SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Axa răului: Sebastian Ghiță – Florian Coldea – Laura Codruța Kovesi

In jos

Axa răului: Sebastian Ghiță – Florian Coldea – Laura Codruța Kovesi Empty Axa răului: Sebastian Ghiță – Florian Coldea – Laura Codruța Kovesi

Mesaj  Admin la data de Mier Mar 11, 2015 11:00 am

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/axa-raului-sebastian-ghi-a-florian-coldea-laura-codru-a-kovesi-165693
&
http://gerula.wblog.ro/2015/03/11/axa-raului-sebastian-ghita-florian-coldea-laura-codruta-kovesi/

Ofițerii acoperiți ai generalului Florian Coldea încearcă să mușamalizeze penetrarea Parlamentului României de către ofițerul-deputat Sebastian Ghiță. După publicare în ZiuaNews a Acceptului de avizare de securitate al acestuia, unele publicații online încearcă să acrediteze ideea că n-ar fi vorba despre o avizare SRI, ci despre o simplă avizare de tip Orniss, fără mare importanță.

Unul dintre cele mai pertinente argumente că documentul publicat de ZiuaNews nu are nicio legătură cu Certificatul Orniss constă în faptul că acesta este semnat de ofițerul activ Drăghici Narcis, care s-ar afla și astăzi la conducerea sectorului „K" din SRI Prahova.

Fostul ofițer SRI, Adrian Ovidiu Radu, demontează această mașinațiune a SRI cu argumente pertinente și sub proprie semnătură, făcând vorbire inclusiv despre faptul că serviciul a devenit în ultimii ani stat în stat. De asemenea, se aduce acuzația că circa 140 de ofițeri SRI au fost „detașați" la Agenția Națională de Administrare Fiscală pentru a controla finanțele țării. Radu mai susține că Gabriela Elena Udrea a fost „asasinată politic" la comanda generalului Coldea și a șefei DNA, Kovesi.

In cele ce urmeaza, publicam declarația fostului ofițer SRI:

DECLARAȚIE

SUBSEMNATUL RADU ADRIAN OVIDIU, FOST OFIȚER SRI, FIUL LUI MIRCEA ȘI MARIA, NĂSCUT LA DATA DE 04.11.1967 ÎN PLOIEȘTI, DECLAR ATÂT PENTRU OPINIA PUBLICĂ CÂT ȘI PENTRU ORGANELE DE URMĂRIRE PENALĂ URMĂTOARELE:

Cu referire la documentele apărute în publicația ZiuaNews și la postul TV Nașul privind semnarea de către parlamentarul Sebastian Ghiță a unor documente (accept de avizare de securitate și autobiografie) declar că documentele sunt absolut reale, autentice și aparțin SRI Prahova (denumirea actuală - Direcția Județeană de Informații Prahova).
Am asistat de câteva zile, după dezvăluirea acestor documente, la intoxicări „comandate" de către SRI, aceasta fiind prima dovadă că instituția a încălcat legea și STATUL DE DREPT, pentru a mușamaliza adevărul că Sebastian Ghiță este CU CERTITUDINE ofițer acoperit SRI încă din anul 2004. Și, mai grav, că acesta a fost propulsat chiar în Comisia de Control a SRI din Parlamentul României, fapt incriminat de legile acestei țări.
În urma propriilor investigații jurnalistice am ajuns la concluzia că, de la dezvăluirea acestor documente, generalul Coldea Florian a ordonat unor ofițeri acoperiți din presă să ia atitudine ori să împiedice publicarea acestor informații, pentru a induce opiniei publice falsa idee că documente de probă n-ar aparține SRI, ci procedurilor standard de obținere a Certificatului Orniss.
Deși Certificatul Orniss seamănă ca model cu Certificatului de securitate al SRI, acestea se diferențiează în mod clar prin:
a) În Certificatul Orniss se specifică pe documentul-anexă că înscrisul este necesar pentru obținerea acestuia, pe când în documentele SRI nu se specifică.
b) Certificatul Orniss este semnat, de regulă, de un functionar din cadrul instituției, nicidecum de către un ofițer SRI activ, după cum ZiuaNews și Nașul TV au dezvăluit. În realitate, anexa la solicitarea Certificatului de securitate al ofițerului acoperit Ghiță Sebastian este semnat de lt. col. Draghici Narcis, care în anul 2004 ca și în prezent ocupă o funcție importantă în SRI Prahova și anume aceea de Șef Sector „K".
În urmă cu două săptămâni, la postul TV B1 - emisiunea Xpress, am mai desconspirat că generalul Coldea Florian a infiltrat un ofițer activ al SRI în calitate de consilier al Ministrului Justiției, respectiv pe numitul Andronache Florian. În sprijinul acestei afirmații am prezentat declarația de avere semnată de respectivul, în care menționează sub proprie semnătură că este consilier al ministrului, dar obține și un salariul în calitate de ofițer SRI la UM 0735 Ploiești. Potrivit acestei dovezi am formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. De asemenea, într-o intervenție telefonică ulterioară în aceeași emisiune, am declarat că dețin probe indubitabile că circa 140 de ofițeri activi ai SRI au fost „detașați" la ANAF. Ceea ce este și mai grav, am aflat că mai mulți ofiteri activi ai SRI Prahova au formulat denunțuri la DNA, reclamând fapte de corupție ale unor șefi ai serviciului (după ce au parcurs toate etapele ierarhice, fără a fi luați în seamă), dar fostul procuror general Laura Codruța Kovesi împreună cu generalul Florian Coldea au mușamalizat cazurile. Ca un reper pentru opinia publică și a organelor de cercetare penală, plângerea ofițerilor SRI activi la aceea vreme a fost redirecționată de către DNA secției Parchetelor Militare, cazul fiind clasat, iar ofiterii denunțători „mătrășiți". Documentele sunt și acum disponibile la postul B1 TV.
La data de 1 martie anul curent am luat act de defularea senatorului Daniel Savu, membru al Comisiei parlamentare de control a SRI, în care se anunța că un ofițer de contrainformații va face dezvăluiri incendiare despre fostul președinte Traian Băsescu. Cu toate acestea, parlamentarul a ezitat să vorbească în emisiune în calitatea sa de fost ofiter de contrainformații la care ține foarte mult, recurgând la o simplă declaratie politică. El a susținut că Traian Băsescu nu a fost informat cu privire la problemele fratelui său Mircea, deoarece cazul se afla în lucru la SRI. De unde, prin extrapolare, se naște o altă întrebare de o gravitate extremă: Conducerea SRI avea sau nu obligația de a-l înștiința pe președintele țării despre faptul că Alina Bica este cercetată în mai multe dosare penale încă din 2011, înaintea numirii sale în fruntea DIICOT din 2013?
În încheierea acestei declarații publice mai menționez că ceea ce se întâmplă cu Gabriela Elena Udrea este un asasinat politic efectuat la comanda generalului Coldea și șefei DNA, Kovesi, ca răzbunare pentru faptul că aceasta a dezvăluit legătura „ombilicală" dintre Florian Coldea, Sebastian Ghiță, Dorin Cocoș și Laura Codruța Kovesi.
În concluzie, pot susține sub proprie semnătură că SRI a ajuns stat în stat fără nicio jenă ori teamă, iar actualul președinte al României nu pare să aibă cunoștință despre toate acestea.
Aceasta îmi este declarația pe care o dau, o susțin și o semnez nesilit de nimeni.

București 02.03.2015
RADU ADRIAN - JURNALIST, FOST OFIȚER SRI
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum