SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Maghiarii agită Transilvania din nou

In jos

Maghiarii agită Transilvania din nou Empty Maghiarii agită Transilvania din nou

Mesaj  Admin la data de Dum Dec 21, 2014 12:37 amMaghiarii agită lucrurile în Transilvania în ultimele zile într-un mod care aduce aminte de manifestaţiile iredentist.diversioniste din martie 1990.

Acum însă nu este luna martie, evenimentele nu sunt prilejuite de Ziua Naţională a Ungariei şi miroase a influenţă rusească, după părerea noastră.

Jurnalistul Dan Tanasă scrie că un drapel al Ungariei foarte lung a fost plimbat azi pe străzile oraşului Sfântu Gheorghe. În oraș au fost împărțite manifeste. Etnicii maghiari au fost îndemnați să se adune în fața Prefecturii Covasna, pentru a cânta imnul Ungariei.

Plimbarea drapelului a început la gară, iar punctul terminus a fost Prefectura Covasna. Acțiunile au fost organizate de UDMR și Partidul Civic Maghiar.

UDMR face un joc ciudat în săptămânile acestea. Pe de o parte, a votat Guvernul Ponta 4, deci este alături de Partida Rusă, aflată în continuare la putere în România. Pe de altă parte, a ieşit de la guvernare.

Aparent, se distanţează de PSD. Hunor Kelemen a afirmat că acum UDMR trebuie să se apropie de electoratul său, al cărei voinţă trebuie să o respecte (votul dat lui Iohannis la alegerile prezidenţiale).

Dar acţiunile din stradă din ultimele zile amintesc că Vona Gabor, liderul extremiştilor maghiari Jobbik, a fost primit de Putin şi Dughin anul acesta şi e susţinut făţiş de Kremlin.

Inspectoratul de Jandarmi Covasna anunţă că pe 22 decembrie va mai fi încă o adunare în fața Prefecturii Covasna. Să încerce Putin să rupă România din interior, după ce nu a reuşit să-şi pună omul preşedinte.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum