SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Blasfemia este o crimă!

In jos

Blasfemia este o crimă! Empty Blasfemia este o crimă!

Mesaj  DOLFI , caporalul FUHRER la data de Vin Ian 09, 2015 8:28 am

Hristos a blestemat blasfemia stabilit, mai rău, susținută și subvenționate de stat și reprezentanții săi, protejate de poliție a unei țări care a fost purtat creat, construit ca urmare a aderării sale la religia creștină sfânt la botezul lui Clovis 25 decembrie 496 din Reims, asta e spectacolul trist după două secole succesive Revoluția din 1789, oferit de o societate pervers , acum confuz și profund bolnav.

Blasfemie, că este semnul consecințelor grave ale ură religioasă care poartă în dube de spirit revoluționar implementat în secolul al XVIII-lea, aceasta este ceea ce duce o civilizație care a construit catedrale, castele construite, orașe și mănăstiri, și transportate la o cunoaștere nivel de neegalat de Dumnezeu în lucrarea sa University în care a izvorât cele mai strălucite minți din istorie, cum ar fi Pierre Lombart, Sf. Albert cel Mare, Ioan Duns Scotus, Sf. Bonaventura sau Sf. Toma de Aquino.

Blasfemie este o boală a sufletului

Blasfemie, care este o boală spirituală, pierderea sufletului care se complace și duce la iad hulitori! Este un păcat grav, un defect terifiant. Din Evul Mediu, blasfemie a fost privit ca o tulburare în ordinea naturii, precum și în ordinea supranaturală, care sunt create de Dumnezeu. hule împotriva lui Dumnezeu, prin urmare, atrage mânia divină inevitabil!

În Biblie, blasfemia este o agresiune împotriva lui Dumnezeu ca o insultă în cuvânt sau faptă. Se administrează pentru păcat foarte grav inca din timpul Părinților Bisericii. Printre teologii după mijlocul secolului al XII-lea, atunci când se discută conceptul de blasfemie, majoritatea teologilor și clericilor recunoscut blasfemie ca pacatul cel mai vicios dintre păcatele limbii.

Sf. Augustin, declară a fi o urâciune condamnabilă ( Contra mendacium , 19, 39), Peter Cantor spune că blasfemia este o crimă împotriva lui Dumnezeu, așa cum a Sf. Thoms de Aquino, el a considerat că este mai gravă decât omucidere: " Având în vedere că hulitor subminează onoarea divină, păcătuiește mai sever decât omucidere . "( Summa , lla -IIae). [1]

De la reforma gregoriană din secolul al XI-lea, biserica a fost interesat în educarea mintea credincioșilor în viața de zi cu zi, astfel încât să se evite insulta la Dumnezeu prin blasfemie. Desigur, politicile culturale și spirituale ale Bisericii conținute în educație și disciplină. În acest context istoric, noul concept de "păcate ale limbii" a apărut între 1190 și 1260. [2]

Pedeapsa de blasfemie înainte de Revoluție

Biserica necesar păcătosul vinovat de termeni spirituali de blasfemie.

Blasfemie, ar putea duce la pedeapsa juridice de legislația civilă. Sub influența Levitic sau Codul lui Iustinian, capitular imperial și Decretalelor papii impuse pedepse corporale sau péniculaires, cum ar fi post, precum și impunerea de amenzi pomană.

În caz de păcat grav, Biserica necesar termenii spirituale păcătos. În cazurile cele mai extreme (viol atroce sacrilegiu, religios, etc.), ar putea fi chiar condamnat la amputarea membrelor și chiar pedeapsa cu moartea.

Reglementarea juridică prin pedepsirea blasfemie de puterea seculară deja a apărut cu Codul lui Iustinian, a fost consolidată în timpul carolingiană și Capetian când regii promulgat decrete care impun sancțiuni asupra celor care erau vinovați de blasfemie. Din secolul al XIII-lea, puterea regală a început să intervină în problemele strâns legate de pedeapsa legală de hulitori.

Ludovic IX al Franței (mai târziu Saint Louis) rege foarte Christian ( rex christianissimus ) protector al Bisericii, a promulgat succesiv interdicții și reglementări penale cu privire la blasfemie. După întoarcerea de-a șaptea cruciadă, Saint Louis a stabilit un nou proiect pentru acest centrare și a început purificarea morală a regatului. Prima "mare ordine" în decembrie 1254 interzice acte și cuvinte de hulă împotriva lui Dumnezeu, Fecioara și sfinții. [3]

Blasfemia medievală a revoluției va înlocui păcatul mai grave și violente, printre multe păcate comise verbal. Au fost, de fapt, două tipuri de blasfemie pentru hommessous vechiul regim: divin și uman hula blasfemie. Ele sunt în același timp legată de conceptul de lese majeste ( legalității majestatis ).

Desigur, trădare împotriva regelui a avut originea în conceptul religios și teologic de blasfemie. Pentru a vechiului regim, blasfemie a fost o amenințare în ordinea naturii, precum și în ordinea supranaturală, care sunt create de Dumnezeu. Prin urmare, hula împotriva lui Dumnezeu atrage mânia divină inevitabil. Considerat ca oglindă a sufletului, insula vulgare pot suferi circumstanțe atenuante. Este expresia unei doctrine eretice, un gând pervers, un duh rău. Este viziunea Sf. Toma de Aquino, aceasta este viziunea Inchiziției spaniole .

Edictul de 1180 Filip Augustus condamnat hulitori a fi scufundat în râul (persoană calitate cu excepția), această legislație a fost păstrat în Toulouse în care moartea a cuștii este încă aplicată în secolul al XVI-lea. Acesta a fost de a plonja infractorului într-o cușcă de trei ori în Garonne și marca pedeapsa avece de fier a buzei. [4] Acest brand le-a interzis să acționeze în calitate de martor în instanță. Mai general hulitor a făcut obiectul unei pedepse spirituale (penitență tineri confesiune), precum și o expoziție publică a păta onoarea și îndemâna lui mândrie.

pune la stâlpul infamieiTriumful de blasfemie dupa Revolutie

Până la Revoluția s-au menținut aceste legi. Dar otrava ideologică Republican eliminate regulile împotriva blasfemie .

Într-adevăr, articolele 10 și 11 din Declarația Drepturilor Omului și Cetățeanului din 1789, a suprimat noțiunea de drept blasfemie francez. Conceptul de blasfemie este repus în restaurare și a fost din nou abrogată în 1830 conceptul de blasfemie vor fi șterse definitiv cu legile 29 iulie 1881 privind libertatea presei, care are loc într-un context de secularism și anticlericalism militanții fundamental anti-catolice.

În enciclica Mirari tu, de 15 august 1832 "Cu privire la erorile moderne" Grigorie al XVI-lea a spus:

"Am auzit academii de sunet și universităților de avize noi și monstruoase; nu mai este un secret sau secret acestea ataca credința catolică; este un război oribil și nesfântă l-au declare public și deschis. Dar, de îndată ce lecțiile și examenele de master pervertesc și tineret, dezastrele de religie ia o crestere imensa, iar cele mai inspaimantatoare victorii imoralitate și se întinde.

De asemenea, a respins o dată legăturile sacre ale religiei, care păstrează numai regatele și menține puterea și forța de autoritate, vom vedea ordine publică dispărea, autoritate bolnav, și orice putere a unei amenințări legitim vreodată următor revoluție. Abyss de fonduri nenorociri, ceea ce a săpat în special societățile conspirative în care erezii și secte, ca să spunem așa, vomitat ca într-un fel de santină, tot ce era în licența mijlocul, sacrilegiu și blasfemie. »

Papa Pius al IX- a subliniat faptul că dușmanii Bisericii, cum ar fi blasfemie:

"Aceste dușmanii implacabili ai numele de creștin, din păcate condus de o furie de nedescris de impietate tipete, împins excesele, opiniile necugetate în acest moment de îndrăzneală, anterior nemaiauzit, ei deschid gura lor pentru blasfemii voma împotriva lui Dumnezeu. "(Pius al IX Enciclica" Qui Pluribus , "09 noiembrie 1846).

Și în cuvintele lui Pius al XII-, blasfemia este semnul unui suflet corupt

"Nimeni să nu spună hule nelegiuite, semn al unui suflet corupt ... " (Pius al XII-, Scrisoarea enciclică anunturi Coeli Reginam 11 octombrie 1954).

Concluzie

Afirmarea libertății de exprimare și a crezut de Revoluția franceză este parte din ceea ce a fost de fapt împotriva poziției Bisericii timp de secole ; ea a vrut să pună capăt rolul său istoric ca fundament al ordinii sociale, ea a vrut să-l distrugă, distruge locul și funcția sa în cadrul companiei ar trebui să nu mai fie un creștin.

Dacă Franța nu-l interzice blasfemie, aceasta nu deține adevărat în Irlanda de exemplu, care pedepsește cu o amendă de până la 25.000 €, o țară care nu este singura republică "modernă" pentru a pedepsi blasfemie. De asemenea, este o infracțiune specifică în Germania, Spania, Danemarca și Țările de Jos. În Franța, unde atacurile împotriva religiei sunt pur și simplu înrămate, se pedepsește blasfemia totuși rămâne o parte a teritoriului: în Alsacia și Moselle. Așa cum a recunoscut de către ministrul de Interne, în 2006, 1919 decretul conservarea patrimoniului german care nu a fost abrogat.

Cu toate acestea, trebuie să se repete, în ciuda unei legislații ateu fără Dumnezeu și politică care ar trebui revizuite cât mai curând posibil pentru a reveni la legea creștină a Vechiului Regim, blasfemie este o crimă, un păcat grav spre ceea ce e " Rezervați înainte și cei care o promovează în iad!

Sursă

Note .

" păcat de moarte, prin atacarea principiul vital ce ne place, necesită o nouă inițiativă de mila lui Dumnezeu și o convertire a inimii, care este în mod normal realizată prin sacramentul Reconcilierii: Când voința este un lucru în sine contrară caritate prin care unul este dispus la capătul final, păcat de același obiect are multe să fie de moarte ... este împotriva dragostea lui Dumnezeu, cum ar fi blasfemie, sperjur, etc. . sau împotriva iubirea de aproapele, cum ar fi omucidere, adulter, etc ... Cu toate acestea, în cazul în care voința păcătosului uneori ușă la ceva care conține în sine o tulburare, dar nu este, însă dimpotrivă de a iubi Dumnezeu și pe aproapele vorbesc ca inactiv, râde de prisos, etc., astfel de păcate sunt scuzabile . "(Sf. Toma de Aquino, Som. Th. 1-2, 88, 2).

Între sfârșitul secolului al XII-lea și mijlocul secolului al XIII-lea, de la Alain de Lille și Peter Cantor a Toma de Aquino, au existat mulți teologi care au definite și classifièrent păcatele limbii. Inventarul a fost bine diversificat: blasphemia, murmur, mendacium, periurium, falsum Testimonium, contentio, malecdictum, convicium, detractio, adulatio, iactantia, Ironia, derisio, turpiloquium, surrilitas, stultiloquium, multiloquium, Verbum otiosum.

Extras din ordinul St Louis împotriva blasfemie "... (o astfel de teză) care fiecare Hons Avînt de la Paris la moiennes oameni Iura grav împotriva non dist acorda Domnul nostru este blasfemie. De ce regi li Droiturier pumn și să ia pumnul de fier Seignier dun chaut fierbinte printre baulevres are ce memorie EUST pardurable de Pechie lui. Iar celălalt a jurat grav doubtassent numele creatour lor . »

Sancțiunile cătușele și stâlpul infamiei menționează buze, a însemnat că buza inferioară și superioară au fost cracare, astfel încât să indice dinții hulitor.
https://bibliothequedecombat.wordpress.com/2015/01/08/le-blaspheme-est-un-crime/
DOLFI , caporalul FUHRER
DOLFI , caporalul FUHRER

Mesaje : 76
Data de înscriere : 10/07/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum