SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

De ce e ținut la sertar de către DNA & Luluța Colduța Kovesi dosarul votului din străinătate

In jos

De ce e ținut la sertar de către DNA & Luluța Colduța Kovesi dosarul votului din străinătate Empty De ce e ținut la sertar de către DNA & Luluța Colduța Kovesi dosarul votului din străinătate

Mesaj  Admin la data de Sam Apr 11, 2015 12:16 am

http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-11-aprilie-2015/
&
http://gerula.wblog.ro/2015/04/11/de-ce-e-tinut-la-sertar-de-catre-dna-luluta-colduta-kovesi-dosarul-votului-din-strainatate/

A venit vorba la un moment dat, într-unul din cele trei interviuri date în aceeași zi de Codruța Kovesi, de Dosarul votului din străinătate la cele două tururi ale prezidențialelor.
Reamintim:
Balamucul ivit la cele două tururi din diferența dintre secțiile înființate și numărul de români doritori să voteze, a fost, între cele două tururi și după scrutinul din 16 noiembrie 2014, subiect de scandal, întreținut de Klaus Iohannis și de Partidul Meu, zis și PNL. Parvenit președinte, Klaus Iohannis a declarat că nu-și va găsi liniștea pînă cînd o anchetă a Administrației prezidențiale nu va stabili vinovații de încălcarea dreptului constituțional al românilor de a vota.

Monica Macovei, pe cale de a răsădi un partid avînd drept slogan România- o școală de corecție!, a cerut anchetarea vinovaților de către DNA sau, mă rog, arestarea vinovaților înainte chiar de a se începe o anchetă.

Pe 18 noiembrie 2014, Parchetul General a anunțat deschiderea unui Dosar de descoperire și anchetare a vinovaților, pentru că românii din străinătate au fost împiedecați să voteze.
Pe 4 decembrie 2014, în chip surprinzător (cauza ținea exclusiv de Parchetul General), Dosarul a fost preluat de DNA.

Au trecut de la alegerile prezidențiale 5 (cinci!) luni.
Anchetă prezidențială nu s-a făcut, din simplul motiv că lui Klaus Iohannis nici prin cap nu i-a trecut să înființeze așa ceva.
Despre ancheta DNA nu s-a mai auzit nimic.

Joi, 9 aprilie 2015, am auzit însă ceva despre Dosar.
De la Codruța Kovesi:
„Dosarul se află în lucru, este un dosar complex care vizează foarte multe persoane care au domiciliul în străinătate, sute de persoane. Avem nevoie de foarte multe informații din străinătate și de aceea nu cred c-o să îl putem finaliza într-o lună, două. Pot să vă spun însă că se lucrează la el.”

Am mai scris că cele trei interviuri date de Codruța Kovesi într-o singură zi mărturisesc o suire în copac.
O trăsătură a celei suite în copac o dă, pe lîngă fudulia de a fi sus, în timp ce noi, toți ceilalți, suntem jos, credința că toți cei de dedesubt sunt proști.
Declarația despre Dosarul votului din străinătate dă seamă de o astfel de credință.

Dosarul nu e deloc complex.
Balamucul din străinătate și-a avut cauza în diferența dintre numărul de secții înființate de Guvern și numărul mare de români care au venit la vot.
Orice anchetă penală trebuie să stabilească dacă numărul nesatisfăcător de secții a fost urmarea unui act deliberat din partea Guvernului, mai precis a premierului, a ministrului de Externe, sau urmarea unei incapacități de a estima numărul corect de români care vor veni la vot.

În aceste condiții, nu văd rostul anchetării persoanelor care au domiciliul în străinătate. Ce să afli de la românii din străinătate? De ce au venit la vot? Dacă au votat sau nu? Nici măcar ambasadorii nu trebuie convocați, deoarece la Ministerul de Externe există telegramele trimise de la ambasade despre estimarea prezenței.

Ancheta trebuie să se concentreze pe deciziile luate de Guvernul României în privința numărului de secții. De aceea, pînă acum, în cele patru luni de cînd dosarul a fost preluat de DNA, s-ar fi cuvenit să fie chemați la DNA Victor Ponta și Titus Corlățean, pentru a depune mărturie de felul în care au decis numărul de secții. Dacă numărul de secții a făcut obiectul unor ședințe, DNA trebuia să ceară stenogramele acestor ședințe.
A auzit cineva de vreo citare la DNA a lui Victor Ponta sau a lui Titus Corlățean?

Mai mult, Codruța Kovesi ne anunță că mai are nevoie de încă o lună, ba chiar două pentru finalizarea Dosarului.
Nu trebuie prea mare agerime ca să-ți dai seama că DNA ține Dosarul la sertar pentru a-l scoate atunci cînd răfuiala pentru putere între bandele mafiote politice din România o va impune.
De ce?
Răspunsul ni-l dă chiar preluarea ilegală a Dosarului de către DNA.
Nu, nu pentru că Tiberiu Nițu l-ar fi putut salva pe Victor Ponta.

Explicația e alta.
Spre deosebire de Parchet, despre DNA ofițerii acoperiți din presă scriu după cum li se ordonă. Numai de bine, adică.
Dacă ar fi trecut deja patru luni și Parchetul General ar fi anunțat, precum DNA acum, că ancheta mai are nevoie de încă două luni, ofițerii acoperiți și firmele paravan ale SRI din presă ar fi luat foc.

Declarația Codruței Kovesi n-a stîrnit nici o reacție în presa noastră de ofițeri acoperiți, deși anchetarea celor vinovați de balamucul din Diaspora a fost cerută pe un ton isteric de aceeași presă aflată la cheremul SRI.

Se pune întrebarea:
De ce ține în sertare Codruța Kovesi dosarul Votului din Străinătate?
Pentru că de la Cotroceni nu s-a dat semnal – via SRI – de debarcare a lui Victor Ponta.
Acest semnal se va da doar cînd Klaus Iohannis va fi sigur c-a scăpat de candidatura lui Cătălin Predoiu la funcția de premier.

Visul de aur al lui Klaus Iohannis e s-o pună premier pe Alina Gorghiu, privighetoarea Cotrocenilor, după al cărei strigăt inimitabil: Domnule Președinte!, se dă în vînt.
Pînă atunci însă – vorba Lulutzei – la dosarul Votului din Diaspora se mai lucrează.
Dosar complex, nu alta!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum