SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Of Bonds and Bands: Alliances, Military Doctrine and Warfare in The Lord of the Rings – Part I -II (DE OBLIGAȚIUNI ȘI TRUPE: ALLIANCES, DOCTRINA MILITARĂ ȘI WARFARE ÎN STĂPÂNUL INELELOR - PARTEA I-II )

In jos

Of Bonds and Bands: Alliances, Military Doctrine and Warfare in The Lord of the Rings – Part I -II (DE OBLIGAȚIUNI ȘI TRUPE: ALLIANCES, DOCTRINA MILITARĂ ȘI WARFARE ÎN STĂPÂNUL INELELOR - PARTEA I-II ) Empty Of Bonds and Bands: Alliances, Military Doctrine and Warfare in The Lord of the Rings – Part I -II (DE OBLIGAȚIUNI ȘI TRUPE: ALLIANCES, DOCTRINA MILITARĂ ȘI WARFARE ÎN STĂPÂNUL INELELOR - PARTEA I-II )

Mesaj  Admin la data de Mier Sept 17, 2014 11:59 pm

ALLIANCES, DOCTRINA MILITARĂ ȘI WARFARE ÎN STĂPÂNUL INELELOR - PARTEA I-a

http://warontherocks.com/2014/09/of-bonds-and-bands-alliances-military-doctrine-and-warfare-in-the-lord-of-the-rings-part-i/

Alianțele sunt animale curioase, la o dată abstracte și concrete, îndepărtate și imediate. Ele sunt mijloace de maximizarea puterii, gestionarea aliați, și descurajarea adversarilor, dar, de asemenea expresii ale comunităților care identifica propria lor securitate cu securitatea altora. În acest ultim caz, alianțe sunt bazate pe solidaritate, un concept abstract, până când este tradus în " moarte pentru Danzig, "ceea ce face dintr-o dată foarte aproape de pielea cuiva. Evoluțiile recente din Ucraina și amenințării percepute pentru Europa de Est și Centrală au forțat NATO, cel mai puternic și de lungă durată alianță din lume, pentru a face față acestor probleme din nou și de a pune în sine ceea ce înseamnă solidaritatea. Dar, ca Alianța iese din summit-ul Wales, problema cu care se confruntă până la o amenințare, care comun unii vad ca nici comună, nici o amenințare, rămâne nerezolvată.

Amestecul de abstract și intens personal care alcătuiesc relațiile de alianță este ceva care filmul s-ar putea capta mai bine decât teoria IR. Și Stăpânul Inelelor ( LOTR ), cu alianța anti-Sauron, surprinde acest lucru mai bine decât orice alt film. Potențialul de LOTR filme pentru a ilustra problemele majore în relațiile internaționale a fost deja remarcat: o intreaga carte le folosește pentru a introduce și a explica concepte IR. Există, cu toate acestea, încă loc pentru câteva observații cu privire la modul în care se formează alianțe; care plateste pentru binele comun; șoc și uimire militar; și semnificația de personalități și a relațiilor personale în război. Cu toate pomposity lor ocazional și de bună-versus-rău scenariu zdrobitoare, care lasă puțin loc pentru nuanțe de gri, de LOTR filmele sunt încă vehicule genial pentru gândire despre lucruri legate de alianțe.

Acesta este primul dintre cele două posturi. Aici, am îngropa în obstacole în calea alianțe fiind format și stimulat în acțiune; în al doilea post, eu folosesc LOTR pentru a ilustra un cuplu de puncte cu privire la ceea ce le face reuși. Ar trebui să subliniez faptul că ambele posturi se bazează pe mai bine-cunoscut versiune cinematografică a poveștii-trei filme cuprinzând Fellowship of the Ring , The Two Towers , și Întoarcerea Regelui -care diferă în aspecte semnificative din cărțile. Sunt, de asemenea, presupunând că cititorul este familiarizat cu povestea și personajele principale, și nu va povestesc complot sau explica care este Sauron.

Aliante: cine se luptă și cine plătește pentru binele comun?

NATO, spun unii, este în dezordine. Cei care cred că acest lucru este nou ar trebui să ne amintim una exasperat secretar american al apărării, care a întrebat dacă Alianța a fost vreodată "în matrice." Dezacordurile asupra a ceea ce amenințarea este, cum să-l contracara, și cine ar trebui să plătească pentru el sunt nimic nou, și într-adevăr, nimic nou pentru alianțe, ca atare, inclusiv cele din Middle Earth.

Popoarele Middle Earth, deși se confruntă cu o amenințare comună, nu au un timp de ușor vine împreună. Acestea se concentrează fatis pe propriile lor frontiere. "Păstrați nasul din necaz, și nu probleme va veni la tine," ruleaza înțelepciunea hobbit în Fellowship of the Ring . Pitici, Elrond Domnul elf plânge amarnic, sunt numai bune pentru căutarea lor bogății. Elfii sine sunt pe cale de a părăsi Middle Earth. Barbatii sunt, de asemenea, prea preocupați de propriile lor frontiere pentru a vedea imaginea de ansamblu: o Gondorului relee căpitan la fiul logofătului Faramir vestea atacului Mordor pe Rohan, dar apoi la îndemnat să păstreze atenția asupra problemelor proprii Gondorului. Enții, ca răspuns la știrile de război, decide să stai departe. În cuvintele lui Treebeard, "[ne] nu au tulburat despre războaiele de barbati si vrajitori pentru un timp foarte lung."

Cei care au o perspectivă diferită sunt outsideri, cei oarecum îndepărtat de preocupările imediate și certurile interne ale Middle Earth. Acestea includ Gandalf expertul, care se simte acasă peste tot și aparține nicăieri, în special; Aragorn de nord Ranger, care are puțină putere și puțin să-și piardă (deși, după cum se vede, mai mult pentru a obține); și Merry The Hobbit, care afișează o înțelegere de iluminat auto-interes nu spre deosebire de Tony Blair în discursul de la Chicago la comunitatea internațională: "Focurile din Isengard se va răspândi ... și tot ce a fost odată bun și verde în această lume va fi plecat . Nu va fi un Shire ... ". Dar ele sunt în minoritate. Chiar și după ce consiliul Elrond din Rivendell-ceea ce face clar pericolul inelul reprezintă, delegațiile nu pare ușor de a crea o alianță, împiedicată de trei aspecte bine cunoscute de teorie IR: unul, plata pentru binele comun; doi, teama de abandon; și trei, teama de rețea de sârmă ghimpată.

Tragedia bunurilor comune este un concept bine-cunoscut: dacă toate beneficiază de un bun non-exclusive, care va fi suficient de naiv să plătească pentru asta? E în spatele problema free rider în alianțe; în spatele lipsei de acțiune asupra încălzirii globale; și în spatele certuri Middle Earth, în cazul în care toate se vad ca având o sarcină disproporționată. "Prin sângele poporului nostru sunt terenurile păstrate în siguranță !," fixează Boromir Gondor, la elfii și pitici, cerând ca Inelul să fie dat la tatăl său. Temerile de abandon și rețea de sârmă ghimpată adăuga la această problemă. Elrond liderul elf înțelege pericolul grav inelul reprezintă și știe că necesită unitate, dar este disperat să rămână sus în luptă. Elfii, el spune Gandalf, pleacă Middle Earth și nu au puterea de a lupta pe două fronturi, împotriva lui Sauron și Saruman. Astfel, în timp ce el spune consiliul Orientul Mijlociu Pamant că "Middle Earth se află la un pas de distrugere. Nimeni nu poate scăpa de ea, "el anunță de asemenea," [Y] ou va uni sau va cădea. "" Tu "nu" noi ", pentru prima prioritate Elrond este de a trimite inelul cât mai departe de Rivendell posibil și pentru a evita obținerea încurcate într-un nou război.

Pentru alții, abandon este problema. În Gondor, Steward Denethor se simte pesimist despre alianțe și refuză să aprindă balize care ar putea cere ajutorul. Rohan lui Theoden, abtine de precedent istoric, este la fel de sceptic. A spus să cheme întăriri pentru Deep Helm asediat, el snarls:

Și cine va veni? Elfi? Pitici? ... Vechile alianțe sunt morți ... .unde fost Gondor când capacul de Vest a scăzut? Când dușmanii noștri închis în jurul nostru? Nu, domnul meu Aragorn. Suntem singuri.

Dar, așa cum povestea progresează, există, de asemenea, momente de solidaritate. Determinată de Galadriel, Elrond trimite întăriri pentru forța de Rohan de la Văgăuna lui Helm. Theoden, în ciuda istoriei de neîncredere și abandon percepute, plimbari la ajutorul de Minas Tirith, chiar dacă propriile sale terenuri s-au făcut în condiții de siguranță temporar. În cele din urmă, Enții, de asemenea, acționa, dar mai puțin pentru că a conceptului abstract de solidaritate și mai mult, deoarece acestea descoperă că au o miză în lupta: se misca numai după ce o parte din propria lor sunt dezrădăcinate (literalmente) de Saruman și orci sale.

Aceasta alianta Orientul Mijlociu Pamant în cele din urmă vine în ființă este o veste buna; că alianța anterior, care a luptat Sauron 3000 ani mai devreme, a fost uitat și resuscitare necesar este mai puțin bun. Numai amenințare existențială, se pare, poate aduce împreună rotițe disparate în aceeași mașină; dată că amenințare disipa, la fel de unitate. Dar NATO supraviețuitor dispariția de adversarul său original are cel puțin un avantaj: o parte din obiceiurile și istoria care stau la baza ar putea fi mai ușor de a convoca, dacă va fi nevoie.Karolina MacLachlan câștigat doctorat in cadrul Departamentului de Studii de Război, Kings College din Londra. Ea lucrează în prezent ca cercetare si politica de credite pentru Transparency International-UK Apărare și Securitate Program, dar acest articol este publicat în capacitatea ei personal și nu exprimă punctele de vedere ale Ti-UK pe NATO, alianțe, orci, sau orice altceva discutate în cadrul.

Of Bonds and Bands: Alliances, Military Doctrine and Warfare in The Lord of the Rings – Part I -II (DE OBLIGAȚIUNI ȘI TRUPE: ALLIANCES, DOCTRINA MILITARĂ ȘI WARFARE ÎN STĂPÂNUL INELELOR - PARTEA I-II ) 14959149407_69583832ff_k-470x260
ALLIANCES, DOCTRINA MILITARĂ ȘI WARFARE ÎN STĂPÂNUL INELELOR - PARTEA A II-
http://warontherocks.com/2014/09/of-bonds-and-bands-alliances-military-doctrine-and-warfare-in-the-lord-of-the-rings-part-ii/
In postul anterior , am explorat ceea ce a avut Stăpânul Inelelor (LOTR) pentru a ne spune despre Când și de ce alianțe cam la viață și care sunt obstacolele de care aveau nevoie pentru a depăși. În acest post, am cugeta o pereche de mai practice probleme-au un impact Asta este ceea ce face alianțe eficiente.

Șoc și uimire

În toate discuție a planurilor actuale ale NATO două cuvinte apar mai mult decât altele: descurajarea și reasigurare. Scopul nostru este de a descuraja adversarul cu noi, mai bine echipate, iar forțele rapide spun oficialii NATO. Noi le construi astfel AbeBooks web nu-trebuie sa le folosesc. Acest obiectiv nu este suficient: condiție sine qua non de descurajare nu este în posesia capacități, scopul adversar convingătoare că este dispus să-le folosesc. Moralitatea și hotărârea sunt ingredientele-cheie de credibilitate și sunt la fel de important, dacă nu mai mult, decât capacitățile. Șoc tehnologică și venerație este insuficientă.

Șoc și uimire este o parte semnificativă a planificării militare americane. Trupele americane nu sunt pentru a merge la război, dacă nu pot utiliza puterea a fost atât de mult mai mare și mai tehnologic adversar avansate vor Această retragere an în stare de șoc și uimire la asaltul. Scopul LOTR Oferă o inversare curios de aceasta paradigma: șoc și uimire vine, nu de la, Greater Cei cu numere și tehnologie suprem. De două ori, o dată la Văgăuna lui Helm și o dată la porțile Minas Tirith, sunt orcii numeric superioare și victorioase Aproape aruncat în dezordine de apariția unui, înarmat rău, obiectiv mai mic putere mai hotărâtă de la Rohan. Adevărat, puterea se bazează pe Rohan cavalerie, le oferă tuturor care avantaj an peste orc infanterie; Ei aussi SCCM a-avea soarele in spatele ei, tot ce ajută Desigur. Acest obiectiv nu este decisiv: ceea ce pare să conteze aici se numere nu este susținută de tehnologie, obiectivul injustement an armată cu nimic de pierdut și moralitate.

În mod similar, șoc și uimire pe mâna lui Sauron și a lui Saruman aussi realiza obține efecte doar limitate. Când GROND, enorme foc-scuipa pauzele de berbec prin apărarea la Minas Tirith și permite prin troli împodobit-chainmail, fata lui Gandalf îngheață în groază, a băut doar o clipă. El și cavalerii Gondorului se adapteze repede. Chiar mai mult, atunci când consola este secvența de pe câmpul de luptă Minas Tirith. Cu care se confruntă războinici nou-veniți de echitatie elefanti, Rohan cavalerie se clatina, dar nu pentru mult timp. Rapid Ei se regrupeze și să găsească modalități de a neutraliza elefanți. Șoc și uimire nu sunt suficiente pentru a descuraja un spirit încăpățânat, tot ceea ce ar putea foarte bine regrupa și de a găsi o modalitate de a submina gigantul. Acest lucru este ceva bine merita sa ne amintim, și semnificativ pentru NATO: fără adeziv de o comunitate a TIC capacitățile mass-media, s-ar putea ajunge ca o cochilie goală.

Band of Brothers

LOTR dabbles în concepte abstracte: libertate, solidaritate și alianță. Scopul tezei exact concepte abstracte beton are pret foarte uman (și elfilor), iar filmul nu se teme de ea. Haldir, prietenul lui Aragorn care a condus terenul de Văgăuna lui Helm, moare de alianță; Boromir este adus de Uruk-hai în timp ce apărarea hobbiți; și Eomer de plângere gândesc la Sora lui a murit, sau a lui Eowyn la trecerea unchiului ei, sunt chinuitoare. Scopul este mai mult pentru a infracțiunii, relațiile personale și de moarte decât plângere. Bătaie de joc Gimli-Legolas ajută pentru a acoperi o divizare intermediari două grupe, cu istorie acru și nu prea multe în comun. Aragorn, în legătură cu elfi și a adus în sus în mijlocul lor, aussi face alianțe mai gustoasă. Când elfii care vin la purtător Văgăuna lui Helm, Haldir spune regele Theoden, "O alianță uncie A existat intermediari elfi și oameni. Mult timp în urmă ne-am luptat și au murit împreună. Am venit să-și onoreze Asta credință ", ultima teză se livrează direct la Aragorn, a nu Theoden .; e ca și cum prezența Sa alături de Theoden a făcut sacrificiul mai ușor de justificat.

Relațiile personale aussi stau la baza "Band of Brothers" efect, În cazul în care soldați voluntari și lupta pentru ca altii-au pentru cei de lângă ei. Merry The Hobbit vrea să meargă la luptă Deoarece toate Prieteni-au plecat sale; Eowyn lupte nu numai că ea caută vitejie, obiectivul aussi din cauza sentimentele ei pentru Aragorn și pentru bărbații din familia ei. Calități individuale contează pentru conducere, de asemenea. Identificarea cu Theoden, Aragorn, Gandalf și permite soldaților ca lideri de atacuri din ce în ce feroce rezista. Interesant, cu toate acestea, marca LOTR de conducere este colegial: se schimbă și este împărțită ca unele clătina și alții ridica moale. Theoden Aragorn trage în sus, numai sa fie incurajata de _him_ mai târziu; Gandalf stârnește garnizoana speriat la Minas Tirith, obiectivul nu va îndeplini realiza eforturi mult sans Aragorn și a lui Theoden. Chiar și printre hobbiți, Pippin, mai lipsită de griji cei doi, pași în cu ideea lui proprie Când Crăciun a renunțat.

Toate acestea luminează importanța soldați rotație prin intermediul grupurilor de lucru și exerciții comune, astfel Acel ceva se apropie de o bandă multinațională de frați, cu unii care acționează în calitate de lideri în domeniul TIC pot apărea. Acest obiectiv nu shoulds opri la soldați. Articolul V lasă decizia finală cu privire la cum și când ar trebui oferite sprijin membrilor aliate pana la infracțiune. Pentru solidaritate să devină mai puțin abstract, o bandă de frați ar trebui să existe nu numai în rândul soldaților, politica scop aussi Printre lideri.

În general, LOTR transmite un mesaj de departe de simplu și totuși optimist: cu toate slăbiciune, certurilor, și neîncrederea, există o modalitate de a acoperi diferențele Când consideră. Cu o planificare centrală și autoritatea centrală limitează la măgulitor Elrond și Gandalf lui predica lui, amenintand, ceea ce duce de exemplu, și rău pur și simplu, suma de părțile mobile ale alianței Middle Earth este încă a fi socotit cu. În ciuda diferențelor, în cele din urmă cele mai multe vor veni împreună; ea nu va fi tot de pe ei, și ei nu vor face contribuții egale. Gol așa alianțe tinde să lucreze. În cele din urmă și ceea ce au pus în silă împreună doar în timpul nick-de-, de dramatic efect ar putea fi doar de ajuns.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum