George Roncea despre conservele KGB -FSB din camasa Ro babana
SCRISORI DIN GERULIA :: REVIZIONISM , REVIZIONISTI - La RrOMANIE au carrefour des empires morts :: In catarea Kremlinului
Pagina 1 din 1
George Roncea despre conservele KGB -FSB din camasa Ro babana
"Americanii vor sa intre cu TANCURILE in Romania" - EVZ. 2015. Titlul, inspirat parcă direct din Vocea Rusiei, trimite la materialul de presă din publicația Capital. Cele două publicații aparțin grupului "Fraților Păunescu", din care fac parte și B1 TV și Gazeta de Sud. Frații Păunescu - Secu, pentru cine își mai amintește câte ceva din trecut. Fratele Păunescu era mare frend cu Arkadie Volski, un rusoi kaghebist din școala veche. Tot din școala veche era și Fratele Păunescu.
_____
Deci cine sunt oamenii rușilor, în România?...nu vrea nimeni Lista pe bune?
Hai să începem anul cu dreptul. Câte ceva despre adevărata Rețea kaghebistă, că de fonfleuri la mișto lansate tot de rusnaci dughiniști ne-am plictisit.
.
Pe vremea lui Ceauşescu, G.C. Păunescu a fost şeful Agenţiei Economice a României din Milano, unde s-a ocupat de afaceri pentru unitatea Securităţii, denumită Aport Valutar Special (AVS).
După deranjul din ’89, George Constantin Păunescu a controlat și fondat Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR). Relaţia sa apropiată cu ruşii i-a permis lui Păunescu intermedierea, în anii '90, a primului acord de colaborare între Rusia şi România.
Ideea constituirii unei grupări de afacerişti care să controleze mediul de afaceri la scara macro şi să negocieze direct cu Guvernul României, avansată în urmă cu mai mulţi ani de GC Păunescu are la origine ideile lui Arkadie Volski, consilier al lui Vladimir Putin, decedat între timp. Volski a fost adus în România, în anii 90 şi i s-a pus la dispoziţie banca Unirea, care a devenit ulterior Nova Bank. Banca lucra exclusiv pentru relaţia cu spaţiul CSI. Mai apoi, Volski a înlesnit contactele lui GCP la Moscova, la vârful Puterii, adică direct pe filiera KGB.
În anul 1996, prin subscripție publică, se înfiinţează Bancă Comercială Unirea, având la bază Grupul de borfași de la Bacău, aflat sub oblăduirea lui Viorel Hrebenciuc și a lui Corneliu Iacobov. Livicu Tudor și Dorin Iacob, milițian ajuns şeful de cabinet şi omul de încredere al directorului SRI Virgil Măgureanu, controlau 49,77% din capitalul social, ceilalți asociați importanți fiind Societatea de Investiții Financiare ÎI Moldova (condusă de Corneliu Iacobov), cu 24,65% din acțiuni și CNSLR „Frăția”, cu 12% din acțiuni - Miron Mitrea, coordonat de Mircea Popa, agent KGB la vedere, patronul spiritual al lui Cozmin Gușă și mai apoi consilier al lui Adrian Năstase și fondator al Fundației de prietenie România - Rusia și al Agenției Rusia la zi.
Situația băncii a fost complicată de la bun început, în doi ani având nu mai putin de șapte președinți. În 1999, banca aflată în picaj intră adânc pe mâna lui Liviu Tudor care a adus bani de la Banca Populară Romănă, ce și-a reorientat plasamentele de la Banca Pater, a Budapestei, cu precădere către Banca Unirea. Emil Botea, președintele Băncii Populare Române si posesorul a 90% din acțiunile BPR la mijlocul anului 1999, plimbă dintr-un cont într-altul fondurile, pănă cănd Banca Populară Română a ajuns acționar majoritar, iar director al Băncii Unirea a devenit Emil Botea.
Ulterior, după multe alte manevre și inginerii finaciare, termen inventat chiar de George Păunescu, Banca Unirea a devenit Nova Bank condusă de preşedintele Anatoli Patron, executantul ordinelor lui Arkadie Volski.
în 2003, Patron se află la originea înființării Centrului de Afaceri Româno-Rus - înregistrat ca societate comercială, în care se implică și şeful SRI pe judeţul Prahova, colonelul Corneliu Păltânea, cu binecuvântarea lui Măgureanu desigur. Păltînea era mâna dreaptă a șefului contraspionajului economic din SRI, Ovidiu Soare, un înfocat susținător al lui Adrian Năstase. (toții cei din SRI menționați, în afară desigur de Măgureanu, al cărui partid PNR a fuzionat cu PDL-ul lui Băsescu, venind cu o importnată zestre imobiliară și nu numai, au fost inculpați după 2006, dar sunt liberi ca pasărelele cerului)
Ruşii deţineau 51% din Centrul de Afaceri Româno Rus, teoretizat de fratele Păunescu și Volski, prin off-shorul „Alitrade" (50%), reprezentat de Iurie Cecan (cu dublă cetăţenie română şi moldovenească), plus un procent deţinut în acte de Marian Moscovici (subordonatul lui Cecan). Controlul „Centrului" era deţinut de Cecan, locotenentul lui Patron, care la rându-i executa ordinele lui Arkadie Volski. Finanţarea era asigurată de partea rusă și deciziile erau luate tot de partea rusă sub monitorizarea unui cadru GRU, Iuri Ustinov,
Scopul declarat al ruşilor cu privire la înfiinţarea „Centrului" era intermedierea comerţului cu combustibili, minerale şi produse chimice - pe fond, deţinerea controlului (prin crearea dependenţei de materii prime) asupra industriei petrochimice româneşti în contextul previzibilei aderări a României la NATO şi al înfiinţării unor baze americane pe teritoriul nostru. Chestiunea e în vigoare și astăzi.
În proiect figura, între altele, dezvoltarea comerţului bilateral româno-rus prin afilierea unor firme româneşti şi înfiinţarea unei mari baze de date - Trusturile de presă ale mogulilor de sub pulpana lui Ion Iliescu și a PSD, și agențiile conexe - iar banii urmau să circule dintr-o ţară-n alta prin Nova Bank. Inginerie bine gândită de Clanul Păunescu.
Păunescu era expert în bănci. De numele său au fost legate prăbuşirile a două bănci: Bancorex şi Bankcoop. Florin Ionescu, fost director al Bancorex: "Despre George Constantin Păunescu se spune că a lucrat pentru Securitate, la DIE. El a fost şeful Direcţiei de control din Ministerul de Comerţ Exterior, iar Direcţia de control era formată numai din securişti. Era o chestiune arhicunoscută la vremea aceea". Falimentul Bancorex a însemnat 2,4 miliarde de dolari pierduți de România, 8 la sută din Produsul Intern Brut de la acea vreme.
Prima ţeapă pe care George Constantin Păunescu a tras-o Bancorex s-a derulat în 1996. Banca de stat, condusă de Răzvan Temeşan, azi despăgubit din banii cetățenilor români cu o sumă uriașă, a acceptat să facă o investiție de 20 de milioane de dolari într-o firmă de transport aerian, Dac Air, fondată de Păunescu.
Ulterior, o parte din banii Dac Air au ajuns la News Television SRL (compania care operează B1 TV) și Spet Shipping SA (care administrează porturile dunărene de la Calafat la Bechet) şi în terenuri. Păunescu a tansferat apoi 88% din Dac Air catre o companie fantomă, World Capital NY Corporation, reprezentată de Elan Schwartzenberg, cu relații la vârf în PSD - albit de dosare penale de însuși...Victor Ponta, pseudo procurorul lui Năstase. Elan, pentru cei cu memorie scurtă, reamintesc, a fost vicepreședinte al Asociației pentru Promovarea Tinerilor (APT), ai caror fondatori au fost figuri proeminente ale PSD: Remus Truică (director de cabinet al lui Adrian Nastase și cel care căra valizele cu bani cash, șpaga), Ion Bazac (secretar de stat la Mediu), Victor Ponta, (da idiotul de Ponta) Șerban Roibu (fiul senatorului PSD Aristide Roibu - trezorier PSD), Simona Culcea (consilier PSD). În APT a fost angrenat și unul din fii lui G.C. Paunescu, George Marius. Numai tineri bine promovați.
.
Revenind la cronologie, marele frate G Păunescu, a avut ceva probleme abia în 1997, imediat după declanşarea unor serii de anchete împotriva sa, legate de Bancorex. George Păunescu a fugit în... SUA, unde s-a tot tratat de o boală fictivă până la reinstalarea la putere a PDSR. Oficial era bolnav. Neoficial era căutat de procurori.
La începutul anului 2000, G.C. Păunescu, aflat în SUA, l-a contactat direct pe Adrian Năstase, oferindu-și serviciile și propunându-i diverse colaborări și sponsorizând vizitele în SUA ale lui Adrian Năstase și Ion Iliescu, prin diligențele unei firme cu nume interesant, că tot se vorbește acum despre Dughin și grupul său de idei panslaviste bolșevice, Eurasia. Firma se numea Eurasia Group și era condusă de un anume Ian Bremmer.
După revenirea la putere a PDSR a revenit și G.C. Păunescu în țara la doar câteva luni după revenirea PSD-ului la putere, în 2001. Prin combinații juridice patronate de Justiția aservită PSDR și lui Ion Iliescu, fratele Păunescu a cerut de la BCR, banca care a preluat activele Bancorex, să i se plătească peste 210 milioane de dolari !!! Deși Dac Air se înfruptase fraudulos din pușculița BCR, compania lui Păunescu a obținut de la Curtea de Apel dreptul irevocabil de a executa silit BCR, prin poprirea conturilor. Sub pretextul neafectarii privatizării BCR, pe 28.10.2004, guvernul Năstase a emis o ordonanță de urgență prin care AVAS a preluat obligațiile de plată ale BCR fata de Dac Air. Ulterior, în 25.11.2004, AVAS a platit Dac Air 15,6 milioane de dolari. O parte din bani s-au dus către B1 TV, unde până azi este acționar și penalul Schwartzenberg, căutat și el de procurori, dar de negăsit deoarece stă în Israel, la căldurică, ferit de lege.
Tot în 2004, după ce a fost copios răsplatit de "Justiția" lui Adrian Năstase și Iliescu, Păunescu îl aduce în România pe consilierul economic al lui Putin, Arkadie Volski, așezat alături de Ion Iliescu. Păunescu devenise public, la vedere, un înfocat partizan al Rusiei.
____
"George Constantin Paunescu: Relatiile cu Rusia – la fel de importante ca si cele cu SUA, UE sau China"
.
...este titlul materialului de presă din data de 21 mai 2004, apărut în publicația sa, Gazeta de Sud.
Întreg materialul este deosebit de interesant, mai ales deoarece, pe lângă Ion Iliescu mai apare și altcineva, vicepreședinte al UGIR...ceva de senzație
_____
Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor, manifestare care este organizata, din nou, dupa zece ani, in Romania, a debutat ieri la Bucuresti. Concomitent, la Palatul Parlamentului, cu sprijinul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR), au inceput lucrarile Forumului International Economic „Noua Europa, in dialogul Vest-Est: integrare si dezvoltare“. La eveniment participa reprezentantii a 27 de state si a 24 de organizatii nationale patronale din Uniunea Europeana (UE) si Comunitatea Statelor Independente (CSI), precum si ai unor organizatii internationale. Printre invitatii Forumului se numara Arkadii Ivanovici Volski, presedintele de onoare al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, consilier al presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, Victor Konstantinovici Gluhin, presedinte al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, membru al Camerei Superioare a Parlamentului Rus.
.
Presedintele Ion Iliescu a avut ieri o intilnire privata cu George Constantin Paunescu, presedintele UGIR si al Uniunii Patronatelor din Romania (UPR), Arkadii Ivanovici Volski si Victor Konstantinovici Gluhin. Seful statului s-a adresat Forumului de afaceri romano-rus, desfasurat la Palatul Parlamentului.
Problemele transportului in zona Marii Negre, in atentia Forumului International Economic
Formarea si mentinerea unei functionari eficiente a coridoarelor internationale de transport a fost principalul punct abordat de autoritatile romane si reprezentantii tarilor din fosta Uniune Sovietica, la Comitetul de Transport si Tranzit din cadrul Forumului International Economic de la Bucuresti.
.
Marian Munteanu, vicepresedinte al UGIR, a declarat in deschiderea sesiunii ca relatiile mediului de afaceri din Romania cu partenerii rusi nu se pot dezvolta normal fara crearea unei infrastructuri de transport durabile si eficiente.
.
Leonid Kozlov, presedintele Comitetului de Transport din Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor, a subliniat pozitia avantajoasa de care se bucura Romania in cadrul marilor culoare de transport dintre Europa si Asia, pozitie care ar putea fi fructificata mai bine daca ar deveni o prioritate pentru autoritati.
Traian Panait, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a confirmat ca prin Romania trec trei coridoare europene, care pot fi modernizate numai cu aportul statului.
Oficialul sustine ca modernizarea infrastructurii rutiere poate fi considerata incheiata „ca pregatire“. „Cadrul legal e definitivat, acum ar trebui sa se treaca la etapa calitativa“, a subliniat Panait.
Reprezentantii transportatorilor din fostul spatiu sovietic au atras atentia ca rutele si porturile navale devin mai importante pe masura ce Romania va implementa masurile prevazute in capitolul aferent de negociere pentru aderare, si anume dezvoltarea celorlalte tipuri de transporturi in detrimentul cailor rutiere.
Panait i-a anuntat pe partenerii rusi ca digul de larg al Portului Constanta va fi prelungit anul acesta cu un kilometru si ca pina in 2006 navigatia pe Dunare va fi asigurata si noaptea, prin introducerea unui sistem de semnalizare luminoasa. De asemenea, oficialul a anuntat ca se are in vedere dezvoltarea unei linii de feribot spre Turcia si Georgia.
„Politicile din domeniul transporturilor si proiectele in acest sens au o singura concluzie: aceasta zona de transport are nevoie de dezvoltare. Daca nu toate caile de trafic, macar coridoarele euro-asiatice“, a declarat Aleksander Kondratyev, vicepresedintele Academiei Internationale de Transport.
El a mai precizat: „Presedintele Vladimir Putin a zis ca transportatorii trebuie sa fie cu doi pasi inaintea industriei. Chiar si in Comunitatea Statelor Independente avem tehnologie europeana de transport, dar factorul uman lasa de dorit. In aceasta directie trebuie sa colaboram cu expertii din zona, intrucit cei din vest au fost instruiti pentru situatia de acolo“.
__
http://www.gds.ro/Local/2004-05-21/George+Constantin+Paunescu%3A+Relatiile+cu+Rusia+-+la+fel+de+importante+ca+si+cele+cu+SUA%2C+UE+sau+China/
http://www.curierulnational.ro/print/38885
Pe lângă acest deosebit de interesant material mai avem încă unul, apărut tot într-o publicație a mogulului Păunescu.
__
Recastigarea pietei rusesti, un obiectiv strategic pentru economia romaneasca
Oamenii de afaceri rusi avertizeaza ca modernizarea infrastructurii de transport, si in special a celei din Marea Neagra, este vitala pentru ca Romania sa beneficieze de pozitia avantajoasa pe care o detine in cadrul marilor culoare de transport dintre Europa si Asia
Bucurestiul gazduieste din nou, dupa zece ani, Consiliul Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor. Cea de-a XXI-a sesiune a Congresului este organizata cu sprijinul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR).
Dintre personalitatile de marca participante la Forum se remarca Arkadii Ivanovici Volski - presedintele de onoare al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, consilier al presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, Victor Konstantinovici Gluhin - presedinte al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, membru al Camerei Superioare a Parlamentului Rus. Inainte de a participa la lucrarile Formului, presedintele Ion Iliescu a avut, de altfel, o intalnire privata cu Arkadii Ivanovici Volski, Victor Konstantinovici Gluhin si George Constantin Paunescu.
.
George Constantin Paunescu: ”Relatia cu Rusia trebuie sa fie prioritara pentru Romania de azi”
”Relatia Romaniei cu Rusia si cu statele din fosta URSS este la fel de importanta precum cea cu Statele Unite, UE si China”, a declarat, ieri, George Constantin Paunescu, presedintele UGIR si al Uniunii Patronatelor din Romania (UPR), cu ocazia Formului Romano-Rus al Oamenilor de afaceri, eveniment ce a fost organizat ca parte a Forumului International Economic.
”Cred ca interesul Romaniei este nu doar acela de a fi membra a organizatiilor europene si euroatlantice. Interesul Romaniei este sa incurajeze, dincolo de frontiera noastra de Rasarit si Marea Neagra, un parteneriat puternic intre Ocident si vecinii nostri - ecuatie in care Federatia Rusa ocupa un loc central si foarte important”, a subliniat George Constantin Paunescu in fata celor 200 de reprezentanti ai comunitatii de afaceri din ambele tari. Presedintele UGIR le-a atras atentia industriasilor si intreprinzatorilor romani ca vor trebui sa faca fata ”presiunilor concurentiale ale integrarii europene si ale globalizarii”. ”Noi acceptam o globalizare in care toti jucatorii economici sa aiba drepturi egale si nestingherite, in care intrarea si iesirea de pe piata sa se faca in conditii transparente si predictibile. Sa nu mai pierdem inca o data oportunitatea pe care am avut-o cu zeci de ani in urma, si sa ignoram rolul si locul extrem de important pe care il joaca inca de pe acum zona euro-asiatica in economia mondiala. Vom face tot ce este posibil ca relatia dintre Romania si Rusia sa fie prioritara pentru Romania de azi”, a adaugat George Constantin Paunescu, care a subliniat necesitatea reluarii si dezvoltarii parteneriatului economic cu Rusia.
.
Arkadii Volski: ”Nu este usor pentru Romania sa se intoarca pe piata ruseasca”
Importanta dezvoltarii pe termen lung a unei relatii reciproc avantajoase intre cele doua tari a fost subliniata si de Arkadii Volski, presedintele Uniunii Patronale a Intreprinzatorilor si Industriasilor din Rusia.
”Avem o lunga traditie in ceea ce priveste relatiile eonomice bilaterale pe care vrem sa o continuam. Nu vrem ca Rusia sa fie exclusa de la participarea pe pietele tarilor dezvoltate”, a punctat acesta, trecand in revista principalele investitii cu capital rusesc de pe piata romaneasca. Astfel Lukoil a investit in Romania peste 100 milioane de dolari.
De asemenea, firme ce activeaza in industria constructoare de masini intentioneaza sa realizeze la Brasov un automobil, utilizand tehnologii aduse din Rusia. Volski a tras insa un semnal de alarma referitor la prezenta romaneasca pe piata ruseasca, de doar 5 milioane de dolari.
”Nu este usor pentru Romania sa se intoarca pe piata ruseasca, unde activeaza cu succes companii din China, Turcia si Germania. Doar zece companii romanesti sunt active in Rusia, fata de 15.000, cate provin din Germania”, a precizat reprezentantul organizatiei patronale rusesti. Volski a mai evidentiat si necesitatea crearii ”unui flux comercial direct intre cele doua tari, fara sa se mai apeleze la terti din Europa de vest”. Volski a facut un apel pentru o prezenta mai dinamica a intreprinderilor romanesti din domeniul mobilei si a vinului pe piata din Rusia.
Eugen Dijmarescu: Nivelul exporturilor spre Federatia Rusa este nesatisfacator
Stadiul actual al relatiilor de afaceri cu tarile membre CSI este nesatisfacator, a declarat Eugen Dijmarescu, ministru secretar de stat in cadrul Ministrerului Economiei si Comertului. ” In 2002, Romania a deschis o linie de credit cumparator la Moscova in valoare de 10 milioane de dolari, pentru ca firmele rusesti sa cumpere mai multe marfuri de pe piata romaneasca. Pana in momentul de fata, consumul este zero”, a spus acesta. El a afirmat ca, in contextul cresterii economice a Romaniei, ”forta motrice” a constituit-o exportul, care s-a dublat din 1999 pana in prezent. Cu toate acestea, Romania exporta pe piata ruseasca marfuri in valoare de doar 5 milioane de dolari, fata de 15 miliarde de dolari, reprezentand exportul in statele din UE.
.
Ion Iliescu: ”Trebuie sa identificam rapid metode de relansare si dinamizare a relatiilor comerciale cu Rusia”
Prezent la lucrarile Forumului International Economic de la Bucuresti, presedintele Ion Iliescu le-a vorbit participantilor veniti la Palatul Parlamentului despre necesitatea gasirii rapide a parghiilor de relansare si dinamizare a relatiilor comerciale dintre Romania si Rusia. Seful statului a precizat ca, in prezent, cifra schimburilor economice dintre cele doua tari -de aproximativ 1,3 miliarde de dolari anual - este subdimensionata, in raport cu potentialul acestora. Potrivit lui Ion Iliescu, volumul importurilor si al exporturilor este, practic, „neinsemnat”, avand in vedere ca, din suma totala amintita, aproape un miliard de dolari reprezinta exclusiv importul de gaze naturale din tarile fostei URSS. „Pietele noastre au suferit transformari dramatice si, pana acum, nu au fost identificate mecanismele reluarii contactelor directe dintre agentii economici. Trebuie sa ne cunoastem, sa gasim parghiile necesare in acest sens, sa ne adaptam la legislatiile fiecarui stat, sa ne adaptam la noile dimensiuni ale comertului”, a aratat seful statului, adaugand ca, acum, metodele s-au schimbat si legaturile economice nu se mai fac pe baza intelegerilor politice dintre guverne, ci direct intre intreprinzatorii privati. Pentru comparatie, seful statului a adus in discutie situatia comertului extern al Romaniei cu statele membre ale UE, care detine 75 la suta din totalul relatiilor comerciale internationale ale tarii noastre. Iliescu a spus ca, la acest capitol, pe primul loc se situeaza Italia, cu aproximativ opt miliarde de dolari anual, urmata de Germania si Olanda.
Presedintele a insistat asupra experientei olandeze, afirmand ca aceasta tara, mai mica decat Romania, dar cu un PIB comparabil cu cel al Rusiei, detine primul loc la investitii in economia autohtona si asta datorita faptului ca primele investitii din Romania au apartinut reprezentantilor sistemului bancar, care au dat incredere si celorlalti agenti economici.
„Am dat aceste exemple pentru a arata ca aceste tari au inteles rapid conjunctura pietei romanesti si s-au adaptat acesteia, actiune care decurge mult mai greu cu tarile din fostul CAER”, a declarat Ion Iliescu.
Infrastructura de transport, esentiala pentru a nu rata oportunitatile de afaceri din zona euro-asiatica
Formarea si mentinerea unei functionari eficiente a coridoarelor internationale de transport a fost principalul punct abordat de autoritatile romane si reprezentantii tarilor din fosta Uniune Sovietica, la Comitetul de Transport si Tranzit din cadrul Forumului International Economic de la Bucuresti.
Leonid Kozlov, presedintele Comitetului de Transport din Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor, a subliniat pozitia avantajoasa de care se bucura Romania in cadrul marilor culoare de transport dintre Europa si Asia, pozitie care ar putea fi fructificata mai bine daca ar deveni o prioritate pentru autoritati. Traian Panait, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a confirmat ca prin Romania trec trei coridoare europene, care pot fi modernizate numai cu aportul statului. Reprezentantii transportatorilor din fostul spatiu sovietic au atras atentia ca rutele si porturile navale devin mai importante pe masura ce Romania va implementa masurile prevazute in capitolul aferent de negociere pentru aderare, si anume dezvoltarea celorlalte tipuri de transporturi in detrimentul cailor rutiere.
”Politicile din domeniul transporturilor si proiectele in acest sens au o singura concluzie: aceasta zona de transport are nevoie de dezvoltare. Daca nu toate caile de trafic, macar coridoarele euro-asiatice”, a declarat Aleksander Kondratyev, vicepresedintele Academiei Internationale de Transport. El a precizat ca ”Presedintele Vladimir Putin a zis ca transportatorii trebuie sa fie cu doi pasi inaintea industriei. Chiar si in Comunitatea Statelor Independente avem tehnologie de transport europeana, dar factorul uman lasa de dorit. In aceasta directie trebuie sa colaboram cu expertii din zona, pentru ca cei din vest au fost instruiti pentru situatia de acolo”
.
Forumul International Economic „Noua Europa, in dialogul Vest-Est: integrare si dezvoltare”
.
http://www.curierulnational.ro/Economie/2004-05-21/Recastigarea+pietei+rusesti,+un+obiectiv+strategic+pentru+economia+romaneasca
.
Desigur reuniunea cu rușii era prezidată de Ion Iliescu, după cum se vede și din imaginea ce însoțește articolul.
.
Mai se merită încă o micuță observație – nu doar Marian Munteanu lucra în subordinea Fratelui Păunescu ci și fostul său coleg de facultate și de an, fost subsecretar de stat sau așa ceva pe vremea lui Umil Constantinescu, la mereu controversatul Departament pentru românii de pretudindeni, Mugur Vasiliu. Devenit un fel de căuzaș al ortodoxismului neaoș, ciugulitor de bani atât de la bătrîni legionari, păcăliți cu tot felul de proiecte fantasmagorice, ciugulitor de bani și de la Petru Vodă și în general de la oricine s-a lăsat prins în cîrlig. L-a crezut fierbinte pe Ioan Talpeș că-l va face mare, ceea ce nu s-a întâmplat și mai credea, pe vremuri cel puțin așa afirma sus și tare, că-i rudă cu Carol al II-lea, pe motiv că cică acesta i-ar fi tras-o bunicii sale, în trecere printr-un sat de țigani de pe lângă Bacău. Mai bine de un deceniu a trăit în ograda fratelui Păunescu, s-a învârtit și pe lîngă Ciorbea, Becali etc iar la baza renuvelarii PC-ului lui Voiculescu, din Partid Umanist, cică, stă proiectul său de partid conservator. Fostul amploaiat al lui Păunescu, pivot de legătură prin Elan Schwartzenberg cu oligarhia ruso-evreiească din Israel, scoate și acum cărți mobilizatoare cu conținut naționalist, sforăitor, reviste antimasonice, cică, cu aprig conținut ortodox moralizator etc samd.
Închidem paranteza.
____
Anii au trecut, mogulu’ Păunescu și-a văzut de biznizurile sale cu rușii, iar apoi a reapărut la braț cu...Traian Băsescu.
Iată, dn 2009, o știre de presă: „O firmă a familiei Păunescu, proprietarii B1 TV, are privilegiul de a semna un contract comercial în prezenţa preşedintelui Băsescu şi a oaspetelui său, regele Belgiei,. SPET Shipping, una dintre firmele controlate de familia Păunescu, va semna miercuri un contract cu o companie belgiană - Eco Terres, parte a concernului belgian DEME - cu ocazia vizitei în România a Maiestăţii sale Regele Albert al Belgiei. Contractul va fi parafat de însuşi Bobby Păunescu, fiul lui George Constantin Păunescu, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a înaltului său oaspete. Va fi singurul contract încheiat de o companie privată românească, celelalte două fiind încheiate de către companii sau autorităţi ale statului.”
Postul B1 Tv, este în continuare sub bagheta lui Elan și al unor copii de trupă de-ai lui Voiculescu plus, desigur Păunescu. Elan este intromisionat și la Realitatea lui Vîntu. Prosperă de la distanță, din Israel. De asemenea și clanul Păunescu. Averea famigliei era estimată la circa 1,6 miliarde de euro.
.
Pentru cine are chef pe bune să-și completeze în mare parte Lista agenților Rusiei este suficient să urmărească suma contactelor adiacente din sfera Păunescu - Voiculescu - Vîntu și desgur a decedatului Patriciu. Interconexiunile de bizniz dintre aceștia, platformele media, legăturile din zona politică, de la Ponta la Udrea, legăturile cu clanurile țigănești, corcolite de gașca Măgureanu - de la Niro cu chinezii săi, la Gruia cu țiganii din Toflea, călare pe GFR grup. Se mai adaugă amploaiații plimbați de la un Trust la altul de presă, că s-au tot rotit, și și-au tot schimbat tricourile între ei, gen Tismăneanu, Bădin și încă căteva sute de teapa lor.
Asta-i tot.
La treabă, care-i tare în gură pe teme patriotice și vrea să scoată de ciuf la vedere adevărata Rețea a Moscovei, agentura conspirată sau aflată sub steag străin, să pună mâna pe maus și să bage intens la tastatura, cu search, că nu-i așa complicat. Sunt doar câteva mii...
_____
Deci cine sunt oamenii rușilor, în România?...nu vrea nimeni Lista pe bune?
Hai să începem anul cu dreptul. Câte ceva despre adevărata Rețea kaghebistă, că de fonfleuri la mișto lansate tot de rusnaci dughiniști ne-am plictisit.
.
Pe vremea lui Ceauşescu, G.C. Păunescu a fost şeful Agenţiei Economice a României din Milano, unde s-a ocupat de afaceri pentru unitatea Securităţii, denumită Aport Valutar Special (AVS).
După deranjul din ’89, George Constantin Păunescu a controlat și fondat Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR). Relaţia sa apropiată cu ruşii i-a permis lui Păunescu intermedierea, în anii '90, a primului acord de colaborare între Rusia şi România.
Ideea constituirii unei grupări de afacerişti care să controleze mediul de afaceri la scara macro şi să negocieze direct cu Guvernul României, avansată în urmă cu mai mulţi ani de GC Păunescu are la origine ideile lui Arkadie Volski, consilier al lui Vladimir Putin, decedat între timp. Volski a fost adus în România, în anii 90 şi i s-a pus la dispoziţie banca Unirea, care a devenit ulterior Nova Bank. Banca lucra exclusiv pentru relaţia cu spaţiul CSI. Mai apoi, Volski a înlesnit contactele lui GCP la Moscova, la vârful Puterii, adică direct pe filiera KGB.
În anul 1996, prin subscripție publică, se înfiinţează Bancă Comercială Unirea, având la bază Grupul de borfași de la Bacău, aflat sub oblăduirea lui Viorel Hrebenciuc și a lui Corneliu Iacobov. Livicu Tudor și Dorin Iacob, milițian ajuns şeful de cabinet şi omul de încredere al directorului SRI Virgil Măgureanu, controlau 49,77% din capitalul social, ceilalți asociați importanți fiind Societatea de Investiții Financiare ÎI Moldova (condusă de Corneliu Iacobov), cu 24,65% din acțiuni și CNSLR „Frăția”, cu 12% din acțiuni - Miron Mitrea, coordonat de Mircea Popa, agent KGB la vedere, patronul spiritual al lui Cozmin Gușă și mai apoi consilier al lui Adrian Năstase și fondator al Fundației de prietenie România - Rusia și al Agenției Rusia la zi.
Situația băncii a fost complicată de la bun început, în doi ani având nu mai putin de șapte președinți. În 1999, banca aflată în picaj intră adânc pe mâna lui Liviu Tudor care a adus bani de la Banca Populară Romănă, ce și-a reorientat plasamentele de la Banca Pater, a Budapestei, cu precădere către Banca Unirea. Emil Botea, președintele Băncii Populare Române si posesorul a 90% din acțiunile BPR la mijlocul anului 1999, plimbă dintr-un cont într-altul fondurile, pănă cănd Banca Populară Română a ajuns acționar majoritar, iar director al Băncii Unirea a devenit Emil Botea.
Ulterior, după multe alte manevre și inginerii finaciare, termen inventat chiar de George Păunescu, Banca Unirea a devenit Nova Bank condusă de preşedintele Anatoli Patron, executantul ordinelor lui Arkadie Volski.
în 2003, Patron se află la originea înființării Centrului de Afaceri Româno-Rus - înregistrat ca societate comercială, în care se implică și şeful SRI pe judeţul Prahova, colonelul Corneliu Păltânea, cu binecuvântarea lui Măgureanu desigur. Păltînea era mâna dreaptă a șefului contraspionajului economic din SRI, Ovidiu Soare, un înfocat susținător al lui Adrian Năstase. (toții cei din SRI menționați, în afară desigur de Măgureanu, al cărui partid PNR a fuzionat cu PDL-ul lui Băsescu, venind cu o importnată zestre imobiliară și nu numai, au fost inculpați după 2006, dar sunt liberi ca pasărelele cerului)
Ruşii deţineau 51% din Centrul de Afaceri Româno Rus, teoretizat de fratele Păunescu și Volski, prin off-shorul „Alitrade" (50%), reprezentat de Iurie Cecan (cu dublă cetăţenie română şi moldovenească), plus un procent deţinut în acte de Marian Moscovici (subordonatul lui Cecan). Controlul „Centrului" era deţinut de Cecan, locotenentul lui Patron, care la rându-i executa ordinele lui Arkadie Volski. Finanţarea era asigurată de partea rusă și deciziile erau luate tot de partea rusă sub monitorizarea unui cadru GRU, Iuri Ustinov,
Scopul declarat al ruşilor cu privire la înfiinţarea „Centrului" era intermedierea comerţului cu combustibili, minerale şi produse chimice - pe fond, deţinerea controlului (prin crearea dependenţei de materii prime) asupra industriei petrochimice româneşti în contextul previzibilei aderări a României la NATO şi al înfiinţării unor baze americane pe teritoriul nostru. Chestiunea e în vigoare și astăzi.
În proiect figura, între altele, dezvoltarea comerţului bilateral româno-rus prin afilierea unor firme româneşti şi înfiinţarea unei mari baze de date - Trusturile de presă ale mogulilor de sub pulpana lui Ion Iliescu și a PSD, și agențiile conexe - iar banii urmau să circule dintr-o ţară-n alta prin Nova Bank. Inginerie bine gândită de Clanul Păunescu.
Păunescu era expert în bănci. De numele său au fost legate prăbuşirile a două bănci: Bancorex şi Bankcoop. Florin Ionescu, fost director al Bancorex: "Despre George Constantin Păunescu se spune că a lucrat pentru Securitate, la DIE. El a fost şeful Direcţiei de control din Ministerul de Comerţ Exterior, iar Direcţia de control era formată numai din securişti. Era o chestiune arhicunoscută la vremea aceea". Falimentul Bancorex a însemnat 2,4 miliarde de dolari pierduți de România, 8 la sută din Produsul Intern Brut de la acea vreme.
Prima ţeapă pe care George Constantin Păunescu a tras-o Bancorex s-a derulat în 1996. Banca de stat, condusă de Răzvan Temeşan, azi despăgubit din banii cetățenilor români cu o sumă uriașă, a acceptat să facă o investiție de 20 de milioane de dolari într-o firmă de transport aerian, Dac Air, fondată de Păunescu.
Ulterior, o parte din banii Dac Air au ajuns la News Television SRL (compania care operează B1 TV) și Spet Shipping SA (care administrează porturile dunărene de la Calafat la Bechet) şi în terenuri. Păunescu a tansferat apoi 88% din Dac Air catre o companie fantomă, World Capital NY Corporation, reprezentată de Elan Schwartzenberg, cu relații la vârf în PSD - albit de dosare penale de însuși...Victor Ponta, pseudo procurorul lui Năstase. Elan, pentru cei cu memorie scurtă, reamintesc, a fost vicepreședinte al Asociației pentru Promovarea Tinerilor (APT), ai caror fondatori au fost figuri proeminente ale PSD: Remus Truică (director de cabinet al lui Adrian Nastase și cel care căra valizele cu bani cash, șpaga), Ion Bazac (secretar de stat la Mediu), Victor Ponta, (da idiotul de Ponta) Șerban Roibu (fiul senatorului PSD Aristide Roibu - trezorier PSD), Simona Culcea (consilier PSD). În APT a fost angrenat și unul din fii lui G.C. Paunescu, George Marius. Numai tineri bine promovați.
.
Revenind la cronologie, marele frate G Păunescu, a avut ceva probleme abia în 1997, imediat după declanşarea unor serii de anchete împotriva sa, legate de Bancorex. George Păunescu a fugit în... SUA, unde s-a tot tratat de o boală fictivă până la reinstalarea la putere a PDSR. Oficial era bolnav. Neoficial era căutat de procurori.
La începutul anului 2000, G.C. Păunescu, aflat în SUA, l-a contactat direct pe Adrian Năstase, oferindu-și serviciile și propunându-i diverse colaborări și sponsorizând vizitele în SUA ale lui Adrian Năstase și Ion Iliescu, prin diligențele unei firme cu nume interesant, că tot se vorbește acum despre Dughin și grupul său de idei panslaviste bolșevice, Eurasia. Firma se numea Eurasia Group și era condusă de un anume Ian Bremmer.
După revenirea la putere a PDSR a revenit și G.C. Păunescu în țara la doar câteva luni după revenirea PSD-ului la putere, în 2001. Prin combinații juridice patronate de Justiția aservită PSDR și lui Ion Iliescu, fratele Păunescu a cerut de la BCR, banca care a preluat activele Bancorex, să i se plătească peste 210 milioane de dolari !!! Deși Dac Air se înfruptase fraudulos din pușculița BCR, compania lui Păunescu a obținut de la Curtea de Apel dreptul irevocabil de a executa silit BCR, prin poprirea conturilor. Sub pretextul neafectarii privatizării BCR, pe 28.10.2004, guvernul Năstase a emis o ordonanță de urgență prin care AVAS a preluat obligațiile de plată ale BCR fata de Dac Air. Ulterior, în 25.11.2004, AVAS a platit Dac Air 15,6 milioane de dolari. O parte din bani s-au dus către B1 TV, unde până azi este acționar și penalul Schwartzenberg, căutat și el de procurori, dar de negăsit deoarece stă în Israel, la căldurică, ferit de lege.
Tot în 2004, după ce a fost copios răsplatit de "Justiția" lui Adrian Năstase și Iliescu, Păunescu îl aduce în România pe consilierul economic al lui Putin, Arkadie Volski, așezat alături de Ion Iliescu. Păunescu devenise public, la vedere, un înfocat partizan al Rusiei.
____
"George Constantin Paunescu: Relatiile cu Rusia – la fel de importante ca si cele cu SUA, UE sau China"
.
...este titlul materialului de presă din data de 21 mai 2004, apărut în publicația sa, Gazeta de Sud.
Întreg materialul este deosebit de interesant, mai ales deoarece, pe lângă Ion Iliescu mai apare și altcineva, vicepreședinte al UGIR...ceva de senzație
_____
Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor, manifestare care este organizata, din nou, dupa zece ani, in Romania, a debutat ieri la Bucuresti. Concomitent, la Palatul Parlamentului, cu sprijinul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR), au inceput lucrarile Forumului International Economic „Noua Europa, in dialogul Vest-Est: integrare si dezvoltare“. La eveniment participa reprezentantii a 27 de state si a 24 de organizatii nationale patronale din Uniunea Europeana (UE) si Comunitatea Statelor Independente (CSI), precum si ai unor organizatii internationale. Printre invitatii Forumului se numara Arkadii Ivanovici Volski, presedintele de onoare al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, consilier al presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, Victor Konstantinovici Gluhin, presedinte al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, membru al Camerei Superioare a Parlamentului Rus.
.
Presedintele Ion Iliescu a avut ieri o intilnire privata cu George Constantin Paunescu, presedintele UGIR si al Uniunii Patronatelor din Romania (UPR), Arkadii Ivanovici Volski si Victor Konstantinovici Gluhin. Seful statului s-a adresat Forumului de afaceri romano-rus, desfasurat la Palatul Parlamentului.
Problemele transportului in zona Marii Negre, in atentia Forumului International Economic
Formarea si mentinerea unei functionari eficiente a coridoarelor internationale de transport a fost principalul punct abordat de autoritatile romane si reprezentantii tarilor din fosta Uniune Sovietica, la Comitetul de Transport si Tranzit din cadrul Forumului International Economic de la Bucuresti.
.
Marian Munteanu, vicepresedinte al UGIR, a declarat in deschiderea sesiunii ca relatiile mediului de afaceri din Romania cu partenerii rusi nu se pot dezvolta normal fara crearea unei infrastructuri de transport durabile si eficiente.
.
Leonid Kozlov, presedintele Comitetului de Transport din Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor, a subliniat pozitia avantajoasa de care se bucura Romania in cadrul marilor culoare de transport dintre Europa si Asia, pozitie care ar putea fi fructificata mai bine daca ar deveni o prioritate pentru autoritati.
Traian Panait, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a confirmat ca prin Romania trec trei coridoare europene, care pot fi modernizate numai cu aportul statului.
Oficialul sustine ca modernizarea infrastructurii rutiere poate fi considerata incheiata „ca pregatire“. „Cadrul legal e definitivat, acum ar trebui sa se treaca la etapa calitativa“, a subliniat Panait.
Reprezentantii transportatorilor din fostul spatiu sovietic au atras atentia ca rutele si porturile navale devin mai importante pe masura ce Romania va implementa masurile prevazute in capitolul aferent de negociere pentru aderare, si anume dezvoltarea celorlalte tipuri de transporturi in detrimentul cailor rutiere.
Panait i-a anuntat pe partenerii rusi ca digul de larg al Portului Constanta va fi prelungit anul acesta cu un kilometru si ca pina in 2006 navigatia pe Dunare va fi asigurata si noaptea, prin introducerea unui sistem de semnalizare luminoasa. De asemenea, oficialul a anuntat ca se are in vedere dezvoltarea unei linii de feribot spre Turcia si Georgia.
„Politicile din domeniul transporturilor si proiectele in acest sens au o singura concluzie: aceasta zona de transport are nevoie de dezvoltare. Daca nu toate caile de trafic, macar coridoarele euro-asiatice“, a declarat Aleksander Kondratyev, vicepresedintele Academiei Internationale de Transport.
El a mai precizat: „Presedintele Vladimir Putin a zis ca transportatorii trebuie sa fie cu doi pasi inaintea industriei. Chiar si in Comunitatea Statelor Independente avem tehnologie europeana de transport, dar factorul uman lasa de dorit. In aceasta directie trebuie sa colaboram cu expertii din zona, intrucit cei din vest au fost instruiti pentru situatia de acolo“.
__
http://www.gds.ro/Local/2004-05-21/George+Constantin+Paunescu%3A+Relatiile+cu+Rusia+-+la+fel+de+importante+ca+si+cele+cu+SUA%2C+UE+sau+China/
http://www.curierulnational.ro/print/38885
Pe lângă acest deosebit de interesant material mai avem încă unul, apărut tot într-o publicație a mogulului Păunescu.
__
Recastigarea pietei rusesti, un obiectiv strategic pentru economia romaneasca
Oamenii de afaceri rusi avertizeaza ca modernizarea infrastructurii de transport, si in special a celei din Marea Neagra, este vitala pentru ca Romania sa beneficieze de pozitia avantajoasa pe care o detine in cadrul marilor culoare de transport dintre Europa si Asia
Bucurestiul gazduieste din nou, dupa zece ani, Consiliul Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor. Cea de-a XXI-a sesiune a Congresului este organizata cu sprijinul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR).
Dintre personalitatile de marca participante la Forum se remarca Arkadii Ivanovici Volski - presedintele de onoare al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, consilier al presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, Victor Konstantinovici Gluhin - presedinte al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, membru al Camerei Superioare a Parlamentului Rus. Inainte de a participa la lucrarile Formului, presedintele Ion Iliescu a avut, de altfel, o intalnire privata cu Arkadii Ivanovici Volski, Victor Konstantinovici Gluhin si George Constantin Paunescu.
.
George Constantin Paunescu: ”Relatia cu Rusia trebuie sa fie prioritara pentru Romania de azi”
”Relatia Romaniei cu Rusia si cu statele din fosta URSS este la fel de importanta precum cea cu Statele Unite, UE si China”, a declarat, ieri, George Constantin Paunescu, presedintele UGIR si al Uniunii Patronatelor din Romania (UPR), cu ocazia Formului Romano-Rus al Oamenilor de afaceri, eveniment ce a fost organizat ca parte a Forumului International Economic.
”Cred ca interesul Romaniei este nu doar acela de a fi membra a organizatiilor europene si euroatlantice. Interesul Romaniei este sa incurajeze, dincolo de frontiera noastra de Rasarit si Marea Neagra, un parteneriat puternic intre Ocident si vecinii nostri - ecuatie in care Federatia Rusa ocupa un loc central si foarte important”, a subliniat George Constantin Paunescu in fata celor 200 de reprezentanti ai comunitatii de afaceri din ambele tari. Presedintele UGIR le-a atras atentia industriasilor si intreprinzatorilor romani ca vor trebui sa faca fata ”presiunilor concurentiale ale integrarii europene si ale globalizarii”. ”Noi acceptam o globalizare in care toti jucatorii economici sa aiba drepturi egale si nestingherite, in care intrarea si iesirea de pe piata sa se faca in conditii transparente si predictibile. Sa nu mai pierdem inca o data oportunitatea pe care am avut-o cu zeci de ani in urma, si sa ignoram rolul si locul extrem de important pe care il joaca inca de pe acum zona euro-asiatica in economia mondiala. Vom face tot ce este posibil ca relatia dintre Romania si Rusia sa fie prioritara pentru Romania de azi”, a adaugat George Constantin Paunescu, care a subliniat necesitatea reluarii si dezvoltarii parteneriatului economic cu Rusia.
.
Arkadii Volski: ”Nu este usor pentru Romania sa se intoarca pe piata ruseasca”
Importanta dezvoltarii pe termen lung a unei relatii reciproc avantajoase intre cele doua tari a fost subliniata si de Arkadii Volski, presedintele Uniunii Patronale a Intreprinzatorilor si Industriasilor din Rusia.
”Avem o lunga traditie in ceea ce priveste relatiile eonomice bilaterale pe care vrem sa o continuam. Nu vrem ca Rusia sa fie exclusa de la participarea pe pietele tarilor dezvoltate”, a punctat acesta, trecand in revista principalele investitii cu capital rusesc de pe piata romaneasca. Astfel Lukoil a investit in Romania peste 100 milioane de dolari.
De asemenea, firme ce activeaza in industria constructoare de masini intentioneaza sa realizeze la Brasov un automobil, utilizand tehnologii aduse din Rusia. Volski a tras insa un semnal de alarma referitor la prezenta romaneasca pe piata ruseasca, de doar 5 milioane de dolari.
”Nu este usor pentru Romania sa se intoarca pe piata ruseasca, unde activeaza cu succes companii din China, Turcia si Germania. Doar zece companii romanesti sunt active in Rusia, fata de 15.000, cate provin din Germania”, a precizat reprezentantul organizatiei patronale rusesti. Volski a mai evidentiat si necesitatea crearii ”unui flux comercial direct intre cele doua tari, fara sa se mai apeleze la terti din Europa de vest”. Volski a facut un apel pentru o prezenta mai dinamica a intreprinderilor romanesti din domeniul mobilei si a vinului pe piata din Rusia.
Eugen Dijmarescu: Nivelul exporturilor spre Federatia Rusa este nesatisfacator
Stadiul actual al relatiilor de afaceri cu tarile membre CSI este nesatisfacator, a declarat Eugen Dijmarescu, ministru secretar de stat in cadrul Ministrerului Economiei si Comertului. ” In 2002, Romania a deschis o linie de credit cumparator la Moscova in valoare de 10 milioane de dolari, pentru ca firmele rusesti sa cumpere mai multe marfuri de pe piata romaneasca. Pana in momentul de fata, consumul este zero”, a spus acesta. El a afirmat ca, in contextul cresterii economice a Romaniei, ”forta motrice” a constituit-o exportul, care s-a dublat din 1999 pana in prezent. Cu toate acestea, Romania exporta pe piata ruseasca marfuri in valoare de doar 5 milioane de dolari, fata de 15 miliarde de dolari, reprezentand exportul in statele din UE.
.
Ion Iliescu: ”Trebuie sa identificam rapid metode de relansare si dinamizare a relatiilor comerciale cu Rusia”
Prezent la lucrarile Forumului International Economic de la Bucuresti, presedintele Ion Iliescu le-a vorbit participantilor veniti la Palatul Parlamentului despre necesitatea gasirii rapide a parghiilor de relansare si dinamizare a relatiilor comerciale dintre Romania si Rusia. Seful statului a precizat ca, in prezent, cifra schimburilor economice dintre cele doua tari -de aproximativ 1,3 miliarde de dolari anual - este subdimensionata, in raport cu potentialul acestora. Potrivit lui Ion Iliescu, volumul importurilor si al exporturilor este, practic, „neinsemnat”, avand in vedere ca, din suma totala amintita, aproape un miliard de dolari reprezinta exclusiv importul de gaze naturale din tarile fostei URSS. „Pietele noastre au suferit transformari dramatice si, pana acum, nu au fost identificate mecanismele reluarii contactelor directe dintre agentii economici. Trebuie sa ne cunoastem, sa gasim parghiile necesare in acest sens, sa ne adaptam la legislatiile fiecarui stat, sa ne adaptam la noile dimensiuni ale comertului”, a aratat seful statului, adaugand ca, acum, metodele s-au schimbat si legaturile economice nu se mai fac pe baza intelegerilor politice dintre guverne, ci direct intre intreprinzatorii privati. Pentru comparatie, seful statului a adus in discutie situatia comertului extern al Romaniei cu statele membre ale UE, care detine 75 la suta din totalul relatiilor comerciale internationale ale tarii noastre. Iliescu a spus ca, la acest capitol, pe primul loc se situeaza Italia, cu aproximativ opt miliarde de dolari anual, urmata de Germania si Olanda.
Presedintele a insistat asupra experientei olandeze, afirmand ca aceasta tara, mai mica decat Romania, dar cu un PIB comparabil cu cel al Rusiei, detine primul loc la investitii in economia autohtona si asta datorita faptului ca primele investitii din Romania au apartinut reprezentantilor sistemului bancar, care au dat incredere si celorlalti agenti economici.
„Am dat aceste exemple pentru a arata ca aceste tari au inteles rapid conjunctura pietei romanesti si s-au adaptat acesteia, actiune care decurge mult mai greu cu tarile din fostul CAER”, a declarat Ion Iliescu.
Infrastructura de transport, esentiala pentru a nu rata oportunitatile de afaceri din zona euro-asiatica
Formarea si mentinerea unei functionari eficiente a coridoarelor internationale de transport a fost principalul punct abordat de autoritatile romane si reprezentantii tarilor din fosta Uniune Sovietica, la Comitetul de Transport si Tranzit din cadrul Forumului International Economic de la Bucuresti.
Leonid Kozlov, presedintele Comitetului de Transport din Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor, a subliniat pozitia avantajoasa de care se bucura Romania in cadrul marilor culoare de transport dintre Europa si Asia, pozitie care ar putea fi fructificata mai bine daca ar deveni o prioritate pentru autoritati. Traian Panait, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a confirmat ca prin Romania trec trei coridoare europene, care pot fi modernizate numai cu aportul statului. Reprezentantii transportatorilor din fostul spatiu sovietic au atras atentia ca rutele si porturile navale devin mai importante pe masura ce Romania va implementa masurile prevazute in capitolul aferent de negociere pentru aderare, si anume dezvoltarea celorlalte tipuri de transporturi in detrimentul cailor rutiere.
”Politicile din domeniul transporturilor si proiectele in acest sens au o singura concluzie: aceasta zona de transport are nevoie de dezvoltare. Daca nu toate caile de trafic, macar coridoarele euro-asiatice”, a declarat Aleksander Kondratyev, vicepresedintele Academiei Internationale de Transport. El a precizat ca ”Presedintele Vladimir Putin a zis ca transportatorii trebuie sa fie cu doi pasi inaintea industriei. Chiar si in Comunitatea Statelor Independente avem tehnologie de transport europeana, dar factorul uman lasa de dorit. In aceasta directie trebuie sa colaboram cu expertii din zona, pentru ca cei din vest au fost instruiti pentru situatia de acolo”
.
Forumul International Economic „Noua Europa, in dialogul Vest-Est: integrare si dezvoltare”
.
http://www.curierulnational.ro/Economie/2004-05-21/Recastigarea+pietei+rusesti,+un+obiectiv+strategic+pentru+economia+romaneasca
.
Desigur reuniunea cu rușii era prezidată de Ion Iliescu, după cum se vede și din imaginea ce însoțește articolul.
.
Mai se merită încă o micuță observație – nu doar Marian Munteanu lucra în subordinea Fratelui Păunescu ci și fostul său coleg de facultate și de an, fost subsecretar de stat sau așa ceva pe vremea lui Umil Constantinescu, la mereu controversatul Departament pentru românii de pretudindeni, Mugur Vasiliu. Devenit un fel de căuzaș al ortodoxismului neaoș, ciugulitor de bani atât de la bătrîni legionari, păcăliți cu tot felul de proiecte fantasmagorice, ciugulitor de bani și de la Petru Vodă și în general de la oricine s-a lăsat prins în cîrlig. L-a crezut fierbinte pe Ioan Talpeș că-l va face mare, ceea ce nu s-a întâmplat și mai credea, pe vremuri cel puțin așa afirma sus și tare, că-i rudă cu Carol al II-lea, pe motiv că cică acesta i-ar fi tras-o bunicii sale, în trecere printr-un sat de țigani de pe lângă Bacău. Mai bine de un deceniu a trăit în ograda fratelui Păunescu, s-a învârtit și pe lîngă Ciorbea, Becali etc iar la baza renuvelarii PC-ului lui Voiculescu, din Partid Umanist, cică, stă proiectul său de partid conservator. Fostul amploaiat al lui Păunescu, pivot de legătură prin Elan Schwartzenberg cu oligarhia ruso-evreiească din Israel, scoate și acum cărți mobilizatoare cu conținut naționalist, sforăitor, reviste antimasonice, cică, cu aprig conținut ortodox moralizator etc samd.
Închidem paranteza.
____
Anii au trecut, mogulu’ Păunescu și-a văzut de biznizurile sale cu rușii, iar apoi a reapărut la braț cu...Traian Băsescu.
Iată, dn 2009, o știre de presă: „O firmă a familiei Păunescu, proprietarii B1 TV, are privilegiul de a semna un contract comercial în prezenţa preşedintelui Băsescu şi a oaspetelui său, regele Belgiei,. SPET Shipping, una dintre firmele controlate de familia Păunescu, va semna miercuri un contract cu o companie belgiană - Eco Terres, parte a concernului belgian DEME - cu ocazia vizitei în România a Maiestăţii sale Regele Albert al Belgiei. Contractul va fi parafat de însuşi Bobby Păunescu, fiul lui George Constantin Păunescu, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a înaltului său oaspete. Va fi singurul contract încheiat de o companie privată românească, celelalte două fiind încheiate de către companii sau autorităţi ale statului.”
Postul B1 Tv, este în continuare sub bagheta lui Elan și al unor copii de trupă de-ai lui Voiculescu plus, desigur Păunescu. Elan este intromisionat și la Realitatea lui Vîntu. Prosperă de la distanță, din Israel. De asemenea și clanul Păunescu. Averea famigliei era estimată la circa 1,6 miliarde de euro.
.
Pentru cine are chef pe bune să-și completeze în mare parte Lista agenților Rusiei este suficient să urmărească suma contactelor adiacente din sfera Păunescu - Voiculescu - Vîntu și desgur a decedatului Patriciu. Interconexiunile de bizniz dintre aceștia, platformele media, legăturile din zona politică, de la Ponta la Udrea, legăturile cu clanurile țigănești, corcolite de gașca Măgureanu - de la Niro cu chinezii săi, la Gruia cu țiganii din Toflea, călare pe GFR grup. Se mai adaugă amploaiații plimbați de la un Trust la altul de presă, că s-au tot rotit, și și-au tot schimbat tricourile între ei, gen Tismăneanu, Bădin și încă căteva sute de teapa lor.
Asta-i tot.
La treabă, care-i tare în gură pe teme patriotice și vrea să scoată de ciuf la vedere adevărata Rețea a Moscovei, agentura conspirată sau aflată sub steag străin, să pună mâna pe maus și să bage intens la tastatura, cu search, că nu-i așa complicat. Sunt doar câteva mii...
QUASIMODO- Mesaje : 71
Data de înscriere : 15/02/2013
Subiecte similare
» Pete din biografia directorului SRI-Despre trădare, parvenitism și nepotism. Într-un cuvânt despre George Cristian Maior
» O CARTE DESPRE COZONAC ȘI DESPRE POLIȚIE, DAR DE SPERANȚĂ
» Despre Turcescu, Banciu, Ponta şi despre demoni
» Fost general SIE, dezvăluire-şoc:Ponta a fost ofiţer acoperit. Asistăm la curăţirea SIE de conservele ruseşti
» Robert Turcescu, despre marturisirea ca a fost ofiter acoperit: Confirm ca sunt documente reale, sunt ale mele/ Nu mai puteam vorbi despre ofiterul acoperit candidat la presedintie stiindu-ma asa
» O CARTE DESPRE COZONAC ȘI DESPRE POLIȚIE, DAR DE SPERANȚĂ
» Despre Turcescu, Banciu, Ponta şi despre demoni
» Fost general SIE, dezvăluire-şoc:Ponta a fost ofiţer acoperit. Asistăm la curăţirea SIE de conservele ruseşti
» Robert Turcescu, despre marturisirea ca a fost ofiter acoperit: Confirm ca sunt documente reale, sunt ale mele/ Nu mai puteam vorbi despre ofiterul acoperit candidat la presedintie stiindu-ma asa
SCRISORI DIN GERULIA :: REVIZIONISM , REVIZIONISTI - La RrOMANIE au carrefour des empires morts :: In catarea Kremlinului
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum