Unde va fi Traian Băsescu la anul pe vremea asta ?

In jos

Unde va fi Traian Băsescu la anul pe vremea asta ? Empty Unde va fi Traian Băsescu la anul pe vremea asta ?

Mesaj  Admin la data de Sam Noi 01, 2014 12:05 am

Unde va fi Traian Băsescu la anul pe vremea asta ?
http://www.gandul.info/puterea-gandului/unde-va-fi-traian-basescu-la-anul-pe-vremea-asta-13478717
&
http://sasesaseporti.blogspot.ro/2014/11/unde-va-fi-traian-basescu-la-anul-pe.html
De vreo câteva zile, de când numele prezidenţiabilei PMP a apărut în câteva înscrisuri pe site-uri, pe facebook şi în ediţia de limbă germană a Huffington Post, iar o arhivă foto, de provenienţă incertă, postată pe un blog fantomatic, o înfăţişa la cumpărărturi pe străzile Parisului, întreg staff-ul său de campanie, partidul, ea însăşi, se întreabă, emoţionaţi: „Cine se teme de Elena Udrea?!”De vreo câteva zile, de când numele prezidenţiabilei PMP a apărut în câteva înscrisuri pe site-uri, pe facebook şi în ediţia de limbă germană a Huffington Post, iar o arhivă foto, de provenienţă incertă, postată pe un blog fantomatic, o înfăţişa la cumpărărturi pe străzile Parisului, întreg staff-ul său de campanie, partidul, ea însăşi, se întreabă, emoţionaţi: „Cine se teme de Elena Udrea?!”
Aş putea răspunde eu: „Nimeni dintre ceilalţi! Singur, Traian Băsescu se teme de eşecul ei politic”.
Profitând de infantilismul acestor postări stupide, Elena Udrea şi-a asumat din mers poziţia de victimă electorală, încearcând să-şi mai strecoare în puşculiţă, pe ultimii metri, câteva procente.
La ce-ar mai ajuta-o acest scandal, fiind limpede că a pierdut contactul cu tandemul fruntaş? Aici, aş spune că nu Elena Udrea, în primul rând, ar fi beneficiara obţinerii unui eventual procent „de 10” – despre care vorbeşte, tot mai des, preşedintele în ultimul timp -, ci chiar Traian Băsescu, înverşunatul său avocat.
Odată mandatele încheiate, actualul şef al statului ar urma să se înscrie, chiar de a doua zi – potrivit propriei-i declaraţii -, în PMP. Dar ce înseamnă un partid al cărui lider strânge, într-o campanie prezidenţială, cinci-şase procente, mai puţin decât un independent? Cum ar putea negocia el, dintr-o astfel de poziţie, înaintea celui de-al doilea tur de scrutin, cu reprezentanţii dreptei – mă îndoiesc că Udrea ar putea negocia, în vreun fel, cu Victor Ponta -, astfel încât să poată fi reprimit în club, după ce i-a atacat prezidenţiabilul mai mult şi mai violent decât pe candidatul stângii?!
În consecinţă, dacă Udrea nu va aduna cel puţin 10 procente, nu va fi considerată „solvabilă” pentru a i se rezerva un loc la masa negocierilor, iar prima consecinţă a acestei situaţii este falimentul său politic şi al partidului pe care îl conduce.
De aici, începe povestea lui Traian Băsescu.
Ce va face fostul preşedinte, începând cu ianuarie 2015? Va mai accepta el să conducă un partid mărunt, de mâna a treia? Va mai avea puterea – politică, morală, fizică, psihică – să preia, din nou, după 15 ani, şefia unui partid de şase–şapte procente, pentru a încerca să-l impună pe scenă, aşa cum a făcut-o cu PD?
Greu de crezut într-o astfel de izbândă, dat fiind aspectul noului tablou, în care două mari partide politice, la dreapta şi la stânga, adună, împreună, 75-80 de procente.
Va renunţa, poate, la politică, pentru a se îmbarca, din nou, aşa cum declara că va face, atunci când şi-a reînnoit brevetul? Preşedintele abia a împlinit 63 de ani, mai rămânându-i, deci, ceva timp pentru a naviga.
Ori, poate, va merge la Chişinău, în calitate de cetăţean al Republicii Moldova.
"Da, categoric da. Am şi vorbit cu preşedintele Timofti, zilele trecute, pe această temă şi am stabilit că, după alegerile din Republica Moldova, voi face o vizită de rămas-bun; voi depune atunci o cererea pentru a dobândi cetăţenia acestei ţări", spunea Traian Băsescu. Ar putea constitui acest „vis împlinit”, nu-i aşa, şi o foarte interesantă oportunitatea politică.
Va fi invitat, poate, la DNA, ca să dea cu subsemnatul, după cum susţine Victor Ponta, în dosare mai vechi sau mai noi, precum “Flota”, “Imobilul Mihăileanu 2”, “Mircea Băsescu-Bercea Mondial”, “Nana”?
Va renunţa la tot, pentru a se transforma într-un bunic full-time, care îşi va plimba nepoţii prin parcurile Capitalei?
Sau, ţinându-se de cuvânt, va pleca într-un concediu prelungit, în Mexic, la Cancun, acolo unde spunea că mai pluteşte, încă, nava Biruinţa, pe care a comandat-o timp de patru ani? “Navă mai pluteşte şi acum. Sigur, nu este în exploatare. Este transformată în rafinărie plutitoare, în Golful Mexic. Probabil că după ce îmi termin mandatul, o să mă duc să fac o vizită", spunea Băsescu, gândind la “Biruinţa” lui.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum