SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

24 Years Later Newsletter

In jos

24 Years Later Newsletter Empty 24 Years Later Newsletter

Mesaj  MIHAI BELTECHI la data de Vin Noi 21, 2014 9:22 pm

24 Years Later Newsletter KBL9IuQ
Dragi prieteni:

Politica poate fi încă surprinzător în Europa Centrală și de Est. Martor recenta victoria de Klaus Iohannis peste lider Victor Ponta în alegerile prezidențiale românesc. Iohannis a fost în urmă în sondajele de opinie, el tractata Ponta cu 10 la sută în primul tur al alegerilor, iar el nu a fost dat de mult de o șansă de observatori defavorit. Dar o prezență mare în al doilea tur de scrutin, inclusiv voturile exprimate de mulți români care trăiesc în afara țării, cu condiția ca Iohannis cu o marjă destul de largă de victorie.

Iohannis este un german etnic, un membru al unei minorități mici în România în aceste zile. Poate că victoria sa va inspira alte minorități, dacă etnice sau politice, pentru a zgudui scena politică din regiune.

Wanda Nowicka, o feministă polonez mult timp, a luat plonja în urmă cu câțiva ani, când ea a fugit pentru birou pe bilet a mișcării Palikot (în prezent partidul dvs. Mișcarea). Condus de politicianul maverick Janusz Palikot, mișcarea trasata pozițiile îndrăznețe și bazat pe tactici neconventionale pentru a atrage atentia.

"Dacă vrei să fii un partid bine stabilit folosind metode moderate de actorie, nu ai nici o șansă împotriva celor care sunt mai stabilit și au fundații și structuri solide. Ei vor mânca ", Nowicka mi-a spus în zdruncina Politică . "Și modul de a arăta că ești altfel, în cele mai multe cazuri, este de a folosi diferite metode, mai degrabă decât oferirea de mesaje diferite. Pe unele probleme, puteți face o diferenta - de exemplu, cu privire la drepturile sexuale și reproductive, dezincriminarea marijuana, probleme Biserică-stat. Aceasta este ceea ce mișcarea Palikot contribuit la dezbatere, asta e sigur. Dar dacă societatea decide că îl utilizați metode prea drastice, la un moment dat îți pierzi credibilitatea pentru a face o diferență. "

Când l-am întâlnit pe Zoltan Illes în 1990, ministrul tineri de mediu a vrut să ia cu privire la puterile care sunt în Ungaria și transformă întreaga abordare a țării a resurselor sale naturale. Douăzeci și patru de ani mai târziu, el este din nou un ministru, de data aceasta într-un guvern Fidesz.

"Am înțeles că dacă nu am accepta poziția, atunci mi-ar distruge trecutul meu și ceea ce am introdus în domeniul protecției mediului în ultimii 20-30 de ani", a explicat în Ministerul verde . "Nu am vrut să rateze ocazia de a mă dovedi nu doar ca un outsider, ci ca un insider în putere pentru a face o schimbare. Timp de mai multe decenii, în fiecare zi m-am dus la culcare înțelegerea a ceea ce nu am făcut în acea zi și ceea ce a fost mai rămas de făcut. "Însă h e a aflat cu siguranță un lucru sau două de la a lucrat mai întâi în guvern. "Trebuie să accepți ierarhia de administrare", a continuat el. "Dacă cineva nu acceptă ierarhie, ar trebui să fie, ca și cum am fost înainte, un luptător stradă - care este o oportunitate excelentă pentru performanță la nivel înalt în domeniul protecției mediului. Și poate că mă voi întoarce la acea după timpul meu ca un "general" în această poziție. "

Katarzyna Szymielewicz tremură la politica dintr-un punct de vedere diferit. Ea heads-up Panoptykon, o organizație polonez care luptă pentru libertățile civile în fața guvernului și supraveghere a întreprinderilor.

"Oamenii care se lupta cu nevoi simple - sărăcia, lipsa de venituri, excluziunii sociale - acestea sunt oameni care sunt adesea victime ale supraveghere, dar nu intra in dezbatere", mi-a spus ea în Contestarea societatea de supraveghere . "Ei nu se ocupe de problema, deoarece se pare distant pentru ei. Dar oamenii care trăiesc o viață confortabilă și au putere, de asemenea, nu vad acest lucru ca afacerea lor. Deci nu avem multi parteneri naturali gata să sape în problema .. E o provocare uriașă doar pentru a explica ceea ce este in joc Uneori râde despre acest lucru: vom crea probleme pe care oamenii nu vor să vadă Mulți nu vor să părăsească zona lor de confort pentru a vedea problema Noi nu numai față.. lipsa de informare - avem de a face cu starea de negare ".

Piotr Ogrodzinski este un filozof politic care este îngrijorat de scăderea bruscă a încrederii populare în politicieni și instituțiile politice. "În general, avem o criză profundă a elitelor politice la acest moment, care este incapabil de a produce un nou concept pentru a schimba realitatea și de a organiza scena politică", mi-a spus în public și privat în Polonia . "Acest lucru este ceva Sunt foarte îngrijorat. Citind Manuel Castells această dimineață, am fost un pic surprins de faptul că această criză a elitei politice nu se întâmplă în doar Polonia. Se întâmplă în multe alte locuri. Este un semn al prezentei dinamica că schimbările sunt atât de dramatice încât este dificil de a crea o direcție sintetic de unde vrei să mergi. Nu sunt prea multe opțiuni merg în direcții diferite. "

Un analist tânăr de la Institutul Polonez pentru Afaceri Internaționale, Dariusz Kalan se concentrează pe Europa Centrală. El este preocupat de faptul că regiunea nu a dezvoltat o voce comună. "De ce politicienii sunt mai puțin interesați în Europa Centrală ca atare, este că societatea nu este foarte interesat în Europa Centrală", mi-a spus Kalan în Recrearea Europa Centrală . "Dacă te-ai dus de-a lungul Krakowsie Przedmescie sau Nowy Swiat - chiar în afara biroului aici - și să le cereți ceea ce grupul de la Vișegrad este și ce țări fac parte din ea, intuiția mea este că nu mulți dintre ei vor da răspunsul adecvat. Aceasta este, probabil, una dintre cele mai mari probleme pe care le avem acum - slab contactul oameni-to-people. Și acesta este motivul pentru care nu este foarte atractiv pentru politicieni, de asemenea. "

În cele din urmă, 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului a avut loc în această lună. Aici sunt reflecții pe acest dată importantă într-un articol intitulat, simplu, The Wall .

toate cele bune,

John Feffer
MIHAI BELTECHI
MIHAI BELTECHI

Mesaje : 136
Data de înscriere : 22/08/2014

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum