BOMBA cu ANI pe care Iohannis le-o pregăteşte alegătorilor săi!

In jos

BOMBA cu ANI pe care Iohannis le-o pregăteşte alegătorilor săi! Empty BOMBA cu ANI pe care Iohannis le-o pregăteşte alegătorilor săi!

Mesaj  Admin la data de Mar Oct 28, 2014 11:33 am

BOMBA cu ANI pe care Iohannis le-o pregăteşte alegătorilor săi!
http://www.paginadepolitica.ro/bomba-cu-ani-pe-care-iohannis-le-o-pregateste-alegatorilor-sai/
&
https://sites.google.com/site/manichiuracubardacalaului/bomba-cu-ani-pe-care-iohannis-le-o-pregateste-alegatorilor-sai

Mai sunt cinci zile până la alegeri şi Klaus Iohannis se complace în acelaşi dolce far niente privind situaţia sa juridică legată de procesul de incompatibilitate cu ANI. Din respect pentru alegătorii săi, Iohannis trebuia să fie primul care să ceară urgentarea în justiţie a cazului său, dintr-un motiv simplu: să nu-şi ducă de nas simpatizanţii, să nu le vândă false speranţe. La acest moment, există patru şanse din cinci ca el să fie declarat incompatabil, deci impotent legal pentru a ocupa orice funcţie publică vreme de patru ani (potrivit unei decizii recente a Curţii Constituţionale a României – CCR), inclusiv cea de preşedinte. Şi iată de ce, cu explicaţii simple, fără patimă:

Există foarte multe procese pierdute de primari ca el pe această speţă, deoarece legea e mai clară decât cristalul. Nu ai voie să fii în acelaşi timp şi primar, şi membru într-o Adunare Generală a Acţionarilor din partea primăriei tale la o societate comercială de interes public. E vorba de celebrularticol 87, alineatul 1, litera f, din Legea 161/2003. Iată ce prevede acest text care îi încurcă fatal socotelile electorale lui Klaus Iohannis:

“Funcţia de primar (…) este incompatibilă cu: funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local (…)”

Klaus Iohannis a încălcat acest articol de lege! De ce? Pentru că fost concomitent şi primar şi“reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale” (adică, al Primăriei Sibiu) la două societăţi comerciale de interes local: a fost reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu şi la S.C. PIEŢE S.A.! Astea sunt faptele (Detalii, AICI)! Cum a obţinut Iohannis o sentinţă favorabilă la Curtea de Apel Alba Iulia, când e clar şi pentru un mongol sau nord-coreeam ce scrie în lege, rămâne un mister pe care ar putea să-l elucideze cel mult Consiliul Superior al Magistraturii.

Oricum, o mulţime de aleşi locali n-au avut “norocul” din justiţie al lui Iohannis, ei fiind declaraţi incompatibili pe capete. Ce s-au gândit atunci unii dintre ei? Să atace respectivul articol de lege, care îi pune în situaţia de a-şi pierde funcţiile, la Curtea Constituţională. O ultimă speranţă de blocare a justiţiei. Este şi cazul primarului din Tuzla, pe care Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să se pronunţe pe 4 noiembrie, marţea viitoare, după turul 1 al alegerilor prezidenţiale. La această decizie se referea în weekendul trecut şi Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţia de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Ea spunea că magistraţii Înaltei Curţi nu pot da o decizie în cazul Iohanis până CCR nu se pronunţă pe cazul primarului din Tuzla (4 noiembrie), care va deveni reper pentru judecarea tuturor cazurilor de incompatibilitate.

Dacă CCR va declara constituţional articolul pe care toţi incompatibilii îl vor anticonstituţional, atunci nimeni nu-i mai poate opri pe judecătorii ÎCCJ să judece recursul cerut de ANI faţă de sentinţa favorabilă lui Iohannis, de la Alba Iulia. Având în vedere cât de clar e textul de lege, că marea majoritate a aleşilor au primit sentinţe nefavorabile în aceeaşi speţă ca şi Iohannis şi că articolul atacat la CCR are toate motivele să fie declarat constituţional – ne îndreptăm implacabil către o sentinţă dură pentru Iohannis şi pentru alegătorii săi. (Despre responsabilitatea directă a lui Klaus Iohannis a scris cu argumente şi Silviu Sergiu, vezi AICI)

Era mult mai simplu pentru aceştia dacă CCR ar fi devansat termenul de 4 noiembrie pentru săptămâna aceasta. Şi primul care trebuia să bată cu pumnul în masă pentru urgentarea unei decizii trebuia să fie nimeni altul decât Iohannis. Însă el nu a cerut Curţii Constituţionale să se pronunţe IMEDIAT asupra textului de lege care permite justiţiei să-l declare incompatibil. Dacă pe 4 noiembrie, adică peste exact o săptămână, CCR va da verdict “constituţional”, iar Iohannis va fi deja în turul doi, România va fi în aer! Practic, Ponta va candida singur, căci decizia CCR va permite justiţiei să-l declare pe Iohannis incompatibil. Adică, chiar dacă va fi votat preşedinte, Klaus Iohannis are 99% şanse să fie ales degeaba. Pentru că legea scrie negru pe alb:

“Funcţia de primar (…) este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local (…)”.

Or, Iohannis a fost exact asta! Membru AGA la Apă Canal Sibiu S.A şi la Pieţe S.A, în timp ce era primar. ILEGAL! Nu-l ajută cu nimic sentinţa de Alba Iulia, nu e nicio garanţie ca va rămâne definitivă la Înalta Curte, mai ales dacă pe 4 noiembrie CCR va declara articolul mai sus-menţionat CONSTITUŢIONAL! Şi-atunci, nu e normal să ştie măcar alegătorii săi, ACUM, nu săptămâna viitoare, că riscă să voteze degeaba? Mai ales că acest vot va însemna, de fapt, un vot pentru Victor Ponta, în cazul în care justiţia va da o decizie pe criterii de lege şi nu din considerente politice. Interesant e că nici Elena Udrea, niciMonica Luisa Macovei nu au sesizat ce “pâine” de mâncat e pe cazul lui Iohannis. Cele două candidate “băsiste” vorbesc despre orice numai despre această posibilă imensă fraudă electorală nu! Mai sunt cinci zile şi votanţii lui Klaus Iohannis riscă să fie lăsaţi în ofsaid.

Ce vor avea de ales românii dacă marţi, după turul 1, CCR va declara constituţional articolul de lege care îl poate face incompatibil pe primarul Sibiului? Vor avea de ales între Victor Ponta şi un candidat care are patru şanse din cinci să fie votat degeaba. Situaţia îi va potenţa pe alegătorii lui Victor Ponta şi îi va dezumfla şi mai mult pe cei ai lui Klaus Iohannis. Indiferent cine câştigă, nu va fi o competiţie corectă, legală. Ci una soră cu frauda. O fraudă la care şi Iohannis e părtaş, prin tergiversarea cazului său, prin alimentarea exagerată a speranţelor şi prin mesajul total de încredere transmis publicului în rezolvarea favorabilă a dosarului său în justiţie. De unde atâta încredere? De ce atâta relaxare? De ce o aşa lipsă de responsabilitate în soluţionarea timpurie a acestui dosar? Nu ştim, doar Klaus Iohannis poate şti. El şi cei care s-au grăbit să-l pună candidat fără să ţină cont de riscuri. E ignoranţă? Prostie? Blat? Ştie Vasile Blaga mai multe şi de-aceea tace? Ne paşte refacerea USL, după un eşec “programat” al contracandidatului lui Victor Ponta din turul doi? Şi ce-ar avea de câştigat Iohannis? Întrebări mari, cu miză imensă. Deocamdată, privim spre alegeri şi totul miroase a ajutor nesperat pentru Victor Ponta (Citiţi în acest sens textul lui Radu Moraru AICI).

Dacă iese Ponta e pentru că n-a avut un contracandidat “valid” legal, şi-atunci de ce nu s-a organizat turul doi cu un candidat fără risc de incompatibilitate? Dacă va fi ales Iohannis şi la anul ÎCCJ îl va declara incompatibil, va fi fost votat degeaba. Şi-atunci, ce fel de alegeri sunt astea?! Corecte? Să fim serioşi!

Din păcate pentru votanţii ACL, Iohannis şi liberalii s-au complăcut în explicaţii politicianiste, victimizatoare şi i-au bombardat pe oameni cu argumentul sentinţei favorabile lui Klaus Iohannis de la Alba Iulia (care nu înseamnă nimic, nu e definită, sunt “n” cazuri de sentinţe care au fost total date peste cap la instanţele superioare). Puţini realizează azi ce risc imens este pentru toată lumea complicaţia în care pare să fi fost vârât primarul Sibiului. Dar o să judecăm altfel de săptămâna viitoare…
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum