Comment le fisc a détruit la charité chrétienne

In jos

Comment le fisc a détruit la charité chrétienne

Mesaj  Admin la data de Joi Oct 09, 2014 11:41 pm

Înlocuirea absolut de caritate publice pentru caritate individ ar completa distrugere a creștinismului, și cu atât mai mare principiul de proprietate a ajuns.

Creștinismul nu există fără caritate ; și distincția fundamentală între caritate și dreptate este că datoria de justiție este cea care ar putea fi necesare sau utilizarea de legi sau prin folosirea forței, în funcție de împrejurări, în timp ce datoria de caritate pot fi comandate de către orice instanță ca aceea a lui Dumnezeu și conștiință.

Cu toate acestea, în cazul în asistență pentru cei săraci este una dintre acuzațiile de impozit, prin urmare nu mai suporta sumele de caritate, ci de dreptate, deoarece contribuția fiscală este o datorie riguroasă a cetățenilor.

Și istoria ne spune, în acest sens, una dintre cele mai mari nenorociri care se poate topi o națiune este că caritate va pierde adevăratul său caracter , și o necesitate crud, care rezultă din slăbirea credința religioasă și lipsa de caritate voluntare, în mod eronat și forțat într-un impozit; pentru, prin urmare, tot planul providențial al lui Dumnezeu este răsturnat.

Pomană nu mai sunt gratuite, nu mai face o mișcare a inimii, pierde aproape în întregime merit în fața lui Dumnezeu. Pomană și încetează făcute să fie la fel de meritorii în ochii celor mai mulți dintre cei care o primesc. Curând ei murmure cuvintele  dreptul la ajutorul de  dreptul la muncă .

Legătura de iubire care leagă cei săraci la cei bogați este rupt, nici un sentiment de recunoștință dispare. Sărăcia devine un fel de serviciu public, mai puțin de salarizare decât altele, dar că așteaptă cu mândrie la finalul tratamentului său.

Cardinalul Pie, citat de Dom Besse (1861-1920)

Admin
Admin

Mesaje : 1922
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum