MAC MAC MACOVEI .... Optimismul strică societatea

In jos

MAC MAC MACOVEI .... Optimismul strică societatea

Mesaj  Admin la data de Joi Oct 09, 2014 10:36 am

http://www.piticigratis.com/2014/10/optimismul-strica-societatea/
În urma ultimului articol, în care am spus, fără să explic prea tare, de ce votul cu Monica Macovei e o labă tristă de băgare în seamă. Mulți naivi au fost supărați.
CĂ DOM’LE, MĂCAR EI FAC CEVA!
Fix asta e marea țeapă a democrației corupte/prost implementate. Că îți lasă impresia că, la fel ca într-o democrație normală, să fii împotriva curentului în interiorul sistemului schimbă ceva. Că dacă votezi împotriva răului cel mare, chit că răul cel mare câștigă, tu faci ceva.
Că transmiți un mesaj. Că pui niște lucruri pe un drum spre bine. Chit că ce ai votat tu nu a câștigat. Chit că cauza pentru care ai ieșit tu cu pancarta în mână să țipi la Universitate a fost ignorată, tu ai făcut niște oameni să o conștientizeze.
Nimic mai fals. E doar sistemul cutia cu plângeri.
Știți voi. Ai un restaurant de căcat. Nimănui nu-i place mâncarea. Dar ca să nu să intre lumea peste tine în bucătărie și să țipe la tine, pui o cutie mare în care lumea își poate scrie nemulțumirile. Și ei scriu acolo zeloși și pleacă convinși că au făcut ceva ca să se schimbe situația. Au scris acolo că sunt nemulțumiți! Încet-încet lucrurile o să se schimbe, că ei sunt mulți și nemulțumiți.
Un căcat. Tu le bagi în continuare pula prin farfurie și din când în când golești cutia cu plângeri direct în ghenă.
Ei, proștii, au impresia că cutia aia e acolo ca să-i ajute pe ei. Că tu vrei să le rezolvi într-un fel nemulțumirile și că ai pus-o acolo ca să le dai oportunitatea să se facă auziți.
De fapt cutia e acolo să te ajute pe tine. Să le dai impresia proștilor că pot schimba ceva respectând regulile impuse de tine. Până la urmă naivii proști mai mult vor să se simtă bine cu ei înșiși că sunt oameni buni care vor să schimbe lumea în bine. Aparența că au făcut ceva, au pus plângerea în cutie e de ajuns să nu intre peste tine în bucătărie și să-ți rupă oasele.
Exact așa e votul cu monica macovei sau oricine altcineva reușește să îmbrace haina asta, de bine fără șanse care trebuie promovat ca idee, chit că nu câștigă.
Asta e protestatul în stradă, votatul cu un candidat care nu are șanse, depusul de petiții și alte labe triste demonstrative care nu fac nimic. E cutia aia cu plângeri pe care democrația coruptă o mai golește la ghenă din când în când, după care se întoarce la a face treaba prost, cum vrea ea.
Și dacă pleci de la restaurant fără să depui o plângere la cutie, proștii încep să țipe la tine. CUM ADICĂ SĂ NU DEPUI O PLÂNGERE, PĂI EȘTI MULȚUMIT CU MÂNCAREA?
Nu. Nu sunt. Sunt doar convins că de cutia aia nu-i pasă nimănui din bucătărie și e o pierdere de timp.
Vrei să faci ceva bine pentru țară? Vrei realmente să faci ceva, nu doar să te păcălești că faci ceva? Mergi la cel mai apropiat politician corupt și bagă-i un cuțit în glandă. Prea hardcore pentru tine? Atunci stai în pula mea în banca ta, nu încerca să-mi scoți mie ochii că ești un cetățean mai responsabil decât mine.
Doar pentru că depui plângeri în cutia în care nu se uită nimeni.


Admin
Admin

Mesaje : 1922
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum