SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă

In jos

George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă Empty George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă

Mesaj  ana morosana la data de Sam Mar 07, 2015 12:02 am

Ce motiv o fi avut Klaus Iohannis de i-a facut vant lui George Scutaru, dupa ce s-a falit cu el pe unde a putut ca si consilier prezidential pe probleme de securitate si aparare. Asta in ciuda faptului ca partidul Facebook, cel care a fost decisiv pentru alegerea lui Iohannis in functia de presedinte al României s-a opus cu vehementa numirii lui Scutaru, la fel cum a reactionat fata de numirea lui Dan Mihalache.

Unii au presupus ca treaba cu Scutaru a avut ceva legaturi cu serviciile secrete, cu Florian Coldea mai precis, anume ca numitul consilier pe chestiuni de securitate (deci si de servicii) ar fi fost cam prea aplecat spre a-i satisface anumite doleante prim-adjunctului SRI. Carevasazica liberalul Eduard Hellvig ar fi aflat ceva ca seful organizatiei PNL Buzau, coleg de al sau de partid, deci, joaca putin mai pe axa Kremlinului, avand o propensiune pe la Moscova inca de pe vremea cand era consilier al lui Teodor Melescanu, care Melescanu tocmai ce a fost sef la SIE. De altfel, caderea lui Scutaru pe partea lui Putin e legata si de un scandal intern, in urma cu cinci ani, chestiune de care Iohannis habar n-avea.

Asta a fost una la mana, iar nemtului - abia intors de la Cancelaria lui Merkel - nu i-a convenit. Pai e prea de tot sa te avertizeze nemtii ca ai - cum s-ar zice - "mortu'n casă" si tu sa nu stii. A doua la mana are legatura cu Marian Oprisan, baronul PSD de Vrancea, afat in corzi cu multe dosare penale si cu multe procese in diverse stadii de executie, ce ar putea sa-l duca la condamnari definitive in penitenciarele patriei. Ei bine, George Scutaru este fiul din prima casatorie a consilierului judetean de Vrancea Anisoara Aioanei, casatorita de-a doua cu profesorul Aioanei. Consiliera noastra este "bara-bara" cu Marian Oprisan, caruia-i face toate jocurile. Ultima data, de pilda, a votat in ciuda indicatiei PNL (partid din care si ea face parte) pentru ca Oprisan sa scoata bani cu nemiluita, nu mai putin de 9 milioane de lei (cam 2 milioane de euro), din bugetul local pentru asa-zisele Sarbatori ale Vinului si Zilele Recoltei, bani care vor fi disparut asa cum au venit, pe o paranghelie cu strigare.

Ei bine, la indicatia mămicii, care - cum spuneam - are interese masive in a-l proteja pe cat se poate pe Baronul de Vrancea, băiatul de la Bucuresti a intervenit in mai multe randuri pe langa Iohannis ca acesta, la randul lui sa dea un ordin, sa dea ceva, ca justitia sa-l lase naibii-n pace pe Oprisan, caruia in zona Vrancea i se mai zice si "Portofel". la care Iohannis se enerva rau de tot, ca tot neamtul, mai ales ca aflase, tot de la amicii din servicii ca Oprisan e amicul de gașcă al lui Ilie Botos, fost procuror general, acum general cu grad in toata regula, fost consilier de baza al lui Victor Ponta, care a dat o raita pe la sefia Directiei de Informatii Militare si s-a oprit la MAI, ca secretar de stat, unde are mare grija ce politie politica poate sa faca DGIPI (adica serviciul secret al Internelor). La faza asta Iohannis n-a mai rezistat si si-a iesit din autismul sau uzual, determinandu-l pe Scutaru sa plece "Zu Haus", ca sa nu plece "militar". Asa pierd rusii ceva teren taman in coasta Cotrocenilor.

PUTETI CITI SI...

Şantajul politic al lui Ludovic Orban la Iohannis a dat roade. Fratele său, Leonard Orban, va ajunge consilier prezidenţial
Avertisment Iohannis: „Nu am dat niciodată pe cineva afară. Doar i-am rugat să nu rămână!"
Exclusiv: Un consilier și un inspector ANAF urmăriți penal pentru fabricarea unui dosar fiscal
Un consilier al Primăriei Sectorului 6 este implicat în Schema „Ghana”
Băsescu l-a numit pe Funeriu consilier prezidenţial
DE ACELASI AUTOR...

Ruxandra Balaci propusa pentru ICR Paris. Aceeasi Yvette Fulicea, dar cu alta "pălărie"
Daniel Moldoveanu, legatura cheie Coldea-Basescu in scandalul retrocedarilor
Parlmentarii si guvernantii vor telefoane care nu pot fi interceptate. STS si SRI le testeaza Smile
Inselatoriile Apa Nova. Escrocii de la Apă si Canal
Ţară fără Jidav nu se poate! Prejudicii totale de sute de milioane de euro la Aeroporturi Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE...

Ruxandra Balaci propusa pentru ICR Paris. Aceeasi Yvette Fulicea, dar cu alta "pălărie"
Daniel Moldoveanu, legatura cheie Coldea-Basescu in scandalul retrocedarilor
Parlmentarii si guvernantii vor telefoane care nu pot fi interceptate. STS si SRI le testeaza Smile
Inselatoriile Apa Nova. Escrocii de la Apă si Canal
Ţară fără Jidav nu se poate! Prejudicii totale de sute de milioane de euro la Aeroporturi Bucuresti

ana morosana

Mesaje : 76
Data de înscriere : 21/05/2013

Sus In jos

George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă Empty Mitocănia la butoane în țara lucrului bine făcut (de ce l-a demis Iohannis pe George Scutaru )

Mesaj  VIO_ANA la data de Sam Mar 07, 2015 4:00 am

George Scutaru a fost demis din funcția de consilier prezidențial pe probleme de securitate națională. O mișcare a președintelui Iohannis învăluită în mister. Un comunicat sec și cam atât. O înregistrare video ne dă însă o nouă dimensiune a conflictului de la Cotroceni.
FLUX 24 a prezentat o înregistrare video de miercuri (preluată de pe YouTube) de la începutul sedinței CSAT care în contextul demiterii/demisiei lui George Scutaru din funcția de șef al Departamentului pentru Securitate Națională al Administrației Prezidențiale devine extrem de interesantă.
Pe scurt, descrierea înregistrării: Președintele Klaus Iohannis dă mâna cu cei prezenți.

O ia de la stânga de la premierul Ponta în jurul mesei de la ședința CSAT.

Fiecăruia i se adresază în parte: Domnule prim ministru, Domnule ministru, Domnule Director, Domnule director adjunct, Domnule consilier în cazul de exemplu al lui George Scutaru, la aceea vreme consilier pe probleme de securitate națională și șeful Departamentului de Securitate Națională de la Cotroceni.

Pe un singur personaj, Iohannis îl ignoră, nu îi întinde mâna, nu îl salută: generalul Ion Oprișor. Trece pe lângă el în mod ostentativ, dând mâna cu următorul general. Generalul Oprișor pocnește din câlcâie, dar o face cu ochii-n jos. Klaus Iohannis trece mai departe, dând mâna cu toți cei prezenți.

Vineri, la 48 de ore de la sedința CSAT, președintele Iohannis semnează decretul de revocare din funcția de consilier prezidențial pe probleme de securitate națională a lui George Scutaru și numirea în această funcție a lui Ion Oprișor.

Și, de aici, încep speculațiile. ÎNTREBĂRILE: De ce a fost demis Scutaru? Știa Iohannis cu 48 de ore înainte că va trebui să îl numească pe Oprișor și a vrut să-și exprime public nemulțumirea? I-a fost băgat pe gât Oprișor? Cine i l-a băgat? A fost curățat Scutaru și de cine?

Înregistrarea integrală o puteți vedea aici:

VIDEO: Înregistrarea de la începutul ședinței CSAT.

Cam acestea sunt opiniile exprimate de Andrei Bădin. Este prima tentativă de explicare a demiterii lui George Scutaru. Până acum explicațiile au lipsit cu desăvârșire, iar în absența unor surse oficiale momentul scos în evidență de Andrei Bădin merită analizat cu atenție.
Aș da însă o cu totul altă dimensiune imaginilor de la Cotroceni, care într-adevăr și eu cred că sunt relevante pentru descifrarea evenimentelor care au dus la demiterea principalul sfătuitor al președintelui Iohannis.

S-a spus că George Scutaru ar urma să fie numit la SIE, în postul vacant de director. Aceasta era speculația cea mai la îndemână, numai că analogia cu Eduard Hellvig nu este suficientă. În primul rând, din punct de vedere politic lui Klaus Iohannis îi va fi greu să numească un al doilea om din PNL în fruntea unui serviciu de informații. Ar risca să dea senzația unui regim de autoritate personală, bazat pe numiri politice, o soluție destul de proastă în contextul anchetelor DNA privind finanțarea partidelor politice în campanie electorală, de care suntem convinși că vor fi afectate PNL și (vechiul) PDL, deopotrivă.

În al doilea rând, o asemenea numire o faci, nu o pregătești zile-n șir și în nici un caz nu începi cu o demitere din funcția de consilier prezidențial pe probleme de securitate națională. Cazul Hellvig are, din nou, relevanța lui. Atunci Klaus Iohannis s-a străduit să facă o mișcare-fulger: zvonul aruncat pe piață de dimineață, confirmarea UNPR după câteva ore, alte declarații politice pe la prânz și o conferință de presă la ora 18.00 cu o confirmare scurtă și un laudatio la adresa lui Hellvig, viitorul director al SRI. Concluzia: nu sunt semne că demiterea lui George Scutaru ar fi un pas înainte. Spre SIE. Ba chiar dimpotrivă.A mai apărut speculația potrivit căreia George Scutaru ar fi fost demis în urma vizitei-fulger pe care a făcut-o directorul FBI la București. Nu aș da crezare acestor speculații, care pun accent pe studiile la Moscova ale fostului consilier prezidențial, pentru că orice bănuială i-ar fi fost comunicată președintelui României înaintea numirilor consilierilor prezidențiali, nu ar fi fost lăsați să stea în post încă 2-3 luni până să fie devoalate eventualele dovezi. Mai ales în cadrul unei vizite protocolare a șefului FBI. Există numeroase alte canale de comunicare prin care un șef de stat, aliat important al SUA, să fie avertizat în cazul unor nominalizări dubioase. Deci pică și ipoteza unor suspiciuni ce vizau lipsă de loialitate față de statul român.

Totuși ce s-a întâmplat?

Mai curând, în acest caz am asistat la un conflict în interiorul Palatului Cotroceni ai căror protagoniști au fost George Scutaru și gen Ion Oprișor. Un conflict instituțional în care președintele Iohannis i-a dat credit, în prima fază, lui George Scutaru și l-a tratat cu dispreț pe generalul Ion Oprișor. Pentru un militar, gestul lui Klaus Iohannis, președintele României și șeful CSAT, este echivalent cu o mustrare publică. Ceea ce a cam fost, iar Klaus Iohannis s-a dovedit a fi un om politic atent la semnificația simbolică a gesturilor ce însoțesc Puterea. Numai că în acest conflict, balanța s-a schimbat rapid: George Scutaru a fost demis, iar generalul Ion Oprișor pus în locul lui! Ceea ce înseamnă că cel care a trădat încrederea Președintelui României a fost George Scutaru. Devenit în 48 de ore un simplu particular.

Un moment interesant din începutul carierei de președinte al României pentru Klaus Iohannis la care merită privit cu atenție.
VIO_ANA
VIO_ANA

Mesaje : 137
Data de înscriere : 01/06/2013

Sus In jos

George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă Empty aplauzeee

Mesaj  VIO_ANA la data de Sam Mar 07, 2015 7:04 am

Fara sa trag spuza pe turta mea, ieri am anticipat corect din prima clipa ca demisia lui Scutaru George nu avea absolut nimic de a face cu vreo numire a acestuia la SIE, in cursul serii a venit confirmarea, nu fiindca as fi vreo Mafalda, ci doar fiindca sunt obisnuit sa-mi folosesc creierul inainte sa scriu/spun ceva.
Dupa aceea toata pleiada de acoperiti-descoperiti-spagari-habarnisti si alte lighioane de prin presa gen Badin, Moraru, Turcescu, Cartianu, etc. au gasit alta distractie exploziva : de ce nu i-a intins mana Iohannis generalului Oprisor in debutul sedintei CSAT ?

Știa Iohannis cu 48 de ore înainte că va trebui să îl numească pe Oprișor și a vrut să-și exprime public nemulțumirea? I-a fost băgat pe gât Oprișor? Cine i l-a băgat? A fost curățat Scutaru și de cine? ( Flux 24, site neasumat de Badin Andrei )
De ce ? Ca sa se mire prostii ar fi raspuns Moromete.
Eu, individ mai milos din fire le ofer raspunsul : generalul locotenent Oprișor Ion are locul de munca la Cotroceni, funcția de secretar al CSAT cu rangul de consilier de stat. Din aceasta pozitie el a pregatit cu presedintele K.W. Iohannis sedinta respectiva in aceeasi dimineata.
Marele fas exploziv descoperit de gigeii de mai sus e ca si cum ai primi invitatii la cina alaturi de nevasta si, in trecere, ai da mana si cu ea.
Simplu ca buna ziua. Dar mult prea complicat cand ai tarate in loc de creier…
VIO_ANA
VIO_ANA

Mesaje : 137
Data de înscriere : 01/06/2013

Sus In jos

George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă Empty Biografia neromanțată a unui corespondent de presă la Moscova ajuns consilier prezidențial pentru securitate națională: George Scutaru

Mesaj  YOKO 2013 la data de Sam Mar 07, 2015 1:44 pm

http://www.evz.ro/biografia-neromantata-a-unui-corespondent-de-presa-la-moscova-ajuns-consilier-prezidential-pentru-securitate-nationala-george-scutaru.html
Așa cum Năstase nu credea în arestările de vineri seara, nici eu nu cred în demisia de vineri dimineața a lui George Scutaru. Dacă citesc atent comunicatul Administrației Prezidențiale, înțeleg că George Scutaru a cam fost demis, imediat după decretul de eliberare a sa din funcție, fiind semnat decretul de numire în funcție a noului consilier pe probleme de securitate națională, generalul Ioan Oprișor.Ambele anunțuri își fac loc în același comunicat. Explicația oficială a demisiei ”din motive personale” e străvezie. Ca și în cazul George Maior, demisionarul nu dă nicio explicație. Eliberarea din funcție e anunțată sec, pe site-ul Președinției. Totuși, spre deosebire de directorul SRI, care era dispus să plece după finalizarea mandatului președintelui care l-a numit, consilierul prezidențial al noului șef de stat era în plină ascensiune, el fiind cotat cu șansele cele mai mari în a prelua conducerea SIE. Ceva nu se leagă.

George Scutaru a fost numit consilier prezidențial chiar în prima zi a mandatului lui Iohannis, în 22 decembrie 2014. Era considerat ca fiind omul de mare încredere al președintelui și se presupunea că va fi omul cheie în stabilirea viitoarei strategii de apărare a României. Era membru CSAT, în calitate de consilier prezidenţial pentru securitate naţională. Stătea vizavi de premierul României, unul în dreapta președintelui, celălalt în stânga, practic, erau egali în raport cu Iohannis. La ședința din 3 martie, un punct pe ordinea de zi a CSAT l-a reprezentat analiza și aprobarea raportului de activitate a Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO. George Scutaru este specializat în acest domeniu, în anul 2011 urmând un curs pentru oficiali civili şi militari pe probleme de securitate cibernetică (SES2/2011), la Centrul European pentru Studii de Securitate “George C. Marshall”, Garmish – Partenkirchen, Germania.Directorul FBI a venit la București tocmai când George Scutaru se pregătea să preia SIE

În aceeași zi de 3 martie, la București, a sosit directorul FBI James Camey. În declarațiile oficiale pe care le-a făcut, șeful FBI a încadrat combaterea criminalității cibernetice ca fiind o prioritate de top. Înaintea ședinței CSAT, James Camey a avut întâlniri fulger cu președintele și premierul României, precum și cu noul director SRI. George Scutaru era vehiculat ca viitor președinte al SIE.

Cu totul neașteptat, la mijlocul zilei de 6 martie, Administrația Prezidențială comunică oficial eliberarea din funcție a consilierului prezidențial pentru securitate națională George Scutaru. Toată presa preia știrea, preconizând că acesta se pregătește pentru preluarea Serviciului de Informații Externe. Se fac biografii, descrieri ale traseului său politic, caracterizări, majoritatea pozitive. După amiază, purtătorul de cuvânt al Președinției face o precizare: ”George Scutaru a demisionat din motive personale”. În termeni diplomatici, s-a infirmat practic traseul presupus de jurnaliști, de a-l urma în funcție pe Teodor Meleșcanu la șefia SIE. Precizarea e importantă, cu atât mai mult cu cât, în PSD, deja se exprimau regrete cu privire la votul acordat directorului SRI propus intempestiv de către Klaus Iohannis și care a obținut doar 15 voturi împotrivă din 513 valide.
Legătura dintre Meleșcanu și Scutaru trece prin Moscova
Fostul director al SIE, Teodor Meleșcanu, îi e deosebit de familiar celui despre care se zvonea că va fi viitorul director al SIE, George Scutaru. Fost jurnalist de politică internă la Mediafax, Scutaru devine, în 1995, corespondent al PRO TV la Moscova, spre mirarea multora dintre jurnaliștii acelei epoci. După un ”stagiu” de trei ani în Rusia, George Scutaru revine brusc în țară, direct în funcția de consilier de imagine al lui Teodor Meleșcanu, pe atunci președinte al Alianței pentru România. Această formațiune politică a fost creată, în 1997, de fostul ministru de externe în guvernul Văcăroiu, prin ruperea unei aripi din PDSR. A obținut o cotă surprinzătoare de 10 la sută la primele alegeri la care a participat: localele din iunie 2000. Apoi a scăzut, la fel de surprinzător, într-un interval foarte scurt de timp, la alegerile generale din toamna aceluiași an, ApR obținând doar patru procente, iar Meleșcanu numai 1,8 la sută din voturile pentru președintele României ce aspira să devină. ApR fuzionează, în 2002, cu PNL. Așa a devenit George Scutaru liberal. Ba chiar unul de frunte, primind direct funcția de președinte al Biroului Politic al PNL Buzău. De atunci, a tot urcat în ierarhia politică, sărind etape mari, până la poziția de-a stânga președintelui României în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Pregătirea profesională a lui George Scutaru în domeniul securității naționale începe în 2006, când absolvă Colegiul Național de Apărare. Nimic deosebit, cam toți tinerii oameni politici urmând cursurile acestui colegiu. De aici încolo însă, lucrurile devin cu adevărat interesante:

2010 – absolvă Colegiul Naţional de Informaţii. Acesta este un curs postuniversitar din cadrul Academiei Naționale de Informații, care pregătește ofițeri pentru SRI. Cursul durează 45 de zile și este dedicat celor ce doresc să dobândească cunoştinţe generale în domeniul activităţii de informaţii, contrainformaţii şi de securitate, ”persoanelor interesate” din instituţii, autorităţi publice şi organizaţii neguvernamentale. Cursul promite formarea abilităţilor de gestionare a problematicii de securitate naţională.

2010 – absolvă Colegiul NATO de la Roma – Cursul pentru generali, ofiţeri de rang înalt şi ambasadori. Iată că în același an cu absolvirea cursului CNI, George Scutaru ajunge la Colegiul NATO pentru generali, ofiței de rang înalt și ambasadori. În 2010, Scutaru era deputat, nicidecum ofițer de rang înalt sau ambasador. Era însă vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților și membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO, precum și membru fondator al Grupului “ProAmerica” al Parlamentului României.

2011 – devine preşedinte de onoare al Ligii Militarilor Profesionişti. Deși, în mod oficial, el nu este un militar profesionist, poate fi justificată această funcție prin faptul că era și vicepreședinte al Comisiei de Apărare. Statutul Ligii o definește ca fiind o asociație apolitică. George Scutaru era vicepreședinte al PNL. În același an, Scutaru absolvă trei cursuri și programe de securitate și securitate cibernetică în Germania și SUA.

2013 – participă la programul de informare organizat de Ambasada SUA la București și Misiunea SUA la NATO la baza aeriana NATO de la Geilenkirchen (Germania), Comandamentul Operațional Întrunit de la Brunssum (Olanda) și sediul NATO de la Bruxelles (Belgia)

George Scutaru voia referendum pentru retragerea militarilor români din Irak, ignorând parteneriatul cu SUA

Așadar, George Scutaru face, în cinci ani, saltul de la Moscova la NATO. Problema e că Moscova nu crede în lacrimi, iar Washingtonul nu uită și nu iartă. George Scutaru, din calitatea sa de secretar al Comisiei de Apărare, dar și de vicepreședinte local al PNL, este unul dintre vârfurile luptei absurde pe care liberalii au început-o cu președintele Traian Băsescu pe frontul din Irak, punând România într-o situație dificilă. În vara anului 2006, Călin Popescu Tăriceanu, prim- ministru, Teodor Atanasiu și George Scutaru au fost promotorii ideii retragerii trupelor românești din Irak, luând prin surprindere SUA, partenerul strategic al României.
Pe 29 iunie, premierul României , Călin Popescu Tăriceanu și ministrul apărării, Teodor Atanasiu, au anunțat public că guvernul României cere retragerea militarilor români din Irak, fără să se consulte nici cu președintele României, nici cu partenerul strategic al României, SUA. A doua zi era programată o ședință CSAT, în care cei doi voiau să impună o decizie în acest sens. Mai mult, ministrul apărării, Teodor Atanasiu, deja trimisese o telegramă atașaților militari din ambasade, cerându-le să informeze despre decizia de retragere a trupelor românești, fără vreo decizie a CSAT. Pe 30 iunie 2006, Tăriceanu și Atanasiu au propus în ședința CSAT ca militarii români să fie retrași din Irak. Ministrul de externe Mihai Răzvan Ungureanu și Sebastian Vlădescu s-au opus, fiind singurii miniștri liberali plasați de partea președintelui Băsescu în CSAT. PDL, deși aflat la guvernare, nu fusese înștiințat cu privire la apelul primului-ministru și al ministrului apărării. Câțiva liberali, în frunte cu Tăriceanu, stabiliseră cu o seară înainte, la un restaurnat din București, să aibă această atitudine, pentru ”a-i lua fața” lui Băsescu, după cum explica Bogdan Olteanu într-o discuție cu oficialii Ambasadei SUA la București, conform unei telegrame Wikileaks. Tăriceanu îi avertisase, în schimb, pe liderii PC și UDMR, pe al căror sprijin conta. PSD, condus la acea vreme de Mircea Geoană, un filoamerican recunoscut, s-a poziționat în favoarea consultării partenerilor americani și europeni înaintea oricărei decizii de retragere a trupelor.

Ulterior ședinței CSAT, George Scutaru a cerut demisia miniștrilor liberali Mihai Răzvan Ungureanu și Sebastian Vlădescu pentru că s-au poziționat împotriva propunerii PNL de retragere a trupelor din Irak. În același timp, Scutaru era membru fondator al grupului ”Pro America” din Parlamentul României și membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO. Era și secretar al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, iar în această calitate a afirmat că “atitudinea celor doi miniștri arată greşeala făcută prin punerea în funcţii importante a unor persoane care nu au avut o legătură foarte strânsă cu partidul”. După respingerea din CSAT și reacțiile negative din partea SUA și Marii Britanii, George Scutaru continua să susțină necesitatea retragerii militarilor români, promovând ideea unui referendum național pe care președintele României ar fi trebuit să-l declanșeze ca urmare a strângerilor de semnături de către PNL.“Strângerea semnăturilor are rolul de a-i demonstra președintelui Băsescu că e o problemă care preocupă societatea. Eu sunt convins că domnul Traian Băsescu, care de atâtea ori vorbea de întoarcerea la popor, în momentul în care va vedea că această propunere are în spate și câteva sute de mii sau poate două-trei milioane de semnături, poate nu va mai fi atat de reticent”, declara George Scutaru în iulie 2006. A rămas mult timp un susținător al ideii de retragere a trupelor românești în Irak. Acest lucru nu poate fi uitat la Washington, mai ales când persoana vrea să ocupe un post de conducere în serviciul de informații externe.

George Scutaru urma să se ocupe de legile ”Big Brother”

Pe 5 februarie 2015, președintele Klaus Iohannis își făcea publică inițiativa de a reanaliza legile din domeniul securității informatice, cu scopul de a depăși blocajul în care aceste legi se găseau. Iohannis anunța că vor avea loc consultări cu societatea civilă, înainte de reînceperea unui nou proces legislativ. Din partea Administrației Prezidențiale, responsabil era numit nimeni altul decât George Scutaru. Analiza primară a fost prezentată în ședința CSAT din ziua de 3 martie, ziua în care a făcut o vizită fulger la București directorul FBI, declarațiile sale oficiale vizând tocmai preocuparea SUA pentru securitatea cibernetică. Aici se închide cercul. Explicații concrete probabil că nu vom avea niciodată. Vom rămâne cu informația că George Scutaru a demisionat subit ”din motive personale”. Să creadă cine vrea! Eu cred altceva: Big Brother” de la Washington a văzut ceva ce l-a determinat să scoată din joc un pion ce tindea să devină turn.

YOKO 2013

Mesaje : 56
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă Empty George Scutaru -un cacat ramas fara scut

Mesaj  Admin la data de Lun Mar 09, 2015 11:09 pm

Pentru a descifra enigma plecării lui George Scutaru din funcția de conslier prezidențial pentru securitate națională cred că trebuie să ne concentrăm mai mult pe cel care i-a luat locul, nu să speculăm fără noimă pe marginea motivelor demisiei. Oricât ne-am strădui, sunt foare puține șanse să aflăm genul acesta de informații delicate mai devreme de câteva zeci de ani. Și nici atunci nu este foarte sigur că vom afla totul.E mult mai sănătos să încercăm să răspundem la întrebarea: de ce a fost înlocuit un civil cu un militar. Ion Oprișor, noul șef al Departamentuli Securității Naționale de la Cotroceni este militar activ. Este general cu 4 stele. Dan Andronic a scris că ”a fost trecut în rezervă la data de 1 aprilie 2008” și ”rechemat în structurile militare active la data de 1 februarie 2009”. Ce ne spune asta? Că este un ofițer cu mare experiență în structurile de securitate națională (a fost până deunăzi secretarul CSAT), extrem de apreciat din aceste motive, inclusiv de către partenerii României din NATO.Foarte important de precizat că Ion Oprișor, în noua sa calitate de șef al Departamentului Securității Naționale, va fi omul de legătură al președintelui României în relația cu partenerii din Alianța Nord- Atlantică. Prin mâna lui vor trece informații cu grad foarte înalt de securizare, secrete NATO de o importanță deosebită.  În actualul context geopolitic extrem de tensionat, cu trupe rusești în estul Ucrainei, cu intenția Moscovei de a ajunge la gurile Dunării, în condițiile în care spionajul rusesc s-a întensificat în Europa, în special în țările de la granița estică a NATO, deci și în România, secretele Aliantei nu pot fi lasate pe mana oricui.Este foarte posibil ca partenerii României din NATO, în special americanii, să fi preferat o variantă mai sigură decât George Scutaru. Și să-i fi comunicat lui Klaus Iohannis acest lucru. Un militar activ cum este Ion Oprișor este mult mai sigur din punct de vedere informativ. Potrivit legislației în vigoare, un cadru activ al Armatei poate intra sub protecția informativă a Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA). Nici un alt serviciu secret românesc nu are dreptul să monitorizeze un ofițer MApN. De asemenea, DGIA este obligată să se asigure că Ion Oprișor nu intră în atenția unor servicii secrete ostile NATO, care să-l fileze și să încerce obținerea de informații despre acesta. Cu Ion Oprișor în fruntea DSN secretele NATO sunt mult mai sigure decât cu George Scutaru. Nu înseamnă că Scutaru ar fi un spion rus, așa cum se speculează fără nici o dovadă zilele acestea, afectându-i imaginea. Probabil, SUA nu a vrut să riște nimic. Perioada petrecută de George Scutaru la Moscova a fost, probabil, apreciată drept o vulnerabilitate majoră.
Nu cred nici că poate fi vorba despre posibile acte de corupție.  Daca ar fi fost vorba despre ilegalitati comise de George Scutaru, SRI  l-ar fi informat pe președintele Klaus Iohannis înainte să-l numească, iar șeful statului ar fi renunțat la idee. Nu ar fi riscat izbucnirea unui scandal post-numire, care l-ar fi afectat în mod direct. Iau, bineînțeles, in considerare ipoteza ca serviciile nu ii ascund presedintelui informații delicate.
Putem însă trage concluzia că președintele Klaus Iohannis l-a numit pe civilul George Scutaru în poziția de consilier prezidențial pentru securitate națională fără a-i întreba pe partenerii din NATO. Este limpede că șeful statului a făcut o alegere care contravenea viziunii NATO și a fost silit să renunțe la ea. Mai bine mai târziu decât niciodată.
În acest context, numirea lui Sorin Ducaru în fruntea SIE cred că devine o chestiune de zile. Cu o experiență vastă, Ducaru este actual reprezentant permanent al României la NATO (din 2006) și asistent al secretarului general NATO. În vreme de război, se merge pe mâna unor oameni extrem de siguri.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă Empty In cazul SCUTARU presedintele Iohannis a fost baiatul de mingi al serviciilor secrete

Mesaj  Admin la data de Mar Mar 10, 2015 1:31 am

TARA LUCRULUI BINE FACUT :in cazul SCUTARU presedintele Iohannis a fost baiatul de mingi al serviciilor secrete
https://sites.google.com/site/cuputacataietelul/in-cazul-scutaru-presedintele-iohannis-a-fost-baiatul-de-mingi-al-serviciilor-1
George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă Slide1
George Scutaru si Dan Mihalache au fost contestați inca din decembrie 2014 si cu toate acestea primul a fost numit consilier prezidențial pentru securitate națională iar al doilea șeful cancelariei prezidențiale . Zilele trecute A CĂZUT CA O LOVITURĂ DE SECURE vestea demiterii lui George Scutaru (mascate sub aparența unei demisii din motive personale ) și înlocuirea sa cu un militar de carieră moștenit din mandatul Traian Băsescu. Au fost și vor mai fi făcute speculații despre motivul real al demiterii.Fără pretenția epuizării listei de supoziții merită a fi enumerate câteva :
studiile la Moscova si posibile legături ale lui  Scutaru cu FSB ;
apartenența lui Scutaru la gruparea Meleșcanu -Norica Nicolai , grupare monitorizată de serviciile secrete românești pentru legături neortodoxe cu serviciile secrete rusești ;
americanii au pus piciorul în prag cerînd stoparea accesului unei posibile conserve FSB la secretele militare ale SUA și NATO ;
Posibilă implicare a individului în grave acte de corupție -numele său figurînd în (deocamdată ) două dosare penale instrumentate de către DNA....
Indiferent de motivația reală a demiterii lui Scutaru este de domeniul evidenței că serviciile secrete trebuiau să îl informeze pe Iohannis despre aceste aspecte (și altele , știute și neștiute) dar nu au făcut-o lăsîndu-l pe acesta să calce în strachini cu elefantină grație. Comisarul.ro ( Iohannis, UMILIT de MAHĂRII din SERVICII în CAZUL Scutaru) susține că serviciile i-au arătat lui Iohannis pisica .
” Cazul defectării fostului consilier prezidențial pentru securitate națională, George Scutaru, este unul de manual. Iar președintele Iohannis, un mic campion local la aruncatul de palton pe plafonul mașinii, soțul Primei Doamne, a fost umilit, maimuțărit, alegeți ce formule peiorative doriți. Mahării din servicii i-au arătat un pic pisica. Așa, de control. Ca să stabilească regulile despre cine este șeful. De la intern, adică SRI, nu i s-a spus că dobitocul de Scutaru păpa și el din același troc unde se vărsau banii negri din șpăgi. Mai mult, se adăpase din plin și de la beneficiile altor prize ale căror fire duc direct la DNA. Cei de la externe nu i-au spus despre studiile făcute de Scutaru la Moscova. Pe care acest băiat, așa cum v-am spus, cu probleme la ORNISS, nu le-a declarat.
Însă balul de-abia a început.”  
Acestea fiind spuse , în TARA LUCRULUI BINE FACUT  presedintele Iohannis in cazul SCUTARU a fost sau nu baiatul de mingi al serviciilor secrete ?
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă Empty Re: George Scutaru a fost dat afara de Iohannis pe motiv de rusi si de mamă

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum