SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Decapitări: Turcescu, Guran și jihadul pesedist

In jos

Decapitări: Turcescu, Guran și jihadul pesedist Empty Decapitări: Turcescu, Guran și jihadul pesedist

Mesaj  Admin la data de Mier Sept 24, 2014 10:13 am

http://www.contributors.ro/media-tech/decapitari-turcescu-guran-%C8%99i-jihadul-pesedist/

”Cine seamănă vânt, culege furtună; și e valabil și pentru alți oameni apropiați de dl. Băsescu”, asta a găsit de cuviință să comenteze Victor Ponta la autodenunțarea jurnalistului Robert Turcescu de la B1 TV ca ofițer acoperit. Indiferent de varianta reală expurgată în viitor din numeroasele speculații născute în jurul subiectului, răspunsul lui Ponta, întrebat de presă în calitatea sa de premier iar nu de persoană privată, de ginerică, dottore sau copilot de raliu, transmite un mesaj de amenințare și sugerează că ar avea de-a face cu cazul. Constatăm zilnic că respectarea legii este facultativă în guvernarea Ponta, așadar nu contează că afirmația asumă încălcarea legii: premierul nu e surprins de mărturisirea jurnalistului fiindcă, dă el de înțeles, are acces la date secrete, are ”listele” și poate oricând uza de ele. Fapte interzise de lege, aceeași lege care îl poate sancționa pe Robert Turcescu cu închisoare sau, mai clement, cu amendă penală. Atenție, ziariști, nu vă puneți cu mine, că vă decapitez!, asta transmite Victor Ponta către mass-media la o zi distanță după lansarea candidaturii sale, inspirată din marile desfășurări nord-coreene, chiar de ziua sa de naștere. Emisiunea ”Sub semnul întrebării”, care pesemne îl irita, nu se va mai produce. Calea sa spre tronul prezidențial este mai netedă decât Calea Lactee… Cât despre cazul Turcescu, pentru moment se poate spune doar atât, prin pâcla deasă a absenței unor informații verificabile: calitatea de agent de informații, de informator sau ofițer acoperit este incompatibilă cu cea de jurnalist, oriunde și oricând. Este o vulnerabilitate majoră: a presei și a serviciilor totodată. În 2006, asociația Civic Media cerea publicarea numelor din presa activă românească arondate serviciilor, un demers pentru ”voci curate” în mass-media. Nimic spectaculos nu s-a întâmplat de atunci, iar suspiciunea că în presă ar exista agenți acoperiți a persistat. Afacerile excepțional de generoase ale lui Bogdan Chireac cu STS l-au plasat mereu printre suspecți. Și alte nume, ca de exemplu cel al lui Radu Tudor-Antena 3, au fost vehiculate, dar niciodată confirmate oficial. Codul Deontologic Unic al presei din România prevede la art. 3.3 că ”Jurnalistului îi este interzis să fie informator sau ofiţer acoperit al unui serviciu secret”, dar codurile nu prevăd sancțiuni. Personal, cred că analiza cazului Turcescu făcută de jurnalista Ondine Gherguț la Epoch Times este cea mai apropiată de adevăr.

http://epochtimes-romania.com/news/ondine-ghergut-turcescu-a-fost-anihilat-dupa-ce-a-anuntat-ca-poate-proba-cine-e-prezidentiabilul-ofiter-acoperit—223670

Din interiorul TVR răbufnesc scandaluri care au și ele legătură cu demersul pesedist de izolare a vocilor critice din presă. Participanți la ședințele recente ale Consiliului de Administrație spun că numitul Corneliu Calotă, reprezentant al guvernului în CA și totodată purtător de cuvânt al guvernului, venea cu porunci de la domnie formulate în maniera ”noi vrem, noi cerem…”. Solicitarea de a fi scoase din grilă emisiunile de publicistică de pe TVR1, inclusiv emisiunea ”Biziday” realizată cu talent și competență de Moise Guran, în favoarea unor emisiuni de divertisment, s-a rostit insistent în ședințe. N-a ieșit, deocamdată. Cum credibilitatea lui Stelian Tănase se apropie de zero, e ușor de observat că invitarea președintelui Traian Băsescu la emisiunea ”Vorbește liber” a protejatului său Sorin Avram (”salvat” prin lipirea cu numele lui Guran cu care publicul și presa s-au solidarizat imediat) a avut pur rol tactic: să se dea loviți, că se fac presiuni politice la care se rezistă cu eroism și cu o conștiință de neclintit! Ceea ce, dealtfel, dl. Tănase a și declarat public, cu voce de disident, într-un interviu publicat pe gandul.info, după ce a aflat că premierul l-ar cam vrea demis. ”Strict personal am o mare dezamăgire faţă de persoana domnului Tănase”, spus-a premierul. Să ne amintim că doar cu patru luni în urmă, același Stelian Tănase eliminase un interviu cu președintele statului de pe TVR3. Șeful statului nu avea acces nici pe canalul-Cenușăreasă cu audiență scăzută al televiziunii publice pe vremea când dl.Tănase era încă interimar și cerșea bunăvoința puterii. Între timp a fost confirmat ca președinte-director general plin și acum fandează în fața oglinzii. Dincolo de strategiile oportuniste ale diverșilor șefi-politruci, un lucru trebuie accentuat: legal, guvernul nu are nicio competență în privința mediilor publice. Nu mai mult decât de a-și desemna câte un reprezentant în consiliile de administrație, fiindcă TVR și SRR se află sub control parlamentar. Că Ponta este azi cel care taie capete și spânzură emisiuni, strângând mediile publice cu ușa ANAF, este doar o confirmare a abuzului de putere. Iar minciunile curg: retragerea lui Calotă din CA al SRTV, prezentată ca ripostă la afirmațiile directorului general și înlocuirea lui cu Adrian Bădescu din dosarul de corupție Duicu, în realitate nu este decât obligația legală de a opta în 60 de zile între cele două funcții incompatibile. Jihadul pesedist și decapitările din presă în campania pentru alegerile prezidențiale s-a declanșat. Stați să vedeți!

Articol apărut și în revista 22
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum