Chronique des temps présents : Azerbaïdjan, prochain pivot ? Le fantasme de la guerre totale en Ukraine (OTAN) Cronica prezent: Azerbaidjan, pivot viitor? Fantezia de război total în Ucraina (NATO)

In jos

Chronique des temps présents : Azerbaïdjan, prochain pivot ? Le fantasme de la guerre totale en Ukraine (OTAN) Cronica prezent: Azerbaidjan, pivot viitor? Fantezia de război total în Ucraina (NATO) Empty Chronique des temps présents : Azerbaïdjan, prochain pivot ? Le fantasme de la guerre totale en Ukraine (OTAN) Cronica prezent: Azerbaidjan, pivot viitor? Fantezia de război total în Ucraina (NATO)

Mesaj  Admin la data de Lun Noi 17, 2014 11:13 am

http://www.realpolitik.tv/2014/11/chronique-des-temps-presents-azerbaidjan-prochain-pivot-le-fantasme-de-la-guerre-totale-en-ukraine-otan/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+realpolitiktv+%28Realpolitik.tv+%3E+la+g%C3%A9opolitique+sur+le+net%29

Cronica prezent: Azerbaidjan, pivot viitor? Fantezia de război total în Ucraina (NATO) Postat de către Alexis Nemiroff 15 noiembrie 2014 în editoriale - 1 comentariu
Cronica prezent: Azerbaidjan, pivot viitor? Fantezia de război total în Ucraina (NATO)

Pe parcursul ultimelor 15 zile, nu a existat trei evenimente majore care sunt susceptibile de a cântări semnificativ asupra afacerilor mondiale și regiunea Eurasia: Summit-ul APEC organizat de către Beijing, la alegerile parlamentare din mijlocul lui mandat în Statele Unite, și prețul de trecere brut sub 80 dolari.

APEC Beijing

Alianța dintre Rusia și China să apară fie ca un epifenomen temporar condusă de circumstanțe geopolitice recente, ci ca o direcție strategică profundă, care ar trebui să modeleze o manieră durabilă 21 -lea secol. Este puțin probabil ca China poate înlocui complet pentru Europa în Rusia, care rămâne în continuare ca o putere culturală și economică europeană, dar este clar că, pentru o valoare economică egală, Kremlinul a promova acum proiecte de cooperare cu China și Asia în detrimentul Europei. Proiectul TGV Moscova-Beijing sau decizia băncii VTB a migra bursei listarea de la Londra la Hong Kong, să nu mai vorbim acordul privind un al doilea conducte prin Xinjiang, sunt numai semne.

Congresul american

În Statele Unite, cu republicanii controlează în prezent exercitat asupra ambele camere, izolare și marginalizare a președintelui Obama, atât pe plan internațional și în propria tabără pentru ultimii doi ani ai președinției sale ar trebui să crească. Acest lucru oferă un control mai mare față de noua majoritate republicană în puterea Senatului, în special prin controlul a trei comisii puternice de Externe, Servicii Armate și Homeland Security. Este important de menționat că până în prezent doar senatorul republican de a sta în aceste trei comisii este ultra-fierul de glet John McCain - sistem de mare sprijin de la Kiev și distrugătorul de Rusia, care ar trebui să crească și mai mult influența acesteia asupra politicii externe americane.

Ulei

Scăderea prețului petrolului, între timp, are o dimensiune atât economic și geopolitic. Lord Browne, fostul șef al British Petroleum , obișnuia să spună în privat, că cel mai bun mod de a face o estimare cu privire la prețul petrolului a fost de a lua cea mai scăzută estimare, cea mai mare estimare și să aplice o doză mare de voodoo magie ca exercițiului a fost riscant ... astea fiind spuse, in scadere cu mai mult de 30% din prețul de Brent în ultimele 5 luni pot fi explicate prin combinarea a trei factori:

Din partea cererii: clar încetinirea activității economice la nivel mondial este în mare măsură responsabil pentru declinul.
Din perspectiva ofertei: intrarea de petrol irakian și libian și șisturile bituminoase din SUA sunt mai mici, de asemenea, prețul petrolului.
Partea de Voodoo: ideea că ar exista un acord secret între SUA și Arabia Saudită astfel încât să crească producția în scopul unic de a soldului bugetar rus sub presiune este posibil.
Cu toate acestea, este necesar a se califica această explicație. Într-adevăr, costul producerii de petrol din SUA șist la aproximativ 70 dolari la 77 dolari pe baril (în timp ce costurile de producție de petrol rusesc sunt ei între 15 dolari și 21 dolari pe baril), este îndoielnic faptul că Unite uni nu cu mult timp tolera prea mic pentru profitabilitatea companiilor petroliere de peste.

În plus, este de așteptat reuniunea OPEC din 27 noiembrie pentru a înțelege modul în care membrii săi - inclusiv Arabia Saudită - în continuare dispuși să accepte uleiului sub 80 dolari. Posibilitatea de o scădere a producției "OPEC" (între 0,5 și 1,5 m bbl / zi), nu este exclusă și arată limitele celebrul acordul "Arabia-american". Recentele declarații (Agenția Internațională a Energiei) AIE de raportare o ofertă abundentă sugerează că trendul descendent ar trebui să continue.

Cel de al doilea pivot azer

Elementul financiar în luarea în considerare a prețului brut are importanța sa. Este clar că sancțiunile occidentale - în special limitele accesul la piețele de capital pentru a-și refinanțeze datoriile de companii rusești -, precum și scăderea brut penaliza economia Rusiei în acest moment, dar ar fi teribil de naiv să cred că aceste dificultăți sunt susceptibile de a influența politica rusă față de Ucraina, nici Rusia este singura de a suferi pedepsele sau picătură curs. Astfel, Azerbaidjan, a cărei economie depinde de jumătate din sectorul de petrol este de natură să înregistreze un deficit bugetar in acest an, cu toate acestea, ar trebui să fie ușor de finanțat de către Fondul de rezervă al $ 35mds. Acest lucru ar putea fi la fel de banal și ridicol dat, dar acest Eurasiatică "al doilea pivot" ceea ce este important Azerbaidjan și nu ar trebui să ia mult timp pentru a rupe în marele joc care a apărut de la începutul secolului. Este important pentru înțelegerea de transformare a regiunii pentru a surprinde factorii care generează cauzele.

Cum ar fi Ucraina, care se află la confluența a trei imperii "" (rusă, lituaniană și poloneză-otoman), Azerbaidjanul este, de asemenea, la intersecția a trei zone: rusă, turcă și iranian, dar spre deosebire de Kiev, Baku rămâne stăpîn pe destinele sale și vrea să profite de reconfigurarea geopolitică, care este de a lua formă. Având în vedere gradul de succes economic al țării și, deși jocul in zona este foarte deschis, este foarte probabil să reușească.

Președintele Ilham Aliyev (fiul fostului lider Aidar Aliev) a integrat pe deplin natura versatil și capricios al Departamentului de Stat al SUA și păstrează vecinul său rus, cu o politică pragmatică, deși complicată de conflictul din Karabah și sprijinul de la Moscova Armenia. Cu toate acestea, o apropiere de Azerbaidjan cu spațiul rusesc - în special cu Uniunea vamală Eurasiatică - nu mai este exclusă. Fără a intra într-o integrare totală pentru moment, nu există un consens în Baku, se pare că Azerbaidjanul poate accepta o reconciliere în schimbul unui anumit suveranitatea de facto , dacă nu de jure pe Karabah. Mizele sunt mari ca tara este un must-gât pentru a sufoca fluxul de petrol din Marea Caspică și chiar dincolo de vest. Nimic nu este garantat, iar acesta este departe de un acord sau chiar schița lui, dar că ar trebui să arate ceva de genul conturul lupta inevitabil pentru al doilea pivot eurasiatic.

Ce despre Ucraina?

Ucraina, la rândul său ar putea beneficia foarte mult pe termen mediu de la prețuri brute mai mici, este de asemenea una dintre putinele surse de satisfacție pentru el în ultima vreme. Afacere gaz temporară a semnat cu Rusia există o săptămână nu este valabilă în vigoare până în martie 2015 cu privire baza unei monede de la 378 dolari per TCM ('000 m 3 ), și ar trebui să fie renegociat din nou în primăvara anului viitor. În cazul în care tendința de scădere a prețurilor la țiței pe care este indexat prețul gazelor naturale a fost să fie confirmat, este probabil ca țara să poată obține o mai favorabilă în viitor prețul de cumpărare.

Acestea fiind spuse, orizontul rămâne destul de obscur pe termen scurt.

Dincolo de problemele economice, statut militar sau de blocaj politic din țară, inamicul cel mai periculos cu care se confruntă Ucraina de astăzi este oboseala a opiniei publice internaționale pentru o problemă care a trecut de la tanjesc "timpi de antenă." său

Pe scurt, rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare din 26 octombrie nu au fost publicate până la 12 noiembrie. Negocierile privind formarea unui guvern între cele trei partide au ieșit pe partea de sus (de exemplu, Bloc Poroșenko, Frontul Popular Yatseniuk și auto-gestionare a primarului de Lvov Party - Andrei Sadovyy) trageți pe, nu să zicem împotmolit. Că rezervele valutare sunt la cel mai mic lor, prabusesc ratei de schimb și acum prada pe piața neagră, soldul băncilor fragile și contracția economică pentru 2014, probabil, dincolo de 10%.

În aceste condiții, noul guvern va avea nici o alegere, ci de a acționa și asta e problema. Dincolo de faptul că alianța a anunțat dintre liberal și naționalist galiciană a luptat întotdeauna pentru a lua forma, Kiev are acum nici o scuză pentru a nu pune în aplicare reforme care afectează furnizarea de finanțare tranșe de la FMI și UE. Alegerile este de peste, războiul din Orientul este acum stabilizat, a aprobat acordul privind gaz (cel puțin pe termen scurt). Prin urmare, tentația de a mânui invazia rusă iminent de a menține un capital de simpatie cu Occidentul pare deja să se năruie amenințare.

Pentru într-adevăr nici Rusia, care nu are niciun interes în luptă reluat alimentarea cu apă din Crimeea de către stația de pompare din Ucraina sunt furnizate Kahovka sau Kiev, care nu are mijloacele financiare pentru a duce un război în valoare de 10 milioane de dolari pe zi au de fapt dorinta (sau resurse) să se angajeze într-un război masiv.

Acest lucru nu ar trebui să împiedice încăierări, din păcate, de intensitate medie în jurul valorii de aeroportul din Donețk și nod feroviar între Debaltsevo Luhansk și Donețk spargere, dar pentru acum marele război fantezii cu personalul NATO va avea loc în mass-media.

Alexis Nemiroff
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum