SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Fanatismul [ de Ruth Wisse ]

In jos

Fanatismul [ de Ruth Wisse ] Empty Fanatismul [ de Ruth Wisse ]

Mesaj  Admin la data de Sam Sept 20, 2014 1:34 am

http://www.theoccidentalobserver.net/2014/05/the-fanaticism-of-ruth-wisse/
Ruth Wisse, un exemplar prim de un activist etnic academic evreiesc, se retrage de la Harvard (" Remarcabil Cariera de Ruth Wisse, idiș Scholar și instigator politic; Harvard Prof Neo-Con Vizualizari multe ori stârnit controverse "). În cinstea ei "cariera remarcabila" Sunt postați o versiune ușor revizuită a unui articol l-am scris pe ea înainte TOO a fost stabilit.

Tot ce trebuie să știți este că într-un recent Wall Street Journal op-ed în controversa Tom Perkins , ea descrie Robert Wistrich ca "istoric de astăzi lider de anti-semitism":

Paralela că Tom Perkins a atras în scrisoarea sa a fost deosebit de obositor pentru respondenții săi de pe stânga, dintre care multi sunt susținători ai Sallies președintelui Obama față de Wall Street și "unu la sută." Aceste critici ar putea să se consulte în mod profitabil Robert Wistrich, istoric de astăzi de conducere a anti-semitismului. Lui "Din Ambivalența la Tradarea: Stânga, evreii, și Israel" (2012) documentează adesea profund anti-semitismului care a afectat socialiști și de stânga de la Karl Marx la mișcarea de astăzi anti-Israel de boicot, cesiune și sancțiuni. Acesta a fost Marx care a spus, "Cambia este Dumnezeu real evreului," a pune o fata evreiesc pe capitalism și acuzând atât iudaismul și capitalism de conversie om și natură în "obiecte alienabil și vandabile."

Robert Wistrich este un exemplar de ochelarii de cal etnocentrice ale istoricilor evrei. Atât de mult, astfel că el este punctul central al serii genial Andrew Joyce pe evreu de auto-înșelăciune (a se vedea partea 2 și partea 3 din "Reflecții asupra unor aspecte ale evreiesc auto-Deception").

Fanatismul de Ruth Wisse

06 noiembrie 2007

Ruth Wisse, un profesor de idiș la Harvard, a ajuns pentru prima dată pe ecran meu radar cu ei 1982 Comentariu articol " , nerecunoașterea legitimității Israel ", descrisă de istoricul Mark Gerson ca "probabil cel mai bun expresia" de părere neoconservatoare că Israelul "a fost un fel , stat democratic amenințat în mod constant de către vecini vicioase și agresive "eu. comentat după cum urmează:

Articolul iese în evidență pentru punctul său de vedere desen animat că istoria atitudinilor anti-evreiesti pot fi explicate cu generalizări în funcție de care comportamentul și atitudinea evreilor sunt complet irelevante pentru înțelegerea istoriei de anti-semitism. Mesajul articolului este că evreii ar fi victimele nevinovate ale urii iraționale de europeni au o cerere pentru "un răgaz" din istorie care arabii sunt obligate să-și onoreze permițând deposedarea palestinienilor. Acest articol este, de asemenea, o mărturie a schimbării mare printre evrei americani în sprijinul lor pentru Partidul Likud și politicile sale expansioniste în Israel. Din articol Wisse a apărut ..., atitudinile pozitive față de caracteristica Likud parte din neoconservatorii au devenit punctul de vedere de masă a comunității evreiești organizate american, iar criticii evrei liberale atacat de Wisse au fost retrogradat la marginea comunității evreiești american.

Lucrurile nu s-au schimbat deloc pentru Wisse. Într-un Washington Post op-ed promovarea ei carte recentă , evreii sunt din nou descris ca victime neputincioase din istorie. Wisse rezumă istoria de comportament economic evreiesc și furnizarea de altruist bunuri și servicii non-evrei, la prețul de a fi vulnerabil punct de vedere politic. O astfel de viziune ignoră concurență între evrei și non-evrei pe nisa economic intermediar, și ignoră rolul comun al evreilor în societățile tradiționale ca agenți dornici de elite extraterestre opresive. Se ignoră, de asemenea, apariția de evrei ca o elită ostil în societățile europene și în America de început la sfârșitul secolului al 19-lea: pe bună dreptate numit Yuri Slezkine de secol evreiesc nu a putut fi, eventual, de la distanță de fapt, dacă evreii au fost nimic mai mult decât victimele vulnerabile punct de vedere politic. Într-adevăr, o temă tot mai importantă în gândirea mea despre evrei, și în special Ostjuden (evreii care decurg din Europa de Est), a fost agresivitate . (A se vedea, de asemenea, " The SY și Ostjuden . ")

Vedere Wisse de evrei intermediari ca altruiste chiar se aplică la Israel: "Israel încă trăia prin strategii de cazare, încercând să furnizeze vecinătate cu servicii utile și bunuri, cum ar fi know-how medical, agricol și tehnologic."

Acesta este un luciu grotesc pe realitatea israelian agresiune împotriva palestinienilor și împotriva vecinilor săi de la fondarea de Israel. Deoarece Mearsheimefromr și Walt sunt diabet noires pentru Wisse, merită să subliniem la unele dintre exemplele pe care le oferă : Israelul este un stat expansionist al căror lideri nu au fost mulțumiți cu partiția originală a 1948-un moment în care evreii cuprins 35% din populația Palestina și controlată 7% din terenul. Israelienii "au continuat să impună violență teribilă și discriminare împotriva palestinienilor de zeci de ani", după fondarea statului, inclusiv de purificare etnică după războiului din 1967 și, în funcție de istoricul israelian Benny Morris, o ocupație pe baza "forta bruta, represiune și teamă, colaborare și trădare, bătăi și camere de tortură, intimidare și de zi cu zi, umilire, și manipulare "(pag. 100). Mearsheimer și Walt, de asemenea, subliniat ororile invaziei Libanului în 1982 și distrugerea deliberată de bombardamentele din Liban, în vara anului 2006, de asemenea, acestea arata cum Israel a promovat agresiv schimbare de regim în întreaga regiune, folosind puterea Unite Statele pus la dispoziție de lobby-ul israelian.

Wisse vede nu numai pe Israel ca fiind prea timidă, ea susține că lobby-ul israelian în America este de asemenea slab. Baza ei pentru aceasta este faptul că Edward Said, un critic palestinian de Israel, a avut loc o pozitie de la Universitatea Columbia, precum și dreptul de a vorbi despre problemele din Orientul Mijlociu a fost sustinuta de unii academicieni evrei. Se pare că pentru Wisse, existența chiar și câteva marginalizate, critici neputincioase este un semn de slăbiciune a lobby - nu contează dominația sa asupra Congresului și președinți.

În ciuda lamentându neputința de lobby, ea nu văd speranță, din cauza intersecția intereselor evreiești și americane: "Războiul arabă împotriva Israelului și a războiului islamul radical împotriva Statelor Unite ale Americii sunt în aliniere aproape perfect, ceea ce înseamnă că rezistența la un suport de rezistență la celălalt "Mi se pare rezonabil - cu excepția faptului că, așa cum Mearsheimer și Walt nota". Statele Unite ale Americii are o problemă de terorism în bună parte, pentru că a fost mult timp astfel de sustinere din Israel "(pag 64.).

Wisse concluzionează, după cum urmează:

Este seducatoare să sperăm că prin acomodarea dușmanii noștri, ne va fi permis să trăiască în pace. Dar strategia de cazare care sa transformat istoric de evrei într-o țintă nu-nu este cursul cel mai puțin probabil pentru a opri actele curs de agresiune împotriva lor. Într-adevăr, politica anti-evreiești se va termina doar atunci când cei care practica aceasta acceptă valorile democratice ale pluralismului religios și politic alegere - sau sunt obligați să plătească un preț destul de mare pentru a le ignorau.

Ceea ce este cel mai otrăvitor despre acest lucru este că Wisse este complet orb la agresiune evreiesc, atât din partea Israelului și din partea lobby. (Valorificând puterea din Statele Unite pentru a efectua o schimbare de regim de guverne care Israel nu-i place nimic dacă nu agresiv - chiar nesăbuit așa da lunga istorie de acuzații de lipsă de loialitate evreiesc .) În opinia sa, evreii sunt înconjurat de dușmani, care doresc distrugerea lor, pur și simplu datorită calităților punct de vedere moral superioare de evrei: evreii ", funcționează ca un Lodestar a libertății religioase și politice:. atacatori evreilor se opun unor astfel de libertăți, și apărătorii lor le promova" Ea vede pe evrei ca martiri altruiști-a lungul istoriei, care va suferi, din nou, martiriu, cu excepția cazului în care evite altruism lor și devin agresivi. Cazare pur și simplu duce la mai martiriu, iar aceasta raționalizează chiar mai agresiune față de dușmanii lor.

Dacă există ceva dincolo de iluzie etnocentric în toate acestea, cred că în spatele poziție agresivă Wisse este convingerea că ei pot câștiga , în care câștigător este definit ca eliminarea palestinienii din cele mai de Cisiordania, anexând palestinienii în pereți-off bantustane în cazul în care condițiile sunt atât de oribil că mulți vor emigra în cele din urmă, și stabilirea hegemoniei în întreaga zonă.

Este greu de ridicol pentru israelieni și susținătorii lor americani să se gândească în acest fel. La urma urmei, Israelul este, de departe, puterea militară preeminent în regiune și poate acționa cu ușurință să prevină dezvoltarea de distrugere în masă de către dușmanii săi, inclusiv Iranul. Și, ca o putere nucleară, ar putea provoca costuri uriașe de pe orice inamic care chiar contemplat ao distruge. Ea are, de asemenea, una din lume rămas superputere militară complet la licitație sale, astfel că este greu să-și imagineze un scenariu cel mai rău caz în care Israelul este învins decisiv.

De ce ar trebui să israelienii renunțe la nimic, atunci când victoria este la vedere? Și de ce renunta la ceva, dat fiind că apa a fost atât de otrăvit de 60 de ani de agresiune și ostilitate că orice concesie, la toate, cu atât mai puțin o revenire imposibil de granițele din 1967, se va vedea, ca notează Wisse, cât de puțin mai mult de slăbiciune.

Desigur, continuarea politicilor sale agresive, expansioniste înseamnă că Israelul va rămâne un paria internațional. Dar Israelul este destul de obișnuit cu acest rol, iar lobby-ul are o lungă și de succes istoric în care se ocupă cu consecințele de la taxe, cum ar fi "Sionismul este rasism", cel puțin în Occident, la (care este tot ceea ce conteaza cu adevarat).

Din păcate, fanatismului și morale ochelari Wisse nu sunt deloc atipic printre elementele mai extreme de opinie israelian și printre susținătorii lor în hol. Extremiștii sunt responsabili și au fost atât de cel puțin de la războiul din 1967. Orice încercare de a face o retragere semnificativă din Cisiordania și Ierusalimul și pentru a permite unui stat palestinian viabil s-ar produce un război civil între israelieni și probabil provoca o reacție puternică de lobby-ul pe partea de non-accommodationists ca Wisse. Soarta a procesului de pace din Oslo, asasinarea prim-ministru Yitzhak Rabin, prăbușirea 2013-2014 pace discuțiilor din cauza intransigenței israelian, iar suportul de lobby-ul de elementele cele mai radicale în Israel cu siguranță susțin că există puține șanse de o mutare de succes în această direcție.

Oameni ca Wisse nu poate fi în întregime reprezentant al comunității evreiești, fie în Israel sau în America. Dar numărul lor este mare, și le-au creat fapte, pe motiv că face orice fel de soluționare rezonabil imposibil.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum