SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Gabriela Firea, moralista zburdalnică

In jos

Gabriela Firea, moralista zburdalnică Empty Gabriela Firea, moralista zburdalnică

Mesaj  Admin la data de Vin Oct 24, 2014 2:10 am

https://sites.google.com/site/manichiuracubardacalaului/gabriela-firea-moralista-zburdalnica
Săptămâna trecută,

din negura Senatului a ieșit la atac familista Gabriela Vrîncenu Firea Pandele. Iar lista ar putea fi mult mai lungă dacă s-ar pune și numele celor care nu i-au fost soți cu acte.

Atacul Gabrielei Vrînceanu Firea Pandele era îndreptat către Iohannis și atingea un punct sensibil al acestuia: copiii. Nu atacul în sine era deranjant, însă, ci modul în care a fost făcut, de un țățism rafinat în anii de îndelungată pregătire profesională în Bacăul natal. Nu spunem prin asta că oamenii din Bacău sunt țațe. Doar unii dintre ei.

Atacul jenant al doamnei senator se baza pe faptul că domnia sa are copii, un soț și o avere impresionantă, strânsă desigur prin munca cinstită a sa și a soțului actual.

În 1998-1999, Gabriela Vrînceanu-Firea

era deja căsătorită cu Răsvan Firea, încă din 1993. Ba chiar aveau și un copil, pe Tudor, născut în 1995. Asta n-o împiedica pe doamna cu pricina să fie un foarte bun realizator și prezentator la TVR și corespondent al postului public la Guvern.

Cum n-o împiedica nici de la alte lucruri.

Ochi și urechi obișnuite cu multe spun că deplasări externe ca acelea ale premierului Radu Vasile au întâlnit mai rar. Într-una dintre ele, la Budapesta, chiar și acești ochi s-au închis și chiar și urechile s-au înroșit rușinate când au dat de scenele în care genunchii premierului erau ocupați cu familista doamnă Firea și o colegă de-a dânsei, mâna premierului era ocupată ba cu un pahar de scotch, ba cu un sân de corespondent, iar gura – vai, gura – chicotea de mama focului, atunci când nu era apăsată cu foc de o gură de ziaristă.

Dar vremurile deplasărilor

alături de Radu Vasile s-au sfârșit în 1999, în același timp cu mandatul țărănistului de la acea vreme, astăzi plecat dintre noi. Poveștile acelea poate că nici nu sunt reale. Poate că domnul Firea nu aștepta în van acasă, poate că ochii și urechile mint. Cine suntem noi să dăm verdicte?

După epoca Radu Vasile a venit, însă, rapid, epoca Isărescu, iar doamna Firea i-a fost acestui premier efemer – și tot efemer candidat prezidențial – consilier de imagine și purtător de cuvânt. Domnul Isărescu n-a făcut prea multe deplasări externe, dânsul fiind mai puternic legat de realitatea românească. Bârfe, desigur, există și în acest caz, dar chiar nu am vrea să le răspândim, fiind convinși că alegerea doamnei Firea pentru funcțiile respective s-a bazat doar pe certele sale calități profesionale. Care or fi acestea, istorici dispuși să sape adânc ne vor lămuri.

Familistă convinsă, doamna Vrînceanu-Firea

și-a plâns amarnic soțul atunci când acesta s-a stins după o îndelungată suferință. Încă mai avea lacrimi de crocodil în ochi atunci când i s-au oprit asupra primarului de Voluntari, Florentin Pandele, și i-au surâs galeș. Altfel, prieten de familie care-i trăgea de multă vreme clopotele celei care, între timp, devenise o mare doamnă a televiziunii. Nici nu trecuseră câteva săptămâni de când Răsvan Firea plecase să facă afaceri cu îngerii, că relația dintre doamna familistă și primarul imobiliar devenise aproape oficială. Cum, însă, doamna pozează și într-o ființă extrem de evlavioasă, cei doi au așteptat fix un an, ăla de doliu, pentru a se căsători. Ah, dacă n-ar fi fost superstițiile astea care obligă o femeie cinstită să stea fără verighetă un an de zile… Bine, totuși, că dragostea lor a învins timpul, iar acum sunt o frumoasă familie și în fața lui Dumnezeu, duși la altar de un – exact – infractor care acum își duce zilele în penitenciarul de la Poarta Albă.

Dacă o întrebi pe doamna Vrînceanu-Firea-Pandele

ce realizări mai are, cu excepția copilului cu note extrem de mici la Bac, îți va spune că a condus numeroase reviste, economice chiar. Așa o fi. Oficial, domnia sa era director de publicație. Asta nu însemna că o și conducea. De partea de business se ocupa Mihai Craiu, până în 2008, anul în care s-a certat cu Voiculescu și a fost mătrășit. Cică se ocupa cam prea în interes personal de anumite aspecte, mai ales cele financiare. După mătrășirea lui Craiu, doamna Firea a putut, în sfârșit, să-și dea măsura ca om de afaceri. Și și-a dat-o. În trei ani, publicațiile conduse de dânsa treceau la cele sfinte. Da, a fost nenorocita aia de criză, e clar că ăsta a fost motivul. Criză prin care, însă, au trecut și alte publicații ale trustului Intact, publicații care mai există și azi. Dar ai căror șefi nu se ocupau mai degrabă de advertoriale nemarcate pentru afaceri imobiliare decât să-și vadă de revistele lor.

E și om de echipă doamna Firea. Da, da. Căci după ce a falimentat trei publicații și a lăsat pe drumuri două redacții jumate, a fost alături de colegii ei, însoțindu-i pe greul drum pe care o apucaseră. Dar n-a mers decât până la ușă, de unde le-a făcut călduros cu mâna de la înălțimea salariului de angajat al Antenei 3 și mai apoi al Antenei 1, de unde a continuat să încaseze bani buni până în momentul în care a dat televiziunea pe politică, candidând și obținând un fotoliu de senator.

Cam asta este, domnule Iohannis, persoana profund morală și familistă care v-a atacat recent. Acum e de înțeles de ce ați preferat să investiți mai degrabă în case decât în educația unor copii: casele, oricât de puțin ai avea grijă de ele, nu vor ajunge niciodată la fel de jos precum familista cu pricina.

http://www.catavencii.ro/gabriela-firea-moralista-zburdalnica/
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum