SCRISORI DIN GERULIA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Riscăm un bolşevism mai hard nu aş(a) soft

In jos

Riscăm un bolşevism mai hard nu aş(a) soft Empty Riscăm un bolşevism mai hard nu aş(a) soft

Mesaj  Admin Vin Oct 24, 2014 1:57 am

Riscăm un bolşevism mai hard nu aş(a) soft
http://www.ziuaveche.ro/opinie/riscam-un-bolsevism-mai-hard-nu-asa-soft-251267.html/
&
https://sites.google.com/site/manichiuracubardacalaului/riscam-un-bolsevism-mai-hard-nu-as-a-soft
Urmărind de pe margine campania electorală, ca orice român, potenţial votant, mi-am dat seama cât de mult am evoluat faţă de anii ’90.

Riscăm un bolşevism mai hard nu aş(a) soft  opinie În 2000, de exemplu, am avut ,,Afacerea Costea, cu o deturnare de fonduri de aproape 8 milioane de euro folosite de PSD ( PDSR-ul de atunci) în campania din 1996 şi ,,Scandalul firul roşu”, ce au dinamitat campania şi, pentru cei care îşi mai amintesc, eram uluiţi până unde poate să meargă PDSR-ul. În 2004, a atras atenţia scandalul blocului lui Năstase din Zambaccian, şi cele vreo 2 milioane de euro luate de Bombo.

Ajungând în zilele noastre, acele scandaluri par desene animate pe lângă ce se întâmplă acum în campania electorală şi cum a evoluat PSD. Vorbim de jafuri ce ajung la 600 de milioane de euro.

Nu ştiu cum se face că noi privim spre occident, facem paşi spre vest, dar parcă suntem pe un plan înclinat care ne face să alunecăm tot mai mult spre est. Greutatea sumelor de bani furate de politicienii corupţi înclină acest teren încât cu toată dorinţă noastră de a trăi ca în vest nu reuşeşte să restabilească echilibrul stricat de corupţie.

În tabăra PSD e linişte. Este vorba de acea linişte data de siguranţa câştigării alegerilor prin intermediul primarilor cumpăraţi cu bani de la Guvern. Asiguraţi de victorie, PSD-istii, nu mai aşteaptă rezultatul final al alegerilor şi au trecut deja la fază 2, împărţirea partidului din epoca post Ponta. Aşa putem constata cum se repetă istoria. Citiţi ce s-a petrecut în anii 50 cu tovarăşii ce au participat la instaurarea comunismului în România imediat după război. O să vedeţi cum noua gaşcă de comunişti i-au băgat în puşcării, unu câte unu. Vă sună cunoscut? Acesta este modul în care acţionează această specie mizerabilă, bolşevicul. În PSD a început epoca Sebi Ghiţă, aşa cum în PCR, la începutul anilor ’60 a început epoca Ceauşescu.

Pe atunci, singura opoziţie a bolşevicilor era cea din interior. Cu o opoziţie total ieşită de pe traiectoria realităţii politice, şi bolşevicii 2.0 din anul 2014 se poartă ca şi cum singurul lor adversar adevărat este printre ei. Iar în acest caz, coroborat cu victoria lui Victor Viorel Ponta în alegeri, mă gândesc cu groază că în 2016 putem avea un PSD partid care câştigă alegerile şi un UNPR principal partid de opoziţie.

De ce e posibil acest lucru? Pentru că Iohannis, staful său, dar în special politicienii care-l susţin, sunt speriaţi doar de ce va zice poporul ăla din piaţă, pensionarii, bugetarii, fiind prea puţin preocupaţi de ce zic antreprenorii, angajaţii la privat, corporatiştii. Iohannis a ţinut să anunţe poporul că nu va tăia pensiile, stă toată ziua să se scuze că are 6 case fără a încerca să se gândească la posibilitatea că electoratul de dreapta e posibil să nu fie deranjat câte proprietăţi are, atâta timp cât nicio institiutie în drept nu s-a sesizat în privinţa vreunei ilegalităţi. Că aşteaptă să-i convingă cum el si cei din partidul care-l susţine vor promova politici de dreapta. Tremură toţi că pensionarii şi bugetarii nu îl vor urâ suficient pe Ponta ca să voteze Iohannis. Avem de-a face cu şcoala populistă şi fsn-ista a lui Blaga, în această abordare de campanie.

În ceea ce mă priveşte vreau un candidat al dreptei care să-şi centreze discursul spre oamenii activi, spre cei tineri, spre părinţii lor, spre cei care riscă pentru a începe o afacere, spre cei care decât să se facă membri de partid şi să le dea partidul loc de muncă, aleg să rişte şi să muncească pe bune la un privat, privat ce din cauza taxelor oricând poate face reducere de personal sau da faliment.

Vreau să ştiu că vom avea educaţie de calitate, dacă nu adaptată la zi, măcar cu manuale tipărite pentru elevi, să ştiu că în spital am condiţii decente fără a fi condiţionat de spaga pe care trebuie s-o dau, dacă ies pe stradă să am asigurată siguranţă şi că justiţia e liberă în cazul în care apelez sau să văd că hoţul e pedepsit. În fine, vreau să ştiu că judeţele Vaslui şi Botoşani, prin bani europeni, vor depăşi ruşinea de a fi cele mai sărace zone din Europa, şi nu să ştiu că pensionarilor din aceste judeţe le creşte pensia cu 10 lei iar asistaţii sociali pot să incepă să facă copii deoarece s-a dublat alocaţia pentru copii.

Din 1990 se vorbeşte numai de pensionari şi bugetari. Da, ei sunt jumătate din România, dar cealaltă jumatate nu există? România a ajuns aşa cum este pentru că ţara a fost condusă de votul pensionarilor şi pomanagiilor de asistaţi sociali atent cultivaţi de politicieni.

Dacă Iohannis nu iese din paradigma Blaga, va pierde alegerile. Dacă cei care se proclamă de dreapta nu vor încerca să-şi contureze un discurs pentru electoratul activ, tânăr, ce crede în valorile occidentale nu vor fi capabili să creeze adevărata alternativă la PSD. Lumea şi politică nu se va termină în 16 noiembrie, dimpotrivă, abia începe, iar acest lucru l-au sesizat mai repede cei din PSD decât cei din opoziţie. Mai mult decât atât, în lipsă unei reale alternative de dreapta, s-ar putea să-l vedem pe mogului Sebi Ghiţă, devenind liderul dreptei, în foarte scurt timp.

Susţinătorii lui Klaus Iohannis mă vor contrazice şi vor spune că favoritul lor are un discurs de dreapta. Atunci de ce în PSD s-a trecut la faza 2?

Mai cred încă faptul că avem posibilitatea să batem sistemul vechi al reţelei de tovarăşi comunişti şi să virusăm reţeaua pe care încet încet o instalează Ghiţă în această ţară, cu o singură condiţie, să credem în valori şi nu în politicieni. Să acţionăm împinşi de dorinţa de a impune nişte valori şi împotriva celor care încearcă să ne impună valori total dezagreate de noi.

Şi în final un gând pentru sutinătorii candidaţilor. Nu fanatismul faţă de un candidat sau altul ne va ajuta pe termen lung. Oamenii politici azi ne extaziază şi mâine ne dezamăgesc. Trebuie să urmăm ideile, principiile, valorile în care credem, şi nu vorbesc neapărat doctrinar. Crezi în ceva, crezi că e bine să se facă ceva, crezi că e bine să fie într-un fel, atunci urmează-ţi credinţa, indiferent ce oameni politici apar pe scenă, temporar.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 2563
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum