SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Israeli Founder Contests Founding Myths

In jos

Israeli Founder Contests Founding Myths Empty Israeli Founder Contests Founding Myths

Mesaj  QUASIMODO la data de Dum Ian 04, 2015 12:04 am

Fondator al statului evreu contesta miturile fondatoare ale Israielului
http://www.informationclearinghouse.info/article40620.htm
&
https://sites.google.com/site/vazmonstruossivazenorm/israeli-founder-contests-founding-myths
Tora (sau Vechiul Testament) este o lucrare maestru de literatură și credință, dar aceasta spune multe povesti mitologice care au puțină sau nici o bază în istorie reală, așa cum Uri Avnery, unul dintre fondatorii Israelului, a avut curajul să declare, cu o introducere de la pensionari diplomat american William R. Polk.

De William R. Polk

03 ianuarie 2015 " ICH "- Discursul de mai jos este de la marele comentator israelian Uri Avnery, un fost terorist Irgun care au luptat pentru crearea de Israel; el a fost, de asemenea, un membru al parlamentului israelian. Ceea ce are de spus nu este exact nouă. O mare parte din ea a fost subliniat de multe dintre noi istorici de o lungă perioadă de timp și de alți cercetători israelieni.
Efectele politice ale mitului privind crearea Israelului sunt prevăzute de Shlomo Sand in lui invenție a poporului evreu și La Nation și poporul evreu. Dar din moment ce nici realitatea, nici critica mitului este cunoscut de mulți, chiar practicarea de evrei, și ceea ce știm că este de fapt este ferm crezut de mulți, chiar practicarea creștini, și pentru că, la fel ca multe mituri religioase, acesta poate fi letală, povestea merită atenție.

Suntem cu destule probleme încercarea de a face pace, fără a fi orbiti de mituri. Deci, salut cu miturile tratate ca acestea ar trebui tratate, ca mituri, deschis de un erou al națiunii israeliene. Numai dacă o mare parte din imaginație despre trecutul și o mare parte la baza ideologiei curent pot fi șterse departe avem o șansă.

Discurs Uri Avnery, la conferința Kinneret Colegiul Israelului pe "Stânca existenței noastre - legătura între Arheologie și ideologie":

Mai întâi de toate, permiteți-mi să vă mulțumesc pentru invitația de a aborda această conferință importantă. Nu sunt nici un profesor, nici un doctor. Într-adevăr, cel mai înalt titlu academic am realizat vreodată a fost de SEC (al șaptelea elementare clasa). Dar, la fel ca mulți membri din generația mea, de la tinerețe am luat un interes profund în arheologie. Voi încerca să explic de ce.

Când s-au întrebat despre legătura mea cu arheologie, unii dintre voi vor gândi despre Moshe Dayan. După război iunie 1967, Dayan a fost un național - chiar internațional - idol. El a fost, de asemenea, cunoscut pentru obsesia lui cu arheologie.

Revista mea, "Haolam Hazeh," investigat activitățile sale și a constatat că acestea au fost extrem de distructive. A început săpat singur și colectarea artefacte în toată țara. Având în vedere că obiectivul principal al arheologie nu este pur și simplu de a descoperi artefacte, ci, de asemenea, să le dateze, și, astfel, pentru a pune împreună o imagine a istoriei consecutiv a site-ului, sapaturi necontrolată Dayan lui ravagii creat. Faptul că el a folosit resursele armatei înrăutățit doar chestiuni.

Apoi am descoperit că nu numai că expropria Dayan artefacte pe care le-a găsit (care prin lege aparținut statului) și să le stocheze în casa lui, dar el a devenit, de asemenea, un dealer internațional, asistent bogat prin vânzarea de articole ", din colecția personală a Moshe Dayan. "

Publicarea acestor fapte și vorbind despre ele în Knesset acordat pe mine o distincție singular. În acel moment, un institut opinie publică a identificat în fiecare an "persoana cea mai urât", în Israel. În acel an, am obținut această onoare.

Cu toate acestea, întrebarea importantă nu se referă la morala Dayan lui, dar o problemă mult mai profundă: De ce au fost Dayan și atât de mulți dintre noi, la momentul respectiv, cu arheologie, o știință considerată de mulți oameni ca o afacere destul de trist? Acesta a organizat pentru noi o fascinație profundă.

Asta generație sionist a fost primul născut în țară (deși m-am născut în Germania). Pentru părinții lor, Palestina a fost o patrie abstract, un teren au visat despre în sinagogile Polonia și Ucraina. Pentru fiii și fiicele lor native a fost o patrie natural. Ei au fost dorul de radacini. Ei trekked la fiecare colț, a petrecut nopțile în jurul unui foc de tabara, a venit să cunoască fiecare deal și vale.

Pentru ei, Talmudul și toate textele religioase au fost o gaură. Talmudul și alte scripturi au susținut evreii din diaspora de secole, dar a evocat nici un interes aici. Noua generație a îmbrățișat Biblia ebraică cu entuziasm nemărginit, nu ca o carte religioasă (aproape toate dintre noi au fost atei), ci ca o capodoperă a literaturii ebraice neegalat.

Din moment ce ei au fost, de asemenea, prima generație pentru care întinerit ebraică a fost limba lor maternă, au căzut în dragoste cu plin de viață beton limba, ebraica biblica. Mult mai sofisticat, limbajul abstract al Talmudului și alte cărți mai târziu le respins.

Evenimentele biblice au avut loc în țara ei știau. Luptele biblice au fost luptat în văi au cunoscut, regii au fost încoronat și îngropat în localitățile care le cunoșteau intim.

Ei au uitat la noapte, la stelele de Megiddo, în cazul în care egiptenii au luptat prima bătălie înregistrată în istorie (și în cazul în care, conform Noului Testament creștin, ultima bătălie - bătălia de la Armaghedon - va avea loc). Stăteau pe muntele Carmel, unde profetul Ilie a măcelărit pe preoții lui Baal. Ei au vizitat Hebron, unde Avraam a fost îngropat de cei doi fii ai săi, Ismael și Isaac, părinții arabi și evrei.

Acest atașament pasionat de țară a fost în nici un caz, dinainte rânduiți. Într-adevăr, Palestina a jucat nici un rol în nașterea sionismului politic modern. Așa cum am menționat mai înainte, tatăl fondator, Theodor Herzl, nu cred că despre Palestina când a inventat ceea ce a devenit cunoscut sub numele de sionism. El ura Palestina si clima ei. Mai ales ura Ierusalim, care să-i era un oraș fault și murdar.

În primul proiect de ideea lui, care a fost adresată familiei Rothschild, țara de visul lui a fost Patagonia, în Argentina. Acolo, în ultima vreme, un genocid a avut loc, iar țara a fost aproape gol. Acesta a fost doar sentimentele maselor evreiești din Europa de Est care a obligat Herzl reorienteze eforturile sale față Palestina. În cartea sa fondator, Der Judenstaat ("statul evreiesc"), capitolul relevant este la mai puțin de o pagină lungă și intitulat "Palestina sau Argentina." Populația arabă nu este menționat deloc.

Odată ce mișcarea sionistă îndreptat gândurile sale față Palestina, vechi istoria acestei țări a devenit o problemă fierbinte. Afirmația sionist în Palestina sa bazat exclusiv pe istoria biblică a Exodului, cucerirea Canaanului, regatele lui Saul, David și Solomon și de evenimentele din acele vremuri. Deoarece aproape toate părinții fondatori au fost atei declarați, acestea ar putea cu greu să se bazeze pe "faptul" Dumnezeu a promis personal terenul pentru sămânța lui Avraam.

Deci, cu venirea sioniștilor în Palestina, o căutare frenetică a început arheologic. Țara a fost pieptănate pentru dovezi reale, științifice că povestea biblică nu a fost doar o grămadă de mituri, dar real, cinstit la Dumnezeu istorie. (Joc de cuvinte destinate). Creștin-sioniști au venit chiar mai devreme.

Există început un atac veritabil pe site-urile arheologice. Straturile superioare ale otomană și Mamelucii, arabi și Crusaders, bizantini și romani și greci și perși au fost descoperite și eliminate, în scopul de a dezvălui vechi stratul de fiii lui Israel și de a dovedi dreapta Biblie.

S-au făcut eforturi uriașe. David Ben-Gurion, un savant biblic auto-numit, a condus efortul. Șeful Statului Major al armatei, Yigael Yadin, fiul unui arheolog, și el însuși un arheolog profesionist, căutat site-uri vechi pentru a dovedi că cucerirea Canaanului sa întâmplat cu adevărat. Din păcate, nici o dovadă.

Când rămășițe ale oaselor de luptători Bar Kochba au fost descoperite în peșteri deșert iudei, au fost îngropate la ordinele Ben-Gurion, într-o ceremonie militară mare. Faptul de necontestat că Bar Kochba a cauzat, probabil, cea mai mare catastrofă din istoria evreilor a fost glosat peste.

Iar rezultatul? Incredibil ar suna, patru generații de arheologi devotați, cu o convingere ardere și resurse uriașe, a produs exact: Nimic.

De la începutul efortului de a în ziua de azi, nu a fost gasit-o singură bucată de dovezi ale istoriei antice. Nici un indiciu că exodul din Egipt, în funcție de istoria evreilor, sa întâmplat vreodată. Nici din cei 40 de ani de rătăcire în pustie. Nu există dovezi de cucerirea Canaanului, așa cum s-a descris pe larg în Cartea lui Iosua. Puternic rege David, a cărui împărăție extins - în conformitate cu Biblia - din peninsula Sinai la nord de Siria, nu a lăsat o urmă. (În ultimul timp a fost descoperit o inscripție cu numele David, dar cu nici un indiciu că acesta David a fost un rege.)

Israelul apare pentru prima dată în descoperiri arheologice de sunet în inscripții asiriene, care descriu o coaliție de regate locale, care au încercat să oprească înaintarea asiriană în Siria. Printre altele, regele Ahab al Israelului este menționată ca șeful unui contingent militar considerabil. Ahab, care a domnit în Samaria astăzi (în partea de nord a ocupat Cisiordania) de la 871 î.Hr. până la 852 î.Hr. nu a fost iubit de Dumnezeu, cu toate că Biblia îl descrie ca un erou de război. El marchează începutul intrării lui Israel în istorie dovedit.

Toate acestea sunt piese negative ale dovezi care sugerează că povestea biblică devreme este inventat. Din moment ce practic nici o urmă un fel de poveste biblică devreme a fost găsit, acest lucru dovedește că totul este ficțiune? Poate nu. Dar o dovadă reală nu există.

Egiptologie este o disciplină științifică, care este separat de arheologie palestinian. Dar egiptologie demonstrează concludent că istoria biblică până la regele Ahab este într-adevăr ficțiune.

Până în prezent, mai multe zeci de mii de documente egiptene au fost descifrate, iar lucrarea este încă în desfășurare. Dupa Hyksos din Asia invadat Egipt în 1730 î.Hr., faraonii Egiptului a avut dureri foarte mari pentru a viziona evenimentele din Palestina și Siria. An după an, spioni egiptene, comercianți și soldați au fost raportate în detaliu cu privire la evenimentele din fiecare oraș Canaan. Nu este un singur articol a fost găsit, spun de ceva asemanator evenimente biblice. (Un singur mențiune de "Israel", pe o stelă egipteană se crede că se referă la un teritoriu mic în partea de sud a Palestinei.)

Chiar dacă ar dori să creadă că Biblia exagerează numai evenimente reale, faptul este că nici măcar o mențiune mica a exodului, cucerirea Canaanului sau regelui David a fost găsit. Ei pur și simplu nu sa întâmplat.

Este important acest lucru? Da și nu. Biblia nu este istorie reală. Este un document religios și literar monumental, care a inspirat milioane de nespus de-a lungul secolelor. Ea a format mintea multor generații de evrei, creștini și musulmani.

Dar istoria este altceva. Istoria ne spune ce sa întâmplat cu adevărat. Arheologie este un instrument de istorie, un instrument valoros pentru înțelegerea a ceea ce a avut loc. Acestea sunt două discipline diferite, iar nu două nu se vor întâlni.

Pentru religioase, Biblia este o chestiune de credință. Pentru non-credincioși, Biblia ebraică este o mare operă de artă, poate cel mai mare dintre toate. Arheologie este ceva cu totul diferit: o chestiune de fapt sobre, dovedite.

Școlile israeliene preda Biblia ca istorie reală. Acest lucru înseamnă că copiii israelieni să învețe doar capitolele sale, adevărate sau fictive. Când m-am plâns odată despre aceasta într-un discurs Knesset, cerând ca istoria completă a țării de-a lungul veacurilor fi predate, inclusiv capitolele cruciadelor și Mamelucii, atunci ministrul educației a început să mă sune "mameluc".

Eu încă mai cred că fiecare copil în această țară, israelian și palestinian, ar trebui să învețe istoria sa pe deplin, din primele zile la această zi, cu toate straturile ei. Acesta este baza de pace, Rock adevărat al existenței noastre

QUASIMODO

Mesaje : 71
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum