Udreala tronurilor

In jos

Udreala tronurilor

Mesaj  Admin la data de Vin Oct 31, 2014 6:31 am

Udreala tronurilor
http://psnews.ro/udreala-tronurilor/

Săptămâna trecută mi-a picat curentul vreo două ore. N-aveam nici baterie la telefon, deci drăcia s-a stins după 5 minute: nu tu net, nu tu muzică, nu tu Playstation 4. La revoluție aveam 7 ani, așa că nu-mi aduc aminte multe. Îmi aduc aminte că am ieșit cu tata în stradă și am fost adus imediat acasă, iar el a dispărut cu unchi-miu ore în șir.

Maică-mea era moartă de frică, plângea și mă ținea în brațe.  Îmi aduc aminte de gopo și de desenele animate rusești. Îmi aduc aminte cum încercam să-i prind pe ai mei cu cadourile ca să le demonstrez că ei sunt Moș Crăciun. Îmi aduc aminte cum băgam cuișoare în măsele când mă dureau. Cea mai vie amintire rămâne însă cum stăteam toți trei la lumânare când se oprea curentul.

Așa că joi m-am simțit teleportat în timp. Printre altele mi-am adus aminte și de Elena Ceaușescu și în amintirea mea era blondă. Am căutat pe net și am văzut că fusese și blondă și brunetă și roșcată. În amintirea mea mai purta și o cască de muncitor. Oare mi s-a suprascris Elena Udrea și casca ei galbenă din afișul electoral peste amintirea cu Elena Ceaușescu? Poate. Poze edificatoare pe net n-am găsit.

Singurele asemănări între Udrea și Ceaușeasca ar fi numele de Elena, “cochetăria”, combinarea de bărbați de stat și falsitatea. Sigur a mai făcut cineva comparația asta, dar nu asta scriu. Treaba cu casca de muncitor a fost taxată perfect de Cristian Tudor-Popescu, nu insist, și da e atât de artificială casca aia pe Udrea încât pare un scenariu prost de filme porno.

Problema este că imaginea construită de mintea mea cu Elena Ceaușescu cu casca aia galbenă pe cap avea mai multă consistență. Nu știu cine dracu se ocupă de campania Udrei, da sigur e ori prost, ori ne consideră pe toți proști. Nu o să mă leg de clișeul că Udrea și-ar fi tras-o cu Băsescu, e de prost gust și sincer nici nu mă interesează. Un motiv însă are Băsescu să o susțină pe asta, și oricare ar fi motivul, curat nu e.

Candidații din acest an au o istorie atât de nasoală ca oameni politici încât rămâne doar Iohannis, care a fost un administrator și abia acum încearcă să fie om politic. Doar că nu prea-i iese și pare prost făcut grămadă. E primul an în care am dificultate să aleg răul cel mai mic, și cum sunt un om activ și nu-mi încalc principiile, trebuie să votez. Votez cu neamțul? Măcar dacă era un Carol al II-lea, ne-am fi distrat cu el că ar fi fost zilnic cu pițipoance la Capatos.

Și iar mă întorc în timp și-mi aduc aminte când am citit prima oară Caragiale. Toți colegii mei se amuzau la Domnul Goe, eu mă amuzam mai mult la “O scrisoare pierdută”. Caragiale între timp a devenit scriitorul meu neaoș preferat.

După 131 de ani (da, da, da am căutat pe wikipedia anul în care a fost publicată) întrebarea “Eu cu cine votez? ” încă bântuie pe meleagurile românești. Votez din 2000, primul meu vot a fost cu Iliescu să nu iasă Vadim, dar măcar n-a ieșit Vadim. Mereu există un rău mai puțin rău. E prima oară când răul ăla care e întruchipat de Ponta nu pare mult mai rău când ai în ecuație și Udre.

Oare s-au îmbunătățit toți candidații de nu iese unul în evidență ca fiind mai puțin rău? Mai degrabă problema e că toți sunt niște candidați încropiți pe ultima sută de metri. Monica Macovei văd că a pus mâna pe “intelectualitate” deși e la fel de penibilă ca Udrea, doar că în felul ei scrobit. “Nelson Mandela”? Pfoa. Sloganul ei electoral e “Mai bună decât el”. Care “el” măi muiere? Nu te bați pe primul loc, te bați pentru locul 4 cu Udrea pe puțin-rămasul electorat al lui Traian. De Tăriceanu să mai zic ceva? Mai bine data viitoare, noroc că-i culege Antena 3 niște voturi că niciun liberal adevărat nu l-ar MAI putea vota.

Încă ceva, intelectualitatea penibilului de care vorbeam mai devreme scrie articole din ce în ce mai patetice. Am citit un articol al lui Liiceanu în care se ruga de Victor Ponta să nu ne ducă la sapă de lemn. Blazatule care ești tu blazat, luptă! Articolul părea scris de o puștoaică de 13 ani căreia i-a venit ciclul pentru prima oară. Dacă tot ești tu intelectualitatea națiunii, lasă patetismul ăsta exacerbat și folosește măcar un patetism moderat, ca-n Miorița. Uitându-măîn urmă la cât luptau Eminescu sau Caragiale, realizez că intelectualii vizibili ai momentului n-au pic de coloană vertebrală. Sunt sigur unii de valoare care stau ascunși, și parțial îi înțeleg, adevărul e că trebuie să ai stomacul tare să te bagi în cloaca asta. O nație fără creatori sau fără luptători e o nație pierdută. Oile au nevoie de un cioban. Dacă intelectuali nu puteți fi, măcar niște ciobani de calitate ați putea?

Revenind la candidați, niciunul nu convinge. Pasivitatea și blazarea blochează orice instinct de a merge la vot în aproape toți votanții neplătiți. Presupun că li s-a spus că doar proștii mai votează, aia inteligenți au alte treburi, încât au coborât discursul PREA jos. E timpul să înțelegeți dracului că electoratul e mult mai deștept decât voi. În istorie toți cei care au subestimat mase de oameni într-un final au pierdut. Punem și noi mâna pe manualul de istorie de clasa a 5-a? Aflăm cu ocazia asta și care a fost primul rege al României. Vă anunțăm de pe acum că nu vom pune botul la campaniile voastre desuete; maxim o parte din electoratul mort de foame va pune botul la niște hrișcă.

Tatăl meu a luptat la revoluție și nu are carnet de revoluționar. Nu a cerut nimic. A luptat toată viața să-și facă un rost, să o ducă mai bine. Nu ne putem baza pe oi să lupte atât, pe intelectualii ăștia second-hand nici atât. N-avem genetic înscrisă lupta, nu suntem vikingi. Liderii noștri sunt precum boierii care au vândut țara fanarioților, aleg calea care pare mai sigură și le pare mai ușoară, cu smenuri, cu șușanele. Candidații noștri se adresează proștilor și se vând ieftin, cu spăgi mici și cu campanii tâmpe. Știu că un milion de euro pare mult, și chiar este, pentru noi. Când se vinde însă o fabrică sau se taie păduri, un milion de euro e nimic.

Vă vindeți pe nimic și mai nou înfundați și pușcăriile. Țara asta are potențial, dar are nevoie disperată de un lider. Din păcate liderul ăla nu e niciunul dintre voi, cei 14 candidați. Niciunul nu se adresează celor inteligenți, și suntem mulți, măcar suficient de mulți încât să aducem ăia 10% încât să nu iasă Ponta, dar e timpul să arătați și voi ceva, să putem da votul ăla cu inima măcar întredeschisă; și repede, până nu ne băgam **** și plecăm din țară și nici măcar n-o să mai aveți pe cine fura. O să ajungeți să furați înapoi mălaiul dat la babe să aveți și voi de-o mămăligă.

Admin
Admin

Mesaje : 1935
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum