SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Curajul lui Ponta s-a oprit la traseistul Bîgiu: cei 13 baroni penali nu se lasă SACRIFICAŢI de dragul „toleranţei zero” faţă de corupţie. „Păi nu merge aşa!”

In jos

Curajul lui Ponta s-a oprit la traseistul Bîgiu: cei 13 baroni penali nu se lasă SACRIFICAŢI de dragul „toleranţei zero” faţă de corupţie. „Păi nu merge aşa!” Empty Curajul lui Ponta s-a oprit la traseistul Bîgiu: cei 13 baroni penali nu se lasă SACRIFICAŢI de dragul „toleranţei zero” faţă de corupţie. „Păi nu merge aşa!”

Mesaj  Admin la data de Mar Dec 09, 2014 1:35 am

Curajul lui Ponta s-a oprit la traseistul Bîgiu: cei 13 baroni penali nu se lasă SACRIFICAŢI de dragul „toleranţei zero” faţă de corupţie. „Păi nu merge aşa!”
http://www.gandul.info/politica/curajul-lui-ponta-s-a-oprit-la-traseistul-bigiu-cei-13-baroni-penali-nu-se-lasa-sacrificati-de-dragul-tolerantei-zero-fata-de-coruptie-pai-nu-merge-asa-13708311
&
http://antiluzii.blogspot.ro/2014/12/curajul-lui-ponta-s-oprit-la-traseistul.html

La trei săptămâni de la pierderea alegerilor, premierul Victor Ponta încearcă să schimbe imaginea partidului, anunţând „toleranţă zero” faţă de pesediştii cu probleme cu legea. În acest sens, l-a exclus din partid pe şeful CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, arestat duminică după ce a fost prins în flagrant luând mită. Dacă de Bîgiu, care abia venise în PSD odată cu ordonanţa traseiştilor, s-a debarasat rapid, Victor Ponta are în partid alţi 13 preşedinţi de Consilii Judeţene, cercetaţi pentru fapte de corupţie, unii dintre ei care au trecut prin arest preventiv, sunt în arest la domiciliu sau sub control judiciar sau sunt condamnaţi în primă instanţă. Faţă de aceştia, până acum nu s-a luat nicio măsură şi nici ei nu se aşteaptă la asta. „Păi nu merge aşa, retroactiv”, este explicaţia şefului CJ Prahova Mircea Cosma, aflat sub control judiciar într-un dosar în care e acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu. Gândul vă prezintă, mai jos, harta şefilor de Consilii Judeţene care au probleme cu legea, pestejumătate dintre ei fiind în această situaţie.Incompatibilitate, luare sau dare de mită, fraudă, abuz în serviciu - acestea sunt cele mai frecvente acuzaţii aduse celor 23 din cei 41 de şefi de Consilii Judeţene care se confruntă cu probleme legale. Dintre aceştia, 16 sunt de la PSD, cinci de la PNL, unul de la UDMR şi unul de la PLR, fost liberal.
Deşi premierul Victor Ponta a anunţat azi excluderea lui Cristinel Bîgiu, preşedintele CJ Buzău, precizând că va avea “tolerenţă zero” faţă de faptele de corupţie, în PSD mai sunt încă 13 baroni locali certaţi cu legea, împotriva cărora nu s-a luat nicio măsură. Amintim faptul că Bîgiu s-a transferat recent la PSD, profitând de ordonanţa dată de guvern care permitea traseismul aleşilor locali fără ca aceştia să-şi piardă mandatul.„Am anunţat foarte clar că de acum încolo toleranţa noastră faţă de faptele de corupţie trebuie să fie zero şi că atitudinea noastră trebuie să fie în acest sens. Acest lucru prefigurează una din schimbările esenţiale pe care PSD trebuie să le dezbată şi să le adopte la Congresul din primăvară”, a spus Ponta.
Deşi a votat excluderea şefului CJ Buzău, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi el „un client” al DNA susţine că nu îi este teamă ca o astfel de măsură să i se aplice şi lui. „Păi nu merge aşa, retroactiv”, a spus el, contactat de gândul.
În opinia lui însă, o astfel de decizie ar trebui luată doar dacă există o condamnare definitivă.
„Eu aş vrea doar atunci când se confirmă o faptă de corupţie, că s-ar putea să fie dificil de reparat în cazul unei greşeli. Pe Bîgiu l-au prins în flagrant, acolo e altă discuţie. Una e flagrant, alta e hai să vorbim despre ceva”, a mai spus Cosma.
De aceeaşi părere este şi preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, care are pe rol un dosar de opt ani de zile.
„PSD este un partid democratic, valorile constituţionale sunt o prioritate pentru PSD. Orice persoană este considerată nevinovată conform Constituţiei, până la o sentinţă definitivă a instanţei de judecată. Respectând prevederile constituţională, PSD ar trebui să ia măsuri atunci când colegii noştri au probleme de acest gen”, a declarat Oprişan, contactat de gândul.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum