SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Echipa "lucrului bine făcut"

In jos

Echipa "lucrului bine făcut" Empty Echipa "lucrului bine făcut"

Mesaj  Admin la data de Dum Feb 15, 2015 11:06 pm

http://www.cotidianul.ro/echipa-lucrului-bine-facut-256635/
Prima vizită oficială a unui preşedinte român, în ultimii zece ani, într-unul dintre principalele state europene, Republica Franceză, a durat mai puţin de 24 de ore şi a fost mânjită de scandalul mesajelor ambasadei. Răspunzând invitaţiei preşedintelui François Hollande, Klaus Iohannis a profitat ca să ţină un discurs alegătorilor lui din Hexagon. S-a prezentat în faţa lor avându-l alături pe trimisul României la Paris, Bogdan Mazuru, acelaşi care chema jandarmii în noiembrie ca să-i împrăştie pe românii ce stăteau la coadă în ploaie de vreo opt ore ca să voteze. Acum, înghesuiţi în obscuritatea sălii de teatru din Palatul Béhague — întunericul era menit să-i ascundă ruina —, înghiţindu-şi umbra de demnitate după ce au fost insultaţi, cot la cot, “indezirabilii”, expatriaţii din Franţa l-au aplaudat pe alesul lor şi s-au repezit să-l înconjoare cu afecţiune pentru un “selfie” după discurs. V-a plăcut în ce stare se află “Teatrul Bizantin”, acest monument de patrimoniu, domnule preşedinte? Ia să-l întrebaţi pe noul dumneavoastră consilier Sergiu Nistor de când aşteaptă celebra sală să fie restaurată! De 25 de ani nici un ambasador nu s-a învrednicit să încerce să adune sumele necesare. N-au avut timp… L-aţi salutat pe Ion Ţiriac venit din celălalt capăt al Franţei pentru dumneavoastră sau pe marele compozitor şi dirijor Vladimir Cosma? Aţi schimbat două vorbe cu ei? N-aţi apucat…

V-a plăcut “afacerea“ de familie de la Paris, domnule preşedinte: domnul ambasador Bogdan Mazuru are o nevastă, Emilia Mazuru, ministru consilier la NATO, care face naveta la Bruxelles, şi o cumnată, Yvette Fulicea, director la ICR în capital Franţei. Rugaţi-l pe domnul ministru Aurescu să vă întocmească o listă a “triburilor” trimise la post în străinătate. Pentru prostiile celui de la Paris, Ministerul Afacerilor Externe a găsit doi ţapi ispăşitori, două amărâte de secretare şi gata. Păstraţi-l pe domnul Mazuru, domnule preşedinte, că e “diplomat de carieră”, asemenea mentorului său, noul dumneavoastră consilier prezidenţial Lazăr Comănescu, poreclit “Bădăranul”! Ce dacă şi-a bătut joc şi ăsta de alegătorii din Germania, e de-al dumneavoastră din moment ce declara, prin 2007, într-un interviu pentru Mediafax, că e “adeptul lucrului bine făcut pe care trebuie să ştii să-l faci!”.

Ei ştiu să facă lucrul la fel de bine ca “sursa din diplomaţie” ce declara presei că vinovat pentru incidentul cu paltonul de pe aeroport este protocolul francez!? Aşa e, domnu’ general Pahonţu? Trebuie să ia paltonul preşedintelui României un străin? Dar aghiotantul domniei sale ce făcea? Da’ matale ce păzeai? Cum e cu protecţia şi cu paza? Vă cade rangul dacă ţineţi paltonul sau o ajutaţi pe Prima Doamnă să coboare din maşină? Sunteţi de zece ani venit de la Jandarmerie în postul acesta… Aşa făceaţi şi cu Băsescu? Mă rog, ăsta nu prea a fost în vizite oficiale… Francezii, în schimb, cunosc regulile: ei nu au voie să atingă demnitarii străini. Serviciul Secret american nu permite nimănui nici măcar să atingă clanţa limuzinei prezidenţiale!

Şi o ultimă întrebare. V-a folosit la ceva stufoasa delegaţie de consilieri pe care aţi cărat-o la Paris şi la Bruxelles, domnule preşedinte? A făcut vreo scofală Tania Bran cu Facebook-ul ei? Mai bine o lăsaţi acasă să se ocupe de site-ul Preşedinţiei pentru că e plin de ştiri despre Băsescu… Sper, măcar, că apucaţi să citiţi presa, nu “sintezele” lor, că vă faceţi timp să vedeţi cu ochii dumneavoastră ce se întâmplă în lume şi acasă şi nu vă lăsaţi dus de colo colo ca un balot.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum