SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Dormi liniștit, Klaus Iohannis! Zăngănitul cătușelor DNA lucrează pentru tine!

In jos

Dormi liniștit, Klaus Iohannis! Zăngănitul cătușelor DNA lucrează pentru tine! Empty Dormi liniștit, Klaus Iohannis! Zăngănitul cătușelor DNA lucrează pentru tine!

Mesaj  michaiel_gabriel la data de Dum Mar 01, 2015 10:18 pm

http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-dormi-linistit-klaus-iohannis-zanganitul-catuselor-dna-lucreaza-pentru-tine.html

Sîmbătă, 28 februarie 2015, Partidul Naţional Liberal de pe stil nou, altfel spus, struţocămila PDL-PNL pe stil vechi, a anunțat oficial debutul campaniei de răsturnare a Guvernului Victor Ponta. Despre legendarele campanii de răsturnare a Guvernului, care definesc România din vremea lui Carol I și a lui Ferdinand, am mai scris.Ele constau din mitinguri prevăzute să se lase cu încăierări - anticipînd asfel manifestațiile de rupt nasuri și învinețit ochiuri ale Galeriilor de fotbal de azi, - scandaluri în Parlament, isterizare a presei de partid, discursuri cu tunete și fulgere ale liderilor Opoziției, indiferent din cine era alcătuită Opoziția la momentul respectiv. Campania nu viza impresionarea Puterii, ci punerea de presiune pe Majestatea Sa, Regele, cel care avea prerogativa de a demite premierul după cum i se trezea și a desemna un premier cu misiunea de a organiza alegerile. Cine organiza alegerile le și cîștiga, de regulă, cu un scor profețindu-l pe cel obținut în Epoca de aur de Partidul Comunist Român, astfel că prin Înaltul Său Gest, Regele desemna deja viitorul Guvern. Liderii Opoziției știau – li se întîmplase și lor cînd fuseseră la Putere – că Regele ceda la campania de tărăboi de stradă, fie și din teama c-ar putea ajunge pînă la El.Scrutată în datele care sînt documentele și declarațiile, Campania de răsturnare a Guvernului Ponta, anunțată de copreședintele PNL, Vasile Blaga, se deosebește net de cea anunțată cîndva de Lascăr Catargiu sau de Iuliu Maniu.Momentul de debut a constat în prezentarea de către Cătălin Predoiu a Programului de Guvernare al PNL. A făcut asta Cătălin Predoiu, deoarece domnia sa e trecut pe hîrtii demult aruncate la coș drept premierul desemnat al PNL. După cum ne șoptesc șopîrlele care dau din coadă prin presă, în cazul premierului nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește. Cine se nimerește pe lîngă Imperatorul de la Cotroceni! Îl de-l știm nu numai noi. Potrivit Declarațiilor făcute de Alina Gorghiu și Vasile Blaga, campania debutează cu prezentarea Programului de Guvernare al PNL – și nici nu se putea altfel – pentru că Programul e punctul forte, ba chiar fortissimo al răsturnării Guvernului Ponta. Ajuns la cunoștința opiniei publice prin intermediul transmisiei în direct, dar și al talk-show-urilor dedicate, în cadrul cărora invitații din partea PNL vor citi de pe SMS-uri intervenții de proslăvire a Documentului, Programul va declanșa o amplă presiune a electoratului asupra Guvernului Ponta ca să plece pentru a lăsa loc unui Guvern al Majestății Sale, Klaus Iohannis.De ce se va întîmpla asta?

Pentru că, în viziunea liderilor PNL, Programul e atît de bun, are atîta forță de convingere în măreția Guvernării PNL, că oamenii muncii de la orașe și sate, din supermaketuri și din bodegi, vor simți cum le bate în piept o inimă liberală imediat ce vor citi doar primele rînduri ale Programului.

Dar nu numai atît.

Vasile Blaga a anunțat că vor începe discuții cu toate partidele parlamentare, cu excepția PSD, pentru schimbarea Majorității. De ce nu s-au început pînă acum? Păi, pentru că PNL nu-și redactase Programul de Guvernare. Acum, cînd Programul a fost redactat, Vasile Blaga îl va lua cu el la discuții cu UNPR, cu PC, cu UDMR și-i va convinge pe liderii acestor partide citindu-le din Program:

”Sperăm ca programul de guvernare să fie convingător pentru potenţialii noştri parteneri politici, şi aici ne referim la Parlamentul României, cu excepţia PSD”.

Nu pot vedea cu puterea minții mele modeste felul în care se va desfășura această campanie. Îmi imaginez doar, plecînd de la declarațiile liderilor PNL, că lucrurile se vor petrece cam așa.

Vasile Blaga îl va aborda pe Gabriel Oprea, președintele UNPR.

Din cîte se știe, UNPR e partener de coaliție cu PSD. Convingerea lui Gabriel Oprea de a trece de partea PNL e unul dintre punctele cruciale ale campaniei de schimbare a Guvernului Ponta. Cînd Vasile Blaga îi va cere să plece din Coaliția de guvernare, Gabriel Oprea va întreba:

Ce cîștigă el și partidul său din această afacere? Locuri mai bune în viitorul Guvern PNL? Garanția că la scrutinul din 2016 va intra din nou în Parlament? Nici vorbă de așa ceva – va răspunde Vasile Blaga. Marele, uriașul, incomensurabilul cîștig, îl reprezintă faptul că UNPR va transpune în viață Programul de guvernare al PNL. Citește-l (aici Vasile Blaga va scoate Documentul, pus în mapă de piele special pentru Gabriel Oprea) și te vei convinge imediat că trebuie să treci de partea PNL! Înainte însă de a-l citi, se impune să te avertizez că acest Program e cel cu care Klaus Iohannis va transpune în viață Programul miracolului din 16 noiembrie 2014: România lucrului bine făcut. Precizarea n-a fost făcută întîmplător. Vasile Blaga pariază pe ce înseamnă azi Klaus Iohannis:

Stăpînul binomului SRI-DNA în lupta împotriva corupției.

Și cine din clasa politică de azi, auzind numele lui Klaus Iohannis legat de Programul PNL, nu l-ar citi văzînd printre rînduri ieșirea sa de la DNA în cătușe, cascada de denunțuri împotriva sa, terfelirea pe loc de către ofițerii acoperiți din presă. Și, în aceste condiții, pînă și lui Gabriel Oprea nu-i exclus să-i placă atît de tare Programul PNL, Programul Interesului național, încît să sară în cealaltă barcă.

Spre deosebire însă de campaniile din vremea lui Carol I și a lui Ferdinand, cea declanșată de PNL nu poate paria prea tare pe Majestatea Sa, Klaus Iohannis. Mai întîi pentru că președintele României nu poate schimba cînd vrea el premierul în exercițiu. Apoi Klaus Iohannis e prea emoționat în aceste zile pentru a se ocupa de schimbarea Guvernului.

Sub titlul Klaus Iohannis – romantic de 1 Martie pe facebook, mai multe site-uri fierbinți pro-prezidențiale au dat următoarea știre:

Președintele Klaus Iohannis a publicat, duminică, de 1 martie, un mesaj romantic pe pagina sa de Facebook, însoțit de o fotografie în care apare alături de soția sa, Carmen Iohannis.

„Sîntem împreună de peste 25 de ani și cel mai frumos mărțișor rămîne, pentru mine, tot un buchet de ghiocei, ca pe vremea primului nostru 1 Martie”.

Citind textul de pe facebook, și privind fotografia în care Klaus Iohannis face un exercițiu de Romeo care n-a reușit să se culce totuși cu Julieta, mi-am dat seama că PNL nu poate conta pe Klaus Iohannis în campania de răsturnare a Guvernului. Amorezații simt nevoia să fie buni la suflet. Cum să fie atît de rău Klaus Iohannis cu Victor Ponta cînd el e atît de amorezat în aceste zile de primăvară cînd pînă și pe motani îi apucă?

Să fim serioși!

Chestia cu Programul de guvernare prin care partenerii de Coaliție ai PSD, parlamentari PSD și parlamentari independenți, vor fi convinși, printr-o revelație provocată de consumarea unei lecturi, e o biată comedie pe care șmecheri precum Vasile Blaga încearcă să acopere adevărata cale pusă la cale pentru doborîrea Guvernului Victor Ponta:

Amenințarea cu zăngănitul cătușelor DNA.

Nu știu dacă romanticul Klaus Iohannis știe de acest plan.

Nici nu-i nevoie.

Mașinăria care i-a făcut cadou Președinția, fără ca el să-și dea seama, s-a pus în mișcare și pentru a-i face cadoul Guvernul Său.

Cu aceeași oameni, cu aceleași trucuri.

Dormi liniștit, Klaus Iohannis! Zăngănitul cătușelor DNA lucrează pentru tine!
michaiel_gabriel
michaiel_gabriel

Mesaje : 53
Data de înscriere : 07/06/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum