În confruntarea dintre Bărbatul Traian Băsescu și Bărbatul de stat Traian Băsescu a învins Bărbatul de stat!
Pagina 1 din 1
În confruntarea dintre Bărbatul Traian Băsescu și Bărbatul de stat Traian Băsescu a învins Bărbatul de stat!
http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-in-confruntarea-dintre-barbatul-traian-basescu-si-barbatul-de-stat-traian-basescu-a-invins-barbatul-de-stat.html
Marţi seara, Traian Băsescu a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea sa de prime-time "Ultimul cuvînt" de la B1 TV. Cine a urmărit emisiunea va fi băgat de seamă c-am fost și eu prezent, compunînd împreună cu Traian Băsescu un dialog de Foști. El fost preşedinte, eu, fost director de publicaţii. Amîndoi muşcaţi de fund exact de cei pe care nu i-am lăsat să moară proşti. Prezența mea are o explicație simplă.După un talk-show de miercuri (merg la emisiunile B1tv pe gratis!), în răgazul dinaintea urcării în mașină, i-am zis lui Cătălin Striblea de beneficiul pe care-l poate aduce unui interviu prezența unui al doilea întrebător. Știam din experiența mea îndelungată de interogator că moderatorul trebuie să fie cu gîndul la următoarea întrebare de adresat invitatului, să asculte și insistențele producătoarei că trebuie să ia neapărat publicitate, să ia seamă la o mie și una de fleacuri, toate ținînd de condiția sa de căpitan al emisiunii. Cel de-al doilea întrebător, pe post de căpitan secund, e scutit de toate aceste poveri. Prin urmare, cel de-al doilea – cum am fost eu în emisiune – se poate concentra asupra celor spuse de invitat, pentru a dibui o știre acolo unde invitatul n-ar vrea să fie știre, dar și asupra unei întrebări pe care moderatorul n-a pus-o.
E ca un interogator susținut de doi inși.
Dacă scapă cu viață, interogatul trebuie să-i mulțumească lui Dumnezeu.
Cătălin Striblea a ținut cont de această opinie și, socotind că de la Traian Băsescu trebuie să scoată ceva, a apelat la mine ca la un căpitan secund.
Primul interviu la care am participat ca al doilea interogator a fost cel luat lui Traian Băsescu de Radu Moraru, tot la B1tv, în 2004, înaintea celui de-al doilea tur. De atunci i-am luat lui Traian Băsescu multe interviuri de unul singur, unele înaintea unor confruntări capitale – alegeri, suspendare – din superstiția lui Traian Băsescu că-i port noroc în confruntarea care urma.
Traian Băsescu se numără, alături de Elena Udrea, de Crin Antonescu și chiar de Victor Ponta, printre politicienii care pot face spectacol mediatic dacă le pui întrebări incomode.
Față-n față cu întrebări gen Ce părere aveți despre?, Traian Băsescu rămîne într-o plicticoșenie infinită.
Interviul de marți seara mai cere o destăinuire pentru a-l înțelege în adevăratele sale semnificații. Cătălin Striblea i-a trimis o invitație cu două săptămîni în urmă lui Traian Băsescu. Sîmbătă, dacă nu mă înșel, Traian Băsescu l-a contactat pentru a-i spune că vrea să vină la un interviu. De pe vremea cînd era președinte știu despre Traian Băsescu două lucruri:
Acordă interviuri nu de dragul ziaristului, ci doar atunci cînd simte nevoia să transmită mesaje.
Oricît de dibaci ai fi ca întrebător, Traian Băsescu spune doar ceea ce vrea el, chiar dacă joacă strălucit comedia celui luat prin surprindere.
Am simțit nevoia acestei precizări, pentru că, atunci cînd m-a sunat Cătălin Striblea în chestiunea interviului, am tresărit:
Ei, drăcie, ce l-a apucat pe Traian Băsescu?
Te pomenești că voi asista la cel mai negru scenariu de după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, cel în care, de dragul Elenei Udrea, Fostul Președint va uita că trebuie să-și apere mandatele, va uita că e bărbat de stat și va face dezvăluiri din Biroul său de președinte, căruia i-aș spune Biroul Oval românesc, dezvăluiri pe care foștii președinți nu le fac nici măcar în Memorii!
Să-mi explic tresărirea.
A existat la toți cei cu care a lucrat Traian Băsescu timp de 10 ani, de la cei de la Servicii pînă la cei de la DNA, temerea că în războiul declanșat de Elena Udrea, Traian Băsescu va interveni devastator cu dezvăluiri ale unor întîmplări din Biroul Oval. Temerea se baza pe presupunerea că Spovedaniile Elenei Udrea, regizate de Traian Băsescu, sînt prefața unor intervenții în sprijinul celor afirmate de Elena Udrea.
Cînd am exclamat în variantă românească a lui shit! mă temeam și eu că Traian Băsescu a vrut să vină pentru a o confirma pe Elena Udrea.
Am mai scris că Scandalul Elena Udrea e cel mai greu din întregul destin al lui Traian Băsescu.
În ultimii ani, dar cu deosebire în campania electorală, Traian Băsescu a proclamat-o pe Elena Udrea drept politiciana sa de încredere. E drept, a fost și răspunsul la o loialitate exemplară a Elenei Udrea față de Traian Băsescu în ultimele șase luni de mandat, cînd, așa cum spunea el marți seara, sînt cele mai grele, pentru că vezi cum colaboratorii își caută un alt Stăpîn. Îți zic, Da, să trăiți! dar cînd ies din birou îl sună în șoaptă pe viitorul Stăpîn. La Traian Băsescu acest fenomen omenesc, exarcebat în lumea de broaște și iepuri a politicii moldo-vaalhe, a avut note dramatice și pentru că toți colaboratorii știau că el nu le va mai fi niciodată Stăpînul lor.
Asaltul asupra Elenei Udrea din prima lună a lui 2015 l-a pus pe Traian Băsescu într-o situație imposibilă. Pe de o parte, o Elena Udrea aflată în război cu Florian Coldea și cu Codruța Kovesi, creații ale lui Traian Băsescu, dar și colaboratori ai lui Traian Băsescu la multe Operațiuni decise în Biroul Oval românesc, pe de alta, o Elena Udrea, care sugera că multe dintre dezvăluirile sale despre cei doi le știe de la Traian Băsescu. De altfel, credibilitatea extraordinară a Spovedaniilor Elenei Udrea își aveau temeiul în sentimentul public că vorbește în numele lui Traian Băsescu.
Pentru ca acuzațiile Elenei Udrea să fie devastatoare pentru cei doi, dar și pentru SRI, DNA, era nevoie de un singur moment:
Cel în care Traian Băsescu confirma prin propriile dezvăluiri acuzațiile Elenei Udrea.
Asta ar fi însemnat, desigur, prăbușirea celor doi în opinia publică, dar – lucru foarte important – compromiterea definitivă a lui Traian Băsescu prin:
Recunoașterea că regimul său a fost unul al Operațiunilor clandestine anticonstituționale.
Postura sa de șef de stat care dă publicității secrete din Biroul Oval al Președinției.
Abandonarea Elenei Udrea ar fi fost la rîndu-i catastrofală pentru Traian Băsescu.
L-ar fi terminat ca laș în ochii opiniei publice, un bărbat care, pentru a-și salva pielea, lasă de izbeliște o femeie care i-a fost loială.
Ar fi dat un semnal dezastruos celor cu care ar urma să mai facă politică, sugerînd că, la o adică, îi sacrifică fără să clipească.
Cum a ieșit Traian Băsescu marți seara, la interviu, din încurcătura asta cumplită?
În chip magistral - mă grăbesc să scriu.
S-a înfățișat opiniei publice ca un bărbat care n-o abandonează pe Elena Udrea. Mărturisirea c-a vizitat-o în arestul la domiciliu – pe care nici eu, ca gazetar, n-aș fi făcut-o, pentru că e o chestiune strict personală, a avut menirea de a dovedi că el nu e omul care lasă pe cineva la greu.
Cînd a venit vorba de confirmarea celor spuse de Elena Udrea, Traian Băsescu s-a străduit din răsputeri să n-o facă. Pe cristoiublog.ro, am scris imediat după ce-am ajuns acasă de la studio, că în războiul dintre Elena Udrea și Florian Coldea, Traian Băsescu n-a fost de partea Elenei Udrea.
Observam pe cristoiublog.ro un amănunt crucial:
„Unul dintre cele mai interesante momente ale interviului a fost cel în care i-am zis lui Traian Băsescu de Declarația sa din 31 octombrie 2014 de la Realitatea:
«Marea bătălie este cine va fi președinte, pentru că unii îl susțin pe Ponta și alții, care știu că vor fi scurtați de cap cînd vine Ponta, din serviciu, îl susțin pe Iohannis.»
Declarația confirmă cele dezvăluite de Elena Udrea în Jurnal. Și anume că Florian Coldea a fost autorul Operațiunii prin care Klaus Iohannis a ajuns președinte.
Știind asta, l-am întrebat pe Traian Băsescu dacă desfășurarea campaniei i-a confirmat Declarația din 31 octombrie 2014. Telespectatorii au văzut reacția lui Traian Băsescu: a negat vehement c-ar fi declarat așa ceva.
Norocul meu că luasem cu mine stenograma interviului din 2014. Cînd i-am citit lui Traian Băsescu spusele din 31 octombrie a rămas încurcat, motivînd că nu mai ținea minte. După opinia mea, ținea minte. Numai că recunoașterea Declarației ar fi însemnat confirmarea acuzațiilor aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.”
Să adaug alte cîteva argumente dintr-un interviu la care am participat și pentru a afla în direct dacă Traian Băsescu o confirmă sau nu pe Elena Udrea:
Afirmația, cu care sunt de acord întru totul, că Elena Udrea e o personalitate pe cont propriu, căreia nu i se pot da ordine ce să facă.
Afirmația că Elena Udrea era una dintre sursele folosite de Traian Băsescu pe lîngă Servicii, din simplul motiv că Serviciile nu-și pot îngădui constituțional spionarea vieții politice interne.
A fost însă un alt moment crucial în cadrul interviului care m-a convins că, deși alături de Elena Udrea în acest moment greu pentru ea, Traian Băsescu n-o sprijină în Cruciada dezvăluirilor.
Îl redau din stenograma interviului, apărută pe excelanta agenție Rador, singura agenție de presă care pune la dispoziția celor interesați documentul în autenticitatea sa și nu știrea ciugulită prostește de fătuce dintr-un document:
„Ion Cristoiu: Domnule preşedinte, reformulez – poate nu ştiţi, dar vă anunţ eu – cunosc textele din această perioadă ale doamnei Elena Udrea pe de rost.
Traian Băsescu: Eu nu le cunosc. Sînteţi un privilegiat.
Ion Cristoiu: Inclusiv jurnalul. Prima întrebare, şi să-mi spuneţi da sau nu: să am încredere în toate dezvăluirile Elenei Udrea sau sînt şi exagerări?
Traian Băsescu: Uitaţi, eu nu am citit jurnalul, dar vă pot spune ca un om care a investit enorm în Elena Udrea. Elena Udrea a spus ce ştie şi ce crede, deci este un om care nu minte.
Ion Cristoiu: Păi sînt adevărate sau nu? – că eu sînt istoric, domnule preşedinte.
Traian Băsescu: Nu ştiu. Întrebaţi autorul.
Ion Cristoiu: Ah, dvs nu excludeţi posibilitatea de a se înşela.
Traian Băsescu: Nu exclud, că eu însumi am ieşit uneori la pupitrul Cotroceniului, am avut o analiză şi după 3 luni m-am convins că nu a fost corectă. Am ieşit şi am rectificat, şi atunci mă ciomăgea presa: «Păi ce-ai spus acum trei luni şi ce spui acum». S-au schimbat datele problemei.
Ion Cristoiu: Aşadar, pentru mine, care citesc toate, ce a spus... şi în jurnal, deci după părerea dvs, ea nu minte, dar se poate înşela.
Traian Băsescu: Categoric nu minte...
Ion Cristoiu: Dar se poate înşela.
Traian Băsescu: Ca orice om.”
Am reprodus acest dialog, pentru că el mi se pare crucial pentru momentul pe care-l traversăm:
1. Istoricii viitorului nu pot paria pe dezvăluirile Elenei Udrea, semnificate de Traian Băsescu ca fiind sincere, dar asta nu înseamnă că și adevărate.
2. Dezvăluirile Elenei Udrea nu sînt confirmate de Traian Băsescu.
3. Dacă denunțul și-ar urma cursul, Florian Coldea ar pute invoca în apărarea sa acest fragemnt de interviu.
Traian Băsescu a ieșit magistral din capcană. N-a susținut că Elena Udrea ar fi o mincinoasă, una care dinadins a năcocit niște lucruri (dacă era așa, toată încrederea lui Traian Băsescu în Elena Udrea ar fi trecut drept ridicolă), dar nici n-a confirmat-o.
În confruntarea dintre bărbatul Traian Băsescu și bărbatul de stat Traian Băsescu a învins Bărbatul de stat!
Mă încearcă bănuiala că toate abuzurile cărora le e victimă Elena Udrea, multe avîndu-și cauza în frustrările Codruței Kovesi, au drept scop și scoaterea din sărite a lui Traian Băsescu pentru a se abate de la condiția de barbat de stat.
Sper că indiferent ce i se va întîmpla Elenei Udrea, Traian Băsescu va sacrifica Bărbatul în favoarea Bărbatului de stat.
Marţi seara, Traian Băsescu a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea sa de prime-time "Ultimul cuvînt" de la B1 TV. Cine a urmărit emisiunea va fi băgat de seamă c-am fost și eu prezent, compunînd împreună cu Traian Băsescu un dialog de Foști. El fost preşedinte, eu, fost director de publicaţii. Amîndoi muşcaţi de fund exact de cei pe care nu i-am lăsat să moară proşti. Prezența mea are o explicație simplă.După un talk-show de miercuri (merg la emisiunile B1tv pe gratis!), în răgazul dinaintea urcării în mașină, i-am zis lui Cătălin Striblea de beneficiul pe care-l poate aduce unui interviu prezența unui al doilea întrebător. Știam din experiența mea îndelungată de interogator că moderatorul trebuie să fie cu gîndul la următoarea întrebare de adresat invitatului, să asculte și insistențele producătoarei că trebuie să ia neapărat publicitate, să ia seamă la o mie și una de fleacuri, toate ținînd de condiția sa de căpitan al emisiunii. Cel de-al doilea întrebător, pe post de căpitan secund, e scutit de toate aceste poveri. Prin urmare, cel de-al doilea – cum am fost eu în emisiune – se poate concentra asupra celor spuse de invitat, pentru a dibui o știre acolo unde invitatul n-ar vrea să fie știre, dar și asupra unei întrebări pe care moderatorul n-a pus-o.
E ca un interogator susținut de doi inși.
Dacă scapă cu viață, interogatul trebuie să-i mulțumească lui Dumnezeu.
Cătălin Striblea a ținut cont de această opinie și, socotind că de la Traian Băsescu trebuie să scoată ceva, a apelat la mine ca la un căpitan secund.
Primul interviu la care am participat ca al doilea interogator a fost cel luat lui Traian Băsescu de Radu Moraru, tot la B1tv, în 2004, înaintea celui de-al doilea tur. De atunci i-am luat lui Traian Băsescu multe interviuri de unul singur, unele înaintea unor confruntări capitale – alegeri, suspendare – din superstiția lui Traian Băsescu că-i port noroc în confruntarea care urma.
Traian Băsescu se numără, alături de Elena Udrea, de Crin Antonescu și chiar de Victor Ponta, printre politicienii care pot face spectacol mediatic dacă le pui întrebări incomode.
Față-n față cu întrebări gen Ce părere aveți despre?, Traian Băsescu rămîne într-o plicticoșenie infinită.
Interviul de marți seara mai cere o destăinuire pentru a-l înțelege în adevăratele sale semnificații. Cătălin Striblea i-a trimis o invitație cu două săptămîni în urmă lui Traian Băsescu. Sîmbătă, dacă nu mă înșel, Traian Băsescu l-a contactat pentru a-i spune că vrea să vină la un interviu. De pe vremea cînd era președinte știu despre Traian Băsescu două lucruri:
Acordă interviuri nu de dragul ziaristului, ci doar atunci cînd simte nevoia să transmită mesaje.
Oricît de dibaci ai fi ca întrebător, Traian Băsescu spune doar ceea ce vrea el, chiar dacă joacă strălucit comedia celui luat prin surprindere.
Am simțit nevoia acestei precizări, pentru că, atunci cînd m-a sunat Cătălin Striblea în chestiunea interviului, am tresărit:
Ei, drăcie, ce l-a apucat pe Traian Băsescu?
Te pomenești că voi asista la cel mai negru scenariu de după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, cel în care, de dragul Elenei Udrea, Fostul Președint va uita că trebuie să-și apere mandatele, va uita că e bărbat de stat și va face dezvăluiri din Biroul său de președinte, căruia i-aș spune Biroul Oval românesc, dezvăluiri pe care foștii președinți nu le fac nici măcar în Memorii!
Să-mi explic tresărirea.
A existat la toți cei cu care a lucrat Traian Băsescu timp de 10 ani, de la cei de la Servicii pînă la cei de la DNA, temerea că în războiul declanșat de Elena Udrea, Traian Băsescu va interveni devastator cu dezvăluiri ale unor întîmplări din Biroul Oval. Temerea se baza pe presupunerea că Spovedaniile Elenei Udrea, regizate de Traian Băsescu, sînt prefața unor intervenții în sprijinul celor afirmate de Elena Udrea.
Cînd am exclamat în variantă românească a lui shit! mă temeam și eu că Traian Băsescu a vrut să vină pentru a o confirma pe Elena Udrea.
Am mai scris că Scandalul Elena Udrea e cel mai greu din întregul destin al lui Traian Băsescu.
În ultimii ani, dar cu deosebire în campania electorală, Traian Băsescu a proclamat-o pe Elena Udrea drept politiciana sa de încredere. E drept, a fost și răspunsul la o loialitate exemplară a Elenei Udrea față de Traian Băsescu în ultimele șase luni de mandat, cînd, așa cum spunea el marți seara, sînt cele mai grele, pentru că vezi cum colaboratorii își caută un alt Stăpîn. Îți zic, Da, să trăiți! dar cînd ies din birou îl sună în șoaptă pe viitorul Stăpîn. La Traian Băsescu acest fenomen omenesc, exarcebat în lumea de broaște și iepuri a politicii moldo-vaalhe, a avut note dramatice și pentru că toți colaboratorii știau că el nu le va mai fi niciodată Stăpînul lor.
Asaltul asupra Elenei Udrea din prima lună a lui 2015 l-a pus pe Traian Băsescu într-o situație imposibilă. Pe de o parte, o Elena Udrea aflată în război cu Florian Coldea și cu Codruța Kovesi, creații ale lui Traian Băsescu, dar și colaboratori ai lui Traian Băsescu la multe Operațiuni decise în Biroul Oval românesc, pe de alta, o Elena Udrea, care sugera că multe dintre dezvăluirile sale despre cei doi le știe de la Traian Băsescu. De altfel, credibilitatea extraordinară a Spovedaniilor Elenei Udrea își aveau temeiul în sentimentul public că vorbește în numele lui Traian Băsescu.
Pentru ca acuzațiile Elenei Udrea să fie devastatoare pentru cei doi, dar și pentru SRI, DNA, era nevoie de un singur moment:
Cel în care Traian Băsescu confirma prin propriile dezvăluiri acuzațiile Elenei Udrea.
Asta ar fi însemnat, desigur, prăbușirea celor doi în opinia publică, dar – lucru foarte important – compromiterea definitivă a lui Traian Băsescu prin:
Recunoașterea că regimul său a fost unul al Operațiunilor clandestine anticonstituționale.
Postura sa de șef de stat care dă publicității secrete din Biroul Oval al Președinției.
Abandonarea Elenei Udrea ar fi fost la rîndu-i catastrofală pentru Traian Băsescu.
L-ar fi terminat ca laș în ochii opiniei publice, un bărbat care, pentru a-și salva pielea, lasă de izbeliște o femeie care i-a fost loială.
Ar fi dat un semnal dezastruos celor cu care ar urma să mai facă politică, sugerînd că, la o adică, îi sacrifică fără să clipească.
Cum a ieșit Traian Băsescu marți seara, la interviu, din încurcătura asta cumplită?
În chip magistral - mă grăbesc să scriu.
S-a înfățișat opiniei publice ca un bărbat care n-o abandonează pe Elena Udrea. Mărturisirea c-a vizitat-o în arestul la domiciliu – pe care nici eu, ca gazetar, n-aș fi făcut-o, pentru că e o chestiune strict personală, a avut menirea de a dovedi că el nu e omul care lasă pe cineva la greu.
Cînd a venit vorba de confirmarea celor spuse de Elena Udrea, Traian Băsescu s-a străduit din răsputeri să n-o facă. Pe cristoiublog.ro, am scris imediat după ce-am ajuns acasă de la studio, că în războiul dintre Elena Udrea și Florian Coldea, Traian Băsescu n-a fost de partea Elenei Udrea.
Observam pe cristoiublog.ro un amănunt crucial:
„Unul dintre cele mai interesante momente ale interviului a fost cel în care i-am zis lui Traian Băsescu de Declarația sa din 31 octombrie 2014 de la Realitatea:
«Marea bătălie este cine va fi președinte, pentru că unii îl susțin pe Ponta și alții, care știu că vor fi scurtați de cap cînd vine Ponta, din serviciu, îl susțin pe Iohannis.»
Declarația confirmă cele dezvăluite de Elena Udrea în Jurnal. Și anume că Florian Coldea a fost autorul Operațiunii prin care Klaus Iohannis a ajuns președinte.
Știind asta, l-am întrebat pe Traian Băsescu dacă desfășurarea campaniei i-a confirmat Declarația din 31 octombrie 2014. Telespectatorii au văzut reacția lui Traian Băsescu: a negat vehement c-ar fi declarat așa ceva.
Norocul meu că luasem cu mine stenograma interviului din 2014. Cînd i-am citit lui Traian Băsescu spusele din 31 octombrie a rămas încurcat, motivînd că nu mai ținea minte. După opinia mea, ținea minte. Numai că recunoașterea Declarației ar fi însemnat confirmarea acuzațiilor aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.”
Să adaug alte cîteva argumente dintr-un interviu la care am participat și pentru a afla în direct dacă Traian Băsescu o confirmă sau nu pe Elena Udrea:
Afirmația, cu care sunt de acord întru totul, că Elena Udrea e o personalitate pe cont propriu, căreia nu i se pot da ordine ce să facă.
Afirmația că Elena Udrea era una dintre sursele folosite de Traian Băsescu pe lîngă Servicii, din simplul motiv că Serviciile nu-și pot îngădui constituțional spionarea vieții politice interne.
A fost însă un alt moment crucial în cadrul interviului care m-a convins că, deși alături de Elena Udrea în acest moment greu pentru ea, Traian Băsescu n-o sprijină în Cruciada dezvăluirilor.
Îl redau din stenograma interviului, apărută pe excelanta agenție Rador, singura agenție de presă care pune la dispoziția celor interesați documentul în autenticitatea sa și nu știrea ciugulită prostește de fătuce dintr-un document:
„Ion Cristoiu: Domnule preşedinte, reformulez – poate nu ştiţi, dar vă anunţ eu – cunosc textele din această perioadă ale doamnei Elena Udrea pe de rost.
Traian Băsescu: Eu nu le cunosc. Sînteţi un privilegiat.
Ion Cristoiu: Inclusiv jurnalul. Prima întrebare, şi să-mi spuneţi da sau nu: să am încredere în toate dezvăluirile Elenei Udrea sau sînt şi exagerări?
Traian Băsescu: Uitaţi, eu nu am citit jurnalul, dar vă pot spune ca un om care a investit enorm în Elena Udrea. Elena Udrea a spus ce ştie şi ce crede, deci este un om care nu minte.
Ion Cristoiu: Păi sînt adevărate sau nu? – că eu sînt istoric, domnule preşedinte.
Traian Băsescu: Nu ştiu. Întrebaţi autorul.
Ion Cristoiu: Ah, dvs nu excludeţi posibilitatea de a se înşela.
Traian Băsescu: Nu exclud, că eu însumi am ieşit uneori la pupitrul Cotroceniului, am avut o analiză şi după 3 luni m-am convins că nu a fost corectă. Am ieşit şi am rectificat, şi atunci mă ciomăgea presa: «Păi ce-ai spus acum trei luni şi ce spui acum». S-au schimbat datele problemei.
Ion Cristoiu: Aşadar, pentru mine, care citesc toate, ce a spus... şi în jurnal, deci după părerea dvs, ea nu minte, dar se poate înşela.
Traian Băsescu: Categoric nu minte...
Ion Cristoiu: Dar se poate înşela.
Traian Băsescu: Ca orice om.”
Am reprodus acest dialog, pentru că el mi se pare crucial pentru momentul pe care-l traversăm:
1. Istoricii viitorului nu pot paria pe dezvăluirile Elenei Udrea, semnificate de Traian Băsescu ca fiind sincere, dar asta nu înseamnă că și adevărate.
2. Dezvăluirile Elenei Udrea nu sînt confirmate de Traian Băsescu.
3. Dacă denunțul și-ar urma cursul, Florian Coldea ar pute invoca în apărarea sa acest fragemnt de interviu.
Traian Băsescu a ieșit magistral din capcană. N-a susținut că Elena Udrea ar fi o mincinoasă, una care dinadins a năcocit niște lucruri (dacă era așa, toată încrederea lui Traian Băsescu în Elena Udrea ar fi trecut drept ridicolă), dar nici n-a confirmat-o.
În confruntarea dintre bărbatul Traian Băsescu și bărbatul de stat Traian Băsescu a învins Bărbatul de stat!
Mă încearcă bănuiala că toate abuzurile cărora le e victimă Elena Udrea, multe avîndu-și cauza în frustrările Codruței Kovesi, au drept scop și scoaterea din sărite a lui Traian Băsescu pentru a se abate de la condiția de barbat de stat.
Sper că indiferent ce i se va întîmpla Elenei Udrea, Traian Băsescu va sacrifica Bărbatul în favoarea Bărbatului de stat.
ion_pribeagu- Mesaje : 38
Data de înscriere : 15/02/2013
Subiecte similare
» DOUA OPINII DIVERGENTE : Bilanțul lui Băsescu, partea întîi & TRAIAN BASESCU
» Basescu - pacalit sau pacalici ? [ Ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni cu Traian Băsescu ?]
» Basescu - pacalit sau pacalici ? [ Ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni cu Traian Băsescu ?]
» La mulţi ani Traian Băsescu !
» Arestarea lui Traian Băsescu
» Basescu - pacalit sau pacalici ? [ Ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni cu Traian Băsescu ?]
» Basescu - pacalit sau pacalici ? [ Ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni cu Traian Băsescu ?]
» La mulţi ani Traian Băsescu !
» Arestarea lui Traian Băsescu
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum