Compania Lukoil este cercetată pentru spălare de bani şi evaziune într-unul dintre cele mai mari dosare de acest gen din ultimii 10 ani. Procurorii investighează o operaţiune de spălare de bani evaluată la 118 milioane euro şi o evaziune fiscală de 112 milioane euro.
Pentru noi, cetăţenii de rând, asta înseamnă că procurorii spun că aceşti bani ar fi trebuit să ajungă în bugetul public, dar nu au mai ajuns. Aceşti bani ar fi fost suficienţi pentru ca guvernul Ponta să contruiască „N” şcoli, vreo două-trei spitale, o bucată de autostradă, etc. Nu au ajuns în buget şi, folosind acelaşi tip de exagerare pe care o foloseşte premierul, putem zice că, din această cauză, autostrada, spitalul, şcoala nu au mai fost ridicate. Chit că poate ajungeu banii şi în câteva şantiere electorale, aşa cum sunt cele năşite Liviu Dragnea, colegul de cabinet al premierului Ponta.

Şantiere electorale din taxele companiei ruseşti au fost ratate. În schimb, premierul Victor Ponta nu a ratat să comită un nou act de intruziune într-o anchetă penală. La fel ca în cazul anchetelor privind fraudele de la referendum sau în cazul Bolintineanu, Victor Ponta a dat indicaţii procurorilor. Altfel spus, s-a substituit procurorului general Tiberiu Niţu.

O să rezum situaţia: compania Lukoil este investigată pentru o spălare de bani şi evaziune fiscală de 230 milioane euro. Procurorii au ridicat documente şi, obligaţi de procedura penală, au pus sechestre pe bunurile companiei şi pe conturi. Au pus sechestru pentru că aşa spune legea şi pentru că, la finalul unui proces, statul trebuie să recupereze banii.

După această acţiune, un comando de voci a sărit la gâtul procurorilor. Printre ei, sindicaliştii companiei, PR-ul companiei, ambasadorul Rusiei şi, nu în ultimul rând, Victor Ponta. Teza lansată de ei a fost aceea ca procurorii răi vor neapărat să închidă rafinăria Lukoil din Ploieşti şi să lase fără bani de salarii compania. Ponta a plusat şi a deplâns soarta „celor 3500 de salariaţi” care nu îşi vor mai primi leafa. În acealşi timp, a ţipat la procurori. Şmechereşte, aşa cum a făcut şi Traian Băsescu când a rostit fraza „Nu e bine, domnule chestor”, Ponta le-a spus procurorilor că sunt suverani în anchetă, dar să se gândească la soarta celor 3500 de angajaţi.

Tot eşafodajul mediatic construit parcă în tandem de ambasada Rusiei-Lukoil-sindicate şi premierul Ponta conţine inadverteţe mici, dar esenţiale. La o verificare atentă, rezultă că procurorii nu vrut să confişte lefurile salariaţilor companiei ruseşti. În realitate, ultimele date arată ca nu ar fi vorba chiar de 3500 de salariaţi, ci de 400, nu că numărul ar conta. Procurorii nu au închis rafinăria aşa cum acuza ambasadorul Rusiei la Bucureşti, ci Lukoil a decis să sisteze producţia. În realitate, chiar dacă era un sechestru pe conturile companiei, nu procurorii aveau responsabilitatea salariilor, nici guvernul, ci compania Lukoil. Am arătat într-un text că societatea din Rusia avea o soluţie simplă să asigure eliberarea de sechestru a conturilor. Era suficient să pună banii într-un cont, pe care sa îl pună la dispoziţia parchetului.

Procurorii de la Curtea de Apel Ploieşti nu au greşit punând sechestru. Au acţionat în prima fază procedural şi legal, aceasta fiind şi analiza mai multor experţi independenţi consultaţi de gândul. În loc de susţinere, procurorii au fost supuşi unei presiuni din partea premierului şi nu numai. În final, presiunile pe Justiţie exercitate de premierul Ponta au avut efect. Procurorii au ridicat o parte din sechestru.

Grav este faptul o serie de informaţii arată că, după ce Victor Ponta s-a răstit la procurorii de la Ploieşti, procurorul general Tiberiu Niţu, în loc să-şi apere subalternii, ar fi acţionat pe dos. Unele surse spun că Tiberiu Niţu a decis să supravegheze personal această anchetă. Ne putem doar imagina cum se simte procurorul care anchetează cazul ştiind că este supravegheat de însuşi şeful parchetelor. Sau cum se poate simţi acelaşi procuror dacă Tibriu Niţu, să zicem, îl sună şi se răsteşte la el.

Procurorul General, deşi solicitat de noi să îşi exprime punctul de vedere, a preferat să tacă lăsându-l pe Victor Ponta să vorbească, parcă în numele său. O serie de informaţii pe surse colectate de gândul arată că dinspre Parchetul General tactica mediatică a fost aceea să se acrediteze ideea că procurorii de la Ploieşti ar fi greşit. Codul de procedură contrazice această teză.

Din această afacere, Victor Ponta a vrut să demonstreze că are comanda Parchetului General, că el este procuror general şi că poate face şi desface dosare. Că mâna lui lungă poate ajunge oriunde şi poate salva pe oricine. Apoi, subliniind insistent teza salariilor angajaţilor Lukoil, a transmis că el este cel care dă şi ia salarii, fie şi cu mâna unor procurori.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 2563
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Informaţiile esenţiale ale cazului Lukoil-Ponta: Cum a scăpat compania rusească de sechestru după ce premierul a intervenit în dosar răstindu-se la procurori Empty Re: Informaţiile esenţiale ale cazului Lukoil-Ponta: Cum a scăpat compania rusească de sechestru după ce premierul a intervenit în dosar răstindu-se la procurori

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum