SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Băsescu: Liderii Justiției se cred niște Dumnezei ai Națiunii

In jos

Băsescu: Liderii Justiției se cred niște Dumnezei ai Națiunii Empty Băsescu: Liderii Justiției se cred niște Dumnezei ai Națiunii

Mesaj  Admin la data de Joi Apr 09, 2015 11:25 pm

Băsescu: Liderii Justiției se cred niște Dumnezei ai Națiunii

http://www.flux24.ro/basescu-liderii-justitiei-se-cred-niste-dumnezei-ai-natiunii/
&
http://gerula.wblog.ro/2015/04/10/basescu-liderii-justitiei-se-cred-niste-dumnezei-ai-natiunii/
Liderii Justiției se cred niște Dumnezei ai Națiunii, nimeni nu are voie să spună nimic despre Justiție, a declarat fostul președinte Traian Băsescu joi seară la B1 Tv. Dacă liderii Justiției ne spun că ei reprezintă o justiție perfectă vă spun că mint, a precizat fostul șef al statului. Încă sunt probleme în justiție, de pregătire profesională și un soi de discreționism, a mai susținut Băsescu.

Am vorbit cu avocații și mi-au spus cum se poartă procurorii ei, a mai precizat Băsescu. Nu este respectat avocatul, nicidecum, a susținut fostul președinte. Justiția se compromite, a fost concluzia lui Traian Băsescu. Acum e un festival de arestări și când trebuie și când nu trebuia va duce la discreditarea justiei, unde se mai întâmplă asta în Europa, s-a justificat Băsescu.

Fostul președinte a spus că ar dori să vorbească dnele Kovesi și Livia Stanciu să aude explicațiile lor despre acest spectacol al Justiției.

„Hai să o luăm cu exemple practice, altfel risc să generez speculații. Eu, ca om politic, sunt de acord că un ticălos care modifică probe, fie el și senator, deputat sau ministru, pentru a putea înșela justiția, trebuie să fie arestat fără să îi mai dea Senatul sau Tăriceanu vreun aviz. Un om care prin modificarea probelor încearcă să înșele justiția n-are ce protecție să primească de la Parlament. A fost un caz (..), un om care a vrut să se sustragă urmăririi penale, n-are de ce să primească protecție din partea Parlamentului, deci trebuie umblat undeva. În Constituție, în lege, în schimb, un tip de imunitate trebuie să rămână. Ponta nu merge într-o emisiune să nu spună Băsescu trebuie să meargă în pușcărie, e părerea lui. Ponta nu făcea îăntâlniri pe stadioană fără să pună mase de oameni să strige Băsescu la pușcărie, e oposul de ceea ce discutăm în cazul Șova, acuzat că a falisificat probe.Trebuie să rămâne indiscutabil imunitatea pentru declarații și pentru atitudini politice, pentru puncte de vedere politice, nu doar în Parlament, ci și în spațiul public. Ai dreptul și ești obligat să ai puncte de vedere la adresa oponenților politici și trebuie să fii protejat. Dacă discutăm despre infractori, ei nu au dreptul la niciun fel de nicio protecție din partea Parlamentului”, a declarat fostul șef al statului.

Totodată, Băsescu a declarat că există lideri ai justiției care mint atunci când pretind că reprezintă instituții perfecte și că au ajuns să se creadă „dumnezei ai națiunii”.

„Când deschizi gura să spui ceva despre justiție, vei vedea câțiva lideri ai justiției care imediat țipă și vor să meargă la Inspecția Judiciară să li se apere prestigiu. N-ai voie să ai păreri despre justiției, deși sunt destule lucruri care sunt departe de ceea ce trebuie, dar tentația liderilor justiției, fie că vb de ÎCCJ, de DNA, de PG, e să nu miște nimeni în front. Nimeni nu are voie să vorbească. Au devenit un fel de dumnezei ai națiunii care dau lecții la toți și se ocupă să înăbușească orice fel de dezbatere la nivel public despre justiție. Am vreo trei reclamații la IJK după ce mi am terminat mandat. Eu dupa terminarea mandatului aș vrea să vorbesc despre justiție. Aș vrea ca ceea ce vorbesc să genereze dezbatere publică, dacă liderii justiției vor să acrediteze ideea că ei reprezintă niște instituții perfecte, vă spun că ei mint. Sistemul de justiție e încă în proces de perfecționare, încă are tare ale anilor 90 care îl marchează în interior și mascăm bine acest lucru, are probleme de pregătire profesionale și am observat o tendință, un soi de discreționarism. După ce mi-am terminat mandatul, fortuit, am fost în legătură cu foarte mulți avocați, nu vreți să știți ce spun avocații despre modul cum se comportă cu ei procurorii sau judecătorii, dar în timpul anchetei penale cum se poartă procurorii cu ei”, a explicat Băsescu.

De asemenea, fostul președinte a dat un exemplu cu privire la modul „defectuos” în care funcționează justiția:

„Un exemplu extrem de simplu trăit pe pielea mea: știți de povestea cu punerea sub sechestru a terenului de la Nana. Conform CP, trebuia să existe un proces verbal de punere sub sechestru. PG n-a dat doi bani pe această prevedere legală Judecătorul n-a îndrăznit să îi spună procurorului că trebuia un proces verbal de sechestru. Încep să înțeleg de ce foarte mulți oameni spun că au probleme cu justiția. A început să funcționeze pe baza corectă a libertății și independenței procurorului și judecătorului, un soi de discreționarism în interiorul sistemului și acest lucru nu e bun pentru că nu vom avea o justiție credibilă.
Sunt de acord cu doamna Kovesi că dpdv penal nu trebuie să existe imunitate, dar trebuie să existe niște garanții de echilibru. Acesta e un stat de drept corect în care puterile sunt în echilibru una față de alta. Niciun politician corupt nu trebuie menajat. Spectacolul justiției este păgubos”, a continuat Băsescu.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum