SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Iohannis, du-te și te culcă! Și ia-l cu tine și pe Blaga!

In jos

Iohannis, du-te și te culcă! Și ia-l cu tine și pe Blaga! Empty Iohannis, du-te și te culcă! Și ia-l cu tine și pe Blaga!

Mesaj  michaiel_gabriel la data de Dum Mar 01, 2015 8:58 am

http://www.evz.ro/gandul-lui-cristoiu-klaus-iohannis-du-te-si-te-culca-si-ia-l-cu-tine-si-pe-vasile-blaga.html

La proclamarea sa drept Candidat al Marelui Partid, Klaus Iohannis şi-a prezentat Programul de viitor șef de stat. Printre angajamentele luate a fost şi acela de a fi un preşedinte care să nu provoace scandal. Dacă nu vrea să provoace scandal, atunci ce vrea să facă la Cotroceni Klaus Iohannis? Cum ce? Să organizeze dezbateri: „Cred că în următorii zece ani preşedintele are datoria de a se implica, de a construi dezbateri, consens în jurul temelor mari. (…)” La cine am mai auzit eu chestia asta cu dezbaterea și consensul? Cum la cine? La Ion Iliescu! În cel de-al doilea mandat, Ion Iliescu a organizat dezbateri depre sinergia faptelor, a ținut discursuri despre consens în jurul temelor mari. Știți ce s-a petrecut în mandatul de dezbateri și chemări la consens al lui Ion Iliescu? Corupția a pus stăpînire pe România. Dacă mai dura mandatul lui Ion Iliescu, ajungeau să fie corupți nu numai sugarii din leagăn, dar și iepurii din pădure. Corupția a pătruns pînă la fibra națională.

Ne vor trebui decenii de război pe viață și pe moarte pentru a eradica acest flagel care afectează însăși ființa poporului român.

Așadar, Klaus Iohannis vrea să fie un al doilea Iliescu la Cotroceni.

Să organizeze dezbateri, să cheme la consens toate forțele din țară, inclusiv pe Corupți, în jurul temelor mari.

Și-n tot acest timp, Victor Ponta, urmașul lui Adrian Năstase la șefia penalilor din România, va relua cu brio Proiectul PSD de corupere a tot ce mișcă în țara asta.

Dincolo de idioțenia atacării lui Traian Băsescu, impusă de frustrările Milițianului Vasile Blaga, angajamentul mă convinge încă o dată de divorțul dintre Klaus Iohannis şi aspirația la funcția de şef al statului.

În discurs, Klaus Iohanis a stabilit drept priorități ale sale, dacă ajunge preşedinte, păstrarea opțiunii pro-occidentale a României şi apărarea statului de drept.Pot fi îndeplinite aceste angajamente fără a provoca scandaluri în România acestor ani?

Fireşte că nu.

Mandatul lui Traian Băsescu a fost plin de scandaluri.

Şi nu numai pentru că aşa e firea lui Traian Băsescu, dar şi pentru că Traian Băsescu a avut un Proiect:

Saltul României de la Domnia Legii PSD-iste la Domnia Legii pur şi simplu.

Cine crede că transpunerea unui asemenea Proiect în viață se poate petrece în linişte, fără scandal, e sau idiot sau Klaus Iohannis.

Domnia Legii contrazice interesele crîncene ale Penalilor.

Aşa cum s-a văzut în cazul lui Dan Voiculescu, acest Pablo Escobar al cartelului Drogurilor mediatice, Penalii pornesc o bătălie cumplită împotriva celor care le dă peste labele păroase, să nu mai fure.

Au bani, au slugi în presă, în politică, în administrație, în Justiție chiar, după cum s-a văzut în cazul nenorocitului de judecător Mustață, devenit Eroul Antenelor.Președintele are două soluții în fața acestei situații:

Se angajează cu întreaga sa personalitate în bătălie sau organizează dezbateri despre marile teme naționale, luînd locul președintelui Academiei, care nu va avea timp de așa ceva, deoarece și el se va apuca de furat.

Realitatea Parlamentară ne arată că după prezidențiale, chiar dacă va cîștiga Klaus Iohannis, raportul de forțe în Parlament nu se va schimba.

În aceste condiții, președintele se va confrunta cu un premier PSD-ist.

Indiferent cineva va fi premier PSD-ist (o știm din experiența Victor Ponta), va avea drept Proiect de țară Înflorirea corupției.

Ce va face Klaus Iohannis cînd premierul PSD-ist îi va trimite la promulgare o Lege favorabilă Penalilor?

O va respinge, provocînd în chip inevitabil scandal?

Sau o va promulga, de dragul liniștii iliesciene, și va organiza apoi dezbateri cu toate forțele pentru a ajunge la consens?

Să fim serioși!

În România neașezată – vorba lui Caragiale – un președinte nu va provoca scandal numai dacă e mort.

Sau dacă se numește Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, du-te și te culcă!

Și ia-l cu tine și pe Vasile Blaga!
michaiel_gabriel
michaiel_gabriel

Mesaje : 53
Data de înscriere : 07/06/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum