SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Poporul ales și rasismul -prin rabinul Ari Shvat

In jos

Poporul ales și rasismul -prin rabinul Ari Shvat Empty Poporul ales și rasismul -prin rabinul Ari Shvat

Mesaj  Admin la data de Sam Oct 18, 2014 11:11 pm

http://theuglytruth.wordpress.com/2014/10/18/your-daily-lol-2/#more-72507


Israelnationalnews

Întrebare: (pentru rabinul Ed)
Eu am un timp foarte greu cu conceptul de "Poporul Ales". E atât de arogant, mi se pare foarte greu de acceptat. Mi se pare mai ușor de înțeles religii care cred că toată lumea ar trebui să fie ca ei - se pare mult mai rău, deoarece ne spune toată lumea este inferior la noi. Cum se poate acest lucru să fie justificat ??

Întrebarea a fost pusă următoarea întrebare "Căsătoria inter-rasială și rasism"

Răspuns:
Vă rugăm să consultați răspunsul la întrebarea anterioară ("Căsătoria inter-rasială și rasismului") în ceea ce privește opoziția noastră față de căsătoriile mixte evreiești, care va ajuta să înțeleagă următorul punct. Rolul nostru ca "o lumină pentru neamuri" (Isaia. 42, 6) este de a lua ca special Gd-dat geniu evreiesc și moralitate , toți cei evreiesc al premiului Nobel și câștigători Emmy (sau nepotii lor!), pentru a fi la înălțimea culturii mondiale și, prin urmare, influența asupra priorităților pozitive obiective și evlavioși. La fel cum America nu are forța cultura lor pe nimeni, dar lumea de bună voie "urmează liderul", asa ca va fi când toate aceste Einstein, Freud, Spielbergs, Simons și Garfunkles (sau nepoții lor!) va fi producerea că populară lumea-cultură bazată pe idealurile evrei de familie și moralitate de la Ierusalim, mai degrabă decât decadența care provin de azi de la Hollywood. Oricine dorește să adere la poporul evreu poate converti, dar wer'e cu siguranta spre deosebire de intoleranța găsit în creștinism și islam care forțează religia lor pe restul. După cum sa menționat în întrebarea anterioară, vom vedea omenirea ideal ca o familie (un sat global), dar fiecare familie are nevoie de un "adult responsabil", menționată în Tora ca "întâiul născut" (b'chor), care este de locuri de muncă este pentru a seta tonul atunci când tatăl nu este "în jurul". În mod similar, nostru "invizibil" Tatăl numit Israel ca "întâiul născut meu" (Shmot 4, 22), din familia unită a umanității. Rolul nostru ca "o lumină pentru neamuri" (Isaia. 42, 6), care a adus monoteismul și moralitatea în lume, este acela de a beneficia de întreaga omenire.
Pe scurt, lumea ar fi un loc mult mai plăcut dacă germani, americani, franceză și într-adevăr fiecare națiune au fost de a solicita și de a acționa ca în cazul în care rolul lor era de a preda monoteism și moralitatea Dumnezeiască de a beneficia omenirii.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum