SCRISORI DIN GERULIA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Dublul discurs liberal-prezidențial. Ce ziceai, dragă Klaus?

In jos

Dublul discurs liberal-prezidențial. Ce ziceai, dragă Klaus? Empty Dublul discurs liberal-prezidențial. Ce ziceai, dragă Klaus?

Mesaj  ion_pribeagu Vin Feb 27, 2015 2:37 pm

Cu subtitlul:

Când gândirea agrar-borfășească românească se întâlnește cu gândirea metalurgică nemțească

Incerc din rasputeri (manata cand de disperare, cand de exasperare) sa-l iau in serios pe noul nostru Presedinte (pe care l-am votat inca din primul tur). Eforturile mele sunt insa sistematic subminate de realitate. Iata de ce:

Nu e niciun secret ca la noi, cultura (sociala si politica) liberala – clasic liberala, de dreapta adica, cea inventata si implementata cu oarecare succes in Apusul mai luminat decat Rasaritul – straluceste prin absenta. In schimb cea agrar-borfaseasca – Miorita, raul, ramul, oaia, dacul, comunismul crestin si alte traditii pamantene – ramane la mare pret. Si asta nu de la comunisti sau de la revolutia din ’89 incoace, ci din vremuri imemoriale, antebelice si interbelice. Lasati si uitati, va rog, treaba aia cu Bratienii si PNLul istoric, de la care se revendica alde Crin, Tariceanu, Orban, Gorghiu, ba, mai nou, si alde Mihalache (fost PSD) sau Hellvig (fost PUR-PC-Voiculescu). De ce? Uite, pe scurt, de asta (Despre noi, cum am fost si vom mai fi. Lipsa culturii liberale in perioada antebelica si interbelica. PNLul istoric):

https://ihincu.wordpress.com/2014/05/16/despre-noi-asa-cum-am-fost-si-vom-mai-fi-patriotism-nationalism-izolationism-iii/

si de asta (Falsul liberalism romanesc din zilele noastre):

https://ihincu.wordpress.com/2014/03/07/falsul-liberalism-romanesc/

Dupa cum nu (mai) e niciun secret (cu atat mai putin o stire, decat, poate, pt domnul Cristoiu, acest stirist/analist permanent uluit) ca Klaus e neamt de neamt (fie si de-al nostru, adica sas). Ceea ce il predispune cultural la un soi specific de gandire (meta)fizica si metalurgica totodata (tipica filosofiei germane, de unde nu-l excludem nici macar pe Kant). Si la actiune/discurs pe masura.

Iar cand cele doua – filosofia agrar-borfaseasca si cea metalurgic-nemteasca – se intersecteaza, iata ce rezulta:

Klaus si Carmen a lui au promis romanilor, la Berlin, cu prilejul vizitei recente, ca, pe noul cod electoral, dreptul de vot si reprezentarea diasporei vor fi mult mai largi, adica adecvate realitatilor. Detalii aici:http://epochtimes.ro/news/klaus-iohannis-un-presedinte-pentru-diaspora-bai-de-multime-si-promisiuni-la-berlin—230814

Intre timp, la Bucuresti, Comisia parlamentara de Cod Electoral, din care si PNL face parte (si unde, mai nou, liberalul Mihai Voicu il va inlocui la sefia ei pe agrarul Zgonea, colegul lui Mihai Viteazu) a votat in UNANIMITATE pentru votul pe lista, cu o singura circumscriptie pentru diaspora noastra, care diaspora (toata) ar urma sa fie reprezentataa de 4 deputati si 2 senatori mari si lati. Diaspora romaneasca numara undeva intre 3,5 si 4 milioane de cetateni romani. Respectiv cca 20% din populatie. Ceea ce inseamna ca, potrivit bunei intelegeri parlamentare dintre PNL si PSD, diaspora romaneasca va ramane subreprezentata.

Vedeti? Filosofia politica agrar-borfaseasca prevaleaza (suntem conservatori si traditionalisti, ce naiba), iar viziunea si actiunea metalurgica nemteasca a presedintelui Iohannis nu da roade, nici macar printre membrii propriului partid.

Intrebare pentru Klaus Iohannis: cu cine zice ca vrea sa guverneze ALTFEL? Sa faca ALTFEL de politica? Cu acesti penelisti ai micului PNL uselist? In regula. Atunci, poate ia in considerare, totusi, el insusi, alt fel de politica, alt fel de discurs, si, nu in ultimul rand, alt fel de colaboratori apropiati si oameni de incredere (consilieri, sfatuitori, strategi, comunicatori, nominalizati la diverse sefii, de exemplu de servicii de informatii) decat cel de pana acum. Pas cu pas, eventual in pas mai alert, daca se poate (unde paltonul nu-i esential, stimate Klaus, ba chiar pare ca incomodeaza). De ce? Pai ca sa aiba efect? Si ca sa nu se mai faca de ras, sa-l putem si noi lua in serios, eventual? Si pentru ca “felul” (a se citi minte, caracter, competente reale, fapte, trecut al) oamenilor de incredere ramane esential? Poate?
https://ihincu.wordpress.com/2015/02/27/dublul-discurs-liberal-prezidential-ce-ziceai-draga-klaus/

ion_pribeagu

Mesaje : 38
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum