SCRISORI DIN GERULIA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

În studioul Realitatea TV Băsescu S-A DEZLĂNTUIT în direct

2 participanți

In jos

În studioul Realitatea TV Băsescu S-A DEZLĂNTUIT în direct Empty În studioul Realitatea TV Băsescu S-A DEZLĂNTUIT în direct

Mesaj  Admin Sam Apr 18, 2015 2:30 am

http://mementoporciuspoliticus.blogspot.ro/2015/04/in-studioul-realitatea-tv-basescu-s.html

Traian Băsescu, în studioul Realitatea TV: "Domnul Guşă are probleme cu matematica şi cu logica. Este un urechist, un analist foarte slab. Domnule Hoandră, îmi sunteţi foarte antipatic şi ca ziarist, şi ca om"
Traian Băsescu a fost invitatul jurnalistului Octavian Hoandră, în emisiunea "Realitatea românească", de la Realitatea TV. Fostul şef al statului a vorbit despre justiţie, arestările din ultima perioadă, dar şi despre cele două mandate ca preşedinte al României. În emisiune au fost prezenţi jurnaliştii Rareş Bogdan, Costi Rogozanu, Mircea Coşea, Florin Poenaru şi Iulian Leca, iar prin telefon a intrat şi consultantul politic Cozmin Guşă.
Cele mai importante declaraţii:
• T. Băsescu: Domnul Guşă are probleme cu matematica şi cu logica. De regulă, toti sunt cunoscători despre ce am făcut mandatul meu, foarte mulţi sunt neinformaţi, domnul Guşă este unul dintre aceşti oameni. Eu nu mă dezic de oameni, mă dezic de atitudini", a spus Traian Băsescu la Realitatea TV, după ce patronul trustului a spus că România se află în momentul de faţă într-un moment critic.
• T. Băsescu: Nu o să accept niciodată că ideea că un preşedinte de ICCJ se duce la bilanţul DNA şi spune că suntem pe aceeaşi baricadă în lupta anticorupţie. Judecătorul nu e pe nicio barciadă, e un Dumnezeu care nu e pe baricada nimănui. Nu o să-mi asum că am fost cel care a numit procurori care spune 'Dacă e nevoie, arestăm 1.000 de oameni'. Procurorul nu arestează. Eu sunt cel care susţine da, am contribuit la construcţia unei justiţii puternice, dar departe de a fi perfectă la acest stadiu, dar nu am auzit în mandatul meu procuror să spună 'Dacă e nevoie, arestăm 1.000 de oameni'. Nu! Distorsionezi instituţia. Am momente în care mi se pare că după instalarea la putere a lui Iohannis se face un spectacol prin care oameni numiţi de mine încearcă să arate cât sunt de utili şi noii puteri. Iar asta mă deranjează!
• T. Băsescu: Sunt un atent observator al evoluţiilor. Gândiţi-vă la un film american în care procurorul şi avocatul sunt în sală şi e un Dumnezeu care împarte dreptate"
• T. Băsescu: Dacă găsiţi o singură declaraţie de-a mea în care am spus că Voiculescu trebuie arestat , în cazul de faţă eu vă cer scuze, dar nu am spus.
• T. Băsescu: Eu când auzeam pe stadioane "Băsescu la puşcărie"  credeţi că eram un om de cocă şi acceptam să se spună orice?
• T. Băsescu: Domnule Rogozanu, cum puteţi să faceţi propagandistic afirmaţia Băsescu şi Mircea Badea au aceleaşi obiective? Personal, nu mă uit la acest post. Îl consider un post anti-naţional. Vă recomand să vă uitaţi mai puţin la Antena 3."Eu nu mă uit la postul Antena 3. Urmărirea postului Antena 3 nu face bine nici măcar domnului Rogozanu.
• T. Băsescu: Nu spun că justiţia nu e bună, am spus tot timpul că am încredere în justiţie. Domnule Hoandră, exageraţi. Eu taxez schimbarea de politică. Voiculescu, 10 ani a fost judecat în libertate, Remeş, judecat în libertate, Mureşan, la fel, Fenechiu, la fel, Năstase a fost judecat în libertate. Asta spun, un spectacol inutil. Ce cred că nu se înţelege acum şi voi pleda cât timp voi mai fi interesat de viaţa politică din România: în momentul în care ai ajuns la instituţii extrem de puternice - ICCJ, ANI, DNA, SRI - echilibrul între aceste instituţii care înseamnă statul şi cetăţeanul care stă în faţa lor, acuzat de ele, eventual, nu se poate face decât respectând dreptul omului. Mă surprinde... Legat de justiţie, s-a întâmplat ceva: o explozie a ideii arestăm omul. Când ai ajuns să ai instituţii atât de puternice în raport cu omul, drepturile omului rămân singura lui pavăză. Nu a-l umili. Scoaterea lor din DNA cu cătuşe, la ore de vârf... Nu-i îngrădi libertatea... Cu atâtea instituţii pe el... De multe ori i-am atenţionat discutând cu procurorul-şef DNA, cu procurorul general, să nu dea drumul la stenograme.
• T. Băsescu: Domnule Octavian Hoandră, îmi sunteţi foarte antipatic şi ca ziarist şi ca om. Sunteţi foarte slab ca ziarist.  Eu am fost un presedinte bun.
• C. Rogozanu: Aţi executat fără milă măsuri de austeritate, aţi fost un pilon foarte ascultător merkelian... Să discutăm despre felul în care aţi aplicat măsuri de austeritate.
• T. Băsescu: Nimic nu a fost gratuit, s-a făcut doar ce a trebuit.
• Mircea Coşa: Austeritatea nu trebuia să o introduceţi. În modelul acesta de austeritate, de ce aţi pedalat pe antagonizarea populaţiei? Asta a făcut ca societatea românească să se împartă. Clasa muncitorilor au intrat într-o situaţie de neîncredere... De ce aţi apelat la acest lucru? Ce nevoie aţi avut să puneţi pe unii împotriva altora, că eistă omul slab care cară în spate omul gras? Efectul nu a fost pozitiv...
• T. Băsescu: Cu omul gras, vă rog să înţelegeţi asta: faţă de numărul de angajaţi pe care-i avea România în servicii, industrie şi agricultură, aparatul de stat era monstruos de mare. Măsura de reducere a salariilor s-a luat pentru tot sectorul bugetar. Alternativa era să fie daţi afară într-o noapte cel puţin 250.000 de salariaţi. Am stat şi am chibzuit mult: putem face asta? Decizia a fost: mai bine-i menţinem pe toţi că e criză şi încercăm temporar o reducere a salariilor. În 2010 am ajuns în situaţia în care nu ne mai dădea nimeni bani pe mai mult de 3 luni pentru că eram o ţară destabilizată macro-economic. Aveam varianta grecească, probabil şi azi am fi fost într.o situaie instabilă, sau să ne stabilizăm macro-economic, ceea ce s-a şi întâmplat. Soluţia aceasta a făcut ca, odată aplicată în 2010, să trecem pe creştere economică în 2012.
• O. Hoandră: Nu-i aveti pe conştiinţă pe bebeluşii care au murit la Giuleşti?
• T. Băsescu: Domnule Hoandră, sunteţi de un penibil incredibil. Cum puteţi să spuneţi că sunt vinovat pentru situaţia din spitale? Cu închiderea spitalelor... Cred că s-au închis cca 50 de spitale... Nu mai ştiu exact cifra. Ştiţi cum au fost selectate de ministrul Sănătăţii? Spitale în care, dacă ajungea omul, nu aveau ce să-i facă. Atunci s-a spus: le transformăm în azile de bătrâni, le lăsăm cu un punct de interveţie, în schimb, achiziţionăm elicoptere, Salvări, să-i ducem în spitalele mari care au capacitate să-i şi salveze. Acolo, omul se amăgea că s-a dus la spital.
• O. Hoandră: Şi dumneavoastră sunteţi penibil. Ştiu că sunteţi agresiv.
• T. Băsescu: Eu ştiu ce aţi fost domnule Hoandă, aţi fost vai mama dumneavoastră
• O. Hoandră: Ştiu sigur că nu am fost marinar.
• T. Băsescu: În 2008, România a avut o creştere de 8,5%. Ce prognoză a primit Guvernul Tăriceanu pentru 2009? Pentru construcţia bugetului, elementul de bază care se ia în calcul e prognoza pe anul următor. (...) Politicianul, dacă nu e ajutat cu date de economişti, va lua decizii greşite.
• I. Leca: Care e cea mai mare realizare ca preşedinte?
• T. Băsescu: În primul rând, las un stat de drept foarte puternic. Justiţia are foarte multe probleme. Vedeţi câte blocaje la restituiri au fost în justiţie... S-a făcut un slat uriaş de la 2004 la 2014, dar cine crede că nu mai e nimic de făcut, se înşală! Şi SRI are probleme, şi justiţia... Nimeni nu spune că justiţia şi SRI sunt perfecte. V-am spus eu că justiţia a făcut corect retrocedările de nu s-au mai cumpărat dreptri litigioase?
• T. Băsescu: Aş vrea să închei spunându-i domnului Hoandă un lucru, câţi kilometri de autostradă a contractat guvernul Ponta şi câţi a contractat guvernul Boc în trei ani şi patru luni. În urma lui Ponta nu ştiu ce o să rămână, asistare socială.
• T. Băsescu: Avem prea mulţi asistaţi sociali, plus bugetari, pe care ăia două milioane care produc trebuie să-i susţină. Rămân un adversar al ideii că prima grijă a statului trebuie să fie asistenţa socială în loc să fie crearea locurilor de muncă
• T. Băsescu: Domnule Rareş Bogdan, nu-mi face o deosebită plăcere să vă văd.
• Rareş Bogdan: Nici mie. Eram cu câţiva prieteni, cu fiul meu, mă întorceam de la Snagov, dar m-a sunat patronul acestei televiziuni, domnul Cosmin Guşă, să vin în emisiune, dar nu este o plăcere. Aţi jignit până acum.
• R. Bogdan: Udrea e vinovată?
• T. Băsescu: Nu. Sunt convins că nu a luat geanta cu 900.000 de euro. Refuz să cred că putea să o primească în Cabinet. Convingerea mea e Georgescu şi nici Bica nu au luat mită în calitatea pe care au avut-o acolo.  
• Am trecut printr-o înscenare la PNA, în 2003. Acolo era un expert care era salariat al PNA-ului şi a făcut o expertiză în care constata două lucruri: că s-a produs o pagubă de 500 mil. de dolari şi că s-a făcut o fraudă de altă jumătate de milion de dolari. Expertul era un fost salariat al DNA, în subordinea procurorului, şi a dat procurorului ce a vrut să primească. A vrut să primească pagubă, pagubă au primit.
• Am înţeles că, după evaluarea expertului, terenul de la Plumbuita costă 280 euro mp. Am căutat şi eu la notari preţul. Acela e preţul pe care statul îşi încasează taxele. În ianuarie 2011, preţul în grila notarilor, era 485 euro, faţă de 280. În raportul expertului DNA, mp la Plumbuita costa 280 euro, în grilă era 485 euro mp. În rest, Dumnezeu ştie! Nu ştiu mai mult!
• Acum nu sunt arestaţi pentru că sunt vinovaţi - Udrea, Georgescu, Bica. Judecătorii care au decis arestarea nu au decis că sunt vinovaţi, au decis că e necesar arestul preventiv pentru a nu compromite probele. Probele se duc când începe procesul. Parchetul încă nu a trimis rechizitoriul la instanţă. Oamenii arestaţi preventiv încă nu sunt vinovaţi. Când judecătorul o să spună 'Sunt vinovaţi!', nu o să contest.
• Pe mine mă surprinde că dintr-o dată au apărut astfel de informaţii despre care eu nu am ştiut nimic. Mi se pare foarte ciudat (că informaţiile au apărut după ce T. Băsescu a plecat de la Cotroceni. n.r.). Nu am ţinut pe lângă mine oameni despre care am ştiut că sunt corupţi. Când au ajuns înregistrarile la DNA, după 3 zile l-au arestat pe fratele meu.
• R. Bogdan: Despre condamnarea lui Năstase în "Trofeul Calităţii". Aţi făcut vreo presiune ?
• T. Băsescu: E ridicolă întrebarea.
• R. Bogdan: V-aţi bucurat când a fost condamnat?
• T. Băsescu: Nu.
Despre ofiţerii acoperiţi din presă:
• T. Băsescu: Când afirmaţia e făcută de şefi de serviciu, eu e să spun? Deocamdată, citez şi eu din Maior... Mie serviciile mi-au fost extrem de utile şi au rămas foarte puternice. E un lucru excepţional. Având în vedere forţa e care o au, trebuie instituit un sistem de control mult mai eficient. În orice ţară civilizată, controlul serviciilor secrete îl face Parlamentul. (...) E extrem de important ca, prin modificarea legislaţiei, serviciile secrete să fie controlate. Tentaţia unui serviciu necontrolat este să acapareze informaţie. Depinde ce atribuţiuni dai comisiei de control prin lege. Georgian Pop, foarte tare! Serviciile secrete trebuie să fie controlate.
• R. Bogdan: Aţi avut încredere 10 ani în Coldea şi în Maior... Au reformat sistemul, SRI-ul... Atunci au fost buni, acum nu mai sunt?
• T. Băsescu: De ce mergeţi la speculaţii ieftine? Vă duceţi la speculaţii mărunte... În 2006, am primis la Parlament tot setul de legislaţie pentru Serviciile secrete. Nimeni nu a vrut să le ia măcar în dezbatere. Probabil în 2006 nu-mi puneam problema că sunt atât de puternice încât trebuia să existe control. E bine că au forţă, numai că trebuie cineva să ştie ce fac.
• R. Bogdan: Nu e ciudat când Udrea, în ultimele apariţii publice din libertate, ataca în forţă SRI?
• T. Băsescu: Îi spuneam 'Elena'. Nu discut subiectul acesta.
• Traian Băsescu: Mă, Cozmine, orice cifră înmulţită cu zero e zero.
• C. Guşă: Pe plan intern, v-aţi propus reforma clasei politice şi a Parlamentului. A rezultat o clasa politică alambicată şi acelaşi număr de parlamentari. Din punct de vedere personal, avem un preşedinte Băsescu la final de mandat în care apropiaţii săi şi cei din familia sa sunt suspecţi, prigoniţi. O Românie într-un declin instituţional nu este ceea ce mi-am dorit în 2004 când am fost alături de preşedintele Băsescu să scap de mafie. Acum mafia nu mai este doar portocalie.
• Traian Băsescu: Eu nu am avut prieteni jurnalişti. Dumneavoastra credeţi că pentru mine este vreo deosebire între ce este aici şi Antena 3, între ce am văzut în seara asta aici. Începeţi toate emisiune cu un speech şi ţinându-vă invitaţii în studiu şi vorbind doar  marele guru Rareş Bogdan, asemenea lui Gâdea, şi nu mă mai interesaţi.
Despre Republica Moldova
• Rareş Bogdan: Este un eşec Republica Moldova?
• Traian Băsescu: Moldova se poate transforma într-un eşec. Resping total analiza lui Guşă. Este un urechist, un analist foarte slab.
• O. Hoandră: Deci am pierdut Moldova?
• Traian Băsescu: Pentru mine neimplicarea în momentul formării guvernului de la Chişinau e un indicator al pierderii Moldova. După cazul Ucraina, UE nu se va mai extinde în est, Balcanii sunt ultima extindere.
• Rareş Bogdan: Aţi fost cu domnul Cocoş şi cu doamna Udrea în Qatar sau Dubai în perioada mandatului?
• T. Băsescu: Mintiţi. Lansaţi informaţii false.
• O. Hoandră: Ce mai putem face pentru Moldova?
• T. Băsescu: Întrebaţi-l pe domnul Iohannis. Moldova mai poate ajunge în UE doar prin unirea cu Romania. Altfel nu mai poate. Am făcut această afirmaţie privind la ce face Moscova, care nu vă dă drumul nici Moldovei, nici Ucrainei către UE. Situaţia Moldovei s-a schimbat radical dupa Ucraina.
http://www.evz.ro/traian-basescu-la-realitatea-tv-domnul-gusa-are-probleme-cu-matematica-si-cu-logica.html

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 2561
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

În studioul Realitatea TV Băsescu S-A DEZLĂNTUIT în direct Empty Zglobiu popor, gureşă menajerie!

Mesaj  Admin Sam Apr 18, 2015 4:30 am

Chiar n-am înţeles ce-a urmărit Traian Băsescu prin apariţia de aseară la Realitatea TV. Aş zice că a căzut într-o capcană de popândăi dacă nu i-aş cunoaşte atât de bine şiretenia. Şi totuşi, emisiunea a ieşit foarte prost pentru el. Putea să iasă chiar catastrofal dacă nu ar fi avut în faţă nişte ziarişti ageamii, copleşiţi de moment.
Totul, de la moderator la formatul emisiunii si la invitaţii ajutători, a demonstrat, dacă mai era nevoie, un amatorism pe măsura găunosului patron al postului. Cozmin Guşă a ţinut cu tot dinadinsul să ne demonstreze că vine din altă lume profesională. De acolo unde informaţia se obţine ocult, raportările sunt botezate pompos ”analize” şi comunicarea este echivalentă cu gargara de îmbrobodit prostii.
Ar fi atât de simplu să îl bagi în corzi pe Traian Băsescu într-un astfel de interviu, transmis în direct şi fără un chestionar agreat dinainte de părţi . Se ştie că atunci când este atacat, jigneşte. Se ştie şi cum: “dacă aţi fi cinstit, dar nu sunteţi”, “acesta este un neadevăr, minţiţi”, etc. Replica ar trebui să cadă sec, molcom şi nu răstit, cu zâmbetul pe buze:
– “sunteţi penibil să vorbiţi tocmai dumneavoastră de cinste când aveţi la activ atâtea potlogării” (urmat de exemple inatacabile: incendierea navei de la Anvers, casa din Mihăileanu, spălarea de bani cu terenurile lui Căşuneanu ori altele, chiar mai bine alese);
sau
– “dumneavoastră nu aveţi căderea morală să-i faceţi pe alţii mincinoşi când este de notorietate că sunteţi unul dintre cei mai mari mincinoşi politicieni ai naţiei” (şi din nou exemple de netăgăduit: imi voi da demisia în 5 minute, nu vreau să rămân preşedinte la masa verde, poate a spus copilul ceva – nu am lovit copilul etc. etc. etc.).,
N-aş mai insista pe grotescul apariţiei intempestive în emisiune a lui Rareş Bogdan, deranjat de patron de la un şpriţ în Herăstrău cu “marele (???) ziarist Tatulici” (acest Gică Petrescu al presei lăutăreşti) , pentru a fi trimis în studio să-i ţină piept fostului preşedinte degrabă dătătoriu de capete în gură. Cum şi Rareş Bogdan s-a înmuiat rapid după ce şi-a vărsat “durităţile” din listuţa cu tema de-acasă, însuşi marele Cozmin Guşă a intervenit prin telefon ca să tranşeze mardeala. Cu o analiză demnă de furişările reptiliene deprinse acolo unde are cartea de muncă, a încercat să-l desfiinţeze pe Băsescu dând impresia că-l apără. Truc ce i-a fost amendat sec de împricinat, care (doar băieţii se cunosc bine din lupte în care au trişat cot la cot în interes comun) l-a ştampilat cu măgulitorul calificativ de urechist în ale analizei politice.
Să revin însă la motivaţia lui Băsescu de a se expune într-o astfel de configuraţie ostilă şi greu de controlat. Să fi fost nevoia transmiterii unor mesaje subliminale urgente, deschiderea de noi fronturi de luptă sau, pur şi simplu, obişnuita sa mâncărime de limbă când se simte încolţit?
Cred că, după emisiunea de aseară, doamna Udrea a fost profund dezamăgită. Nu doar că ex-preşedintele nu a spus nimic în sprijinul noii ei ofensive împotriva SRI dar combativitatea acestuia la adresa lui Coldea a părut a fi în mare declin, dacă nu chiar metamorfozată în prudenţă. Flerul meu îmi şopteşte că de data asta Traian Băsescu a fost mai puţin spre deloc preocupat de Elena Udrea, propria lui soartă acaparându-i grijile şi energia. Povestirea, cu lux de amănunte, a secvenţei cu expertul evaluator al PNA care a încercat să-l înfunde pe el, Traian Băsescu, pentru că aşa-i cerea instituţia, indică o premeditare clară a acestei dezvăluiri. Dar cu ce scop? De aprofundat!
Însă nu doar dezamăgirea doamnei Udrea, importantă, desigur, dă măsura rateului de aseară al apariţiei lui Traian Băsescu. Ca niciodată în ultimii 10 ani, când a avut grijă să-şi aranjeze interviuri numai cu ziarişti de casă, comozi şi grijulii, omul a primit de data asta în faţă, pe viu, cu stop – cadru pe grimasele sale de mincinos expert cu vorba dar mai puţin cu mima, întrebări incomode, unele chiar traumatizante (de exemplu dacă nu crede că are pe conştiinţă morţii de pe urma închiderii spitalelor). Pe care le-a gestionat prost. Foarte prost. Eschivele prin subterfugii de genul “arătaţi-mi înregistrarea în care eu am spus aşa ceva”, mizând pe faptul că regia de emisie nu se va mişca suficient de repede pentru a-i închide gura cu filmuleţul, şi-au pierdut efectul. Telespectatorii îşi aminteau foarte bine declaraţiile lui, chiar şi fără proba video. Sau scuze puerile precum “n-am ştiut, nu m-au informat serviciile”, nu au cum să funcţioneze când vine vorba de uriaşele devalizări de la ANRP în care erau implicaţi apropiaţii săi Pricop, Cocoş, Horia Georgescu ori Alina Bica.
A fost şi un moment cvasi – comic, în care întâmplarea i-a transformat fostului preşedinte o apărare pe care el o considera “beton”, în acuză. Susţinea cu mult aplomb Traian Băsescu faptul că şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, a rostit celebra şi inadmisibila frază cu parteneriatul dintre ÎCCJ şi DNA în anul 2015, după ce el şi-a încheiat mandatul şi că în mandatul său aşa ceva nu s-ar fi putut petrece. Iar un ziarist din platou l-a contrat: această declaraţie a fost făcută de doamna Livia Stanciu în ianuarie 2014. Eraţi la Cotroceni, de ce nu aţi protestat atunci? Traian Băsescu a negat vehement că declaraţia respectivă ar fi datat din 2014, insistând că ea a fost făcută, sigur, în 2015. Jurnalistul, după o sumară verificare pe Internet, a ţinut-o pe-a lui, cu 2014. Partea amuzantă este că amândoi aveau dreptate. Doamna Livia Stanciu spusese şi în 2014 ceea ce a repetat, apoi, în 2015. Doar că, uşor cu alte cuvinte. Şi astfel Traian Băsescu şi-a tras singur un glonţ în picior, pentru că de acum încolo nu va mai putea folosi în sprijinul său argumentul că abuzurile pe care justiţia le face în prezent nu se practicau şi în mandatul său.
Una peste alta, spectacol! Să ne bucurăm, să ne veselim, să ne crucim!
Ce Stan şi Bran? Ce Tipătescu şi Trahanache? Ce coana Joiţica? Ce Fernando de la Caransebeş?
Să degustăm versiunile lor actualizate: Cozmin Guşă şi Rares Bogdan, Traian Băsescu şi Dorin Cocoş, Elena Udrea şi Marian Vanghelie.
Zglobiu popor! Gureşă menajerie!
http://www.conteledesaintgermain.ro/zglobiu-popor-guresa-menajerie/18-04-2015
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 2561
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

În studioul Realitatea TV Băsescu S-A DEZLĂNTUIT în direct Empty Fanii lui Traian Băsescu ar trebui să-i mulțumească lui Rareș Bogdan pentru emisiunea de vineri seara!

Mesaj  Admin Sam Apr 18, 2015 5:05 am

Fanii lui Traian Băsescu ar trebui să-i mulțumească lui Rareș Bogdan pentru emisiunea de vineri seara!
By Jack Kristoiu catarat pe vrejul de fasole
În Găgești Deal fiind, am deschis tîrziu cristoiublog.ro, pentru a citi comentariile cititorilor mei la textul postat vineri noaptea, după ce am ajuns la masa mea de lucru din afara Bucureștilor.
Spre surprinderea mea, mai toate postările nu se referă la textul meu, ci la emisiunea de vineri seara, de la Realitatea Tv, în care Traian Băsescu a făcut față în chip magistral unui pluton de execuție alcătuit din jurnaliști din generații diferite, din Grupuri de lobby diferite și, chiar din Gramatici diferite, uniți de patima de a dovedi că Traian Băsescu e un biet vierme pentru ciocurile lor specializate în scos fulgii.

Nu puține sunt postările care mă mustră, pentru că mă duc la Analiza de joi de la Realitatea Tv, cu Rareș Bogdan, pe motiv că faptele comise vineri seara de confratele meu mai tînăr au dovedit – zic unii cititori – că e un personaj atît de compromis încît nu merită nici să călătorești cu el, prin Cosmos, o dată cu planeta Pămînt.
Unii cititori văd în absența unui comentariu al meu la Scandalul de la Realitatea Tv o anume reținere – inexplicabilă – de la a-l scărmăna public pe Rareș Bogdan.

Pentru că mi-am făcut o datorie din a lua seamă la părerile cititorilor mei, simt nevoia să mă justific:
N-am scris despre emisiunea de vineri seara în Gîndul postat la miezul nopții, pentru că n-am văzut emisiunea.

Acum însă, cînd știu ce s-a întîmplat, țin să precizez că voi continua să merg la emisiunea lui Rareș Bogdan. Firește, cîtă vreme voi fi invitat. Și asta din următoarele motive:

Sunt un simplu invitat (pe gratis) la emisiunea lui Rareș Bogdan de joi, așa cum sunt un simplu invitat la emisiunea lui Robert Turcescu sau, din cînd în cînd, la emisiunea lui Cătălin Striblea. Consider că nu e de competența mea politica postului și chiar a moderatorului față de diferite persoane. Rareș Bogdan, de exemplu, e un Apostol al Binomului SRI-DNA. Eu sunt, dimpotrivă, un adversar al acestui Binom nociv pentru statul nostru de drept. Rareș Bogdan are dreptul să fie ce vrea el. Nu mă voi apuca eu să-i impun propriile opinii despre Binom.
Unii cititori – fani ai lui Traian Băsescu – se întreabă cum de merg eu la emisiunea lui celui care a pus la cale o execuție mediatică a lui Traian Băsescu. Habar n-am ce-a urmărit Rareș Bogdan cu această emisiune bizară: cinci inși, cărora li s-a adăugat un al șaselea, Rareș Bogdan, chitiți să măcelărească mediatic un singur om. Dacă m-ar fi întrebat, i-aș fi spus să nu facă o asemenea prostie. Nu numai pentru că profesional nu e corect, dar și pentru că, în cazul lui Traian Băsescu, se va dovedi un dezastru pentru Realitatea Tv, pentru el, Rareș Bogdan, și un triumf uriaș pentru Traian Băsescu.
Pînă la urmă, așa s-a întîmplat.
Contrar a ceea ce cred mulți fani ai lui Traian Băsescu, cu sau fără voia lor, cei de la Realitatea Tv, în frunte cu Rareș Bogdan, i-au făcut fostului președinte un serviciu imens.
Ca om care am avut multe interviuri cruciale luate lui Traian Băsescu, declar din nou pe proprie răspundere că Traian Băsescu se simte bine numai în mediul de acid sulfuric al întrebărilor incomode. Mai mult, dacă vrei să-l omori mediatic pe Traian Băsescu nu trebuie să faci altceva decît să-l scalzi într-o atmosferă de tămîiere. Ca să spun că-l îngropi dacă nu-l iei în seamă. Din acest punct de vedere, Antena 3 și România Tv sunt posturile care întrețin, prostește, Cultul personalității lui Traian Băsescu și după ce acesta a ajuns o persoană particulară.

În 2004, Marius Tucă ducea împotriva lui Traian Băsescu o campanie agresivă asemănătoare celei angajate în ultimul timp de Rareș Bogdan. Într-o, seară, cînd Marius Tucă și invitații, toți aleși pe sprînceană, îl făceau carne de mici pe Traian Băsescu, în absența acestuia, desigur, aflînd de șezătoare, Traian Băsescu s-a urcat în mașină și a venit la studio cerînd să intre în direct, ca să se apere. Un lucru asemănător celui de vineri seara, cînd a dat venit în studio pentru a se confrunta cu cei care-l înjurau de mamă în absență. Marius Tucă nu l-a primit. Rareș Bogdan nu numai că l-a primit, dar mai mult, din motive care-mi scapă, a lăsat un taifas pe malul Lacului și a dat fuga în ajutorul colegilor, deja întinși pe jos, sub formă de cadavre mediatice, după ce Traian Băsescu i-a executat pe rînd fără milă. Astfel, spre deosebire de Marius Tucă, Rareș Bogdan i-a adus lui Traian Băsescu un nou moment de glorie.
Fie și pentru asta, fanii lui Traian Băsescu ar trebui să-i mulțumească lui Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan spune că e un susținător necondiționat al lui Klaus Iohannis.
Faptele îl contrazic.
Mai mult decît binevoitorul interviu luat lui Klaus Iohannis i-a făcut Prea mult alesului mai mult rău decît bine.
Dacă ar fi un adevărat fan al lui Klaus Iohannis, Rareș Bogdan ar trebui să-i pună la dispoziție și lui Klaus Iohannis o confruntare asemănătoare celei oferite lui Traian Băsescu pentru a-și dovedi personalitatea de excepție.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 2561
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

În studioul Realitatea TV Băsescu S-A DEZLĂNTUIT în direct Empty Interviu cu prof Coja despre Băsescu la Realitatea TV [40]

Mesaj  SILVANA din Silvania Dum Apr 19, 2015 9:33 am

Domnule profesor, ați urmărit discuția lui Traian Băsescu cu ziariștii de la Realitatea TV?

- Din întâmplare și m-am bucurat că n-am ratat-o! Un adevărat regal! Nimic nu mă satisface mai mult decât să-i văd pe proștii plini de ifose că se dau de gol și se fac de rușine. De rușinea întregii țări, de data asta! Felicitări pentru Traian Băsescu! A fost seniorial! Nu prea i se potrivește acest termen, dar, de data aceasta, ce mai?!,  „jos pălăria!”

- La cine vă referiți cu apelativul „proști”?

- La toți, mai puțin la domnul Mircea Coșea. Era singurul care ar fi putut să-l pună în dificultate pe Băsescu! Dar n-a fost lăsat să vorbească! Băsescu s-a priceput când să-l întrerupă, iar prostănacul de Hoandră i-a luat pur și simplu cuvîntul, ca să pună el o întrebare neroadă! Dar cel mai nerod și mai penibil a fost, de departe și de ani buni de zile, Cosmin Gușe! Analistul politic!, pe care eu l-aș întreba cum de a ajuns să aibă un post TV când este așa de prost?! De unde banii? Că nu-i putea face din comentariile sale politice! Ce măgării învârte acest Gușe de a ajuns patron la un post TV important? A cui slugă s-a făcut?! Pe cine vinde? Cu ce coțcării a fost lăsat să umble?! Zic unii că s-a băgat slugă la ruși! Dar nu cred! Rușii nu-și pun în cârd cu nerozii!…

- Mie mi s-a părut cu Bogdan Rareș a fost cel mai penibil!

- A fost de tot rîsul! Domnule, a lăsat el petrecerea cu Tatulici, s-a sacrificat de dragul emisiunii și a venit în câteva minute tocmai de la Snagov – cine să-l creadă?!, și a intrat val-vârtej în emisiune să-l facă praf pe Băsescu!… Și a făcut pe el, în pantaloni! Asta a făcut!… Domnule, orice om normal își cunoaște limitele. Oricât ar fi de prost sau de deștept, simte când își suprasolicită puterile și stă în banca lui când este cazul! Dar nu și unul ca Bogdan Rareș sau Gâdea, ăla de la Antena 3. A fost excelent Băsescu când i-a pus în aceeași găleată, doi indivizi bolnavi de propriul „ego”, care nu se mai satură să se asculte vorbind, vorbind prostii din păcate, vorbind vorbe! Nicio idee proprie adecvată la situația pusă în discuție! Pudrați excesiv, ca niște matroane de bordel, pentru ei s-a inventat vorba asta teribilă: un vorbete!…

- Sunteți într-un neașteptat consens cu criticul literar Alex Ștefănescu!

- Nu mă mir, este un om serios! De când îl știu, adică de vreo 45 de ani! Ce-a zis?

- Vă citez, de pe blogul domniei sale:

„Încălcând toate regulile publicisticii și politeții, făcând o propagandă agresivă și nu un talk-show, șase indivizi visceral-solidari, asemenea câinilor care atacă în haită, l-au hărțuit pe Traian Băsescu, unul dintre puținii oameni politici de valoare pe care îi avem. Ore în șir, în seara zilei de vineri 17 aprilie 2015, oameni ai clipei, de care peste câțiva ani nu-și va mai aminti nimeni, l-au admonestat, l-au jignit, l-au nedreptățit pe un personaj istoric.

Le transmit pe această cale celor de la Realitatea TV că ar fi bine să nu mai îndrăznească vreodată să mă invite la o emisiune de-a lor”, așa a scris Alex Ştefănescu pe Facebook. Ce ziceți?

- Văd că vorbește numai de șase indivizi, ceea ce înseamnă că, în mod corect, nu l-a numărat și pe dl Mircea Coșea printre zăvozii care au sărit la beregata bietului Băsescu!

- Dar sunteți de acord că Băsescu ar fi „unul dintre puținii oameni politici pe care îi avem”?!

- Depinde de ce înțelegem fiecare prin om politic. Depinde cu cine îl compari etc. Eu nu despart ideea de om politic de ideea morală, de ideea aportului pozitiv la soarta cetății. Dar, oricum, subiectul discuției noastre nu este Băsescu, cât a fost de bun sau rău, ci subiectul discuției noastre, hic et nunc, este faptul că șase jurnaliști s-au dat în spectacol, un spectacol penibil, prin care s-au descalificat!

- Dumneavoastră ce ați fi zis în locul celor șase, cu ce l-ați fi înfundat pe Traian Băsescu?

- Dacă eram în locul celui care a gândit emisiunea îl invitam la emisiune pe un bun cunoscător al prestației publice a lui Traian Băsescu! Pe unul singur! Fără alți invitați!

- Adică pe Ion Coja l-ați fi invitat?

- Persoanele de față se exclud din discuție! …L-aș fi invitat pe domnul Gabriel Ștefănescu, un profesionist de mare clasă! Îl terminărescu pe Băsescu!… Sau, și mai probabil, aflând cu cine se va confrunta, Băsescu ar fi refuzat să se prezinte! Chiar mă întreb, televiziunile astea care dau seară de seară în Băsescu, de ce nu inivită oameni ca domnul  Ștefănescu!

- Eventual pe amândoi domni Ștefănescu! Gabriel și Alex Ștefănescu!

- Excelentă idee!

- Dar parcă l-am văzut pe dl Gabriel Ștefănescu la o emisiuna anti-Băsescu.

- L-am văzut și eu, era împreună cu alți 5-6 comentatori, care, pur și simplu, în frunte cu moderatorul, nu l-au lăsat să spună ce avea de spus, fiecare l-a întrerupt aiurea în tramvai!… Mă întreb însă dacă este chiar sinceră pornirea  de a-l „demasca” pe Băsescu. Nu m-aș mira ca în cele din urmă toți acoliții lui Băsescu, aflați pe lista DNA, să scape necondamnați, iar justiția să fie nevoită să le plătească și bani grei pentru zilele petrecute în arest!… Ține minte și varianta asta!

- M-aș întoarce la Băsescu, totuși. Era mai bine să fi ajuns președinte Adrian Năstase?

- Adică mă întrebi cine era mai bine să tragă sforile: Dana Năstase sau Elena Udrea?… Eu o prefer pe Elena Udrea! Că-i damă… Lăsând gluma la o parte, Năstase ar fi dezvoltat o caracatiță a corupției mult mai mare, el însuși fiind de o lăcomie chiar feroce… Problema nu este care din cei doi era mai bun, ci cum de s-a ajuns ca oameni ca Băsescu sau Năstase ori Geoană să se afle în poziția pe care au avut-o la alegerile din 2004 sau 2009.

- De Ponta și de Johannis nu ziceți nimic?

- N-am zis destul până acum?! Caută pe blog! Nu ne putem ocupa de toată lumea într-o discuție de câteva minute! Pe care tocmai am terminat-o!

- Să trăiți! Am înțeles! Vă mulțumesc.
SILVANA din Silvania
SILVANA din Silvania

Mesaje : 29
Data de înscriere : 12/02/2013

Sus In jos

În studioul Realitatea TV Băsescu S-A DEZLĂNTUIT în direct Empty Băsescu a dat duminică seară pe facebook câteva detalii de culise despre emisiunea de vineri de la Realitatea TV.

Mesaj  SILVANA din Silvania Dum Apr 19, 2015 12:55 pm

POSTAREA LUI TRAIAN BĂSESCU:

Vineri, între orele 21.00 şi 23.00, am participat la o emisiune moderată de dl. Hoandră la RealitateaTV.
Cu o zi înainte, m-a invitat printr-un sms prin care mă informa că tema emisiunii este legată de mandatele mele la Cotroceni şi că vor participa domnii Ion M. Ioniţă, Costi Rogozanu şi profesorul Coşea. Mi-am zis că este în regulă 3 la 1, avînd în vedere avantajul informaţional al unui proaspăt fost preşedinte şi considerînd că Hoandră va rămîne moderator.
Ajung la post cu 6 minute înainte de ora 21.00. M-a întîmpinat dl. Hoandră pe care, în drum spre studio, l-am întrebat dacă el şi invitaţii ştiu destulă carte pentru a putea face o emisiune de două ore despre mandatele de 10 ani ale unui preşedinte. Hoandră m-a asigurat, pe drum, că va fi o emisiune grea pentru că sunt pregătiţi şi mi-a strecurat că, mai tîrziu, ar putea să vină şi dl. Rareş Bogdan, iar guru Guşă ar putea să intervină prin telefon. Nu mi-a sunat prea bine, dar nu mi se cerea acordul, ci doar eram informat.
Am ajuns în platou cu 4 minute înainte de începerea emisiunii. Platoul era gol. Absolut nepoliticos atunci cînd ai invitat un fost preşedinte. De regulă, invitaţii sunt în platou sau eşti condus acolo unde se află şi aceştia. Cu un minut înainte de ora 21.00, a intrat în platou dl. Coşea, iar cu cîteva secunde înainte de începerea emisiunii, au năvălit în platou domnii Rogozanu, Leca, Poenaru. Din intrarea în platou, din schimbarea de listă a invitaţilor și din ce-mi spusese Hoandră la sosire, mi-am dat seama că emisiunea este o capcană şi am tratat-o ca atare.
La terminarea emisiunii, Hoandră şi Rareş Bogdan se gudurau pe lîngă mine, desigur în calitate de gazdă, încercînd să-mi spună că ei sunt băieţi buni şi că n-au nimic cu mine. Tare penibil a fost Rareş Bogdan, noul Gîdea+SRS, la un loc, al presei româneşti.

Ajuns acasă, am cerut soției toate lămîile pe care le avea în frigider și le-am mîncat fără zahăr din cauza personajului, în timp ce mă întrebam de ce a coborît atît de jos şi dl. Leca susţinînd că afirmaţiile doamnei Stanciu au fost făcute în 2013, ba pe urmă în 2014, cînd în realitate au fost făcute pe 24 februarie 2015.
Nu vă povestesc mai mult, pentru că restul aţi văzut pe ecrane şi cu siguranţă fiecare a rămas cu percepţia lui.
Am regretul că, în afara acestei triplete neprofesioniste, domnii Gușă, Rareș Bogdan și Hoandră, postul beneficiază de serviciile cîtorva jurnaliste excepționale, iar trei mameluci le pot compromite și pe ele odată cu postul .
Mi-am dorit să vorbesc despre realităţi şi întîmplări din cei 10 ani de mandat. Organizatorii emisiunii au ratat ocazia să ofere românilor şansa de a primi de la mine informaţii despre decizii şi mecanisme decizionale, lucruri care nu le-au fost spuse niciodată de un preşedinte care a fost consecutiv 10 ani la Cotroceni.
Mie îmi pare rău de ratarea acestei ocazii. Poate voi avea altele.
SILVANA din Silvania
SILVANA din Silvania

Mesaje : 29
Data de înscriere : 12/02/2013

Sus In jos

În studioul Realitatea TV Băsescu S-A DEZLĂNTUIT în direct Empty Rareş Bogdan răspunde atacului fostului preşedinte Traian Băsescu: Continuă să fie un ticălos. Mă obligă să vorbesc de lucruri despre care altfel nu aş vorbi

Mesaj  SILVANA din Silvania Dum Apr 19, 2015 11:05 pm

Jurnalistul Rareş Bogdan a lansat un contraatac la adresa lui Traian Băsescu, după ce fostul preşedinte a dezvăluit, pe Facebook, detalii din ultima sa apariţie televizată, la Realitatea TV.

Citeste mai mult
http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro/t6-in-studioul-realitatea-tv-basescu-s-a-dezlantuit-in-direct#12
SILVANA din Silvania
SILVANA din Silvania

Mesaje : 29
Data de înscriere : 12/02/2013

Sus In jos

În studioul Realitatea TV Băsescu S-A DEZLĂNTUIT în direct Empty Re: În studioul Realitatea TV Băsescu S-A DEZLĂNTUIT în direct

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum