ISIS/ISIL: Key to Israel’s Strategic Reset?

In jos

ISIS/ISIL: Key to Israel’s Strategic Reset? Empty ISIS/ISIL: Key to Israel’s Strategic Reset?

Mesaj  Admin la data de Mier Sept 03, 2014 7:49 am

ISIS/ISIL: Key to Israel’s Strategic Reset? (ISIS / Isil: Cheia de la Reset strategic al Israelului?)

Pentru Israel, ISIS ca o gura de aer proaspat


A fost teoretizat că așa-numitul "război rece" poate într-adevăr au fost create pentru a promova securitatea, finanțarea și armament a statului israelian tinerei de Occident. Odată cu sfârșitul Războiului Rece, în 1989, sarcina strategică și financiară din Israel vs utilitatea reală a SUA a fost din ce în ce pusă sub semnul întrebării, cel mai celebru din " Lobby-ul israelian și politica externă a SUA , "de profesori John Mearsheimer și Stephen Walt [i] . Cartea, care a făcut NY Times lista best-seller în 2007, a fost bazat pe un articol anterior de către doi au respins de Atlantic Monthly .

Chiar și celebrul " Clean Break documentul "din 1996, scris de Richard Perle și alte dual-loialiste neoconservatorii-recunoaște acest fapt în care se solicită Israelului de a deveni independent financiar al SUA astfel încât să poată continua politicile externe" independente ". [ii ]   Sub subtitlul "stabilesc o relație nouă americano-israeliene", citim:

"Israelul poate face o pauză curat din trecut și de a stabili o nouă viziune pentru relațiile americano-israeliene ... nou Israelului strategie bazat pe o filozofie comun de pace prin putere ... subliniind că Israelul este de sine-stătătoare, nu are nevoie de trupe americane în orice capacitate de a se apăra ... și poate gestiona propriile afaceri. Pentru a consolida acest punct, primul-ministru poate folosi viitoarea vizita lui pentru a anunța că Israelul este acum suficient de matură pentru a se reduce liber imediat de la ... US ajutor economic și garanții de împrumut cel puțin ... "

Opinia mea este că crearea, finanțarea și pregătirea ISIS / Isil (și crearea de IS sau a statului islamic) -contemporaneous cu declin rapid valoarea strategică a Israelului în SUA și creșterea de Iran și Turcia ca puteri intelectuale regional poate fi văzut ca strategie deliberată, mai degrabă decât un simplu accident fortuit.

Cu un puternic ISIS / Isil / este in pericol aprovizionarea cu energie și a intereselor europene americane - NATO, pentru lipsa unui cuvânt mai bun - Israel își recapătă valoarea sa strategică. Astfel, nu este de mirare că Israel în mod repetat bombe Siria (de multe ori cu arme care par a fi mini-bombe), coji de pozitiile armatei siriene in timpul luptelor cu ISIS la frontierele sale, și chiar îi pasă de răniți luptători ISIS Takfiri în spitalele sale. Și ISIS nu atacă sau amenință Israelul și este ajutat de Israel pe Înălțimile Golan!

Abu Bakr al-Baghdadi , "Califul" sau liderul / Isil statul ISIS Islamic (IS), în fapt, este chiar reputatia de a fi evreu și copilul de actori israelieni. [iii]   În conformitate cu Edward Snowden, israelian Mossad a lucrat împreună cu SUA și serviciile de spionaj britanice pentru a crea ISIS și tren al-Baghdadi a pune în aplicare o strategie numită "cuib viespi", pentru a atrage teroriștii islamici la un domeniu larg. [iv]

În al doilea rând, atacurile ISIS cu privire la regiunea kurdă din Irak oferi un pretext pentru asistență militară, care ar putea culmina bine în crearea unui Kurdistan (de la Irak și Turcia), oferind o sursă de energie bogat în Israel, împreună cu o gamă valoros conducte. Acest lucru ar realiza îngrijit independenței financiare despre care se vorbește în Clean Break , mai ales ca o nouă piață europeană masiv pentru această energie ar putea fi creat prin destabilizarea Ucraina de către SUA și NATO.

Dacă ISIS poate răsturna Siria cu atât mai bine. Pentru Siria ocupă o poziție de conducte pivot în mixul de energie, precum și furnizarea de un port maritim vital pentru a Marinei ruse, dacă acesta este de a avea o influență continuă în regiunea Orientul Mijlociu.

Războiului Rece rasa

Lee Smith, editor contribuind din Weekly Standard neintenționat rezumat realizarea culminant al strategiei Războiului Rece pentru a beneficia de Israel în 09 noiembrie lea , 2011 bucată:

"Cu războiul din 1973, Kissinger a văzut că arme sovietice în mâinile Egipt și Siria nu a putut fi permis să triumfe peste Israel, client de la Washington. În timpul războiului, Kissinger a ajuns să înțeleagă că Cairo nu mai putea permite costul de a fi Moscovei aliat ... Un tratat de pace între Israel și cel mai mare stat arab ar atât neutraliza rolul Moscovei în Orientul Mijlociu și de a stabili Washington ca puterea de necontestat broker în regiune. Cu Israel susținută necondiționat de către Statele Unite, arabii nu a mai putut permite să facă război împotriva statului evreu, el a crezut. "

Strategia lui Kissinger, apoi, stabilit în piatră rolul de Israel asthe "lumea liberă a lui" portavion în Mid-Est ca celebra parafrazat de Al Haig în timpul administrației Reagan.

Această realitate este atestată de pro-israelian FLAME grup de lobby (Fapte și Logic Despre Orientul Mijlociu):

"Israelul este activ strategic major al Statelor Unite într-o zonă a lumii care este leagănul de islamo-fascism, care este dominat de tirani și pătrunsă de obscurantism religios și arată dispreț aproape totale pentru drepturile omului. În timpul lung de decenii Războiului Rece, Israel a fost pavăză indispensabil Americii împotriva incursiunile Uniunii Sovietice ... Israelul este într-adevăr portavion de nescufundat Americii în Orientul Mijlociu și apărător indispensabilă a intereselor americane în acea zonă a lumii. "

În conformitate cu acest rol, stocuri mari de arme americane au fost create în Israel pentru a fi utilizate de urgență în caz de război cu URSS și statele sale client arabe. Sume mari de bani au fost date lui Israel, sub formă de ajutor militar și garanții masive de împrumut. Transferurile de tehnologie vaste s-au făcut, atât legale și ilegale, și Israel a fost reputatia de a fi fost dat materiale fisionabile pentru atom bombe-și proiectile de artilerie, chiar nucleare. Nu a fost cooperarea militară generală și schimbul de informații. Parașutiști americani a căutat cu nerăbdare de formare israelian și dreptul de a câștiga aripile "râvnite" parașutiști israelieni ". Și așa mai departe.

Trecerea la amenințarea ISIS

Odată cu căderea Uniunii Sovietice, Israel a devenit o datorie diplomatic, militar și financiar pentru America. Lobby Israel și suporterii s-au grăbit să iasă cu o serie de numere "a dovedi" minuscul miliarde de 3 dolari în asistență anual de apărare a Israelului (din care 70% au trebuit să fie cheltuite cu antreprenori americani de apărare), a fost o afacere mare de multe ori în valoare de costul acesteia și de "inconveniente diplomatic", a produs cu alte state din regiune. Dar aceste propagandiști neo-hasbara nu a reușit să includă:

Garanții pentru împrumuturi masive la stat israelian;
Costurile pentru SUA și consumatorii și întreprinderile de produse petroliere UE a crescut ca urmare a instabilității regionale produs de cereri de securitate israeliene;
Costul masiv de producătorii americani și UE și a instituțiilor financiare care rezultă din embargouri privind Iranul, Siria și alte state; și,
$-3 bilioane costul actual al războaielor din Irak și Afganistan, a luptat în mare măsură de interesele de securitate ale Israelului și complementaritatea frumos cu creșterea de ISIS. (Faptul că aceste războaie au fost purtate în orice interes al SUA este absurd ceea ce pune în. curate Break ani înainte de documente 911:. "Israelul poate modela mediul său strategic ... de slăbire, care conține, și chiar de rulare spate Siria Acest efort se poate concentra asupra eliminarea lui Saddam Hussein de la putere în Iraq- un obiectiv strategic israelian de important în dreptul său propriu - ca un mijloc de contracarare a ambițiile regionale ale Siriei ... viitorul Irakului ar putea afecta echilibrul strategic în Orientul Mijlociu profund ").
Indiferent de costurile reale ale lui Israel, care ar putea duce la falimentul național al SUA, la un moment dat, precum și posibilele obstacole diplomatice și militare majore, grupuri de interes special din Statele Unite au avut succes temporar în menținerea fațada rol indispensabil lui Israel ca "bastion al lumii libere" în Orientul Mijlociu. Așa cum a pus succint cu flacără:

"Israelul și Statele Unite sta împreună în lupta lor împotriva terorismului islamo-fascist. Aceste valori comune, aceste idealuri comune, se vor lega Israel și Statele Unite ale Americii pentru totdeauna ... Israel asigură în mod eficient flancul de sud-est a NATO. Portul său superb, instalațiile sale militare deosebite, aer și capacitățile de ridicare maritime, iar forța de muncă instruit pentru a menține echipamentele sofisticate sunt ușor de la mână în Israel. Este singura țară care face ea însăși disponibil în Statele Unite, în orice contingență. Da, Israelul nu este o povară, ci un atu extraordinar în Statele Unite. "

Dar dacă nu a fost pace cu Iranul și Siria și nu ISIS / Isil / IS, cât de valoros ar fi acest "contribuție" israelian fi?

Pune în non-Israelese, declarația anterioară ar putea fi interpretate după cum urmează: Dacă Europa nu vrea să se întoarcă în epoca de piatră, iar SUA vrea petrol să rămână accesibile, atât a adera mai bine la lupta împotriva ISIS și vedea că Israel depopulează Gaza și are acces complet la depozitele de gaze naturale și că un puternic Kurdistan este format din Irak și parte din Turcia, oferind acces la Israel și controlul asupra resurselor suplimentare substanțiale de energie.

Tonul ce în ce mai strident de protagoniști Israel în mediul academic american, acuzându-și lideri militari de nebunie și chiar "calomnie de sânge" de evrei, în timp ce în același timp, otrăvirea fântânii iranian prin agitare pentru creșterea sancțiuni și chiar Action militar direct coincide cu finanțare, instruire și creștere a ISIS și campania sa de a răsturna președintele Assad al Siriei.

Tipic pentru acest gen de propagandă este un 17 mai -lea , 2010 articol în The New York Post, "Dumping Israel", de Ralph Peters:

"Am împărți liderii mișcării groapa-Israel și alți călători în ... grupe:  de modă veche antisemiți:  Nu mai este acceptabil social pentru ai acuza pe evrei de a sacrifica copii creștine. Dar e destul de la modă să dai vina israelieni pentru suferința copiilor palestinieni. Unul nu menționează "evrei". Dar calomnii împotriva "israelieni" sunt noi, corect politic sânge calomnia ... ofițeri militari : ... În timp ce doar o așchie de Mumbles ofițer corp de aproximativ efect negativ pretinsa Israel privind politica noastră regională, aceasta este, totuși, o evoluție alarmantă. Am citit acest nebunie în uniformă ca o reacție schizofrenic pentru implicarea de un deceniu în Irak. "

Israel, să rămână viabile într-o lume în care economiile din UE și SUA au fost zdrobite de austeritate impuse de finanțatorii internaționali are nevoie de noi surse de energie pentru export și pentru a alimenta industriei sale naționale. Iar "amenințarea existențială", reprezentată de ISIS ar putea da doar ceea ce are nevoie. Deja 25 -lea cel mai mare PIB din lume, conform statisticilor 2013 de la Fondul Monetar Internațional (FMI) o resetare strategic făcută posibilă prin ISIS-ar putea propulsa Israel la statutul de putere economică majoră. Acest lucru ar putea da Israel pârghie suplimentară peste puterile străine de vedere financiar a subliniat-obtinerea de grețos pe nerespectarea de creștere pentru viața umană, la fel ca în recentul atac asupra populației civile din Gaza.

Încă o dată, ISIS / Isil-a sunat un "cancer" de președintele Obama - este cheia pentru a atinge acest scop.

#####

__________________________________
[I] Mearsheimer, John J. și Walt, Stephen (2007). Israel Lobby-ul și politica externă a SUA . New York:. Farrar, Straus și Giroux ISBN  0-374-17772-4[Ii] A Break Curățenie: O nouă strategie pentru Asigurarea Realm (1996), proiect pentru secolul al New American, de participantii la grupul de studiu "O nouă strategie israelian Spre anul 2000," Richard Perle, American Enterprise Institute , Studiu de lider de grup[Iii] Conform rapoartelor serviciilor secrete iraniene culese de către diferite surse, inclusiv EGI de presă , informații iraniene au descoperit adevărata identitate și plin de Mossad lui Emir Daash, alias Abu Bakr Al Baghdadi: Elliot Shimon.[Iv] Gulf Daily News , Vocea Bahrain, 15 iulie 2014

Sugestii :
ISIS și New Orientul Mijlociu
extremismului islamic și traseul banilor
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum