SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Vor trage baronii pentru Victor Ponta sau în Victor Ponta?

In jos

Vor trage baronii pentru Victor Ponta sau în Victor Ponta? Empty Vor trage baronii pentru Victor Ponta sau în Victor Ponta?

Mesaj  Admin la data de Joi Oct 30, 2014 12:20 am

Vor trage baronii pentru Victor Ponta sau în Victor Ponta?
http://www.gandul.info/puterea-gandului/vor-trage-baronii-pentru-victor-ponta-sau-in-victor-ponta-13475242
„Victore, nu uita, datoria oricărui preşedinte e să fie pregătit să primească un glonţ în cap de la poporul său”. Ponta se uită nedumerit. Cere o foaie, să facă o sesizare pentru că a fost ameninţat cu moartea. Râde, râd şi ceilalţi, dar nimeni nu e amuzat. El, partidul, este o fiinţă care a ştiut să se descurce după Iliescu, Năstase, Geoană. Va trebui să reziste şi ofensivei DNA. Dacă Ponta nu îi va apăra, va trebui găsit altul să o facă. Dacă Ponta nu poate sau nu vrea, trebuie să o facă partidul. Iar prima ţintă o reprezintă Laura Codruţa Kovesi, cea care conduce DNA-ul după trocul Băsescu – Ponta. Legea amnistiei şi graţierii trebuie forţată în Parlament după alegeri.Victor Ponta stă la o masă cu baronii, unii mai tineri, de modă nouă, alţii mai bătrâni. Este ultima masă la care stau cu toţii atât de aproape unii de alţii. Ponta nu a fost niciodată un om de partid care să le aline suferinţa, ci mai degrabă un om al structurilor. Nu se repetă scena din Cina cea de taină, nimic nu e sfânt în acest peisaj, e cina în care fiecare aşteaptă o bucată din ciolanul puterii. Ce este de împărţit? O ţară: Guvern, Parlament, partid, servicii secrete, mii de funcţii.

Neîncrederea este generală, nicio replică nu este spusă la întâmplare, domneşte o tensiune care arată că frica de trădare este enormă. În PSD există o cultură a trădării, s-a instaurat frica de propriul coleg de partid care te urmăreşte în miez de noapte sau te toarnă procurorilor. Marian Vanghelie e bulversat. Nimeni nu ştie cine încarcă şi cine descarcă, unde se fac plăţile pentru linişte. Loveşte în miezul nopţii cu năduf într-o maşină, de parcă în faţa sa s-ar afla cuplul Ghiţă – Ponta. Îi înjură de morţi şi îi ameninţă că le rupe picioarele.

Cu toate acestea, şefii de judeţe mimează unitatea. Bani au, gustul puterii, al controlului îi motivează să continue. Dar în ultimele luni aerul pe care-l respiră s-a schimbat radical. Ei, stăpânii judeţelor, au început să se sperie, nu mai ştiu dacă dimineaţa sună ceasul sau mascaţii. Nu îi sperie celelalte partide, dar de DNA le e frică. În Parlament au instituit o blocadă, Iordache şi Adam se ascund prin garderobe pentru a discuta cum se mai amână o decizie în Comisia Juridică. Teama de arestare îi face vulnerabili.

Dacă ai fi un lider local PSD, ce te-ai aştepta să facă Victor Ponta pentru tine? Să îţi asigure protecţie în primul rând, apoi să umfle conturile firmelor de casă şi să nu se opună numirilor tale. De ce ar trage un pesedist pentru Victor Ponta dacă îl aşteaptă doar o noapte la rece, urmată de alte 30 de zile şi nopţi şi apoi cine ştie ce mai vine.

Dacă Ponta nu poate sau nu vrea, trebuie să o facă partidul. Iar prima ţintă o reprezintă Laura Codruţa Kovesi, cea care conduce DNA-ul după trocul Băsescu – Ponta. Legea amnistiei şi graţierii trebuie forţată în Parlament după alegeri. El, partidul, este o fiinţă care a ştiut să se descurce după Iliescu, Năstase, Geoană. Va trebui să reziste şi ofensivei DNA. Dacă Ponta nu îi va apăra, va trebui găsit altul să o facă.

Ponta se dedublează, pe de o parte le ia apărarea, pe de altă parte ministrul Justiţiei laudă DNA şi performanţele sale. Partidul e năuc, nu înţelege ce joc face premierul lui. Pe cine apără şi de cine vrea să scape. Ponta stă în faţa lor şi le numără zilele până scapă de Băsescu. Dragnea numără să vadă câţi mai sunt în libertate. Dar cine îi asigură că după 16 noiembrie totul se schimbă?

Imaginea baronului intangibil a dispărut. Mulţi deja au cedat din momentul în care mascaţii i-au împins pe bancheta maşinilor cu geamuri fumurii. Salvarea lor nu a venit. Cei care au rămas se gândesc de două ori dacă trag cu toate puterile sau le este mai bine dacă o lasă mai moale.

De ce ar risca ei totul pentru Victor Ponta, dacă victoria lui Ponta nu e automat şi victoria lor? Autocarele, presiunile asupra primarilor le fac ei. Cu problemele de la referendum ei au rămas pe cap. Cine ar vota cu Ponta în Vrancea, dacă Oprişan spune stop? Cine ar sări în Sectorul 5 cu plasele, dacă Vanghelie se duce la culcare? Ce s-ar întâmpla la Iaşi dacă Nichita nu e convins că după 16 noiembrie îi va fi bine?

Şi atunci, la masa aceea, un lider din vechea gardă îşi spune oful. ”Victore, ce facem cu abuzurile DNA? ”Nu ştiu, eu sunt cu statul de drept, nu sunt cu baronii”, se amuză Ponta de ceea ce spune.

Baronii au primit deja multe gloanţe în cap. Riscă să primească în continuare? Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Mircea Cosma, Nicuşor Constantinescu, Bunea Stancu, Marian Oprişan, Constantin Nicolescu, Radu Mazăre au fost loviţi.

”Victore, nu uita, datoria oricărui preşedinte e să fie pregătit să primească un glonţ în cap de la poporul său”. Ponta se uită nedumerit. Cere o foaie, să facă o sesizare pentru că a fost ameninţat cu moartea. Râde, râd şi ceilalţi, dar nimeni nu e amuzat. Cu justiţia nu se mai joacă nimeni.

Cine va primi glonţul la PSD? Pe 2 noiembrie, e doar primul tur. Se încarcă armele. În turul al doilea al prezidenţialelor au fost trădaţi de partid şi Năstase, şi Geoană. Partidul trebuie să aibă până atunci siguranţa că viitorul înseamnă Protecţia lui. Abia atunci va decide dacă va trage cu adevărat pentru Victor Ponta sau în Victor Ponta.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum