SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Bibi: Il n'est Pas Charlie

In jos

Bibi: Il n'est Pas Charlie Empty Bibi: Il n'est Pas Charlie

Mesaj  MIHAI BELTECHI la data de Mier Ian 14, 2015 4:14 am

Bibi nu este Charlie, nici eu, nici sunt de cele mai multe liderii mondiali vazut in acea fotografie op presupune legătura între arme pentru libertatea de exprimare în fața urât "hoarda islamist." Mi-ar fi nici o problemă dacă Charlie și susținătorii săi a făcut acest despre flagelul teroare. Masacrul a artiștilor revistei franceze și patronii pieței evreiesc a fost o crimă oribilă toți oamenii potriviți la minte trebuie să se opună.

Dar, odată ce te întorci asta într-o campanie pentru libertatea de exprimare, atunci acesta devine mult mai complicat, mai ales pentru acele liderii mondiali încercat să asocieze fețe și reputația unei astfel de principiu. Pentru a fi clar, sunt în favoarea libertății de exprimare. Dar problema este că cele mai multe dintre ele nu. Mahmoud Abbas reprima mass-media palestiniene. El harrasses și arestează jurnaliști incomozi în mod regulat. Adesea, pentru că expune adevăruri incomode despre AP. Printre acestea, nepotismului agresiv și corupția care predomină.

Și Bibi? Nu mă început. Am consemnat de ani de zile aici erodarea valorilor tradiționale, cum ar fi libertatea de exprimare și libertatea presei în Israel. De exemplu, Bibi distrugerea de independent Canal 10, critic său feroce, prin conducere se în insolvență. În ceea ce privește libertatea presei, Bibi nu are griji Abbas ", pe care scor, deoarece el are un patron bogat care a cumpărat prese pentru el. Sheldon Adelson, cum am povestit aici , chiuvete 40 dolari milioane în fiecare an, în Yisrael HaYom (aka Bibiton), care este cel mai popular ziar israelian (în mare parte pentru că este gratuit).

Când serviciile de guvern și de securitate a găsi un reporter deosebit de problematică, fie l-au aresta sau, în unele cazuri încerca și închide-l. Uri Blau a descoperit cum sa joc este jucat. Alternativ, ei tragă în editorul și-l avertizeze că, dacă nu tep linia guvernul va retrage permisul de a publica. Asta face pentru o afacere bună de o auto-cenzura priori și dorința de a cenzura materiale care a fost deja publicate.

Și tot ce nu poate fi oprit prin amenințare legal sau cenzuri prealabile poate fi oprită prin cenzură militară. Ca clasamentele internaționale ale libertății presei arată în mod repetat, Israel nu se descurca bine în aceste anchete. În cazul în care nu a fost destul de rău, în timpul războiului din Gaza din vara trecută IDF ucis zece jurnaliști palestinieni, mulți dacă nu toate dintre ele în mod deliberat, mai degrabă decât orientate accidental.

Un Haaretz op-ed a menționat că Charlie Hebdo nu ar putea fi publicate în Israel. Există legi stricte cu privire la cărțile merge tot drumul înapoi la mandatul britanic (ca urmare a 1929 Revoltele) care interzic orice publicatie care religia "își bate joc" . O versiune colonist din Charlie Hebdo chiar cutreierau străzile Hebron tencuieli pereții cu imagini de un porc călcat în picioare un Coran. Numele ei era Tatiana Soskin. După ce a fost arestat în 1997, ea a fost judecat, condamnat și închis pentru încălcarea acestor legi. Apropo, ea nu ar mai fi tratate ca aceasta. Mai probabil că va fi realizată pe străzile din Hebron pe umerii de coloniști (deși numai de femei, nu bărbați, întrucât segregarea strict de gen este executată).

Deci, într-un număr de moduri, sensibilitatea statului israelian sunt aceleași ca și cele ale islamiștilor care a ucis jurnaliștii de la Paris. Diferența este că ucigașii nu au aparatul unui stat la dispoziția lor de a impune voința lor. Israelul este destul de capabil de a preveni orice Charlie Hebdos fără a recurge la crimă pentru a face acest lucru.

Charlie Hebdo capac
Mohammed: "Eu sunt Charlie. Totul este iertat. "
Pres. Obama a venit într-o rundă de critici pentru decizia sa de a nu participa la marșul de la Paris, nici să trimiteți oficialii majore din SUA. În timp ce eu înțeleg raționamentul din spatele critica, vă puteți imagina cât de președintele ar fi uitat în acel tablou apărarea libertatea de exprimare? Politicianul american care a făcut mai mult în ultimii opt ani pentru a ataca libertatea presei și reporterii închisoare decât orice președinte înaintea lui, inclusiv George Bush. Să nu mai vorbim, atacurile asupra drepturilor constituționale reprezentate de dezvăluirile NSA de Edward Snowden. Dintre toți liderii occidentali, Obama a avut, probabil, cel mai puțin dreptul de a participa la acest marș.

Social media este inundat cu imagini ale coperta editia viitoare de Charlie Hebdo. Puteti vedea afișate aici. Mi se pare total necinstit pe mai multe niveluri. E îndrăzneț, condescendent și în mod flagrant fals. În primul rând, nimeni din lumea musulmană identifică cu linia editorială a lui Charlie Hebdo cu privire la Islam. Deci, pentru Luz de a portretiza Mohammed spune "je suis Charlie" este condescendent. Pentru caricaturistul a pretinde că Mohamed este plânge pentru uciderea este din nou ceva ce Charlie nu are dreptul să-și asume. În al treilea rând, și cel mai enervant, desene animate spune: "totul este iertat." Cu ce ​​drept are el vorbește pentru cei morți și urmașilor acestora? Cum poate el spune că ucigașii au fost iertate pentru crima lor? Să nu mai vorbim, că imaginea poarta o convingere care Mohammed (de exemplu, Islamul în sine) este cauza crimelor. Această frază conotează că revista și victimele au iertat Islamul pentru atacul asupra lor.

emigrarea evreilor din franceză în stare garnizoană israelian
De stat Cetatea lui Israel salută evrei francezi. (Wolkowski)
Acest uciderea atroce a fost nu mai un atac de toate de islam decât crimă în masă Baruch Goldstein de 29 de palestinieni a fost o crimă a poporului evreu întregi.

În cele din urmă, am vrut să se întoarcă la chemarea jignitoare Bibi pentru evreii din Franța să părăsească fetid lor iad gaura a unui stat (alertă ironie) musulman-infestate și să vină acasă la patria evreilor, în cazul în care toți evreii se presupune pot trăi o siguranță și securitate viață. Am menționat că marea majoritate a evreilor francezi nu sunt ia in seama apelul și că un lider de expatriați francezi din Israel au respins în mod explicit sentiment Bibi, declarând că aceasta va da o victorie pentru teroriști.

Un alt argumentele ofer celor care, aici și în altă parte, susțin că e un val masiv de emigrarea evreilor francez vine este că este de fapt mai sigur pentru evreii din Franța decât în ​​Israel. Mult mai evreii israelieni sunt ucise în fiecare an, în acte de teroare decât sunt ucise în acte similare din Franța. Așa că lăsați uber-sioniștii zuruitoare pe despre presupusa flagelul anti-semitismului în Franța. Dar nu-i lasa sa uitam ca islamofobie agresiv printre evreii israelieni, împreună cu abordarea brutală lui Israel în țara vecină state musulmane, a câștigat o vrăjmășia ferm al musulmanilor din zona. În multe feluri, ideea de evrei francezi care emigrează în Israel se întâmplă din tigaie în foc.

Genial desen animat satiric Eran Wolkowski îl face foarte clar acest. În ea, care sosesc evreii francezi sunt întâmpinați la porțile fortificate din Israel cu un semn "Bine ați venit", Bibi Netanyahu, și Naftali Bennett îmbrăcat ca un colonist și care poartă o pușcă de asalt. Israelul este ilustrat ca un bristling stat garnizoană cu rachete, arme și tunuri. Asta e ceva bun venit!

NOTĂ : Eu sunt în procesul de comutare serviciului meu abonament de e-mail pentru a unei noi societăți. Dacă funcționează corect, ar trebui să faceți upgrade design grafic anunțurilor de poștă electronică de abonați primesc. Acesta ar trebui să ofere, de asemenea, abonații opțiunea de a subscrie pe post nou, sau a unui buletin zilnic sau săptămânal. Dacă sunteți un abonat și pentru orice motiv opri obtinerea avizelor, sau de a lua prea multe sau aveți orice altă problemă, să-mi spuneți. Dacă nu sunteți un abonat și doresc să devină o, există link-uri în bara de navigare din partea de sus a paginii și în bara laterală dreapta.
http://www.richardsilverstein.com/2015/01/14/bibi-il-nest-pas-charlie/
MIHAI BELTECHI
MIHAI BELTECHI

Mesaje : 136
Data de înscriere : 22/08/2014

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum