SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Gâlceava marinarului cu lumea

In jos

Gâlceava marinarului cu lumea Empty Gâlceava marinarului cu lumea

Mesaj  Admin la data de Sam Oct 18, 2014 11:20 pm

http://www.pandurul.ro/Opinii/2014-10-15/Galceava+marinarului+cu+lumea
Ieri, văzând printre picături declarația lui Băsescu de la ora 18:30 (pentru că tocmai scriam ceva ce mi se părea mult mai important), mi-a trecut prin cap ca astăzi să scriu un text despre singura calitate care îmi părea că i-a rămas celui care a fost, totuși, cel mai bun președinte de după '89 (nu că asta ar fi mare performanță). Pregătisem deja o argumentație solidă și bine legată cu care să țes pe lângă acea calitate care, la ora aia, mi se părea indiscutabilă. Doar că, de ieri până azi, am uitat ce voiam să spun. Și de câteva ore mă tot gândesc: bă, care dracului e calitatea aia pe care am văzut-o eu la Băsescu, în intervenția penibilă și mai degrabă disperată decât autoritară de susținere a Elenei Udrea? Zău dacă mai știu!

Motivația ”dacă ajung Ponta și Iohannis în turul 2 o să vă pară rău!” este de un prost-gust desăvârșit, poate de asta și subconștientul meu lucrează de zor, făcându-mă să-i anulez personajului toate părțile bune. Sună a țățism ieftin, ca să folosesc un termen drag președintelui, ca o babă care stă în poartă și suduie la adresa trecătorilor care nu o idolatrizează, cum ea crede c-ar merita, amenințându-i cu vrute și nevrute, cu blesteme, cu închisoarea, cu FBI-ul, cu buba neagră, cu ebola și câte și mai câte, după care își așează atentă baticul, deranjat serios din cauza agitației organismului care s-a agitat dedesubtul lui.

Dar cel mai grav la Băsescu este că, în timp ce-l acuză pe Iohannis de blat cu Ponta, îl ajută el însuși pe Ponta, nu-mi dau încă seama dacă involuntar sau dimpotrivă. Și modul absolut lamentabil în care și-a atacat o parte din presa care până nu demult îi sufla adulator și fidel în toate orificiile mi s-a părut cea mai tristă și mai mare greșeală a serii. În folclor există vorba aia cu ”dacă îți spun trei inşi că ești beat, mergi să te culci”. Nu mi-aș permite s-o folosesc în forma ei originală cu referire la președinte, desigur. La el e chiar mai grav. I-aș zice că dacă-ți zic treizeci de băsiști că ai luat-o pe arătură sau, că tot ești comandant, că te îndrepți spre ghețar, alegi să-i crezi totuși și să virezi dracului șandramaua. Din păcate, nu cred că se va întâmpla. Fiecare păsărică pe limba lui Băsescu piere, așa cum va pieri și Udrea, această Cristina Kirchner care nu se va întâmpla niciodată.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum