Memento :Ziua lui Columb și igienizarea istoriei

In jos

Memento :Ziua lui Columb și igienizarea istoriei

Mesaj  Admin la data de Lun Oct 13, 2014 12:08 pm

Conflictul care a înghițit moștenire lui Cristofor Columb în ultimii ani, a pus conceptul de o zi un populațiilor indigene în prima linie de discuție.

În teorie, așa cum am merge mai departe în viețile noastre, ar trebui să facem toate eforturile pentru a extinde punctul nostru de vedere și de a căuta adevărul. Așa cum am maturi, deci ar trebui procesul nostru de gândire. O astfel de maturare este valabil atât o persoană și o bază a societății. O înțelegere mai amplă a istoriei o permite de a reconcilia trecut, înțelege prezentul și teoretiza rezonabil modul în care viitoarea evenimente pot desfășura. Ca adevăruri sunt descoperite, normele începe să se schimbe. O astfel de gândire sincer este necesară pentru a înțelege pe deplin complexitatea evenimentelor istorice și cifre.

Acest lucru este valabil în special în ceea ce privește moștenirea lui Cristofor Columb, o figură istorică de polarizare a cărui viață a fost definit de către mulți pentru nivelul său uimitor de curaj și tărie intestinal. Cu toate acestea, astfel de trăsături impresionante nu ar trebui să estompa faptul că el a supravegheat o căutare criminal de bogății materiale care au dus la dispariția totală a unui popor. În fiecare an, așa cum 12 octombrie vine si pleaca, o întrebare se ridică - ceea ce sărbătorim despre viața lui?

Cristofor Columb a fost un marinar extrem de talentat care a navigat Santa Maria și alte două nave mai mici, peste Oceanul Atlantic în căutarea de Asia. Cu toate acestea, el și echipajul său au ajuns din greșeală în Lumea Nouă, la 12 octombrie, 1492 Călătoria lor lungă și dificilă a fost determinată de un obiectiv clar - de a găsi și de a stabili o sursă pe termen lung de avere, de preferință aur, pentru regele și regina de Spania. În schimb, Columb ar fi alocat 10 la suta din profituri și guvernator peste teren dobandita, și a acordat prestigiosul titlu de amiral al Marii Ocean.

La sosirea în insulele, pe care acum le numim Bahamas, Columb și echipajul său întâlnit pentru prima dată Arawaks. A fost la acel moment fatidic din istoria omenirii, care a făcut două observații dornici cu privire la aceste persoane indigene. În primul rând, ei au fost docil și de încredere în natură, și, în al doilea rând, ei purtau bijuterii de aur. Cuvintele lui Columb din jurnalul său personal capta soarta de rău augur care îi așteptau pe Arawaks:

Ei nu purta arme, și nu le știu, le-am arătat o sabie, l-au luat de la margine și se taie din ignoranță. Ei nu au nici fier. Sulițele lor sunt realizate din trestie de zahăr. Ei ar face slujitori fine. Cu cincizeci de oameni le-am putea toți subjuge și să le facem ce vrem.
Conceptul de proprietate privată și urmărirea de bogății materiale au ajuns la un pas frenetic în secolul al 15-lea Europa. Ca un contractor independent, Columb a recunoscut potențialul economic aparent nelimitate a terenurilor el a "descoperit". Acesta a fost în acest moment că vitejia sa a început să se mute la brutalitate pură. Această tranziție în personalitatea sa a fost încapsulat în multe din notele pe care le-a trimis la regele și regina Spaniei a susține așteptările. Într-o notă mai ales a promis "cât mai mult aur de care au nevoie și cât mai multe sclavi ca ei cer." Curând după aceea, el și oamenii lui răpit un număr de Arawaks și i-au forțat să identifice alte surse de aur în întreaga regiune.

Cu un arsenal extins de arme avansate și cai, Columb și oamenii lui au ajuns pe insulele care au fost numite mai târziu Cuba și Hispaniola (acesta din urmă, de azi Republica Dominicană și Haiti). La sosire, amploarea mare de aur, care erau disponibile, pus în mișcare un val neobosit de crimă, viol, jaf și sclavie, care ar modifica pentru totdeauna cursul istoriei umane. Un preot tânăr, catolic pe nume Bartolomé de las Casas transcrise reviste Columb și mai târziu a scris despre violența la care fusese martor. Faptul că astfel de infracțiuni ar putea eventual trece neobservat de către generațiile viitoare a fost profund tulburatoare pentru el. El a extins la gradul al domniei lui Columb "de teroare în cartea sa mai multe volume, Istoria Indiei :

Au fost 60.000 de oameni care locuiesc pe această insulă, inclusiv indienii; astfel încât 1494-1508, peste 3.000.000 de oameni au pierit de la război, sclavie, și minele. Cine în generațiile viitoare vor crede acest lucru? M-am scris-o ca un martor ocular informat cu greu pot să cred.
Astfel de cuvinte oferă cititorului un cont de prima mana a genocidului sponsorizat de stat care imperiul spaniol a finanțat prin intermediul Columbus. În mod evident, intenția de a imperiului spaniol a fost de a eradica insulele oameni indigene prin sclavie și violență. În acest sens, ei au stabilit mai mult în picioare lor deja dominant politic și economic în Europa. Într-o chestiune de ani, Columb și oamenii săi au decimat populația indigenă din insulele Caraibe.

Faptul că Columbus Day este sărbătorită în fiecare octombrie este un testament pentru lipsa de onestitate intelectuală, care a rezultat din place de academicieni, profesori și politicieni. Ea a devenit un ritual anual de asanare istorie și prezent jumătăți de adevăruri absolute ca.

În 1937, Ziua lui Columb a fost stabilit oficial ca o sărbătoare federală în Statele Unite ale Americii; Cu toate acestea, la această zi, nu se observă în Hawaii, Nevada, Oregon și Dakota de Sud. Celelalte 46 de state care respectă sărbătoarea recunoaște Cristofor Columb ca un marinar superioară care să știe el însuși a găsit în Marea Caraibelor, după plecarea din Europa. De altfel, în legătură cu aceste fapte, ar fi, de asemenea, destul de corect pentru a eticheta Columbus ca unul dintre "părinții fondatori" ai comertului cu sclavi trans-atlantic. Din păcate, o astfel de adevăr neplăcut a fost retrogradat la fondul de istorie.

De zeci de ani acum, am auzit "experți" auto-proclamat îmbrățișează multe realizari Columbus "- în special" descoperirea "lui de a Lumii Noi, dar, în acest fel, ei au optat pentru a minimiza gradul de violență său sau au ignorat cu totul ea. Rușinea în toate acestea este că oamenii care trăiesc în țări din întreaga emisfera vestica, inclusiv Statele Unite, au fost îndoctrinați să creadă astfel de erori și au fost în mod intenționat miseducated.

Pe scurt, istoria nu poate fi rescrisă. Cu toate acestea, cu informații acum la îndemână, nu mai putem admite profesorii noștri, politicieni, etc fiind lăsat în întuneric cu privire la istoriile noastre colective. Materiale academice cercetate temeinic sunt disponibile pentru cei care caută adevărul. De fapt, este corect să presupunem că, în calitate de persoane obține o mai bună înțelegere a Columbus, ei vor începe să sprijine alte eforturi pentru a recunoaște acest moment special din timp.

O astfel de gândire sincer este cu siguranță evident în orașul Denver, Colorado, și în orașul Minneapolis, Minnesota, care au atât preluat conducerea în distanțându-se de crimele lui Columb și-au recunoscut victimele sale cu o "Ziua indigene Poporului" octombrie 12 Sau, poate, ar trebui să ia în considerare o "Ziua Patrimoniului italian" - s-ar putea face cu siguranță un argument valabil pentru recunoașterea de Galileo Galilei, Sfântul Francisc de Assisi, Dante Alighieri sau realizarile lui Leonardo da Vinci? Fie că s-ar putea, majoritatea americanilor mândri de istoria noastră colectivă, și este datoria noastră de a rectifica erorile trecute prin educație și lumineze tinerii noștri să bogați, dar nuanțată, natura a istoriei americane. Având un moment pentru a reflecta asupra omului Columbus a fost cu adevărat este primul pas pentru a obține o mai bună înțelegere a cât de departe am ajuns ca o națiune - și cât de departe am încă să meargă.

Admin
Admin

Mesaje : 1922
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum