SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Masterplanul parlamentarilor pentru salvarea corupţilor

In jos

Masterplanul parlamentarilor pentru salvarea corupţilor Empty Masterplanul parlamentarilor pentru salvarea corupţilor

Mesaj  Admin la data de Dum Oct 19, 2014 1:16 am

http://www.gandul.info/puterea-gandului/masterplanul-parlamentarilor-pentru-salvarea-coruptilor-13374283

Mesajul parlamentarilor este clar: Fraţi corupţi, nu v-am uitat! Muncim pentru voi şi pentru eliberarea voastră de Codul Penal! Nu trebuie să uităm că parlamentarii nu au abandonat proiectul graţierii şi amnistiei.Parlamentarii par să nu fi abandonat cruciada de demolare a statului de drept. Lucrează zi de zi la sabotarea Codului Penal. Uneltesc la griparea instituţiilor care i-ar putea trimite după gratii pe ei sau pe amicii lor hoţomani. Sigur că nu toţi parlamentarii fac asta, dar încă nu i-am auzit pe senatorii sau deputaţii care să apere tranşant şi public statul de drept şi să acţioneze în acest sens. Nu e nici acum prea târziu!
Ultima faptă de vitejie a parlamentarilor a fost aceea să îi scoată pe medici din categoria funcţionarilor publici. Ei, aşa şi, ce mare scofală?!, ai zice. E mare scofală pentru că această acţiune a parlamentarilor reprezintă un mesaj clar şi răspicat că Marţea Neagră din decembrie anul trecut nu a fost uitată. Atunci au vrut să se elimine singuri din Codul Penal folosind acelaşi artificiu, adică scoaterea senatorilor şi deputaţilor din categoria funcţionarilor publici.

În privinţa medicilor nefuncţionari publici, în sistemul judiciar sunt două curente de opinie. Unul care spune că, practic, medicii nu mai pot fi anchetaţi pentru luare de mită, pentru că luarea de mită ca infracţiune este definită ca fapta unui funcţionar care primeşte bani pentru a face sau a nu face un anumit lucru care îi intră în atribuţii.

Un alt curent de opinie spune că, de fapt, medicii vor putea fi anchetaţi în continuare pentru că funcţionarul este definit şi în Codul Penal şi că legea parlamentarilor nu poate suprascrie norma penală.

O serie de specialişti din sistemul judiciar au atras însă atenţia că deja există sentinţe diametral opuse referitor la această interpretare a legii. Adică există judecători care au pronunţat condamnări considerând că medicii sunt funcţionari şi, pe cale de consecinţă, i-au găsit vinovaţi pentru luare de mită. Alţii au pronunţat soluţii de achitare considerând că medicii nu sunt funcţionari şi că lor nu li se aplică infracţiunea de luare de mită.

Soluţia va fi dată din nou de Curtea Supremă care va fi chemată să se pronunţe pe o întrebare preliminară în acest caz. Un complet special va analiza aceste soluţii divergente şi va da o interpretare unitară.

În schimb, legea adoptată de Parlament nu face decât să introducă şi mai multă confuzie şi să inducă ideea că unele categorii de angajaţi care sunt plătiţi de stat nu sunt funcţionari. Aceasta este teza şi în privinţa senatorilor şi deputaţilor. Ei ar vea să acrediteze ideea că ei nu sunt funcţionari şi că ei nu pot fi incluşi în Codul Penal. Astfel şi-ar asigura o superimunitate în faţa anchetelor penale.

Legea de scoatere a medicilor din categoria funcţionarilor este un precedent. În acelaşi fel pot solicita profesorii să nu mai fie funcţionari publici.

Mesajul parlamentarilor este clar: „Fraţi corupţi, nu v-am uitat, în orice domeniu de activitate aţi fi!” Muncim pentru voi şi pentru eliberarea voastră de Codul Penal!”

Nu trebuie să uităm că parlamentarii nu au abandonat proiectul graţierii şi amnistiei. Recent au eliminat un articol din Codul Penal care proteja procurorii şi judecătorii de presiuni. Un alt proiect iniţiat de senatorul Şerban Nicolae are ca ţintă secretizarea dosarelor de corupţie. Să nu uităm că anul acesta a fost legiferată şi promulgată legea prin care primarii şi şefii de consilii judeţene îşi pot delega atribuţiile, un efect fiind acela că, de acum, responsabili pentru corupţia din aceste instituţii ar urma să fie interpuşii nominalizaţi de aceştia. Iată cum se defineşte planul complex al parlamentarilor de deconstruire a statului de drept.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Masterplanul parlamentarilor pentru salvarea corupţilor Empty pe site

Mesaj  Admin la data de Dum Oct 19, 2014 1:16 am

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum