SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Poate Putin supraviețui?

In jos

Poate Putin supraviețui? Empty Poate Putin supraviețui?

Mesaj  Admin la data de Mier Mar 18, 2015 7:54 am

https://www.stratfor.com/weekly/can-putin-survive
&
https://sites.google.com/site/noilecronicidingerulia/home/can-putin-survive
Prin  George Friedman

Nota redacției:  În this Saptamana, vom revizita o geopolitic saptamanal Publicat pentru prima oara version iulie 2014 îngrijire un explorat DACA Presedintele rus Vladimir Putin ar Reclamatia a deține la putere, Vânzare în ciuda Erori de calcul version Ucraina, Subiect ne pasă de un revenit în atentia cu recenta sa absență temporară de ochii publicului . În Timp ce Putin a reapărut de atunci, Problemele în evidență de actul Sau de dispariție persista.

Exista o Vedere generală de îngrijire Vladimir Putin reglementează Federația Rusă circa dictator al ONU, CA un învins ȘI intimidat adversarii sai ȘI CA o adunate o Amenintare puternică pentru cînd în Țările DIN jur. this Este o Vedere rezonabil, Dar Poate CA ar trebui Sa fie re-evaluează în contextul evenimentelor recente.

Ucraina ȘI Suma licitată pentru un pune capat declinului Rusiei

Ucraina Este, desigur, loc pentru un Incepe. Țara Este vital pentru Rusia circa tampon ONU Împotriva Occidentului Si, circa o Cale pentru Furnizarea de energie Către Europa, de îngrijire Este fundamentul Economiei șiretlic. La datele de 1 ianuarie, Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, un Fost, în general, grijuliu circa AFLI favorabil inclinat in Rusia. Avans version Vedere complexitatea Societatii ucrainene ȘI politică, ar fi nerezonabil Să spunem Ucraina sub el era Doar o marionetă rus. Dar Este corecta Să spunem CA, în temeiul Ianukovici ȘI susținătorii Sai , o intereselor Fundamentale Rusesti version Ucraina au Fost sigure.

ACEST LUCRU un Fost extrem de importantă pentru Putin. O Parte DIN motivul Putin un standard Inlocuit Boris Elțin în 2000 o Fost de performanta Elțin în Timpul razboiului din Kosovo. Rusia a Fost ALIAT cu Sarbii ȘI NU o VRUT NATO Să lanseze ne război Împotriva Serbiei. Dorințele Ruși au Fost luate version considerare. Punctele de Vedere rus, Pur și simplu Nu o contat version Occident. Totuși, atunci cand războiul aerian Nu o reusit Să forțeze capitularea Belgrad, Rușii negociat o intelegere îngrijire un Permis SUA ȘI Alte trupe NATO pentru o intra ȘI de un adminis Kosovo. Ca Parte a acestei decontare, trupele Rusesti s-au promis lei ONU important în menținerea Păcii în Kosovo. Dar Rușii Nu li sa Permis Să AIBA acces la ACEST lei, SI Elțin s-au dovedit incapabil Să răspundă la insulta.

Putin înlocuiește, de asemenea, Elțin, DIN cauza Starii dezastruoase un Economiei șiretlic. Desi Rusia a Fost întotdeauna slaba, un sentiment al ONU existat omniprezentă de îngrijire ar fi Fost o forță de îngrijire Să conteze cu version Afacerile INTERNAȚIONALE. în Elțin, cu Toate acestea, Rusia o devenit lumea din care am mai Saraci Si a Fost acum o Avut loc version dispreț version Afacerile INTERNAȚIONALE. Putin o Avut de o fata cu ambele Probleme. El o Luat o Lungă Perioada de Timp ÎNAINTE de un trece la recrea Putere rusă , Desi el o devreme SPUS Ca La Căderea Uniunii Sovietice o Fost cel mai mare dezastru geopolitic al secolului 20. ACEST LUCRU Nu înseamnă CA vrea Să reînvie UNIUNEA Sovietica version forma sa o eșuat, ci mai degrabă Ca o VRUT Puterea rusă Sa fie luate serios version Din nou, Si o VRUT Să protejeze Si Sa consolideze intereselor Naționale Rusesti.  

Punctul de Rupere un venit version Ucraina în Timpul Revoluției portocalii DIN 2004, Ianukovici a Fost Ales Președinte version ACEL o version circumstanțe dubioase, Dar manifestanții l-au fortat Sa se supună Unui al DOILEA Alegeri. El o pierdut, IAR ne guvern pro-occidental un mandatul preluat. La ACEA Vreme, Putin a acuzat CIA o ȘI Alte agentii de Informații occidentale CA au organizat demonstrații. Destul de publice, acesta o Fost Momentul în îngrijirea Putin o devenit convins CA Occidentul intenționează Să distrugă Federația Rusă, trimițându-l calea Uniunii Sovietice. Pentru el, Importanta Ucrainei la Rusia un Fost de la sine inteles. Prin urmare, el o crezut Ca CIA o organizat demonstrația de o pune Rusia Intr-o Pozitie periculoasa, Si CA singurul Motiv pentru this un Fost Dorinta de a paraliza generală Sau distruge Rusia. Dupa afacerea Kosovo, Putin sa Mutat publice de la suspiciune la ostilitate Spre Vest.

Rușii au lucrat 2004-2010 pentru o anula Revoluția Portocalie. Ei au lucrat pentru un reconstrui Armata rusă, se concentreze aparate de inteligență ȘI de o folosi ORICE influenta Economică au Avut de o remodela Relatia LOR cu Ucraina. În Cazul grijă în Nu le pot Controla Ucraina, EI NU au VRUT Sa fie controlate de Către Statele Unite ȘI Europa. this un Fost, desigur, Nu Numai LOR interes internațional, Dar o Fost CEA pivot.

Invazia Georgiei de Către Rusia o Avut mai mult de o fata cu Ucraina, Decât o Avut de o fata cu Caucaz. La ACEA Vreme, Statele Unite ale Americii un Fost Inca împotmolit din Irak ȘI Afganistan. În Timp ce Washingtonul Nu AVEA nicio obligație oficiala În Georgia, s-au Legaturi mecanismului nu ȘI Garantii implicite. Invazia Georgiei un Fost conceput pentru o fata Două lucruri. Primul a Fost de un Arată regiune Armata rusă îngrijire, de îngrijire un Fost la abator version anul 2000, un Fost Capabil Să acționeze decisiv version 2008. Al DOILEA o Fost de un demonstra version regiune, SI în special la Kiev, CA GARANTII americane, explicite Sau implicite, NU o Avut Nici o valoare. În 2010, Ianukovici a Fost Ales Președinte al Ucrainei, inversând Revoluția Portocalie ȘI limitarea influenței Occidentale in Tara.

Recunoscând Ruptura de îngrijire o regiune Fost in curs de Dezvoltare cu Rusia ȘI tendința generală Împotriva Statelor Unite version, Administrația Obama a încercat o Să recreeze modele mai vechi de Relații, atunci cand Hillary Clinton a prezentat Putin cu buton ONU "reseta" în 2009. Dar Washington VRUT Să restabili Relatie version loc în Timpul ce Putin conside ca "Zilele rele vechi." Natural El a Avut interes ONU NICI Intr-o astfel de resetare. în Schimb, el o vazut version Statele Unite circa au adoptat o postură defensivă, Si el intenționează Să exploateze avantajul Sau.

Un loc o facut ACEST LUCRU un Fost in Europa, Dinozaur dependenta UE de Rusia Energia DIN Să crească mai aproape de continent, în special Germania. Dar iapă punctul Sau un venit Timpul afacerea Sirian, în Cazul în îngrijire Administrația Obama a amenințat lovituri aeriene Dupa Damasc Folosit arme chimice Doar Să se retragă de la amenințarea. Rușii s-au opus version mod agresiv Muta lui Obama, proces ONU propune de Negocieri version Schimb. Rușii iesit DIN Criza apariția decisiv Capabil, Statele Unite ale Americii indecis ȘI incapabil. Putere IF în consecință o Aparut version Creștere, SI în ciuda UNEI Economii slăbire, ACEST potențat picioare lui Putin.

Tide intoarce Împotriva lui Putin

Evenimente version Ucraina IN ACEST o, contrast Prin, s-au dovedit devastatoare pentru Putin. În ianuarie, Rusia a dominat Ucraina. În februarie, Ianukovici a fugit DIN țară ȘI guvern pro-occidental ne un Puterea Luat. Revolta Împotriva Kiev Ca Putin o Fost așteptau version estul Ucrainei, dupa cauzei înlăturarea lui Ianukovici Nu sa intamplat niciodata. Între Timp, Guvernul Kiev, cu consilierii de Vest, se Implantat mai ferm. Pana version iulie, Rușii controlat Doar Mici parti DIN Ucraina. Acestea au inclus Crimeea, în Cazul în grija Rușii au Avut întotdeauna Forța militară covârșitoare version temeiul tratatului, precum ȘI ONU triunghi de teritoriu de la Donețk la Luhansk la Severodonetsk, în Cazul în îngrijire ONU Număr mic de insurgenți aparent sprijinite de Ruși Fortele de operatii speciale controlate de o Duzina Sau cam asa ceva Orașe.

În Cazul în îngrijire un loc Nici Avut o Rascoala ucrainean, Strategia lui Putin o Fost de o permite GUVERNULUI de la Kiev de a se descurca de la sine ȘI de o împărți version Statele Unite din Europa de Exploatarea Comerciale ȘI Energetice puternice Legaturi Rusiei cu continentului . Si ACEST LUCRU Este version Cazul în grija Accidentul un jetului Malaysia Airlines Este crucială. DACA se dovedește - asa cum Pare Sa fie Cazul - CA Rusia furnizat Sisteme de Aparare aeriană cu separatiștii Si a Trimis echipaje de o le Omului (de la operarea ACESTOR Sisteme Necesită o Pregatire Vasta), Rusia ar Reclamatia a fi CONSIDERAȚII responsabil pentru doborând avionul. Si ACEST LUCRU înseamnă capacitatea Moscovei de un Diviza europenii de americani ar scădea. Putin apoi se Muta de la o fi ONU conducător Eficient, îngrijire Sofisticat folosește fără număr milă Puterea de o fi incompetent ne periculos de Sprijin o insurecție fără număr Speranță cu arme version întregime nepotrivite. Si Occident, Indiferent de pisică de opus unele tari ar Reclamatia a fi la o ruptură cu Putin, TREBUIE Să se Lua la trântă cu pisica de eficiente ȘI Argumentare el Este Intr-Adevăr.    

Între timp, Putin trebuie să ia în considerare soarta predecesorilor săi. Nikita Hrușciov a revenit din vacanță în octombrie 1964 pentru a găsi el însuși înlocuit de protejatul său, Leonid Brejnev, și taxele cu care se confruntă, printre altele, "intrigant inedita experienta." Hrușciov a fost recent umilit în criza rachetelor din Cuba. Acest plus eșecul său de a muta economia înainte după aproximativ un deceniu la putere a văzut mai apropiați colegii sai "pensioneze" lui. Un pas înapoi masiv în afacerile externe și eșecuri economice au dus la o cifră aparent inatacabil fi destituit.

Situația economică a Rusiei este nici pe departe la fel de catastrofal ca a fost sub Hrușciov sau Elțîn, dar  le-a deteriorat substanțial recent , și poate mai important, nu a reușit să răspundă așteptărilor. După recuperarea de la criza din 2008, Rusia a văzut mai mulți ani de declin rate de interne brute de creștere a produsului, precum și băncii sale centrale este prognoza creștere zero în acest an. Având în vedere presiunile actuale, ne-ar ghici economia Rusiei va aluneca in recesiune cândva în 2014. Nivelurile de creanță ale guvernelor regionale s-au dublat în ultimii patru ani, iar mai multe regiuni sunt aproape de faliment. Mai mult decât atât, unele metale și firmele de exploatare se confruntă faliment. Criza din Ucraina a înrăutățit lucrurile. Zbor de capital din Rusia în primele șase luni a fost de 76 miliarde dolari, comparativ cu 63 miliarde dolari pentru toate 2013. Investițiile străine directe au scăzut 50 la sută în prima jumătate a anului 2014, comparativ cu aceeași perioadă din 2013. Și toate acestea sa întâmplat în ciuda prețurilor la petrol rămase mai mare de 100 de dolari pe baril.

Popularitatea lui Putin la domiciliu a crescut după Jocurile Olimpice de iarnă Soci succes și după ce mass-media occidentale l-au facut arate ca agresorul în Crimeea. El a, la urma urmei, construit reputația pe a fi dur și agresiv. Dar, așa cum realitatea la situația din Ucraina devine mai evident, marea victorie va fi văzută ca acoperind o retragere vine într-un moment de probleme economice grave. Pentru mulți lideri, evenimentele din Ucraina nu ar reprezenta o astfel de provocare imensa. Dar Putin a construit imaginea pe o politică externă dură, iar economia a însemnat rating sale nu au fost foarte mare înainte Ucraina.

Imaginându-Rusia după Putin

În genul de regim care Putin a ajutat ambarcațiune, procesul democratic nu poate fi cheia pentru înțelegerea a ceea ce se va întâmpla în continuare. Putin a restaurat elementele sovietice la structura guvernului, chiar folosind termenul "Politburo" pentru Cabinete sale interioare. Acestea sunt toți oamenii de alegerea lui, desigur, și așa s-ar putea presupune că ar fi loiali lui. Dar în sovietic stil Biroului Politic, colegii apropiați au fost frecvent cele mai de temut.

Modelul Politburo este conceput pentru un lider de a construi coaliții între facțiuni. Putin a fost foarte bun la a face asta, dar apoi el a fost foarte de succes la toate lucrurile pe care le-a făcut până acum. Abilitatea sa de a ține lucrurile laolaltă scade și încrederea în abilitățile sale scade și diverse facțiuni în cauză cu privire la consecințele rămânând strâns legat de un lider faptul că nu începe pentru a manevra. Ca Hrușciov, care a fost lipsa în politica economică și externă, Putin ar putea avea colegii lui l-au îndepărta.

Este dificil să știm cum o criză succesiune ar juca afară, având în vedere că procesul constituțional de succesiune există alături de guvernul informal Putin a creat. Din punct de vedere democratic, ministrul Apărării Serghei Șoigu și primarul Moscovei, Serghei Sobianin sunt la fel de populare ca Putin este, și bănuiesc că ambele vor deveni mai popular în timp. Într-o luptă de tip sovietic, șeful Statului Major Serghei Ivanov și a Consiliului de Securitate șef Nicolai Patryushev ar fi posibile candidați. Dar mai sunt si altele. Cine, la urma urmei, de așteptat apariția lui Mihail Gorbaciov?

În cele din urmă, politicienii care judeca greșit și administra greșit tind să nu supraviețuiască. Putin calculat greșit în Ucraina, nu a anticipa căderea unui aliat, faptul că nu a răspuns poticnire în mod eficient și apoi prost în încercarea de a recupera. Conducerea sa a economiei nu a fost exemplar de întârziere, fie, în cel mai bun. El are colegi care cred ca ar putea face o treaba mai buna, iar acum există oameni importanți din Europa, care ar fi bucuros să-l vadă meargă. El trebuie să inverseze această maree repede, sau acesta poate fi înlocuit.

Putin este departe de a fi terminat. Dar el a guvernat timp de 14 ani de numărare timp Dmitri Medvedev a fost oficial responsabil, și că este o lungă perioadă de timp. El poate recâștiga bine picior balonul, dar cum stau lucrurile în acest moment, mi-ar aștepta gânduri liniștite a fi agitare în mintea colegilor săi. Putin însuși trebuie să fie re-examinarea opțiunile sale de zi cu zi. Retragere în fața Occidentului și acceptarea status quo-ului în Ucraina ar fi dificil, având în vedere că problema Kosovo care l-au ajutat propulsa la putere și având în vedere ceea ce a spus despre Ucraina a lungul anilor. Dar situația actuală nu se poate susține. Wild card în această situație este că, dacă Putin se află în necaz politică serioasă, el ar putea deveni mai degrabă decât mai puțin agresive. Fie Putin este în necaz real, nu este ceva ce poate fi sigur de, dar prea multe lucruri au mers rău pentru el în ultima vreme pentru mine nu să ia în considerare posibilitatea. Și, ca în orice criză politică, mai multe opțiuni și mai extreme sunt avute în vedere în cazul în care situația se deteriorează.

Cei care cred că Putin este atât cel mai represiv și agresiv imaginabil lider rus ar trebui să aibă în vedere faptul că acest lucru este departe de caz. Lenin, de exemplu, a fost temut. Dar Stalin a fost mult mai rau. S-ar putea veni în mod similar un moment în care lumea se uita la epoca Putin ca un timp de dărnicie. Căci dacă lupta cu Putin pentru a supraviețui, și de provocări lui să-l înlocuiască, devine mai intens, dorința de toate pentru a deveni mai brutal s-ar putea de bine creste.

" Poate Putin supraviețui? este republicată cu permisiunea Stratfor. "
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum