Rusia isi arata coltii

In jos

Rusia isi arata coltii

Mesaj  Admin la data de Mier Oct 29, 2014 11:41 pm

Rusia scoate la înaintare avioane de bombardament - semnal în clar.Manevrele rusești pe linia istmului ponto-baltic reprezintă o reafirmare a speranțelor Rusiei de revenire la forța URSS. Când plimbi Tupolevuri de bombardament deasupra unui teritoriu dai un semnal clar asupra intențiilor viitoare. De la Marea Nordului, la Marea Baltică și Marea Neagră avioanele de bombardament rusești au brăzdat demonstrativ cerul, însoțite inutil de avioane de vânătoare NATO.
Imaginea avionului de bombardament Tupolev Tu-95MS urmărit de la mică distanță de un F16 al aviației norvegiene este grăitoare. Rusoiului i se fâlfâie, a ieșit la provocare și a obținut ce-și dorea.
Rusia a testat încă odată nivelul de alertă al NATO.
- Ce va face însă NATO la sol, dacă Rusia va acționa ca și până acum, cu omuleții verzi, până la Odesa, îndreptându-se către frontiera României?
- Ce va face Armata României condusă de papagali penali ca Dușa, servilul slugoi al UDMR, organizație conectată strâns la Moscova, via Budapesta.?
Cu mai multe luni în urmă, de fapt încă de anul trecut, am tot anunțat apropierea unei inexorabile confruntări ba chiar am indicat cu precizie și luna deschiderii atacului rusesc pe noi aliniamente. Toată lumea în ziua aceea petrecea în România cotropită de iluzia bunei dispoziții estivale. Diverși cunoscuți cărora le-am transmis semnalul debutului ofensivei rusești m-au sunat toropiți și neîncrezători, convinși probabil că am luat-o razna.
De atunci încoace lucrurile s-au agravat, dar puțină lume a urmărit ce se mai petrece la doi pași de noi, deoarece presa a pus batista pe țambal, la ordinul SIE. Între timp Rusia a adus deja în Crimeea rachete tactice ce pot atinge teritoriul românesc
Toată lumea e concentrată pe circoteca și fandaxia electorală.
Nimeni dintre aceia care aspiră la scaunul prezidențial nu are capacitatea de a fi un comandant. Niciunul nu a fost vreodată Comandant.
Indiferent cine va ajunge președinte (eu am pariat deja că Ponta va pierde) va fi inapt necombatant. Gângăvitul de Iohanis o fi fost bun la transportul copiilor dar mă îndoiesc că se va pricepe la fel de bine și la transportul trupelor.
O să-l regretăm teribil pe Băsescu...
_________________
câte ceva despre mișculațiile Rusiei pe linia istmului ponto-baltic:
"Ținta geopolitică a Rusiei, închiderea istmului ponto-baltic și controlul gurilor Dunării
Rusia acționează pentru securizarea și închiderea istmului ponto-baltic "linia care unește Marea baltică de Marea Neagră, definită ca linie de demarcație între Europa națională și Europa imperială, este și linia de demarcație a comunității euro-atlantice. Strategic, comunitatea euroatlantică poate căpăta coerență politică și relevanță geopolitică în condițiile în care fundamentele sale sunt reproduse și extinse o dată cu sfârșitul războiului rece.
Capacitatea de a integra statele central și est-europene până la limita istmului ponto-baltic este examenul de capacitate al instituțiilor europene și euro-atlantice" - am citat din profesorul Ilie Bădescu
Mai este și un alt profesor, mai vechi, Simion Mehedinți care spunea (prin 1916) că istmul este și o linie de demarcație istorică nu doar geopolitică deoarece până la această demarcație se menținea, în vechea lui configurație imperială, spațiul rusesc. În viziunea lui Simion Mehedinți istmul ponto-baltic făcea parte dintre cele cinci repere geopolitice ale securității statului român alături de strâmtori, de Dunăre, Carpați, Marea Neagră. Mai apoi un alt mare profesor, Ion Conea, reia, în 1937, teoria și o amplifică.
Istmul ponto-baltic însă este totodată și un reper major de securitate al NATO. Practic pentru întreaga Europa istmul ponto-baltic are rolul de zonă tampon, de graniță a spațiului european. Este flancul sud-estic al NATO, aflat în cârca României. Iar Rusia vrea să-l spargă, cu orice preț."
http://www.rgnpress.ro/…/13019-george-roncea-in-curentul-tr…
Despre situatia militară a României am mai scris pe aici:
http://www.curentul.info/…/Conflictul-din-Ucraina-ne-bate-l…

Admin
Admin

Mesaje : 1922
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum