SCRISORI DIN GERULIA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Klaun Oha Frantz la bilant

2 participanți

In jos

Klaun Oha Frantz la bilant Empty Klaun Oha Frantz la bilant

Mesaj  DOMNITA RALU Mar Mar 31, 2015 11:02 pm

https://sites.google.com/site/sasesaseportiincase/klaun-oha-frantz-la-bilant
Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, marti, incepand de la ora 19:00, o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, cu ocazia implinirii a 100 de zile de la preluarea mandatului, conferinta la care a vorbit despre indeplinirea promisiunilor, relatia cu Guvernul si nemultumirea fata de Parlament.

Seful statului a facut o scurta trecere in revista a activitatii desfasurate in aceste prime 100 de zile din mandatul sau si a punctat si cateva nemultumiri, printre care blocajele inregistrate de DNA in Parlament.

Klaus Iohannis i-a mai criticat pe fostul presedinte Traian Basescu, pe care l-a numit "postac" caruia ii prieste pensia, dar si pe premierul Ponta, care nu l-a consultat in legatura cu noul Cod Fiscal.

Presedintele a constatat ca inca nu a primit o casa de protocol, asa cum i se cuvine potrivit legii, si a vorbit, in premiera, despre institutia "Primei Doamne".

Transcrierea completa a conferintei de presa tinute de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a explicat de ce nu a avut o reactie fata de atacul ambasadorului Rusiei la adresa unor publicisti si a spus ca va face o nominalizare la SIE "in urmatoarele luni".

Ziare.com a transmis principalele declaratii in format LIVE text:

- Au trecut primele 100 de zile din mandatul meu de presedinte. Unii se intreaba de ce nu am vorbit mai mult, de ce nu am eu prima reactie la fiecare breaking news,  (pentru ca esti mutalau si prost de bubuie , vorbesti putin si gandesti cum vorbesti) de ce nu admonestez public alte institutii, de ce nu critic zilnic alti politicieni. (nu ai timp, trebe sa postezi pe FB, SA TE SCARPINI IN CUR, SA TE SCOBESTI IN NAS, SA FACI BILUTE, SA-TI SUGI DEGETELE) Foarte simplu, nu acesta este rolul unui presedinte.( ca care daca BALTON are e tip brava, jmeker mare )

- Aceasta a fost prima mea promisiune, alt mod de a face politica. Cu ratiune si rabdare. ( lucru dovedit de nominalizarile Mihalache, Scutaru , operatiunea BALTONUL)

- Dincolo de actiunile concrete, aceste 100 de zile au fost despre valori si modul in care ele ne transforma viata. (` te-n PLM de plavan , canci valoare , adio cur, te caci pe gura)

- Romania lucrului bine facut ( onania salveaza Rromania ) este posibila - o tara care stie ce vrea ( jos Ponta) si poate ce vrea. ( poate pe PLM )

- O conditie simpla - sa ne vedem fiecare de treaba. ( FACEM O LABA, VIOLAM O BABA, etc . ce PLM , hop si asa)

- Eu nu ma joc cu legile tarii noastre, ( corect, tu te joci cu putulica -ti bleaga (ce pe GORGHIU o apasa ) si subtire ca taietelul , cu prompterul si cu BALTONUL ) eu nu folosesc prerogativa presedintelui nici ca sa ma rafuiesc cu cineva, nici ca sa raspund la un interes particular. Nu promulg legi care nu respecta Constitutia.

- Participarea mea la sedintele de bilant ale unor institutii a fost un semn de recunoastere a activitatii lor, am dorit sa subliniez faptul ca sunt in slujba cetateanului.( care haleste icre negre si bea sampanie prin presedintele mult prea ales , ales bules corcodeles)

- Romania a inceput sa isi dobandeasca credibilitatea in marile capitale. (ma lesi , plavane ? ma lesi ?)

- Voi merge ( merji unde a dus mutul iapa ) in lunile urmatoare in cat mai multe locuri unde traiesc comunitati de romani.

- Recuperarea istoriei ( legea Avram iancu) face parte din misiunea unui presedinte. Sunt evenimente la care am participat, oameni pe care am tinut sa ii cunosc.

- Sunt asteptari mari ( chiar asa , pleci , ne lesi ?) si pentru alte zone. Nu toate proiectele au putut incepe concomitent. ( asta-i din preputul gandirii , m-am cracanat de ras)

- Inainte de a ridica o constructie e nevoie de o fundatie solida. ( mesterul Manole era sas ? iel avea si ceas ? )

- Voi urmari cu atentie  ( la neatentie) solutia legislativa pentru a asigura votul romanilor din diaspora, voi continua seria de intalniri externe, la baza carora stau parteneriatul strategic cu SUA, apartenenta la NATO. (la Moscova prin Berlin )

- Cea mai mare nemultumire a mea in aceasta perioada si restanta ramane modul in care parlamentul continua sa trateze cererile justitiei. (da-le cu baltonul in cap sau arata-le ciolanele invinetite ale muierii tale)

- Fiecare episod in care justitia e blocata inseamna un pas inapoi in recastigarea increderii publice, efectele depasesc momentul unui vot.

- Despre politicienii suspectati de coruptie si fuga de justitie e o proba: integritatea personala.(bla bla bla, `te-n PLM)

- In politica, daca ai gresit grav, demisionezi.

- Oamenii asteapta de la cei alesi alta conduita.

- In democratie nu poti rezolva un abuz prin alt abuz, nu poti schimba comportamente cu forta. S-a mai incercat, stim cu totii ce a iesit - un razboi al tuturor impotriva tuturor. (infamul Basescu cel din Take Protopopescu)

- Eu nu am de gand sa repet.

- Schimbarea clasei politice si a mentalitatilor e un proces de durata. Acum cateva luni parea imposibil, astazi e deja inceput. Rezistenta la schimbare e primul semn ca se intampla.(bla bla bla, `te-n PLM)

- Romanii trebuie sa stie ca reperul meu este litera si mai ales spiritul Constitutiei. Preocuparea mea este sa fac ce am spus ca fac. Singura directie este viitorul pe care il cream impreuna - o Romanie cu adevarat democratica si puternica.(bla bla bla, `te-n PLM)

Intrebari:

- (ati enumerat realizarile, aveti si obiective pe care nu le-ati atins?)
Faptul ca partidele si Parlamentul inca nu au realizat ceea ce au promis consider ca e o inca nerealizare. ( mai, te esti idiot ? ce PLM vrei sa zici , futa-te cei sapte pitici )

- (Traian Basescu v-a solicitat sa nu il validati pe Teodorovici, in ce relatii sunteti cu fostul presedinte, i-ati cerut sa paraseasca vila Lac3?)
Nu m-am intalnit cu fostul presedinte, nu i-am solicitat nimic, nu am discutat despre resedinta sau politica. Constatam ca fostului presedinte ii prieste pensia, este foarte vocal si postac (hi hi hi , el i-o infipse ,ea muri ). Ii doresc sa fie sanatos (sa poata admira cracii muierii mele , ca-i bandit si pui de lele ).

- (ce legatura aveti cu compania austriaca despre care s-a spus ca a facut lobby pentru Codul silvic?) Nu am nicio legatura ( sa mori tu, sa oara ma-ta daca minti ?) , nu pot sa va dau niciun detaliu. Nu exista la mine notiunea de lobby sau interventie pentru a rezolva o problema, nici in cazul acesta nu a existat. Nici macar nu au incercat sa ajunga la mine. Este o speculatie a fostului ministru al Mediului.

- (critici pe retea de socializare, cum s-a ajuns la critici?)
Orice om este supus greselii, daca fanii mei ma critica si au dreptate, incerc sa ma indrept, dar in privinta lobby-ului nu are nimeni dreptate.

- (se face abuz de arestari si justitie la televizor?)
Putem sa constatam ca Romania se afla intr-o faza foarte intensa de combatere a coruptiei, sunt actiuni foarte vizibile. Consider ca este un lucru bun. Vedem aproape zilnic noi si noi politicieni acuzati de diferite lucruri: cum de au stat atatia ani in spatiul public si nu a venit nimeni sa verifice? Bine ca se intampla in ceasul al 12-lea. Aceasta faza de lupta anticoruptie este foarte urata, iese la suprafata tot ce e mai rau in politica. Fara aceasta faza nu putem sa ne facem bine.
(INFAMUL BASESCU E DE VINA)
- (cum de un senator care a blocat justitia a fost numit ministru?)
Faptul ca Parlamentul e criticat si senatorul e numit ministru nu au nimic in comun. Parlamentul e criticat si de societatea civila si de mine, membrii Guvernului sunt propusi de premier, care isi insuseste 100% politic.

- (aveati dreptul la o respingere)
Ce sens avea, daca nu exista motive care tin de mine? Daca cel propus nu convine, e raspunderea premierului.

- Dupa sarbatori voi propune partidelor o noua runda de consultari, sa vedem unde s-a ajuns cu modificarea legislatiei, ce mai trebuie facut.

- (sunt si alte solutii decat promisiuni? s-a revenit la vechile obiceiuri)
Nu se schimba asa repede lucrurile. Tuturor ne-ar place sa schimbam de pe o zi pe alta lucrurile, nu merg asa lucrurile.

- Pana la urma lucrurile se vor corecta, sunt destul de optimist.

- (aderarea la Schengen, ce sanse avem sa fim primiti anul acesta?)
Acest deziderat l-a stabilit Romania de mai multa vreme, nu s-a realizat din varii motive - MCV. AM discutat cu liderii pe care i-am intalnit, am un optimism moderat. Exista sanse ca aceste chestiuni se pot rezolva in viitorul apropiat. Insa, ultimele evolutii din Parlament in care anumite solicitari au fost respinse, nu ne ajuta deloc.
( iar Basescu e de vina , yo voi regula o curva care zice ca-i virgina)
- (sustineti ridicarea MCV?)
Am sustinut si sustin in continuare, iar la Bruxelles exista convingerea ca MCV trebuie sa se finalizeze in acest mandat al CE. Se va realiza gradual. ( cand porcul va zbura crohaind OHA OHA )

- (cand va veti muta la vila Lac 3?) Nu am fost nici intrebat, nici nu mi-am spus problema cu vreo mutare, nu ma intereseaza e problema altora. Au trecut primele 100 de zile din mandatul meu si statul roman nu mi-a pus la dispozitie resedinta oficiala.( sa ii dai cu baltonul in cap) Ce se va intampla, vom vedea.

- (cu ce au gresit George Maior si George Scutaru de au demisionat? (sa spuie amerlocii) Trebuie sa facem o distinctie intre demisii din cauza unor greseli si demisii personale. Cei doi au demisionat din motive personale. Mi-au inaintat demisiile, le-am acceptat.

- (cand vom avea un nou sef SIE?)
Cu siguranta in urmatoarele luni voi face o propunere pentru SIE.

- (Guvernul mai e ineficient? cand veti avea propriul guvern? ( tata mosu mi-a dat numai ceas si balton, guvern nu mi-a dat) Guvernul nu s-a schimbat in esenta, anumite pozitii s-au eliberat. Cand va veni alt guvern este o intrebare care trebuie pusa partidelor, in parlament. Nu am de gand sa preiau rolul Opozitiei. Daca Opozitia va reusi sa treaca o motiune de cenzura, vom avea alt guvern, daca nu, atunci in 2016. (daca si cu parca s-au suit in barca sa f...o vaca in timp ce se caca)

- (spuneati de minusul major din Parlament. ce puteti face?)
- Vorbesc cu reprezentantii partidelor pana se rezolva. Si se va rezolva. ...le dau cu baltonul in cap

- (e adecvata reactia statului in cazul ambasadorului Rusiei referitoare la unii publicisti?) Da. Ambasadorii nu sunt un fel de politicieni veniti sa ii luam la gramada. Ambasadorii reprezinta state. Exista cutume, ce e bine sa spuna, ce e bine sa nu spuna. Nu este niciodata rolul presedintelui sau al premierului sa raspunda public unui ambasador,( in schimb il poate gadila la coaie cu o pana de paun ) indiferent ce spune. Daca se considera nepotrivita, atunci cutuma este ca ambasadorul e chemat la MAE unde are o discutie fie cu secretarul de stat, fie cu ministrul si i se atrage atentia ca aceste lucruri nu se fac. Orice altceva nu se face.

- (exista incercari din partea Rusiei de a destabiliza decizii politice sau economice in Romania?)
Nu am informatii, nici din partea Rusiei, nici altor state. Statele care doresc sa isi extinda influenta gasesc agenti prin care sa faca acest lucru. Acum nu au succes.

- (discutiile cu generalul Breedlove?) Chestiuni mai generale, insa nu am dorit sa intru in discutii detaliate tehnice, lasand acestea intre militari si tehnicieni.

- (va mai doriti un guvern al dvs?) Orice presedinte isi doreste, dar e un guvern cu care presedintele poate sa conlucreze. Eu mi-as fi imaginat un guvern care doreste sa modifice codul fiscal vine la mine si ne consultam. Nu s-a intamplat, nici in alte chestiuni. Nu doresc sa fac treaba guvernului. Dar un guvern care doreste sa lucreze cu presedintele informeaza sau consulta presedintele.

- (ce discutati cu premierul la consultari?)
Sunt lucruri despre care ma informeaza, ma consulta.si imi spune ca Carmen are craci misto

- (v-a propus cineva targuri politice?)
Niciodata. ( sau mi-o fi zis dar nu aud, mi-am pus in urechi vata )

- (inchiderea firmelor de ANAF)
Romania e o tara in plina reformare, ba in invatamant, ba in sanatate, la fisc... Din pacate, exista tendinta de a lucra dintr-o extrema in cealalta. ANAF-ul e ca un pendul. Banuiesc ca aceste chestiuni, odata cu schimbarile in curs la ANAF, sa ajunga la normalitate.

- (sotia va insoteste in vizite externe, cum vedeti institutia Primei Doamne?)
Cred ca inca nu isi gaseste loc in Romania, ar trebui sa existe o dezbatere publica, sa existe studii si romanii sa ne spuna daca isi doresc. Sotia mea imi face onoarea  ( pe banii vostri , boilor , vrea si ea o maslina, osampanie, niste icre negre ) sa ma insotesca unde este posibil, e un prim pas pentru a induce in spatiul public o discutie, dar mai e cale lunga.

- (o gratiati pe Monica Ridzi?) Raspunsuri punctuale nu pot sa va dau unde nu exista solicitari, e un proces care implica Ministerul Justitiei.

- (pe Avram Iancu il declaram erou?)
Mie imi place personajul, sunt ardelean, mi-ar place mie sa ii decernez post-mortem acest titlu, initiatorii au vrut sa faca un lucru bun, dar nu s-a potrivit legea cu procedura. Sper sa se rezolve.
ma lesi ?

- (ANAF a inchis localuri pentru sume derizorii, acesta este drumul impotriva evaziunii fiscale?) Este dificil sa comentezi spete concrete fara date. E bine sa cautam proceduri care incurajeaza micii investitori, nu sa inchidem firme. E bine sa intrebati la ANAF daca ei cred ca o tara fara firme poate sa functioneze.

- (cand ati castigat ati spus ca romanii si-au luat tara inapoi)
Citind sondajele vad ca sunt alaturi de mine, impreuna nutrim speranta si facem pasii.
(vai de tara, vai de noi ,am votat ca niste boi, am ales iar un ghertoi ce se pisa-n cap la noi)

- (Vanghelie le-a spus martorilor ca avea acces la dvs prin Rares Bogdan. Ati discutat cu ei? cu ei face PNL guvernul dvs?)
E treaba PNL daca face aliante cu unii sau cu altii, sper sa fie bine inspirati. Pe primarul sectoului 5 nu l-am intalnit niciodata, nu are nicio cunostinta comuna prin care ar ajunge la mine, toata povestea am vazut-o ca pe o chestiune ilara. Nici vorba!

Bilantul primelor 100 de zile

Pe contul oficial de Facebook al presedintelui a aparut, marti dimineata, un videoclip in care sunt prezentate aspectele cele mai relevante din aceste prime 100 de zile de mandat.

Iohannis si-a facut bilantul la 100 de zile (Video) UPDATE: Conferinta de presa la Cotroceni

"La investitura, mi-am asumat cele trei responsabilitati constitutionale de presedinte al Romaniei: apararea nationala, securitatea tarii si politica externa", a mai scris presedintele.
(bla bla bla, `te-n PLM)
Iohannis a vorbit si despre problemele de politica externa, in contextul amenintarilor din regiune si a facut referire si la calendarul sesiunii parlamentare in legatura cu trei mari prioritati, si anume "legea finantarii partidelor politice si a campaniiilor electorale, legea votului prin corespondenta si simplificare procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare".
(bla bla bla, `te-n PLM)
Klaus Iohannis este de parere ca politica externa se face pentru cetateni si in interesul lor, amintind mesajele pe care le-a transmis la Paris, Berlin, Varsovia si Kiev.
(bla bla bla, `te-n PLM)
Presedintele nu a uitat nici de moldoveni, mentionand ca "Romania sustine parcursul european al Republicii Moldova si eforturile de reforma de la Chisinau".
(bla bla bla, `te-n PLM)


Jack de pe vrejul de PASULA
http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-klaus-iohannis-la-bilantul-celor-100-de-zile-de-lucru-deloc-facut.html
La împlinirea a 100 de zile de la preluarea mandatului, Klaus Iohannis ne-a vîrît pe gît două noi somnifere de consumat în plină zi de lucru: O producție proprie pe Facebook, între o rețetă de murături și un tipar de izmene de lînă, și o Conferință de presă, anunțată după ce consilierii din Deal l-au avertizat că cei din Vale bombăne că nu ajunge apariția virtuală pe Internet; e nevoie și de o apariție în carne și oase, să nu se creadă că președintele s-a evaporat.Consumarea producției de pe Facebook - un film în genul celor date pe întreprindere, de aniversarea lui 7 noiembrie, în sala de ședințe a sindicatului - și un text din lemn masiv, în care nu intră nici cuiul, d-apoi înțelegerea omenească, m-a obligat la o confruntare dramatică cu somnul.
Dat gata de experiența de dimineață, n-am vrut s-o mai repet și seara, cînd a fost anunțată conferința de presă.

Pentru că răspunsesem invitației făcute de Mura Frânculescu, producătoarea emisiunii Vorbește liber, moderate pe B1tv de Cătălin Striblea, n-am avut încotro.

Am ieșit din sala de lectură de la Bibliotecă și am accesat transmisia în direct de un post de știri.

În jur, atmosferă făcută s-o iei razna pe străzi și să strigi femeilor singure, întîlnite în cale, ca să le faci și lor o bucurie:

A venit primăvara!

Simțind sărbătoarea la care se lucra de zor în jurul meu, țineam privirile fixe în tabletă, mai ceva ca privirea pistolarului ațintită pe pistolul adversarului din westernuri, doar voi reuși să pătrund, printr-o crăpătură uitată deschisă, în adîncurile celor spuse de Klaus Iohannis.

Grație acestui efort am remarcat:

1. Klaus Iohannis a  explicat absența sa din viața României reale prin faptul c-a lucrat la fundația Proiectelor pe care ni le va propune cîndva.

2. Klaus Iohannis a făcut bilanțul Parlamentului, uitînd că era vorba de bilanțul mandatului său.

3. Klaus Iohannis n-are propritetatea cuvintelor românești, odată ce a putut declara că în cele o sută de zile România a reînceput să conteze pe plan internațional. A reînceput de la cine? De la Ceaușescu?

4. Singurul lucru trăit de Klaus Iohannis cu toată puterea e enervarea că n-a luat în primire Palatul în care să stea cu soția, dat fiind că Palatul Cotroceni n-are dormitor conjugal.

5. Fătucele și guguștiucii din presă sunt la fel ca pe vremea lui Traian Băsescu: Au venit la conferința de presă cu cea le-au pus în gură, ca să zică, șefii din redacții, slugi la rîndu-le ale mogulilor mai mult sau mai puțin încarcerați.

Grație acestui efort, am putut remarca tratarea în treacăt a sloganului România lucrului bine făcut, cu care Klaus Iohannis s-a prezentat la Bacalaureatul politic care au fost Prezidențialele.

Păcat!

Și iată de ce.

O istorie a sloganelor electorale din campaniile prezidențiale ne-ar dezvălui strînsa legătură dintre chemarea celui care a cîștigat scrutinul și notele acute ale realității de la momentul respectiv. Emil Constantinescu a făgăduit Schimbarea. Chiar dacă, ulterior, prin prestația catastrofală a regimului CDR, lipsit de experiența administrației, dar pricopsit cu pofta de cîștig personal, sloganul a fost ridiculizat, el corespundea cerinței principale a lui 1996:

Nevoia de Schimbare.

1992-1996, perioadă marcată de băltirea de tip Nicolae Văcăroiu și de scandalurile din Coaliția de Guvernămînt, născuseră sentimentul de Stagnare, devastator pentru o societate în tranziție. Sloganul Nevoia de Schimbare a fost transpus în realitate. Deși Emil Constantinescu s-a contaminat rapid de rîia puterii postdecembriste, deși oamenii regimului n-aveau experiență nici cît să conducă un Aprozar, d-apoi ditamai țara, totuși, regimul CDR a înviorat societatea românească, i-a pus sîngele în mișcare, într-un cuvînt, a trezit energii adormite, dar mai ales, a purces la reformele radicale, refuzate de Regimul Stagnării.

În 2000, Ion Iliescu și-a deschis noul mandat cu Sloganul Schimbarea schimbării sau mult mai adecvat, cu sloganul Un președinte pentru liniștea noastră. Și acest slogan era în acord cu nevoile de moment ale realității. Regimul CDR provocase o aiureală a schimbării cu orice preț, a neașezării ca urmare a deciziilor schimbătoare și contradictorii. Nu în ultimul rînd, regimul CDR fusese unul al unei adevărate obsesii în materie de campanii pur ideologice, anticomunismul și antisecurismul, în timp ce dificultățile născute de proasta administrare creșteau de la o zi la alta. Românii simțeau nevoia unei perioade de liniște, de așezare a lucrurilor, mai ales de deplasare a atenției celor de Sus spre viața cotidiană a omului, desfășurată în plan social-economic.

În 2004, Traian Băsescu a învins cu sloganul Luptei împotriva corupției.

Și acesta corespundea unei nevoi de moment.

Regim de bună administrare a țării, Regimul Iliescu, în realitate, Regimul Adrian Năstase, deoarece premierul stăpînea țara, și nu președintele, retras în expectativă cel puțin din punct de vedere public, a fost însă unul al corupției la nivel înalt.

Deșănțarea Corupției a fost înlesnită de slăbiciunea statului, mai precis a instituțiilor de forță.

Sloganul Luptei împotriva corupției limita anticorupția la prestația instituțiilor de forță, cînd, în realitate, anticorupția ar trebui să fie un proces social-politic și moral de amploare.

Cu toate acestea, regimul Traian Băsescu a reușit să declașeze și să susțină acțiunea statului de forță împotriva corupției.

Toate sloganele prezidențiale postdecembriste vizează domenii anume ale României postdecembriste și probleme de moment.

A lipsit în postdecembrism un slogan care să țintească România eternă, să presupună un ciclu de cel puțin un sfert de secol, să cuprindă toate sferele vieții social-politice, să vizeze pe fiecare cetățean.

Acest slogan este România lucrului bine făcut, asumat de Klaus Iohannis în campania prezidențială.

Nu știu cine a avut ideea acestui slogan.

Presupun c-a fost gîndit ca un slogan de campanie pur și simplu. El se potrivea cu etnia lui Klaus Iohannis sau, mai bine zis, cu imaginea deosebită a acestei etnii în România (vezi lauda Făcut nemțește, adică făcut bine), era în acord cu obsesia românilor – Vrem o țară ca afară!

Slaba prestație a candidatului ACL, dar mai ales strategia Tabloului surîzător, au făcut imposibilă cunoașterea în profunzime a acestui slogan. Pînă la urmă, Klaus Iohannis n-a învins datorită sloganului România lucrului bine făcut, ci datorită unei realități contrare sloganului România lucrului prost făcut, definitorie pentru organizarea votului din străinătate.

Gîndit ca un slogan de campanie, România lucrului bine făcut nu se mai regăsește în Programul prezidențial.

Pentru acest Program, definitoriu ar fi România lucrului făcut cu calm, România lucrului făcut pas cu pas, dar în nici un caz România lucrului bine făcut.

Și e păcat.

Pentru că, așa cum observam mai sus, România lucrului bine făcut nu trebuie să rămînă un slogan electoral. El trebuie să fie un slogan de existență al românilor. Pentru prima dată după decembrie 1989 și chiar după un secol românesc, un președinte a apelat la un slogan a cărui concretizare ar schimba radical România.

Pentru că România a fost și este țara lucrului prost făcut.

Prost făcut din o mie de motive, principalul constituindu-l legendarul Merge și așa.

Lucrul bine făcut presupune: orgoliu profesional, evident nu numai la artiști, dar și la tîmplari, conștiință civică, respectarea cu sfințenie a procedurilor.

De ce a renunțat Klaus Iohannis la sloganul România lucrului bine făcut?

Pentru că primele 100 zile de mandat stau sub semnul sloganului România lucrului prost făcut.

Că doar n-o fi impunerea în fruntea PNL a pupilei Alina Gorghiu, această Elena Udrea fără sare și fără piper, un  moment din România lucrului bine făcut?!
DOMNITA RALU
DOMNITA RALU

Mesaje : 32
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Klaun Oha Frantz la bilant Empty O suta de zile intr-o suta de ziceri

Mesaj  Admin Mier Apr 01, 2015 10:27 am

http://www.blogary.ro/actualitate/comentariu-politic/o-suta-de-zile-intr-o-suta-de-ziceri/
Ale mele, pe Facebook, despre preşedintele Iohannis şi colateralii, la ceas aniversar, primele o sută de zile de mandat prezidenţial. Postările sînt de mai mult de o sută de zile, şi ceva mai mult de o sută – compensez tăcerile sărbătoritului Very Happy . Din campania electorală şi pînă ieri, mai precis. Ieri, cînd însuşi preşedintele şi-a prezentat bilanţul, într-o conferinţă de presă şi un clip postat – unde altundeva?! – pe Facebook. Clip pe care îl puteţi urmări aici .
Şi cu ocazia asta, de mîine (poate chiar de azi) rubrică nouă pe Blogary, „Comentariile zilei”. Scurte, la subiect. La subiectele importante ale zilei. Aşa cum am anunţat deja – pe Facebook, da! – mai puţin Facebook şi mai mult blog. În cazul în care nu vor putea fi zilnice, vor fi grupate pe cîteva zile, posibil săptămînal sau de două ori pe săptămînă, atunci cînd se va întîmpla ceva important şi va fi ceva semnificativ de spus.
Despre alte proiecte Blogary vă voi anunţa cînd/dacă vor putea fi puse în practică.
Cele de mai jos sînt în ordine invers cronologică, un reper inclusiv pentru mine, atunci cînd se va discuta un eveniment ori o raportare conjuncturală la acesta. Un mini-jurnal care, pe lîngă postările din Bestiar, acoperă şi o parte din perioada în care Blogary nu a fost online.
Aşadar, dacă doriţi să revedeţi, cei care m-aţi citit pe Facebook – să vedeţi, ceilalţi – ce am scris în ultima vreme despre noua orînduire luminoasă care ni se aşterne în cale, pe scurt, în cele 103 puncte care urmează.
1. În Nigeria a pierdut prezidenţialele Goodluck. Bine că la noi le-a cîştigat Badluck!
2. „Fiscul e ca pendulul.” – Iohannis
Adînc. Cu descompunerea forţelor pe planul înclinat va fi mai dificil.
3. Ce ghinion şi pe poporul ăsta, după un postac s-avem un politruc la Cotro.
4. Nu e politruc. E mai mult truc şi deloc poli.
5. Ascultindu-l pe Iohannis nu aveam in cap decit ‘O suta de ani la Portile Orientului’, a lui Grosan. Cine a zis ca-i neamt, in afara de nume?
6. Eu zic sa-i amenajeze si la Cotro, intr-un subsol, un atelier de timplarie, sa nu se plictiseasca pina cind lucrurile de care vorbeste se vor intimpla de la sine sau le vor face altii.
(Si ca sa nu se suie in copac, cam pare genul.)
Am scris, la un moment dat, ca trebuie sa fii cu capul sa vrei ca Iohannis sa nu fie un presedinte bun. Acum, dupa 100 de zile, nu cred ca poate fi nici presedinte.
7. Fota, excelent! ‘Poti sa-l izolezi foarte usor pe presedinte, il urci pe acoperis si ii iei scara’. Smile)))))))
8. Genul asta de discurs, ‘vom face’, ‘vom vedea’, ‘se va intimpla’, ‘rabdare’, ‘inca nu pot sa va spun’ und so weiter il aud pacientii cu cancer in faza terminala, carora doctorii nu mai au ce sa le spuna ca ar fi de facut concret.
9. Sa-l faci pe Basescu ‘vocal’ si ‘postac’, in conditiile in care o corectezi pe reportera ca nu ai un milion de like-uri, ci un milion si jumatate, se cheama neam prostie.
10. Cred ca Administratia prezidentiala a facut o greseala. Ora 19, pina mai acu’ citeva zile, era ora 18. Si se poate interpreta.
11. Iohannis are in subsolul casei de la Sibiu un atelier de timplarie? Iisuseee! Very Happy
12. Iohannis nu e altceva decît „România bunului simţ” – Antonescu, 2009. Versiunea 2.0, cu sonorul tăiat.
13. Acu’ m-am prins! Atît de mult (i) s-a zis că nu e Băsescu, că a ajuns să nu prea fie nici preşedinte.
Şi acum serios, băsiştii abia îl mai pomenesc pe fostul preşedinte, extrem de rar, cei care nu au cu ce-l apăra pe Iohannis, însă, o fac permanent. Dar cînd raportarea asta nu va mai ţine, ce vor mai spune? Tare-s curioasă.
14. Sa vedeti ca Iohannis se opune maririi salariului si-l lasa, astfel, în ofsaid pe Ponta.
15. Cum adica sa nu semneze? Si-a-nchipuit cineva ca nu o sa semneze? Mai spera cineva ca va iesi din rama in care a fost pus si-n care se vede ca-i place atit de mult? (numirea lui Teodoru la Finanţe)
16. Cu ocazia confirmarii dumneavoastra, acum mai bine de trei luni, ca Presedinte al Romaniei, nu credeti ca e vremea sa va despariti de vechile metehne, ca sa puteti fi primit in rindul demnitarilor de (cel mai) inalt rang?
PS: Multumesc pentru urari.
PPS: Mă bucur că sînteţi o persoana credincioasă, dar românii nu v-au ales papă, ci preşedinte.
Klaus Iohannis:
Creștinii catolici și protestanți serbează astăzi Duminica Floriilor. Pe vremuri, ziua de Florii era o zi aparte mai ales pentru copiii sași din Transilvania, pentru că era ziua Confirmării lor în Biserică, o zi în care se despărțeau de copilărie și erau primiți în rândul comunității adulților. Tuturor celor care serbează azi Floriile le urez multă sănătate și bucurie!
17. Este absolut inacceptabila tacerea presedintelui Romaniei in contextul jignirii, de catre ambasadorul rus, a lui Vladimir Tismăneanu si Marius Stan. Si mai grav, este un atentat la adresa libertatii presei dintr-o tara suverana, iar primul om in stat nu are nimic de spus.
18. PNL-ul sa-l inscrie pe Iohannis la o sesiune NLP, daca vrea sa fie presedinte, ca timp are, nu pare a fi ocupat mai deloc.
19. Ce urmează dacă lucrurile merg în felul ăsta?
2016: – absenteism masiv
– scădere PNL, pe măsura mimării/ineficienţei opoziţiei şi, mai ales,
pe inexistenţa real politică a preşedintelui.
Eu în basmele cu PSD tot scade în sondaje nu cred. Şi dacă scădea acum, are timp să recupereze, a recuperat în 2012, în trei luni, după o tentativă de lovitură de stat. Memoria unei părţi de electorat e scurtă, iar mulţi alţii nu vor avea alternativă la PSD.
20. OK, gata! Nu 6 luni pînă la evaluare, nu să-l lăsăm să-nveţe, nu nimic, nu mai merge după trei luni cu scuze de grădiniţă. E nul, e mai rău decît mi-am închipuit, deşi nu mi-am închipuit decît că nu-i Ponta. E degeaba.
Rog pupinii să se extragă singuri din lista mea, nu suport fenomenul deloc. Risc să mă înec de rîs cînd le văd eforturile disperate de-a lustrui o statuie de tinichea care sună a gol.
De asemenea, pe cei care-i fac, din varii motive, procese de intenţie lui Băsescu. Scenarii pot şi eu să scriu, dar cu bază argumentaţională, nu compuneri amatoristice de stropit cu venin.
21. 17:45. Vorbe goale, goale, goale. O limbă de lemn uşor şlefuită. Nimic despre încălcare Constituţiei. Macar sa iasa mai des la fereastră, la palat, şi să mai facă cu mîna, dacă nu e prea solicitant. (cazul Şova)
PS: Vă imaginaţi că aşa va cîştiga PNL parlamentarele de la anul?
Klaus Iohannis
March 25 at 5:43pm ·
În calitate de garant al respectării Constituției și principiilor statului de drept, nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției. Într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui să confere nimănui imunitate în fața justiției. Parlamentul nu se poate erija în instanță. Justiția este singura în măsură să-și spună cuvântul, pornind, desigur, de la prezumția de nevinovăție. Numai un Parlament cu principii ferme în ceea ce privește integritatea, capabil să răspundă prompt și corect la cererile justiției, poate recăpăta încrederea cetățenilor.
22. Mie începe să-mi placă Iohannis. În caz de – Doamne fereşte, dar e de luat serios în seamă – confruntare armată cu ruşii, pînă citeşte declaraţia se termină ostilităţile, ori nu declară nimic, iar noi nici n-o să ştim prin ce-am trecut.
23. Dacă tot se ajunse la postaci, nu pot să nu mă întreb acum: da’ hăul de potenţial de la Iohannis cum o fi fost umplut? Cu convingere, cu oameni sinceri, de suflet, nu pe interes? Ori pe-o măslină, pe-o atenţie măcar, şi alea legal plătite?
24. Vă amintiţi culoarea feţei lui Năstase după ce a pierdut prezidenţialele din 2004? Şi ulterior, preşedinţia Camerei Deputaţilor şi a PDSR?
Vi-l amintiţi pe Geoană ţopăind în 2009 şi, după cum pare, nevenindu-i să creadă nici azi că a pierdut atunci?
Ei bine, şi acum uitaţi-vă la Ponta. E acelaşi din noiembrie 2014, ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. E acelaşi de dinainte de momentul pierderii alegerilor, şi deocamdată nu se întrevede că ar urma să piardă ceva. Bun, întrebaţi-vă de ce.
25. Eu înţeleg că unii vor să ne ia de proşti sau amnezici, ori ambele, şi le cauzează că nu sînt crezuţi. Iar dacă îşi imaginează că sînt, ghinion! Al lor, că evidenţa e sub nasul tuturor.
26. Pe surse oto-laringo, oftalmo n-am văzut cu ochii mei, Iohannis l-ar fi criticat pe Ponta în străinătate.
Întrebare: de ce nu îl critică şi în ţară?
a) de ruşine
b) de frică
c) degeaba.
27. Iohannis spune bancuri. =)))))))))))))))))))))
Diasporei din Polonia: „În ţară a început schimbarea modului în care arată politica” – obiectiv.info
28. Inainte era simplu, eram noi si ei. Acum sint ei si ei, iar noi, citiva, care-om mai fi ramas. Si mai simplu. Pentru ei.
29. Să se înlocuiască mai repede şi-n imn, în loc de „Triumfător în lupte, un nume de Traian!”, „Triumfător în lupte, un nume de german!”.
De aseară, o propunere din partea găştii mici şi meschine.
30. Ghinion!
Încerc să respect cele 6 luni pe care spunea Dragoş Aligică să i le dăm, pînă să putem face o evaluare, dar e greu. Ba tace cînd ar fi de vorbit, ba spune cîte una care mie îmi confirmă impresia că e la Cotroceni ca să ne facă frumos cu mîna. Şi atît.
(http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Klaus+Iohannis+gafa+jumatate+secol+pace+granitele+romanie)
31. Iohannis doarme pe străzi, nu i s-a repartizat o garsonieră măcar? Şi-n garsonieră nu intră un pat dublu sau o canapea extensibilă?
(http://www.ziare.com/klaus-johannis/carmen-iohannis/carmen-iohannis-ar-vrea-se-se-mute-la-bucuresti-dar-nu-are-unde-sta-1350205)
32. Constatarea ca ‘ai nostri’ nu au fost deloc in regula nu da un cec in alb noilor veniti la putere. Pe care, sa nu uitam episodul 2012, daca tot vorbim de stat de drept, chiar nu-i recomanda nimic.
33. A aparut, mai nou, o forma ciudata de ura. Una grea, hidoasa, de sorginte medievala, cu popor stirnit sa-si reverse toată rautatea si toate neajunsurile asupra unora, gasiti vinovati pentru tot, fara a se mai astepta judecata. Si asta numai pentru ca noua stapinire sa le para mai buna si mai frumoasa. Cind, in fapt, nu s-a schimbat fundamental nimic, absolut nimic.
E cel mai periculos fenomen actual in desfasurare in spatiul public, si ale carui consecinte sint greu de anticipat. Pare ca la intrebarea ‘Antena 3 e aici?’, raspunsul este ‘Antena 3 e peste tot acum’.
34. Ia sa vedem, ce ar putea urma? Very Happy
N-a fost tentativa de lovitura de stat, de fapt, niste baeti au vrut sa-l dea jos pe seful Mafiei. Ca sa ce, dupa? A, ca sa vina ei si ai lor in loc, dar acum s-au dat de trei ori peste cap si s-au transformat in printi curati ca lacrima. La povesti pentru oameni mari e priceputa lumea, nu-mi fac probleme ca nu se gaseste ceva cu aparenta de credibilitate.
35. Dupa aprecierile lui Adrian Nastase si Bogdan Ciuca (PCVoiculescu) la adresa lui Hellvig, a venit rindul lui Ponta: ‘Ca sa citez din propaganda, Eduard Hellvig a fost coautorul, alaturi cu mine, de Crin Antonescu, de Liviu Dragnea, la lovitura de stat din 2012.’ – Hotnews
Savurati bomboana de pe coliva statului de drept si pretindeti ca e cireasa de pe tort, pina la ‘proasta comunicare’ din vara lui 2012 nu mai e decit un pas.
36. A schimba axa Bucuresti – Londra – Washington cu axa Bucuresti – Berlin – Washington (propunere Hellvig) inseamna adoptarea pozitiei Merkel fata de Rusia, adica favorizarea acesteia in conflictul cu Ucraina, stiind ca Marea Britanie este cea mai dura putere in privinta respectivului conflict, rezervindu-si chiar chiar dreptul de a inarma Ucraina.
37. Eu – şi mulţi alţii – am înţeles foarte bine că au cîştigat „ai lor”. În campanie, pentru turul II, am spus ca votez Iohannis şi am îndemnat să fie votat NUMAI, EXCLUSIV pentru că nu este Ponta.
Ce nu înţeleg acum e de ce ni se spune că e foarte bine cu/totce face Iohannis, cînd se vede clar că USL trăieşte. Raţional, oricît ai fi de dezamăgit de Băsescu, nu poţi spune că tabăra care în 2012 a încercat o lovitură de stat e cea bună acum. Pentru că, din cîte îmi amintesc – şi îmi amintesc bine, ca şi alţii, de altfel – atunci am apărat statul de drept, la care atentaseră puciştii, nu persoana preşedintelui de atunci, Băsescu.
Aşadar, sîntem principiali sau nu mai sîntem?!?
38. Ce-a zis Iohannis la Magurele, ‘laser, frate!’?
39. Sansa PNL-ului, la parlamentarele din 2016, e programul Rabla pentru politicieni.
Altfel, apropo de ‘demokratura’ de care vorbeste Dan Tapalaga, ce diferenta este intre PNL-ul din USL, de acum mai an, si cel de acum?
Zic sa nu ne imbatam cu apa chioara si sa ne uitam bine la ce a fost şi la ce este, ca sa stim si ce va fi.
40. Gorghiu ii cere demisia lui Vosganian, in caz ca nu, il va propune pentru excludere.
Da, da, si pe urma nici nu-l vor mai recunoaste pe holurile Parlamentului – cine-i asta, cine-i asta, sa-i dau buna ziua, sa nu?!
Ca senator va ramine, ca si Chiuariu.
41. Personajul principal al zilei nu este Vosganian, indiferent cit circ a facut. Este personajul colectiv PNL, partidul de dreapta, speranţa şi viitorul, chipurile, cel ai cărui parlamentari au votat împotriva urmăririi penale a lui Vosganian.
42. Calimente in cazul Vosganian: ‘Nu trebuie sa guverneze justitia’.
Sa nu fie o superputere, n-asa, domnule presedinte? Iacata, nu v-au inteles gresit, bucuraţi-va!
43. Ariton, fost pedelist, da in Parlament pentru inceperea urmaririi penale. Vosganian, penelist de vita veche, bocitoare pe stil nou, nu. Udrea la pastru, 30 de zile.
Dreptate si consens! Pentru ai lor.
PS: Cine mai are de gind sa-mi spuna ce bine e cu doua partide mari, PSD si PNL, in ce epoca post-basisto-mafiota, curata, am intrat, in ce etapa ‘altfel’ am pasit odata cu alegerea noului presedinte, sa-si tina zbaterea celor citiva neuroni acasa sau la tratament. Realitatea ii contrazice, nu eu.
44. Dormiti linistiti, consensul vegheaza pentru dumneavoastra!
45. Lu’ Udrea ii duc politistii catusele, lui Iohannis nu-i ia nimeni paltonul la Paris. Nu s-a facut inca dreptate pina la capat!
46. Ce păcat că domnul preşedinte e un finuţ şi nu ştie să-njure şi el, ca oamenii, n-ar mai fi făcut gestul acela de nevasta porcului dată jos din copac!
47. Pe Realitatea s-a discutat despre logos, imagos (?) şi dihotomie (Floriana Jucan) referitor la Iohannis.
Mă simt prea mică pentru aşa genii.
Later: vă recomand călduros emisiunea. Cu dex-ul la îndemînă – Jucan: dezvoltare anabatică. Veţi înţelege de ce s-a închis TVR Cultural.
48. Decoratii si decoratiuni. Preocupari la Palatul Cotroceni.
49. Eu sper că „nu e Ponta” pentru care l-am votat pe Iohannis nu înseamnă „nu e nimic”.
Răbdare am, fumătoare sînt, el are timp să dovedească că nu-i pus doar să stea în fereastră şi să fie plimbat pe la evenimente culturale.
50. Sper ca nu asta inseamna consensul, alinierea la zid a tot ce au insemnat ultimii zece ani. Ca va fi mult mai rau decit acum. Oricum, cinstit, habar n-avem cum va fi. Presupunem, dar asta-i alta poveste.
In ce ma priveste, si stiind cele aflate (nu dovedite, deduse, ce-i drept) acum, tot Basescu as fi votat si-n 2004, si-n 2009, asa cum am votat Iohannis in 2014. Pentru ca variantele Nastase, Geoana, Ponta, niciodata!
52. In conditiile in care coruptia este transpartinica (de la Nastase la Basescu si asociatii, ori prin asociati, in cazul ultimului), pe ce garantii se bazeaza promovarea lui Iohannis ca ieşit din spuma marii? Cind nu este altceva decit produsul PNL+PDL pe stil vechi, doua partide la fel de nereformate, la fel de necurăţate de anumite exemplare ca si pina la venirea noului presedinte?
Deci, de unde pina unde certitudinea ca Iohannis ar putea schimba ceva, ca ar fi altfel, ca este calea, adevarul si viata democratiei intruchipate, garantul independenţei justitiei?
PS: Va inspira Mihalache, de exemplu, mai multa incredere decit va inspira Udrea in 2004?
PPS: PNL-ul din 2012, acelasi de astazi, mai putin fostul PDL, a initiat si organizat, in alianta cu PSD, lovitura de stat din 2012 de dragul romanilor? Din pura generozitate au vrut sa acapareze, prin orice mijloc, toata puterea?
La vremea respectiva si un timp dupa, se spunea, pe drept, ca daca numai Antonescu e problema, unde sint atunci liberalii onesti? De ce nu pleaca din partid? De ce participa, chiar si numai raminind membri, la tot ce face partidul? Acum, aceiasi penelisti, pina mai deunazi Chiuariu inclusiv, sint in spatele lui Iohannis, sint in partidul care l-a propus si sustinut pe actualul presedinte. Ce va face, ce va reusi sa realizeze cu ei atit de spectaculos si de diferit fata de ce a fost pina acum?
53. Dincolo de glume, e de constatat cit putregai e in politica romaneasca. Si cit de naiv (sau interesat, de ce nu?!) ar trebui sa fie cineva ca sa mai bage mina in foc pentru vreun politician. Toti sint oameni, nu va mai faceti chip cioplit din ei, ca vi-l ciobiti grav pe al vostru. Ca nu toti au probleme penale, e drept, dar defecte au toti. Mai mari, mai mici, suportabile sau nu, periculoase sau benigne.
54. Pare ca omul asta s-ar pricepe la toate, mai puţin la funcţia pe care o ocupă.
Are păreri, dar nu vrea sa le spună, nu-i va reproşa nimic public premierului (l-o fi bătînd la curu’ gol în birou, nu ştiu), cu gazele de şist a dat-o la întors (n-ar mai fi rentabile în condiţiile scăderii preţului hidrocarburilor), nu trebuie să existe o luptă în parlament (???), vine la Cotroceni dimineaţa şi pleacă seara (wow!).
Comparativ, şi Ilici mai spunea cîte ceva concret. Iar Milică era de-a dreptul ferm.
Eu mai am totuşi răbdare.
Later: Sînt cel puţin liniştită, am spus tot timpul că îl votez şi am îndemnat să fie votat numai pentru că nu este Ponta. Şi atît!
55. Iohannis nu a fost incompatibil, ICCJ, definitiva. – Hotnews.
Bun, pe tema asta pot inceta speculatiile, acum sa vedem lucruri bine facute.
56. De la ‘am fost un dobitoc’ la ‘curajul de a tacea’. 25 ani!
57. Azi pact, mîine pact, ăştia nu colaborează, pactizează.
58. Nu am inteles si nu voi intelege de ce la orice critica la adresa lui Iohannis se face imediat referire la ce facea/cu cine era asociat Basescu.
Pai nu era vorba ca asta e noul, curatul, viitorul si speranta, politica altfel?!
59. Hasotti: Chiuariu, fa-te ca nu esti al nostru!
(Poate activa independent in grupul PNL, la o alta comisie, zis-a.)
60. Dacă tot mandatul va fi aşa un consens, omul şi-a ratat cariera profesională. Era ideal pentru psihologie – specializare negociator.
61. Trebuie sa fii cu capu’ ca sa-ti doresti ca omul asta sa nu fie un presedinte bun. Ca nu ne-ar folosi la nimic. Sau suflet meschin, plin de ura. Dar ura e cu tona, fie vorba intre noi, indiferent impotriva cui se indreapta, si de aici orice critica te califica imediat ca ‘frustrat’, ‘zaltat’, ‘depresiv’ ori mai stiu eu cum. Acuzatorii nu ies din paradigma asta si de aici toata zarva.
PS. eu ma distrez acum vazind cele de mai sus, dar la un moment dat ma voi plictisi. Si cind ma plictisesc, ma scutur de scame. Aviz cui mai are de gind sa intre cu mistocareli in comentarii.
62. Iohannis explica la Adevarul live ce a spus ieri la CSM.
Daca vorbeste din capul lui, eu cred ca-i mai bine sa renunte la ce-i scriu consilierii.
63. Ce-ar fi indicat sa ia cit se poate de in serios Klaus Iohannis este ca nu cumva la sfirsitul – daca nu chiar mai devreme – mandatului sa fie nevoit sa se declare invins de proasta comunicare. Incepind cu evenimentele din 2012, ca a devenit periculos sa mai zici acum ‘lovitura de stat’.
Caz in care am avea:
– 2000: prostul;
– 2014: proasta;
– 2019: proasta comunicare.
64. Si calm, ati votat impotriva lui Ponta, nu pentru Iohannis. Nu-i acelasi lucru. Pentru, ar fi trebuit sa va convinga oferta. Impotriva, v-a convins celalalt de cit rau e capabil
65. Eu cred ca Iohannis e tot presedinte-jucator. De sah.
66. Mă simt cumva ca-n 2009-2010. Cînd o parte a lumii aşa-zis bune, o parte din caţavenci inclusiv, a trecut de partea bunului simţ antonescian. Îngroziţi,desigur, de curvarul, beţivul, bătăuşul de copii şi veşnic conflictualul Băsescu.
Păcat că unii adepţi ai lucrului bine făcut, pe stil nou, s-au certat atunci cu primii. Şi s-a mai şi lăsat cu retragerea definitivă a ambasadelor, altfel putea fi reînceputul unor frumoase prietenii.
67. Dacă şi după sărbători va fi aşa o linişte şi o bună înţelegere între instituţiile statului, nu ne mai rămîne decît să punem o plăcuţă la intrările în ţară: Nu deranjaţi, România normală.
Apropo, după prima întîlnire Ponta – Iohannis, din 22 decembrie trecut, cea în urma căreia primul a declarat că „lucrurile intră pe făgaşul normal”, a urmat imediat şedinţa de Guvern în care s-a dat OUG privind modificarea Legii Educaţiei, respectiv posibilitatea renunţării la doctorat.
Mîine se împlinesc două săptămîni de atunci.
68. De ce isi insoteste doamna Iohannis sotul la Consiliul European? Inteleg ca aici, in Bucuresti, nu poate fi linga Presedinte, ca n-are unde sa stea, si ca deocamdata nu vrea nici sa renunte la orele de la Sibiu.
Ca ii place ideea de prima doamna cu jumatate de norma pare din ce in ce mai clar, dar nu inteleg ce cauta acolo unde nu are treaba, cind nu e acolo unde ar fi firesc sa fie.
69. Cu ‘misoginia si invidia’ care ma caracterizau, inaintea şi in timpul campaniei electorale pentru prezidentiale, la cea mai marunta critica la adresa duamnei, a(m) rezolvat-o. Urmeaza ‘frustrarea’ post-basista, la, tot asa, orice critica la adresa proaspatului presedinte. Ghinion, am mai multa rabdare decit isi inchipuie multi.
Va mai zic o data, distractia continua!
70. România frumoasă fuse şi se duse, România curată este, România normală zice că va să vină.
Numai România veselă nu mai avem, nici strop de umor, numai scrîşnet de măsele.
71. Iohannis a zis ceva, chiar si numai monosilabic, despre ordonanta data de Ponta privind renuntarea la doctorat? A fost cadru didactic, printre altele.
72. Iohannistii de profesie tre’ sa pupe acu’ numa’ poala Margaretii sau si duda?
73. MRU-consilier personal al lui Iohannis e cea mai buna alegere de pina acum. Unul nu vorbeste, celuilalt ii ia patru-cinci rinduri sa scrie o fraza.
74. Daca si pro-legionarii sint albiti, şi A3 este frecventabila, pe stil nou, sa se calculeze viteza cu care Chiuariu chiar merita sa fie in Comisia Juridica şi cind va fi dus Base la Tirgoviste.
5. Ora aceea la care te-ntrebi: da’ cine-i în opoziţie acum?
76. Eu cred că doamna primă doamnă a auzit că la noi aici, în sud, se cam fură, şi de asta n-a lăsat poşeţica din mînă nici în timpul intonării imnului.
‪#‎protocolextremăurgenţă‬
77. In aceste momente importante pentru tara, dar aparent de blegeala publica, va propun sa ne indreptam gindurile catre Ponta. Cu recunostinta pentru tot ceea ce a facut ca sa nu fie el astazi cel investit Presedinte al Romaniei.
78. Gorghiu, dupa numirea la sefia PNL: ‘Cred ca adversarul politic al PNL este PSD.’ – ziare.com
E pe drumul cel bun, incepe sa identifice adversarul.
79. Gorghiu incepe prin a-i lua apararea lui Badea, care nu a fost primit la Cotroceni.
Inteleg ca Iohannis va primi si motociclisti.
80. Este absolut firesc ca Iohannis sa-si aleaga oamenii cu care sa lucreze. Oamenii lui.
Este la fel de firesc sa-i criticam pe oamenii alesi de Iohannis. Si pe Iohannis insusi, bineinteles, daca este cazul.
Ce nu e deloc firesc e sa ni se spuna ca negrul e alb şi albul e negru, considerindu-ne pe multi amnezici. Si sa ni se bage pumnul in gura sau sa fim catalogati in te miri ce fel pentru ca nu imbratisam neconditionat noul gizas si mersul lui pe ape.
La asta se rezuma totul.
PS: Logica gastilor functioneaza cel mai bine exact la cei care o critica.
81. Odata cu aparitia si cistigarea alegerilor de catre Iohannis, cred ca in nomenclatorul meseriilor trebuie adaugate urmatoarele: adorator – simplu si frenetic- culegator de scame, lustruitor de pantofi, saritor cu prajina in capul oricui cirteste impotriva celui mai iubit neamt al poporului si consilier probleme anale – cu conditia de angajare buze moi si catifelate.
Nu stiu ce mai face omul cu haul de potential, dar e pacat sa se iroseasca asa rezerva de cadre si sa nu maninca si gura lor ceva.
82. La Mihalache nu traseismul e problema, poate, la limita, nici limbajul – si Basescu i-a zis ‘muie’ lui Stolojan – ci pozitia anti-americana si fata de justitie din 2012. Motiv pentru chiar Ponta l-a eliberat din functie, intre timp, din ce-mi amintesc, trecuse Philip Gordon pe la Bucuresti.
83. Cred ca AMP a fost aruncata la deruta – stiindu-se ca oricum va refuza, fiind ocupata sa-i spuna lui Dumnezeu ce mai are de facut – ca sa fie mai usor digerabil Mihalache. Da’ n-a functionat schema.
84. Dezamăgirea provocată de numirea lui Mihalache şef al cancelariei prezidenţiale provine şi din propaganda deşănţată întru promovarea lui Iohannis drept altceva-ul, salvatorul, noul, anti-sistemul, viitorul, calea şi viaţa politică, şi din investiţia de speranţe că valul care l-a măturat pe Ponta nu a fost în zadar.
Nu, pînă în momentul de faţă, Iohannis nu e Ponta – a nu ştiu cîta oară spun asta – şi atît. Dar este tot un produs politic, care vine la pachet cu toţi cei care l-au susţinut. Cu PNL şi PDL, aceleaşi partide pe care le ştim, nereformate, cu aceeaşi oameni, cu acelaşi mod de a face politică, nicidecum altfel de politică. Trebuie timp ca să ne lămurim dacă Iohannis însuşi se va putea ridica la înălţimea funcţiei şi la aşteptările celor care au votat chiar şi numai anti-Ponta, votîndu-l pe el.
Pînă acum, PSD nu a reuşit să pună stăpînire pe tot. Primul şi cel mai important pas a fost făcut. Parcursul ne va lămuri cine este cu adevărat Iohannis.
85. Hai, ca devine distractiv de-a dreptul. Pina si AMP e buna, ca-i cu Iohannis acuma. Ca pentru ea, nu demult, era ‘impecabil’ Ponta, nimic, amnezie totala. Nu mai zic de ce hulea in anii din urma. Astept numai, poate il spurca si pe asta, sa vedeti alta reevaluare, alta distractie.
‪#‎adorconsecventasioameniicuprincipii‬
86. Aşa cum Iohannis a capitalizat toată ura şi frica de Ponta, şi Ponta a capitalizat toată ura şi frica existente la adresa predecesorilor săi, Năstase şi Geoană. „Meritul” personal este că a dovedit în scurt timp că PSD nu oferă decît candidaţi din ce în ce mai răi şi mai periculoşi.
Şi de aci se poate dezvolta, dovedi şi argumenta. Dar cînd la manifestaţiile din toată ţara se strigă „Jos Ponta”, „Jos comunismul”, şi nu „hai al nostru”, nu mai e nici o îndoială cine pentru cine a cîştigat alegerile.
Notă: Klaus Iohannis poate cădea la fel de uşor cum a urcat sau poate avea inteligenţa de a răspunde cu mult peste aşteptări, faţă de cît a fost şi încă este creditat. Iar asta depinde acum exclusiv de el. De la alegerea consilierilor, oamenilor care-l înconjoară, în general, şi pînă la politica externă. Uşor nu-i va fi deloc şi nu cred că aşteaptă cineva raţional minuni precum cea de duminică. Dar paşi hotărîţi, fermi, într-un ritm constant, da.
Cel mai inteligent lucru ar fi să conştientizeze că nu a cîştigat pe emoţie pozitivă, ci pe emoţia negativă generată de Ponta. Pe scurt, nu are nimic de pierdut, dar poate avea totul de cîştigat.
87. Ca simbolistica, fostul rege Mihai alaturi de Iohannis e ok. Trecutul (prin urmas) si prezentul nemtesti. Si atit. Mai departe, trecutul recent intruchipat de Mihai ii poate dauna lui Iohannis.
88. Ponta, păzea, ăsta începe cu „trebuie”! Ce dor îţi va fi de Băsescu!
„trebuie votată şi picată Legea amnistiei şi graţierii”
„Trebuie urgent să înceapă discuţiile pe Codul electoral, există o comisie, trebuie să se reactiveze şi toate partidele trebuie să înceapă discuţiile pe Codul electoral care adună toată legislaţia în materie.”
89. Acum e momentul acela, „v-am spus eu, v-am spus eu”, pe mulţi pereţi.
Dar zic că ar fi bine, înainte de toate, să recunoaştem că pesediştii sînt aşi. N-am cîştigat noi cît au înfrînt ei. Şi înainte de orice analiză, o zic de pe acum, să nu mai aud că poporul e prost. Dacă era, Iohannis n-ar fi cîştigat, şi mai ales la un asemenea scor.
Poporul e neinformat. Cînd nu mai depinde, pe partea de informare, de cîteva televiziuni şi o mînă de ziare, uşor de trecut într-o barcă sau alta, ştie ce are de făcut. Şi-o face cu inteligenţă şi tenacitate. O face în aşa fel încît cuvîntul „incredibil” pare a nu fi de ajuns pentru cuprinderea situaţiei.
90. „Decît să fiu mîrlan, mai bine plînge mă-sa” era varianta optimă.
Dar cine să scoată românul din neamţ? Că, aşa cum vorbeam, zilele trecute, cu un prieten – asta-i categorie deja, vă mai povestim Very Happy – stafful a părut că l-a lăsat singur în camera de hotel, cu trei mese asigurate pe zi, şi i-a zis să strîngă bonurile de taxi, că i le decontează la sfîrşit.
91. Domnu’ Iohannis, lăsaţi staffu’, c-am vorbit cu un prieten, uitaţi cum faceţi. Săptămîna viitoare, vă uitaţi la televizor. Dacă vedeţi c-aţi cîştigat alegerile, nu mai cercetaţi, credeţi. Dumneavoastră sînteţi, da! Apoi, împărtăşiţi-i soţiei bucuria, în aceeaşi zi. Ştie doamna Carmen ce să pună în bagaje. Iar cînd veţi vedea o maşină de Bucureşti la poartă, nu trimiteţi fata să le spună c-aveţi musafiri şi să vină peste o oră, că băieţii ăia sar gardu’ şi vă iau cu forţa să v-aducă la palat.
92. Cei mai tari agenţi electorali ai lui Iohannis:
– Ponta însuşi.
– frica. care nu-i deloc rea în anumite momente, ba dimpotrivă. e componentă a instinctului de conservare.
93. Nu poate Klaus sa convinga citi poate Ponta sa enerveze.
94. Daca nici in dezbaterea de diseara Iohannis nu marcheaza, trebuie facut presedinte cu forta. Asa, pedeapsa pentru ca s-a facut ca trece si el pe aici.
Si pentru ca, bineinteles, nu e Ponta.
95. Vorbeam ieri cu un prieten, Iohannis a ajuns candidatul anti-sistem, avind o alianta de doua partide in spate. Dar e singur, nu se mai vede in jurul lui nimeni si nimic, nici partidele care-l sustin, teoretic, nici staff de campanie, nimic!
96. Ce-i mai rau si mai rau la campania asta e ca nu mai vezi fir de umor. In afara de scrisnet de masele si sarit la beregata tocmai la fanii calmului si asezatului Iohannis.
Argumentul cel mai puternic e Ponta, se voteaza anti-Ponta, care-i pericol din enspe plus unu’ motive, ce sa-l mai facem pe bietul neamt ce nu-i?! Este si gata, avem ce vota.
97. Noroc că a venit Ponta la dezbatere, puteam să uit de ce îl votez pe Klaus.
98. La cît extaz degeaba şi la cîte luxaţii logice văd, ca să dea cu plus pentru Iohannis în seara asta, ştiu şi ce urmează dacă Iohannis va pierde: s-a întîmplat din cauza lui Băsescu, că-i lumea proastă şi-n ce fel mai vreţi, şi vrea tot un Băsescu.
Că nu a profitat Iohannis decît infim din tot ce i-a oferit Ponta nu contează, că e mult mai bine să vezi omul aşa cum e, fără să-l faci pom de Crăciun cu globuleţele tale, e dezastru. De fapt, cei care fac acuzaţii de băsism pentru orice critica şi comparaţii permanente nu pot ieşi din patternul Băsescu. Gizăsul care i-a dezamăgit va fi acum vinovat pentru orice incapacitate şi orice gafă a noului lor gizăs. Ei sînt captivii mental şi emoţional ai lui Băsescu, nu cei pe care-i acuză de asta.
Later: săptămîna trecută a fost Macovei cea care l-a făcut praf pe Iohannis, cu pretenţii vs susţinere, acum Băsescu, că lumea ar vrea un nou marinar şi Iohannis nu e. Alţii sînt de vină, candidatul e minunat, păcat că-i sabotat. Că nu-i foloseşte nimănui discursul ăsta, ce mai contează?! De ce să arăţi adevărul cînd poţi să-l răstălmăceşti ca să-ţi dea cum vrei?!
A, şi Macovei, cînd nu era bună de politician, că e tehnocrat, de fapt, că nu vrea mai mult, nu era bine. Cînd a început să se mişte politic, iar nu e bine. Cînd e chitită lumea să găsească pe cineva vinovat pentru orice ar face, nu mai contează nimic altceva. Nici măcar propria-i credibilitate.
99. In alegerile astea se confrunta frica de trecut, Ponta, si frica de necunoscut, Iohannis.
Frica de trecut determina fuga, frica de necunoscut nemiscarea, paralizia.
Cum rationalul nehotaritilor este foarte volatil, iar timp pentru cunoastere si convingere nu mai este, determinanta va fi frica de trecut. In masura in care nehotaritilor din primul tur le va putea fi activata.
100. Ştie cineva dacă Iohannis a fost cumva olimpic la vreo probă? Că prea a luat în serios sloganul „important e să participi”:
Neamţ, na, de unde nuanţe?!
101. Iohannis e o provocare uriaşă de marketing politic. Nu numai că el pare deranjat cînd e luat din tihna în care zăcea pe raft şi expus lumii să-l cumpere, dar e un produs vechi, fără nici o calitate remarcabilă în sine, şi care a mai şi fost reclamat la protecţia consumatorului.* În afară de faptul că ce-i în punga de alături înnegreşte rufele, ce-ai putea spune credibil, vandabil despre el?
*Mă refer la lovitura de stat din 2012, nu la procesul cu ANI.
102. Următoarele două săptămîni sînt ale politicienilor. Ale candidaţior, mai precis. Ale lui Iohannis, extremă urgenţă. În care ar trebui, dacă vrea să cîştige, să lase jurnalul de campanie şi să dea un semn că mişcă, nu să apară din nou ca Cel Ce Merită Votat pentru că Nu Este Ponta şi Atît.
103. Pe foarte scurt:
1. Iohannis – nu poţi să faci din rahat bici. cînd un om n-are ce pierde, n-are nici motivaţia să cîştige. în politică nu-i ca la loto, hai să trag un loz, cîştig, bine, nu cîştig, tot cu ce am rămîn.
2. Macovei şi Udrea, la pachet – că era bine să nu candideze, voturile lor s-ar fi dus la Iohannis, o prostie. Iohannis nu a reuşit singur să scoată mai mult, nu-l însura nici satul. cel puţin votanţii MM e foarte puţin, extrem de puţin probabil că ar fi ieşit pentru Iohannis. e foarte bine să ştim şi să ştie cîţi sînt şi, mai ales, de ce atîţia.
3. Valabil pentru candidaţi, susţinători, militanţi, popor. Cu o sumă de orgolii nu faci niciodată nimic în politică, politica e negociere. Negociere şi realism, de asta nici înflăcărările prosteşti, nici respingerile categorice nu duc la absolut nimic bun.
4. Mi-ar plăcea ca mai multă lume să îşi aducă aminte ce spunea/scria acum o săptămînă, o lună, un an chiar.
5. Nu e obligatoriu să avem întotdeauna dreptate, ba dimpotrivă, e nociv. A recunoaşte că eşti om şi poţi greşi, te mai poţi înşela, e semn de caracter şi educaţie. Valabil pentru toată lumea.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 2564
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum