SCRISORI DIN GERULIA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

GIBONIADA : Acest om e capabil de orice ca să-şi salveze pielea. O scurtă istorie uitată

In jos

GIBONIADA : Acest om e capabil de orice ca să-şi salveze pielea. O scurtă istorie uitată Empty GIBONIADA : Acest om e capabil de orice ca să-şi salveze pielea. O scurtă istorie uitată

Mesaj  Admin Mar Dec 09, 2014 2:17 am

GIBONIADA : Acest om e capabil de orice ca să-şi salveze pielea. O scurtă istorie uitată
http://www.gandul.info/puterea-gandului/acest-om-e-capabil-de-orice-ca-sa-si-salveze-pielea-o-scurta-istorie-uitata-13707463
&
http://pamintdeflori.blogspot.ro/2014/12/giboniada-acest-om-e-capabil-de-orice.html

Un prieten sociolog, pasionat de psihologie comportamentală are o teorie cu care poate nu eşti de acord, dar care te pune pe gânduri.
Românii au suferit nişte mutaţii de comportament faţă de societate, faţă de politicieni şi liderii care îi conduc, indiferent de nivel. În mod inexplicabil, aproape, au dezvoltat o toleranţa ieşită din comun faţă de marile greşeli ale celor din administraţie, Parlament, Guvern, Cotroceni. Arată prea multă înţelegere sau lipsă de reacţie în faţa marilor nedreptăţi sociale la care au fost supuşi în ultimii 25 de ani, fie că vorbim despre corupţie, taxe crescute sau tăierea veniturilor cu 25%.
Au luat această toleranţă, au trecut-o prin sacii plini de frustrări de acasă, de la muncă şi au transformat-o în acte de intoleranţă incredibile pe care le exercită sau le varsă în universuri mici: pe stradă, la semafor, la grădiniţa copilului, în parcarea supermarketului, faţă de un vecin care şi-a pus maşina pe locul rezervat de altul.
Prietenul meu are o vorbă: când înjură în trafic, românii de fapt îşi înjură conducătorii, doar că nu îşi dau seama. Cu cât mai mulţi vom muta din nou, intoleranţa din zonă mică în spre leadership-ul acestei ţări, cu cât le vom arata ca nu trecem peste greselile lor, cu atât mai repede se va reforma clasa politică şi administraţia României, spune el.
O istorie uitată:
Iunie 2012. Revista Nature, în ediţia sa online, scria despre cum teza de doctorat a Premierului României (încă în funcţie) cuprindea fragmente mari aparţinând altor scrieri, fără să fie citate corect, conform normelor academice (pe scurt, premierul României, Victor Ponta, plagiase).

Unul dintre primele ziare străine cu renume care prelua această informaţie - Frankfurter Allgemeine Zeitung- publica, la doar câteva zile distanţă, şi un interviu în care jurnalistul Karl-Peter Schwarz susţinea că presupusul caz de plagiat era cu mult mai grav, cu cât existau pagini întregi copiate cuvânt cu cuvânt, aşa cum şi presa din România avea să dovedească, negru pe alb.

Ştirea despre plagiatul Premierului României a făcut înconjurul lumii, aducând un imens prejudiciu de imagine României. Informaţia a fost preluată de sute de publicaţii din străinătate, de la Washington Post şi NewsWeek, până la Le Monde sau BBC. Comentariile erau foarte puţin plăcute, analiştii văzând copiatul la şcoală şi la universitate ca pe „formă endemică de necinste în România”.

27-28 iunie 2012. Victor Ponta, în El Pais, în timp ce academicienii români îi analizau, deja, teza de doctorat, pentru a da un verdict:
„Pero si la Comision de Etica dictamina que ha plagiado..”
„Entonces, seguro que me retiro”

Reporter: „Dacă membrii Comisiei vor stabili că este plagiat?”
Victor Ponta: „Atunci, sigur că mă voi retrage”.

29 iunie 2012. Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat şi că premierul ar fi copiat 85 de pagini de la alţi autori fără să fi citat sursa şi chiar împrumutând din retorica autorilor, ca şi cum ar fi scris cu mâna sa fiecare rând.

18 iulie 2012. Consiliul Naţional de Etică, despre care presa si lumea academică a spus ca a fost "aranjat" de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a stabilit că teza lui Vitor Ponta nu este un plagiat.

20 iulie 2012, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a stabilit că teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat. În aceleaşi zile, raportul ştiinţific a 3 profesori de drept, unul de la Sorbona, unul din Strasbourg şi unul din Bucureşti, stabilea foarte clar. Teza intitulată „Curtea Penală Internaţională”, semnată V.Ponta este un plagiat.
Cadrele universitare care au dat verdict de plagiat au suferit nişte presiuni extraordinare. Sute de petiţionari, oameni din lumea academică română şi străină s-au unit în faţa acestui atac de ilegalităţi, iar mesajele au fost publicate în presa din străinătate, aducând, prin refuzul lui Victor Ponta de a demisiona dupa un plagiat dovedit, din nou, un grav prejudiciu de imagine României.

Arc peste timp: 02 Noimebrie 2014. Victor Ponta candidează, tot din funcţia de premier din care nu a plecat (aşa cum spunea în El Pais) şi de şef al PSD, la funcţia de preşedinte al României.
După umilinţa trăită de românii din diaspora în turul 1, Victor Ponta le promitea alegătorilor că se va ocupa personal ca niciun cetăţean să nu rămână în afara secţiei de vot în al doilea tur:

„Este inadmisibil ca unul, 10, 100 din cetăţenii României să nu poată să voteze. Motiv pentru care, tot ceea ce ţine de instituţiile publice, pentru ca în ziua de 16 noiembrie să nu existe nici măcar un cetăţean român care să nu îşi poată exercită dreptul de vot, vom face. Cu siguranţă, tot în ceea ce ţine de Guvern şi Ministerul Afacerilor Externe şi de instituţiile guvernamentale (...) Trebuie să arătăm respect faţă de orice cetăţean român care vrea să voteze (...) Vreau ca în 16 noiembrie, la ora 21, absolut tot cetăţenii români care doresc să îşi exercite dreptul democratic de a vota să voteze, pentru că asta dă legitimitate viitorului preşedinte, pentru că asta arată respect pentru toţi cetăţenii României, şi cei care trăiesc în ţara şi cei care trăiesc în Moldova, în Europa şi în afara Europei. Sunt convins că în 16 noiembrie acest lucru se va întâmpla”.

16 noiembrie 2014. Mii de români au rămas în afară secţiilor. Au fost împrăştiaţi cu gaze lacrimogene, în modul cel mai josnic cu putinţă.

06 decembrie 2014. Victor Ponta, într-un interviu: „Cu siguranţă dacă DNA va cere începerea urmăririi penale faţă de mine voi demisiona. Doar n-o să spunem acum că stă prim-ministrul cercetat penal”.
Eu nu îl mai cred. Va încerca să desfiinţeze DNA, va încerca să îi ameninţe, va înfiinţă un DNA paralel care să infirme o eventuală decizie de urmărire penală.

Au trecut 3 săptămâni de la cel mai grav atac petrecut la adresa libertăţii şi democraţiei românilor. După trei săptămâni, premierul României, Victor Ponta, ne dă asigurări că va plecă numai dacă va fi urmărit penal de DNA.

Că a plătit din punct de vedere politic greşelile din campanie, pentru că a pierdut în turul 2. În viziunea diverşilor cetăţeni, a pierde din punct de vedere politic înseamnă şi o asumare a eşecului, adică demisia, fără să mai pună condiţii, fără să mai găseasc scuze sau motive să că stea agăţat de putere.

Fiecare zi în care Victor Ponta este premierul României aduce grave prejudicii ţării, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

Oare ce semnal îi trebuie lui Victor Ponta să accepte că a pierdut, că a greşit foarte mult, că e vina lui şi că nimic nu-l mai îndreptăţeşte să stea în fruntea României?

Pentru cetăţenii României, împiedicarea votului ar trebui să fie penalizată scurt, fără loc de explicaţii, scuze, minciuni, soluţii ascunse.

Un astfel de atac la adresă libertăţii democratice, încălcarea dreptului constituţional de a vota este genul de eroare peste care românii, ca popor, nu trebuie să treacă.

Tocmai de aceea, minţile care au stat în spatele acestei strategii de campanie trebuie să plece. Dacă nu acum, dacă nu în faţa acestui gen de nedreptate, atunci când vor considera că au greşit şi vor da dreptate poporului?

Dacă românii nu elimină astfel de lideri, putem, oare, să sperăm la o reformare profundă a clasei politice şi la o evoluţie în societatea românească? Dacă da, atunci după ce criterii?
„Cine fură azi un ou, maine va fura un bou”. Eu traduc aşa: „Cine fură azi o teză de doctorat, mâine fură libertatea şi democraţia”.

În 2 şi 16 decembrie politicienii nu ne-au furat locul de parcare. Au îndrăznit să ne fure dreptul de a vota. Astăzi ne spun zâmbind că le pare rău, dar că vor să rămână în fruntea noastră pentru că mai au „lucruri bune şi importante” de făcut pentru noi.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 2564
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum