The Big Heat

In jos

The Big Heat Empty The Big Heat

Mesaj  Admin la data de Vin Oct 10, 2014 2:53 am

http://www.counterpunch.org/2014/10/10/the-big-heat-2/

de Jeffrey ST. CLAIR
Marcați data. Pe 13 august Americii trezit pentru a afla adevărul oribil. Departamentele de poliție, din cătune bucolice din Midwest rural a clocoteste metropole, a devenit militarizată. Revelațiile prime-time a venit ca o ușurare pentru comentatori liberali albi, care au simțit trupele mult mai confortabile denunță în armură decât probeze caracterul rasist de poliție din America. Mai mult decât atât, ea a dat MSNBC lui hipster vânător de știri Chris Hayes posibilitatea de a juca corespondent de război, de raportare noapte de noapte de la "zona de conflict."

Arcul de poveste trambitata de presă a fost că militarizarea de departamentele de poliție din America a fost un post-911 fenomen în mare măsură, o altă moștenire amenințător din anii Bush. Desigur, aceasta este o lectură ridicol deformat de istorie. Mai am flashback-uri vii de propria mea întâlnire strânsă cu soldați polițiști pe străzile din Seattle, în toamna lui 1999, scufundare capul sub foc de la gloanțe acoperite cu cauciuc, explodează canistre de gaze lacrimogene și grenade comotie. Câteva luni mai târziu, o scenă similară de haos jucat în Washington, DC, în timpul demonstrațiilor FMI / Banca Mondială, în cazul în care, ca JoAnn Wypijewski raportat la timp, lunetiștii de poliție au fost emise "trage pentru a ucide" ordine. Alexander Cockburn obișnuia să spună că puteți lua doar clasa conducătoare cu garda jos o dată la fiecare zece ani sau cam asa ceva înainte de a se înarmeze și escalada tehnicile lor de represiune politică.

Într-adevăr, poliția au fost întotdeauna militarizat. În 1914, polițiști locali, forțele de securitate private și Garda Națională, care acționează pentru a apăra investițiile de John D. Rockefeller, a deschis focul cu mitraliere pe izbitoare mineri și familiile lor din Ludlow, Colorado, ucigând 26 de persoane, printre care două femei și copii unsprezece. Arma de alegere pentru paramilitarii de la Ludlow a fost Gatling Gun, care bombardat greviștii și familes lor, la o rată de 200 de focuri pe minut.
KillingTrayvons1

În toamna anului 1919, Departamentul federal de Justiție a declanșat raiduri asupra imigranților ruși, unioniști, și anarhiști suspectați de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii la ordinele procurorului general A. Mitchell Palmer. Înarmați cu arme automate, oamenii lui Palmer, condus de tânărul J. Edgar Hoover, a cuprins mai mult de 10.000 de oameni din zeci de raiduri violente. Aceste acțiuni au fost sălbatice din toată inima aprobat la data de Washington Post, apoi un furnizor de frunte de bolșevic frica-goale, care a remarcat nerăbdător: ". Nu mai este timp de pierdut pe despici firul în încălcare a libertăților"

În 1921 generalul Ioan T. Thompson a inventat Thompson Submachine Gun (sau Tommy Gun), a armei de foc cea mai letala de timpul său, care a fost capabil de a trage 1.000 de focuri pe minut. Primele vânzări ale așa-numitelor arme "Annihilator" au fost la US Postal Inspectorilor de serviciu. Arma a fost în curând pe piață a forțelor de poliție din întreaga țară și de 1933 a devenit o armă standard in arsenalul de FBI Hoover. Echipele de azi FBI SWAT sunt înarmați cu arme MP5 / 10 mitraliere, puști M4 carabină, pistoale M1911A1 Springfield, 0.40 Glock, Remington 12 puști de ecartament, arme paralizante, tasers și grenade. Cei de la Waco și Ruby Ridge nu avut nici o șansă.

Acesta ar trebui să vină ca o surpriză faptul că aceste tactici de poliție violente au fost folosite cel mai violent împotriva radicalilor negre. Ia crimele de Black Panthers Fred Hampton și Mark Clark în 1969 În primele ore ale zilei de 04 noiembrie, un 14-om Special Procuraturii Unitate, compusă din poliție din Chicago și agenți FBI, au invadat apartament Hampton lui, arme de tragere. Clark a fost împușcat și ucis în timp ce stătea într-un scaun. Hampton a fost împușcat de mai multe ori în timp ce adormit în patul lui. Mai devreme în seara, el a fost strecurat o doză mare de secobarbital de un informator FBI pe nume William O'Neill. Rănit Hampton a fost târât din pat și în hol, unde a fost ucis cu două lovituri la cap. Ofițerii de poliție care au ucis Hampton și Clark au fost exonerat de către un juriu. Singurul regret oferită de agentul FBI pe scena, Gregg York, a fost că mai multe Panthers nu au fost în sala la momentul de hit: "Am asteptat aproximativ douăzeci Panthers a fi în apartament când poliția a percheziționat locul. Doar două dintre aceste negrii negre au fost uciși, Fred Hampton și Mark Clark. "

Tăiați la 1985 în West Philly. Eliberarea negru grup mișcare a stabilit o comună și grădini ecologice în cartier de case insiruite pe Osage Avenue. După numeroase ciocniri cu vecinii și de poliție, poliție Philadelphia a lansat un raid asupra clădirii mișcare care a culminat cu un elicopter de poliție cădere o bombă de apă-gel, furnizate de către FBI, pe clădire. TNT-ca explozibilul aprins o flacără uriașă, care a ars clădirea Mutare și 60 de alte case și a ucis 11 de persoane, printre care liderul Mutare lui Ioan Africa și cinci copii. Și așa mai departe și așa mai departe.

Între timp, înapoi în Ferguson, ceea ce despre uciderea lui Michael Brown? Circumstanțele repellant de moartea sa au fost în mare parte eclipsată de acoperire orgiastic al răspunsului poliției la zece zile de proteste, mai degrabă liniștite, în care Al Sharpton, FBI turnător, a jucat rolul său obișnuit de suzeta de indignarea publică. Nu a făcut știri vină că ucigașul lui Brown a primit mai mult de 250.000 dolari în donații de la observatorii FoxNews, dintre care multi probabil doreau ei ar fi putut fi de echitatie arma în mașină polițist și a apăsat pe trăgaci ei înșiși.

Mike Brown nu a fost împușcat de o echipă SWAT sau un lunetist sau un AK-47. El a fost ucis într-un mod mai banal și insidios, modul în care majoritatea barbatilor negre sunt uciși (la rata de unul la fiecare două zile, și jumătate) de către polițiști și de justițiari din America. Brown a fost împușcat pe o stradă cartier, de către un ofițer de patrulare cufundată, efectuarea de datoria lui de noapte pentru a hărțui și intimida barbati de culoare, care sunt văzute, aproape la momentul nașterii lor, ca dușmani ai statului. Aceasta este realitatea îngrozitoare că fariseii de presa refuză să se confrunte.

Sunt singur în sentimentul tulburat de imaginea adoptat de protestatari pe strazile lui Ferguson, a cetățenilor cu mâinile lor întinsă, intr-o postura de supunere și să se predea autoritate? Este cu siguranță un drum lung de la salutul Negre Puterea de un pumn ridicat și obtinut.

Eu de mult prefera video de Mike Brown, în care magazin, un adolescent voinic, încrezător, pulsand cu aroganța de tineri. L-am imagina, când a fost acostat de cotitură spre care polițist și spune cu un gest de sfidare: "Nu ai dreptul ...".

Jeffrey St Clair este editor de CounterPunch. Noua sa carte este uciderea Trayvons: o antologie de american violenței (cu JoAnn Wypijewski și Kevin Alexander Gray). El poate fi contactat la: sitka@comcast.net .

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum